Erdély>>Fogarasi havasok

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Erdély>>Fogarasi havasok

 • Indította
  Témakör
 • #9122 Hozzászólás

  mino

  Sziasztok!

  A nyáron néhány barátommal Erdélybe mennénk túrázni. Ha valaki tud néhány hasznos infoval szolgálni az jó lenne.
  Kempingek,árak,utazás(vonat),kaja,ivóvíz a hegyekben,és esetleg egy tipp, hogy honnan lehetne túristatérképet vagy valami jó utikönyvet szerezni, ja és még az is jó volna, ha vki tudna egy-két használható címet mondani(www….).

  Köszi elõre is, midenkinek!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #458200 Hozzászólás

  cobranco

  Sziasztok!

  Itt egy kis bemutató az idei „kárpátokos”túrámból,kedvcsinálónak:

  https://www.youtube.com/watch?v=7Lg28QDYnGA

  Útvonal:
  Szászsebes-Szászcsór-Sugag-Kudzsiri-havasok/Pasul Tartarau /1678m/-Lotrufő/Obarsia Lotrului/-Páring-hegység/Transalpina: Pasul Muntii/2104m/-Pasul Urdele/2240m/-Ranca/1600m/-Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Koponya-hegység/Kis-Olt völgye-Curmatura Oltetului/1620m/-Petrimanu-tó-Latorica-kanyon/-Lotru-hegység/Malaia-tó,Brandisor-tó/-Brezoi-Cozia Nemzeti Park-Vöröstoronyi-szoros-Erdély/Szászföld/-Certisoara-Fogarasi-havasok/Transfogaras: Bilea-vízesés-Bilea-tó /2041m/-Vidraru-tó-Poinari-vár-Arges-kanyon-Curtea de Arges-Campulung-Dambovicoara-kanyon-Királykő-Törcsvári-árjáró-Törcsvár-Bucsecs-Barcarozsnyó-Brassó

  Térkép:
  http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/dktrailer.2014..html

  Vágatlan verziók majd valamikor…

  #457875 Hozzászólás

  Korodi

  Erdély>>Fogarasi havasok

  Aki szállást keres Erdélyben ajánlom ezt az oldalt: http://www.erdelyiszallasfoglalas.hu/

  #457283 Hozzászólás

  Timi

  Erdély>>Fogarasi havasok

  Vajon él még ez a topik?
  Idén augusztusra tervezünk egy Fogarasi-havasok túrát. Nagyon kevés infot találtam. Ha valaki jár még erre, segíthetne egy kis információval! Merre érdemes menni? Ha gerinctúrát csinálunk, akkor hol tudunk vízhez jutni? Hol lehet a gerincen sátrat verni?
  Tavaly a Retyezátban voltunk egy hetet, hihetetlenül szerencsések voltunk, nagyon jó időt fogtunk ki.

  #124041 Hozzászólás

  fogarasok
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fogarasok

  A fogarasokba való utazáshoz a http://fogarasok.ro oldal nyújthat segítséget (leírások, képek, árak, egyéb információk)…

  fogarasok.ro

  #124040 Hozzászólás

  Nagy Árpád
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Erdélyi szállás!

  A http://www.erdelyivendeghazak.ro honlapcímen olyan erdélyi szállások ajánlatát olvashatjátok, melyek kiindulópontként szolgálhatnak a Fogarasi havasok felfedezéséhez!

  #124039 Hozzászólás

  bali

  Vicces Fogaras

  Mi tavaly Júliusban voltunk a Fogarasban, és a Negoi megmászásakor még verõfényes napsütés volt, visszafelé kb150km/o széllökések, jégesõ és akkora köd, hogy kb 1 méterre láttunk. Elég izgalmas, miközben jobbról-balról 200-300 méteres mélység. Csak négykézláb és szinte hasalva tudtunk haladni,szinte vakon. Azt hittem meghalunk. De ennek ellenére azt hiszem itt szerettem bele igazán a hegymászásba. Sok sikert mindenkinek!

  #124038 Hozzászólás

  Pipikének

  Ha be akarod járni, és van türelmed végigolvasni vagy 6-8 oldalt, akkor írj az imélcímemre. 6 éve megtettem a fõgerinctúra 3/4-ed részét. Van egy linkem, amely végül is nem került fel a netre, de megosztom veled.
  Üdv.

  #124037 Hozzászólás

  Pipike

  és most?

  Gondoltam feldobom most ezt a témát, ahogy olvastam egészen kedvet kaptam Fogarashoz!
  Kaját és vizet végig kell vinni, vagy néhol lehet venni?Sátor feltétlenül kell, vagy meg lehet úszni túristaházakban?
  Mennyi idõt érdemes rászánni, hogy jól bejárjam?
  Pipike

  #124036 Hozzászólás

  Attila

  Köszi mindenkinek

  Hasznos infók voltak!

  #124035 Hozzászólás

  tonsilla

  Terkepek

  Ezen az oldalon más hegységekrol is található leírás, térkép. Pl. innen nyomtattuk ki tavaly a retyezáti térképünket.
  http://www.cs.umd.edu/~cpopescu/Carpathians/index.html
  http://prufrock.cs.umd.edu:8080/Carpathians/Carpathians/Fagaras/index.html
  Részletes térkép. Jobb, mint a bolti.
  http://prufrock.cs.umd.edu:8080/Carpathians/Maps/index.html
  Ajanlom meg a kovetekzo leirasokat:
  http://www.poli.hu/osc/hegyek/fogaras/elsonap.html
  http://laokoon.lauder.hu/fogaras.htm

  #124034 Hozzászólás

  Gábora Ede

  2000 fölött bármikor bármi lehet

  Nem túl bíztató, de sajnos tényleg bármire számíthatsz. Szereld fel magad esõköpennyel és meleg pulóverrel. Pádis hasonló, ott se sokat süt a nap. Persze lehet szerencsétek, esetleg a baraka@baraka.hu címen érdeklõdj, hogy statisztikailag mire számíthatsz, a többi szerencse kérdése.

  #124033 Hozzászólás

  zsocsi

  Edének

  Persze, plusz két napot még rászánnék, úgyhogy effektíven 4 v. 5 nap túrázás beleférne. Ez már elég a gerinc egy egész szép darabjának a bejárásához. Az egyetlen gondom csak az idõjárással van, azt nem tudom mire kell számítani. Azt semmiképpen nem szeretném, hogy odaérünk a Fogarasokhoz, aztán egybõl fordulunk is vissza, mert reménytelenül esik.

  #124032 Hozzászólás

  Gábora Ede

  Rövid az idõ

  Még tegyél hozzá egy napot, mert kevés lesz az idõd Fogarashoz.
  Vagy csak éppen egy kis ízelítõt kaphatsz a kinézetérõl.

  #124031 Hozzászólás

  zsocsi

  Fogarasok most a hétvégén

  Mármost gondolkodóba estem, hogy Fogarasok, vagy Pádis legyen ezen a pünkösdi hétvégén. Egyelõre az idõjárás elõrejelzés elég bizonytalan idõt mond a hétvégére. Nem tudom, hogy mennyire kellene a döntést erre alapozni.

  #124030 Hozzászólás

  Vik

  Kétszer voltam, télen…

  Szia!

  Elõször is gratulálok h oda szeretnétek menni,mert gyönyörû hely. Térképet nem igazán fogtok találni, mert nincs, ha komolyan kell én tudok adni. elõtte azért megkérdezném h mászni akartok v. csak kirándulni, nem mindegy!
  Irj emilt és küldök infokat.
  Szia Vik

  #124029 Hozzászólás

  Kerecsen

  Havas Fogaras

  Én már jártam a Fogarasi Havasokban, igaz vagy tizenkét évvel ezelõtt. Ha mentek oda nagyon észnél kell lenni mert mi elmentünk egy hegyi síremlék mellett, amely arra emlékeztetett minden turistát, hogy néhány évvel azelõtt megfagyott ott egy négy fõs magyar turista csapat – augusztusban. Egyébként az augusztus a legjobb idõ a túrára, de volt olyan nap amikor mi voltunk, hogy nem engedtek fel senkit a hegyi mentõk a 2535m magas Negoi csúcsra a rossz idõ miatt. Másnap aztán láttuk hogy jég és fagy volt ott fent mindenütt (augusztusban). Kellõ elõkészületekkel nem lehet baj, de jó ha van kis gázfõzõ, meleg kabát, egyéb meleg ruha, kalóriapótló csoki, szõlõcukor, tea, levespor, stb. Ezenkívül nem kéne elkövetni azt a hibát amit a megfagyottak elkövettek, szóval nem letérni a jelzett útról, még ködben sem. És együtt maradni mindenáron, és segíteni egymást. Nagyon szép hegy, kalandra fel.

  #124028 Hozzászólás

  zsocsi

  térkép

  Az Erdély hegyei sorozal Fogarasok c. kötetét lehet kapni a Bajcsy-Zsilinszky úti térképboltban.

  #124027 Hozzászólás

  Sherlock

  Nem piskóta

  Csak annyit mondanék, hogy ha nem vagytok valami képzett túrázók, akkor vigyázzatok a Fogarassal! Nem egy kis dombocska. Hiába alig van 2500 méter nagyon kiszámíthatalan. Nem ritka, hogy még nyáron is esik hó. És a gerincen kialakulhatnak viharos szelek is nagyon gyorsan, és van olyan hely, ahol csak pár méter, vagy még annyi se az út a két szakadék között. A gerincen nincs víz. Ezért le kell menni a völgyekbe. Jó pont még, hogy viszonylag sûrûn vannak menedékházak. Ha elösször vagytok ilyen hegyeken, akkor inkáb a Retyezátot ajánlanám. Alig pár méterrel kisebb, de könnyebb. Van olyan, vagy talán még szebb is, mint a Fogaras. Rengetef tengerszem van, patak. Hátrány a házak hiánya: Csak 2 túrista ház van a hegység északi felén, de sátrazni lehet a Bucura tó mellett. A Fogaras és a Retyezát is szépen ki van jelezve. Karókkal, festékkel, táblákkal. A legolcsóbb megoldás a vonat. Ha nagyon nincs pénz, akkor elmentek Szeged, Kecskemét autobuszpályaudvaraira (addig is diák) ott tudtok beszélni a sofõrrel, hogy vigyen el titeket a határig diákkal, majd onnan normál jegyel Aradig. Ha még ennél is olcsóbbat akartok, akkor Nagylakig vonat vagy busz, és onnan bestoppolhattok Aradra. Romániában fizetni kell a stoppért! A vonatok indulását lehívhatjátok a netrõl: http://www.cfr.ro Ha még kell valami írj és megpróbálok segíteni.

  #124026 Hozzászólás

  Emöke

  két lábon járó térkép

  Pár emberrel Fogaras gerincre készülök július 10-20 között. Az elõzõ évekhez hasonlóan a túravezetést most is nagyváradi barátomra bizom. Jobb, mint egy térkép; évek óta visz csoportokat is… Az út egyébként teljesen magán szervezésü, és baráti; nincs kapcsolatban egyik utazási irodával sem. Az utazást vonattal tervezzük, és a várható költség is csak a vonatjegy… Ha valakit érdekelnek még részletek, az küldjön mailt.

  #124025 Hozzászólás

  mino

  köszi

  Köszi nektek a válaszokat, már én is próbálkoztam a Cartographiával, de sajna nem találtam használható térképet, hasonlóan az Erdély hegyei sorozattal csak épp sehol sincs a Fogarasi rész.
  Keresek tovább…..

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
Hozzászólás: Erdély>>Fogarasi havasok
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.