Esely munkavallaloi vizumra

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Esely munkavallaloi vizumra

 • Indította
  Témakör
 • #18862 Hozzászólás

  Gigica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mekkora eselyem van a munkavallaloi vizum megszerzesere amerikaban, ha
  -van ceg, ami vallalja, hogy alkalmaz
  -van ugyved, aki elintezi a ceg helyett es helyettem a papirmunkat (kerelmek beadasa, hirdetes stb)
  -a feherkartya hosszabitasanak megtagadasa utan 180 napon belul hazautaztam
  -diplomamat leforditottak, hitelesitettek es bachelorra elfogadtak

  Erdemes volt hazajonnom? Szerintetek erre megkapom a munkavallaloit? Mennyi ideig kell varnom?

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #188520 Hozzászólás

  Edus1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bálint!

  Mit tudsz a guest worker program tervezetrõl? (200ezer évente, 3+3év)Mikortól lesz belõle valami szerinted? Vagy felesleges várni rá, ua. mint H-2B? Itthonról intézve, szponzorral. És van esély ilyenbõl letelepedésre?

  #188519 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  friss..

  http://www.h1base.com/imignews.asp

  H-1B munka vizum a jövõ hónap közepére elfogy és ez Shusterman lapján van a friss hirekben. Aki ilyesmit akar annak sietni kell azt beadni. Utána már nemfogják hirdetni a net-en

  #188518 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető
  #188517 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Spidermonkey hülyeségei

  Itt a nyitott forumon nehéz hazudni és félrebeszélni. Spidermonkey ezt a H-2b-t innen a net-röl intéz, és nincs neki semilyen vállalat. Ebböl él, meg az illegális munkaközvetitésböl. Bárki maga is tudja azt a H-2B-t intézni, épp olyan sikerrel mint õ. Senki nem ad garanciát, de legkevésbé õ. Innen elhuzta a csikot, mert melegje volt. Tudásban pedig õ nincs egyszinten velem Amerikában. Õ csak egy Mo. fajankó.

  #188516 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  H2b

  Szia.

  Az infot elküldtem a mailodra.

  #188515 Hozzászólás

  deak
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  spidreman72@f…

  Szia !

  Érdekelne az ajánlatod!

  üdv. deak

  #188514 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nocsak..

  Mi az hogy nem törölték, és mi az hogy általunk ? Állandóan ujab és ujab témát nyit, de a hülyeség nem változik. Cég az sehol, mert csak illegális munkát intéznek, és eteti a népet reményekkel emil.

  #188513 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  H2b

  Nem te lennél az elsõ,aki általunk jut H2b hez.Bálint próbál bekavarni,de nem tud.Nekem nem töröltek még se H2b.-s,sem pedig munkaajánlatos üzimet.

  Amugy nekem mindegy.De szerintem egy mailt megér,Gigi.

  #188512 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  folytatás…

  ” Ha gondolod,tudok segíteni a H2b-ben.Ha érdekel,írj mailt. Lehetõség van,a H-2b-cserére is.”

  Spidermonkey tovább próbálja terjeszti fenti hülyeségeit, amit moderator nem gyõz itt törölni. Nemtud segiteni, mert világos a hivatalban hogy mint turista te itt dolgoztál és munkát kerestél. Vizumodat elveszik és kitiltanak mikor H-2B-t kérsz mert ilyen ajánlatot kaptál. Lehetõség H-2B cserére egy turistának nincs, mert ha ezt próbállja ugy jár ahogy azt én mondom. Lehetõsége egy turistának csak illegális munkára van, és nincs semilyen cserebere.

  #188511 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Mi az esélye Gigi-nek a munkavizumra ? Az esélye nem jó, még ha sikerül is azt intézni a cégnek. Bemegy és kéri a munkavizumot mert kapott engedélyt a cégtöl. Meglepetés éri mert kitiltják ott helyben. Nekik világos hogy õ tultartozkodott mint turista és dolgozott a cégnek illegálisan aki kérte az engedélyt. End of story.

  #188510 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  folytatás..;))

  Én angolul és magyarul is jobban ismerem a jogszabályokat mint spidermonkey. Ide teszem, mert felesleges neki emil hülyeségeire.

  Hivatalos USA lap magyarul Bp. konzulátusrol. Mindent elmagyaráz a vizum eljárásokrol ingyen.

  http://hungarian.hungary.usembassy.gov/work_visas_hu.html

  Erdélyi magyaroknak viszont nagyobb tapasztalata van és szerintem jobb lapjuk van. Én viszont semilyen ügyintézõt nem ajánlok. Elõsször körül kell nézni, mik a tapasztalatok.

  http://www.americanexperience.ro/h2b-hu/vizum/

  Angolul itt intézik online, és minden nácio ilyesmit csak az amcsiktol szopott.

  http://www.visapro.com/H2B-Visa/H2B-Visa.asp

  #188509 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Na ne mondd…;))

  Sokan kiváncsiak hogy mik a hiányszakmák az USA-ban. Ezt a munkaügyi hivatal állapitja meg és az A listán található. Ilyen például; ápolónõ, physical therapy, egyetemi tanárok és tudósok.

  A B-listán lévõk azok nem hiánynyszakmák.

  Megállapitották hogy igen van itt ember aki a B listán felsorolt mukákat tudja végezni, és külföldiek csak lenyomják az órabért, akkor lehet kivételt kérni az alkalmazott hitelesitésére, ez un Labor Certification, amit illegális munkaközvetitõk is használlnak, mikor az szükséges vagy lehetséges.
  Õk gyakran kétkulacsoznak.

  http://shusterman.com/pdf/schA.pdf

  #188508 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  H2b

  Ha gondolod,tudok segíteni a H2b-ben.Ha érdekel,írj mailt.
  Szia.

  #188507 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  folytatás

  “Amit te emlitettel az arra vonatkozik, hogy a hosszabitasi kerelem beadasatol szamitva 120 nap van a dontesig, elvileg eddig maradhatok. Viszont, a dontes meghozatalatol, vagy pedig hosszabitasi kerelem beadasa nelkul a feherkartya lejaratatol 180 napig ha maradok, akkor az ujboli vizumkerelemkor, torveny alapjan nem tagadjak meg a vizum kiadasat. Ellenben, ha a tultartozkodas meghaladta a 180 napot, akkor 3-10 evig nem kapok semmit, max hatbaveregetest…Errol mit tudsz? “

  Erröl én azt tudom hogy ha tultartozkodtál akkor problémád lehet a belépéskor a vizummal, ha pedig 180 napot tultartozkodtál akkor kitiltanak mint ahogy azt te is irtad.

  Az hogy valaki vizumot kap, még nem jelenti azt hogy be is engedik. Belépéskor döntik azt el. Ott ha szerencséd van megkérdezik hogy mi történt, de lehet hogy még csak nem is érdekli az õket.

  #188506 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Pro bono

  Van pár hiányszakma amit nem vitatnak, és lehet kérni egy cégnek munkavizumot, ha nem találnak megfelelõ helybeli embert. Nem lehet az hogy nem találnak megfelelõ embert hirdetés után, mikor normális mukabért megfizetik, és ott helyben problémák nem léteznek. Jó ügyvédi összeköttetés segithet, de gyakran elteszi az ügyvéd a pénzt, mikor tisztában van azzal, hogy semmi esély nincs.

  Én ugy tudom hogy te tultartozkodtál, és ha próbálsz visszajönni problémáid lehetnek belépéskor. Ügyvéd lehet hogy ezt félremagyarázta néked, mert nem érdeke hogy veled találkozzon. Több pénzt õ már nemtud keresni rajtad. Rongyfejüek nagyon jól vannak informálva. Magyarokra ez nem mondható. Én utánanézek, és itt gyakran ingyen besegitek, ahol vizfejüek besülnek.

  #188505 Hozzászólás

  Gigica
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  OK

  Koszonom a valaszt, de…
  Hianyszakma>
  En ugy tudom, hogy a hianyszakma a kovetkezo keppen krealodik. A ceg felad megfelelo helyen megfelelo ideig hirdetes a nekem felajanlott allasra. Termeszetesen mivel o keres embert, o mondja meg, hogy a jelentkezok megfelelnek-e neki. Es hat, mivel nem felel meg senki, ezert beadja a kerelmet, hogy engem akar.
  Tultartozkodas>
  Amit te emlitettel az arra vonatkozik, hogy a hosszabitasi kerelem beadasatol szamitva 120 nap van a dontesig, elvileg eddig maradhatok. Viszont, a dontes meghozatalatol, vagy pedig hosszabitasi kerelem beadasa nelkul a feherkartya lejaratatol 180 napig ha maradok, akkor az ujboli vizumkerelemkor, torveny alapjan nem tagadjak meg a vizum kiadasat. Ellenben, ha a tultartozkodas meghaladta a 180 napot, akkor 3-10 evig nem kapok semmit, max hatbaveregetest…
  Errol mit tudsz?

  #188504 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Esély jó egy hiányszakmára, és ez lett volna az elsõ kérdés az ügyvédtöl. Elfogyott már fele az H1-B vizumnak 6 hét alatt. 65,000-et adnak ki egy évre. Shusterman lapján ott a friss hir.

  Hogy egy turista meddig tartozkodhat a hosszabitási kérvény folyamattal az itt van angolul. Rongyfejüek (indiaiak) az ilyesmit már megválaszoltak GYIK, de magyarok csak küzködnek vele.

  As long as you apply for extension before expiration date of I-94, you would be in legal status(up to 120 days) and you will not have stayed in US unlawfully.

  http://www.immihelp.com/visas/extend.html

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Esely munkavallaloi vizumra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.