ESTA

 • Indította
  Témakör
 • #17146 Hozzászólás

  2011 novemberben voltam az usaban esta-val es majus 2-an szeretnek visza utazni fent alla z a veszely hogy visza forditanak?tudna valaki segiteni infoval.koszonom

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #460014 Hozzászólás

  Bazsi

  Penz büntetés

  Tavaly volt egy ügyem penz büntetést kaptam , de vettek ujj lenyomatot is bele kell írjam az estaba ?
  Nem vagyok büntetett előéletű nincs felfuggesztettem csak ez a penz bunti amit most is fizetek havonta

  #457243 Hozzászólás

  Béla

  Re: ESTA

  Szia , akkor nincs gond ha egy napot sem volt ugy itt az USA ba hogy nem lett volna papírja .

  #457197 Hozzászólás

  Márton

  Köszönöm a választ! Megnyugtattál. Eddig volt vízuma is 10 évre, de az is lejárt pár éve. Remélem nem lesz gond!

  #457196 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: ESTA

  Nagy mértékben attól függ, hogy a fiad milyen “előélettel” rendelkezik. Ha nem volt probléma korábban, akkor nagyon jók az esélyek, nagyon kicsi a rizikó.

  #457195 Hozzászólás

  Márton

  Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek milyen rizikót vállal az ember, ha ESTA regisztráció előtt megvesz egy repjegyet az USA-ba. A fiam még most kezdi az útlevelét frissíttetni, nem vette észre, hogy lejárt. De ha várok egy hónapot a repjegy vásárlással már lehet késő lesz. Május végén szeretnénk indulni.

  #456977 Hozzászólás

  Akkor hogy is van ez!

  Akkor hogy is van ez az ESTA két évig érvényes 90 napig tartózkodhat az államokban. De én lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem akkor két éven belül tartózkodhat 90 napot vagy a két éven belül akárhányszor 90 napot. Tegyük, fel kint vagyok 90 napot és haza jövök, nem mehetek vissza csak új ESTA-val két év múlva vagy haza jövök és mondjuk, egy vagy két hónap múlva megint mehetek 90 napra. Ezt el magyarázná valaki nekem!

  #456741 Hozzászólás

  csoka

  esta

  Mennyi ideig érvényes az ESTA engedély?
  Hacsak vissza nem vonják, az utazási engedély a kiadás idejétől számítva két évig, illetve útlevele érvényességének lejártáig – illetve e kettő közül a korábbi napig – érvényes. Az “Engedély megadva” képernyőn látható az utazási engedély lejárati ideje. Az utazási engedély az adott időszakban többszöri belépésre jogosít.

  #456740 Hozzászólás

  Viktor

  sajnálom

  sajnálom a sógorod
  én a követséggel konzultálnék, ők a legilletékesebbek

  #456739 Hozzászólás

  begro

  ötlet

  Nagy gondom van. Sógorom Arizonában agyvérzést kapott egy hete. Las Vegasban van kórházban, azóta altatják. Nővérem és hallássérült fiuk a kórház mellett vannak egy szállodában. Nővéremnek semmi rokona nincs, aki segíteni tudna neki ezekben a nehéz napokban. Barátok, szomszédok vannak, de az nem az ilyen esetben kevés. Mi a feleségemmel aznap indultunk haza Denverből, csak itthon tudtuk meg mi történt. Kérdésem a következő. Voltunk ESTA-val 2011-ben 4 hetet, 2012-ben 6 hetet, most meg 2 hónapot, 2013. július 10-től aug. 11-ig. Mindig időben hazajöttünk, egyszer sem haladtuk túl a a lehetséges 90 napot. Én most nem tudok menni, mert dolgoznom kell, nincs aki itthon tartsa a frontot. Feleségem viszont ki tudna menni segíteni a nővéremnek. Szerintetek van valami lehetőség? ESTA gondolom kilőve. (Nem tudom, hogy mennyit lehetne még tartózkodni) Ilyen esetben nem adnának pár hónapra vízumot a feleségemnek? Lehet valami megoldás?

  #456665 Hozzászólás

  csoka

  re ESTA

  Ami a “transit-ot” illeti, ezt a kovetseg honlapjarol szettem le:

  Will travelers that are in-transit be required to obtain an ESTA authorization?

  The United States no longer has a Transit Without Visa program, so eligible nationals or citizens of countries that participate in the VWP will require either ESTA authorization or a visa to transit the United States. If a traveler is only planning to transit through the United States en route to another country, when he or she completes the ESTA application, the traveler should enter the words “In Transit” and his or her final destination location in the address lines under the heading “Address While In The United States”.

  Ami pedig az ujra beutazast illeti:

  8. Mennyi ideig érvényes az ESTA engedély?

  Hacsak vissza nem vonják, az utazási engedély a kiadás idejétől számítva két évig, illetve útlevele érvényességének lejártáig – illetve e kettő közül a korábbi napig – érvényes. Az “Engedély megadva” képernyőn látható az utazási engedély lejárati ideje. Az utazási engedély az adott időszakban többszöri belépésre jogosít.

  #456664 Hozzászólás

  robika

  robi18@gmail.hu

  Tudja valaki estaval mennyi időt kell varni hogy ujra beutazhass az USA ba?jul23 jöttem.Okt mennek vissza.

  #456663 Hozzászólás

  robika

  robi18@gmail.hu

  Jul23 an jöttem haza.estaval voltam.mivel nem hagyod el a repteret ezert nem kell.

  #456659 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Csak érdekelt

  Én nem utazok az USA-ba mostanában, ezért nem a nagykövetséget hívtam fel, de érdekelt volna mások véleménye. Szerintem ez marha nagy szívatás, hogy ha nem is az USA-ba mész, akkor is kell vízum…

  #456657 Hozzászólás

  geza

  telefon

  Miert nem hivod fol a legilletekesebb helyet, az USA nagykovetseget?

  #456656 Hozzászólás

  fotos2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tranzit

  Szia Robi!
  Egyik ismerősöm most jött haza és azt mondta, akkor is kell vízum az USA-ba, ha csak átszállsz mondjuk Mexikó felé valamelyik amerikai reptéren.
  Neked is van tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

  #456655 Hozzászólás

  robi

  robi18@gmail.hu

  szia en most jöttem vissza az usabol.tranzitot nem kell beirni.

  #172771 Hozzászólás

  csoka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  esta

  Valaki tudna segiteni ESTA ugyben.
  Kanadaba, Calgaryba repulok Chicagon keresztul, de Chicagoban csak atszallok. Majd nehany nap mulva Calgarybol New Yorkba visszarepulok az USA-ba. Eltoltok nehany napot a varosban es New Yorkbol repulok vissza.
  Kerdesem hogy hogyan kell az ESTA nyomtatvany kitoltenem. Irjam be Chicagot belepesnek es transit a cim helyere? Vagy hagyjam ki Chicagot es csak New Yorkot irjam be belepesnek?

  Elore is koszonom a segitseget

  #172770 Hozzászólás

  bazana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  esta

  Sziasztok!

  Az esély fenn áll a visszafordításra, de nem kell mindig negatívnak lenni. Ha novemberben volt, mehet újra. Ez nem kizáró ok, azonban az igaz, hogy akkor is visszafordíthatnak, ha vízummal mész, életedben elõször, és a múltad makulátlan. De nem kell mindig ijesztgetni az embereket. Csak emiatt nem kell itthon maradni. Van, aki évekig ki-be járogat, van akit már elsõre visszafordítanak. Az persze kérdés, hogy mikor jött haza a kérdezõ, és hogy túltartózkodása volt-e.
  Belém pont az ilyen paráztatás indította be a félelmet, hogy nem engednek be minket, de teljesen alaptalan volt, mert nagyon rendesek voltak velünk. Aztán lehet, hogy legközelebb már nem lesznek azok, de csupán emiatt nem gondolnám meg magam az utazás miatt:)

  #172769 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Elvileg

  Épp annyira mintha vízummal mennél.Sem a vízum,sem az ESTA nem jogosít fel az államokba való belépésre.Ha az elmúlt idõkben,de az ESTA-val mindenképp idõben hazajöttél,valószínû beengednek..

  #172768 Hozzászólás

  en4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Addig

  mindenkinek fent all az a veszely, hogy visszaforditsak az usa hataratol, amig nem zoldkartyas vagy amerikai allampolgar az illeto.
  Egyszer es vegre ertsetek mar meg.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: ESTA
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.