északi fok túra

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső északi fok túra

 • Ennek a témakörnek tartalma 0 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #35882 Hozzászólás

  GABORGABORGABOR

  sziasztok
  egy régóta dédelgetett tervemet váltom valóra idén júliusban, amikor az északi fokon szeretném megcsodálni a le nem nyugvó napot.
  ez egy elég fárasztó utazás, most leírok ide minden részletet.

  július 22-én kora este a Wizzair járatával indulok Budapest, Ferihegy 2-rõl Stockholmba, pontosabban Nyköpingbe. A megérkezés után vonattal be Stockholmba, ahol 2 éjszaka szállás egy panzióban.
  2 nap múlva, július 24-én vonatra szállok és megteszem a stockholm-narvik utat, ami 30 órás, tehát éjszaka a vonaton. így július 25-én érkezem meg a vasút végpontjára a norvégiai narvikba, ahol 1 éjszaka egy panzióban.
  másnap kibérelem a már lefoglalt kocsit és autóval vágok neki a nordkappnak. nem messze a nordkapttól egy kempingben egy faházban lesz a szállás. ez a 3 nap ott zajlik az északi fok környékén.
  július 30-án adom vissza a kocsit narvikban, délelõtt, majd kora délután ismét vonattal vágok neki az útnak stockholmba, onnan megyek vissza nyköpingbe, ahonnan július 31-én este jövök haza.

  nos, a költségek
  ha gyors vagy, akkor a http://www.wizzair.com oldalon 17 ezer ft-ért foglalhatsz magadnak repjegyet. siess vele!
  arra gondoltam, hogy érdemes 1 zónás interrail bérletet venni, ami 220 E, azaz 60.000 forint. ezzel szabadon utazhatunk a vonatokon, de annak még utána fogok nézni, hogy nem olcsóbb-e a helyi jegyvásárlás? ha igen, akkor majd ideírom azt is.

  szállás: stockholm: 450 SEK (13.500) 2éjre 27.000
  narvik 450 NOK (13.500) 2 éjre 27.000
  nordkapp 450 NOK 3 éjre 40.000
  ez 1 fõre értendõ, természetesen 2 fõre olcsóbb

  a kocsit 2000 NOK-ért béreltem 4 napra, ami 60.000 ft, természetesen 2 fõnél ez is felezõdik.

  Csak olyanok jelentkezését várom, akik kibírják ezt az utat, mert elég húzós, amint a fentiekbõl is kiderül.
  Akit ez érdekel az irjon a waimae2000@yahoo.com-ra

  Köszönöm

Hozzászólás: északi fok túra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.