Europa legszebb tengerpartjai

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Europa legszebb tengerpartjai

 • Indította
  Témakör
 • #9504 Hozzászólás

  Ferencsi Maria

  …otleteket varok kiprobalt partokrol a Kaukazustol Gibraltarig minden szoba johet.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 96
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #126648 Hozzászólás

  Nyufakk

  rererererererere Tomi

  Bönyögõ=Hímvesszõ vidékiül.

  #126647 Hozzászólás

  lengyel

  Szia! Tudom , hogy nem ide tartozik , de mi az hogy bõnyögõt?

  #126646 Hozzászólás

  Brudap

  Tominak rerere

  Lehet hogy nagyon szép, viszont 2 perc alatt összerántja a víz a bõnyögõt. Nem mindenki szereti a 18 fokos vízet.

  #126645 Hozzászólás

  lengyelország

  Sziasztok! Lengyel tengerpart nagyon szép, bár lehet hogy méltatlanul le van nézve. Ne csak mindig a megszokott sablonos helyekre menjetek. Én tavaly voltam nyáron , az idõ kiváló volt 30 fok meleg és végig sütött a nap. Sopotban voltam és kempingeztem egy nagyon szép kis faházban. És nem utolsó sorban olcsó.

  #126644 Hozzászólás

  eszerece

  szerintem…

  Európa legszebb tengerpartja:
  -Olaszország: Lido di Ostia
  -Horvátország: Rabac, Rovinj, Rijeka
  -Franciaország: Deauville és a Riviéra.

  #126643 Hozzászólás

  Laci

  Szubjektív véleményem szerint

  a makarskai tengerpart, és a kotori öböl is gyönyörû

  #126642 Hozzászólás

  Eszter

  kik utaznak augusztus végén a sorrento félszigetre?

  Sziasztok! A sorrentoi kérdésre válaszolnék. A barátnõm és én augusztus közepén megyünk egy Nápoly melletti kis faluba, de a tengerparton töltenénk pár napot. Megírnád az apartman lérhetõségeit?
  köszönöm :)

  #126641 Hozzászólás

  Krisz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Korzika

  Az általam eddig legszebbnek vélt partszakasz/öböl Korzikán a portói öböl.Azt látni kéne mindenkinek!!

  #126640 Hozzászólás

  kiss ili

  kik utaznak augusztus végén a sorrento félszigetre?

  Ki az aki sugusztus végén a sorento félszigetre utazik?
  Találtunk egy olcsó de nagyon szép apartman holtelt Maioriban.
  Kinek van kedve jönni?

  #126639 Hozzászólás

  Péter

  Traumstrände

  Egy kitûnõ összefoglaló németül:

  http://www.reise-preise.de/traumstraende/index2.html

  #126638 Hozzászólás

  Bill21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Cinque Terra..

  Janek!

  Menjel itt vissza április 12. 15ora 43 percig, ott van ehhez a temához 9 hozzászolás . Jo utat Bill.

  #126637 Hozzászólás

  Janek

  cinqueterre

  A nyáron a Cinqueterre ,5 városon átmenõ túristautat szeretnénk végigjárni. Ha valaki errõl tudna infót, tapasztalatokat,tanácsokat adni szivesen venném! (fõleg olcsó szállás tekintetében) Kösz !

  #126636 Hozzászólás

  viki

  Szerintem

  a roccai sziklák (Portugália) a csúcs Európában. Korábban valaki már leírta, hogy milyen csodálatosak a tengerben álló sziklabarlangok és barlangokkal csipkézett parti sziklafalak. A vízben álló sziklákhoz be lehet gyalogolni, de a óceán itt nagyon hideg.

  #126635 Hozzászólás

  Ricsi

  Korzika

  Mennyi idõre mentek?Csak azért kérdezem, mert én voltam, de 1 hét kevés erre a szigetre.Apartmannban voltam, de elõre foglaltam a Neckermannál.7 nap 70 körül volt 2 fõre, önellátó.Bravonéban volt ez, Bastiától 45 km-re délre.Amit érdemes megnézni: Bastia, ahol a komp kiköt, szép fõtér, régi kikötõ,(itt forgatták Jean Reno-val a Nagy zûr Korzikán c. filmet) baptista templom. Corte, a régi fõváros, a hegyek veszik körül, nagyon szép hely.Ha Bastia felõl mész, lesz egy nagyon szûk híd, amin 1 autó fér el.Ott a hegyi patak kiszélesedik és óriásit lehet ugrálni a hídról.Ajaccio:Napóleonról szól minden, szülõház, testvéreivel egy szobor-csoport, illetve egy lépcsõsor tetején maga õ.ez már nagyobb város, nagyobb léptékkel, de szép. Innen felfelé haladva a Portói vörös sziklák a hegyi szakasznál.Ahogy megy le a nap, vörösen izzanak a sziklák.Majdnem kifelejtettem Binifacciot:a vár, a domb(?) tetején van, körbe a tenger, a kilátás hihetetlen.szûk utcák,nyüzsgés, de nem zsúfolt.Ha szerettek túrázgatni, akkor Corte-Ajaccio belsõ hegyi úton lehet menni, itt van a Monte Rotondo és a Monte Cinto(?)talán jól emlékszem a nevükre, 2800 méter magas hegyek.Vigyázz, mert szûk az út, kanyargós, de hatalmas élmény, ráadásul sok helyen megállhatsz és ha szerencséd van, a hegyi patakban lesz víz, tudsz csobbanni.Ha Bonifaccio felé mész, félúton van egy gyönyörû öböl, a neve nem ugrikbe, de félkör alakú, zölde színû vízzel, nem lehet eltéveszteni. Attól egy picit felfelé, bent a hegyekben van egy tó, amibõl kiállnak a fák tötzsei (hasonló, mint Erdélyben a Gyilkos-tó).Szép látvány. Elõtte van egy vízesés pár kilométerre.Ha javasolhatom, vegyél kint egy helyi térképet, amin a szebb helyek fényképpel vannak illusztrálva, nekem is van, kb 6 euró volt.Inkább franciául, olaszul beszélnek, a németet és angolt nem kultiválják.Hát röviden ennyit sikerült megnézni 7 nap alatt, talán nem hagytam ki semmit. Ha kérdésed van, írjál.

  #126634 Hozzászólás

  vikk

  Korzika

  sziasztok,

  Korzikat valasztottuk naszutra, aug. 2008. tudtok esetleg otleteket adni ott hova menjunk? kocsival terveztuk… es a tengerparton vmi apartmant berelnenk….
  Sziciliaban voltunk mar kocsival, szuper. es del Kretan is… Lendas pl csodas es alig van turista… csodaszep. ajanlom mindenkinek….

  koszi, sziasztok

  #126633 Hozzászólás

  cirifischio

  Arcipelago meg Catalunya

  Szívemnek ezen kettõ a legkedvesebb…
  Az Arcipelago Nemzeti Park a Toszkán szigeteket öleli magába – beleértve a csodás Elba szigetét is, Katalóniában pedig valóban a legészakibb, Pireneusközeli, a “turistás” helyektõl kiesõ rész a nyerõ (pl. San Feliu környéke!!!). Mmmmm…!

  #126632 Hozzászólás

  zona

  A világ történetekben

  A minap indítottuk el a http://www.barangol.hu cím alatt utazási élményekkel, véleményekkel, tanácsokkal foglalkozó oldalunkat. Kérlek benneteket, hogy osszátok meg velünk a legjobb kalandjaitokat! Leírásokhoz fotókat is küldhettek.
  Cím amelyre az élménybeszámolókat várjuk: info@barangol.hu

  Szeretettel várunk mindenkit!

  #126631 Hozzászólás

  Lolka

  Ritának – Korzika

  Korzikát melegen ajánlom, fantasztikus hely! Mi ugyan júniusban voltunk kocsival, akkor még nem volt döglesztõ hõség, de túrista se sok. Autóval érdemes menni, mert akkor mobilok vagytok és gyönyörû helyeket tudtok bejárni. A közbiztonsággal nincs gond, néha ugyan a szeparatisták robbantgatnak, de errõl mi is csak újságokban olvastunk, ott mindenki nagyon kedves volt velünk, semmi probléma. Végül is az idegenforgalomból élnek sokan. Ha tudtok franciául, akkor nem lesz gond, azt sajnos nem tudom angolul mennyire tudnak, de gondolom franciák fõleg, tehát nem nagyon. esetleg olaszul. Az árak meg olyasmik, mint Franciaországban, tehát nem túl olcsó. Persze vannak olcsó szállások ott is, érdemes utánanézni. Ha van még kérdésed, írhatsz a lolka426@freemail.hu címre is.

  #126630 Hozzászólás

  bertoandolini

  Calabria

  Én is sok helyen jártam már…de a favorit nálam Calabria Tirrén-parti része.

  #126629 Hozzászólás

  Rita

  Korzika nászútra augusztusban?

  Sziasztok!

  Valaki emlitette Korzikat. Szerintetek ez naszutra alkalmas hely lehet? Nagyon megtetszettek képeken a romantikus partszakaszai, csak nem tudom, nem nagon draga-e a sziget. Illetve a kozbiztonsag is erdekelne. Illetve az, hogy mennyire fullaszto ott a hoseg agusztusban… Ki mit tud errol?
  Koszi!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 96
Hozzászólás: Europa legszebb tengerpartjai
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.