Extrém sportok biztositása

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Extrém sportok biztositása

 • Indította
  Témakör
 • #43500 Hozzászólás

  Bozsonyik Katal
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ha valaki érdekel nálam lehet az extrém sportokra biztositást kötni, irjatok

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 80
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #417227 Hozzászólás

  fecó

  Ha

  2008-tól senkinek sem fizettek, az több mint érdekes.

  #417226 Hozzászólás

  Parledol

  Sípálya… helyesbítés

  Pontosítanám az elébb írtakat: nem nagyon szeretik, ha kiépített sípályáról mentenek és azt kell fizetniük. Én nem próbáltam még (lekopogom), de páran ezt mondták nekem. Amúgy a biztosítási feltételek között ott van a síelés – de ez nincs meghatározva hol és hogyan: sípálya vagy szûzhavas freestyle. :-)

  #417225 Hozzászólás

  Parledol

  Sípálya…

  Én úgy tudom, hogy kiépített sípályára nem érvényes az ÖEAV-hoz járó biztosítás! Ennek utána kéne nézni. Persze lehet én tudom rosszúl!

  #417224 Hozzászólás

  döav

  labancéknál

  Visszaolvastam egy pár hozzászólást, és úgy gondoltam ide írom be az OEAV-val kapcsolatos, igen kellemetlen friss tapasztalatomat.
  Konkrétan azt, hogy eszük ágában sincs fizetni.
  Történt, hogy áprilisban, egy Francia sípályán boardozás közban eltörtem a kezem, a hegyi rendelõben helyretétel, röntgen, gipsz, stb, de elõtte természetesen kérték a biztosításomat, addig hozzám sem nyúltak.
  Kezükbe nyomtam az idei érvényes kártyámat majd innentõl fogva megnyugodott a doki és ellátott.
  Az útlevelemet azért ott fogta, biztos ami biztos
  Az elsõ meglepetés akkor ért, mikor az OEAV elérhetetlen volt egy sima hétköznap a megadott számon, és az üznetrögzítõn hagyott üzenetünk is süket fülekre talált. Természetesen az útlevelemet nem kaptam vissza, így anélkül kellett haza jönnöm.
  A második meglepi akkor ért, mikor a doki elküldte nekem az 500 eurós számlát, mondván, hogy az OEAV nem hajlandó rendezni.
  Azt csak halkan jegyzem meg, hogy több mint öt éve vagyok problémamentes tag. A múlt héten felvettem a kapcsolatot egy itteni üzletkötõvel, aki megerõsítette a tényt, hogy 2008-tól sajna senkinek sem fizettek különbözõ indokokra hivatkozva.
  Az csak hab a tortán, hogy volt egy másik extrém biztosításom a Grupamánál akik mikor leszerzõdtünk azt mondták, hogy természetesen érvényes külföldön is ! No, õk sem fizetnek, mondván mégsem érvényes külföldön, kellett volna egy kiegészítõ biztosítást kötnöm mielõtt elindulok !

  Hát így jártam, ha van valakinek valami ötlete a megoldást illetõen szivesen veszem.
  Mindenesetre eszetekbe se jusson az OEAV-ba belépni és abban bízni, hogy van biztosításotok !

  Inne az idézet: http://forum.bikemag.hu/showthread.php?t=2573

  #417223 Hozzászólás

  bombagyár

  kurucinfo

  Molotov-koktélt dobtak mécsapukáék házára!

  #417222 Hozzászólás

  fecó

  saman

  Szervezet már van, csak a jelenlegi vezetés a gond. A hetvenes évekig csak egy asztalfiókban elfekvõ aktaként létezett a “hivatalos” szövetség (a pontos meghatározását nem tudom). Az akkori mászók nem is tudtak a létezésérõl. Jelenleg több független klub és egyesület létezik, ezeknél általában többféle hegyi és szabadidõsport is van.

  #417221 Hozzászólás

  saman

  tagság

  Ha lenne olyan hegymászószervezet, aminek tanfolyam és macera nélkül is a tagja lehetek, lehet, hogy a tagja is lennék. De mivel az elmúlt 17-18 évben is szívesen láttak a hegyek igazolás nélkül, ezután sem fogom törni magam érte.
  Nem lehetne valahogy alegységeket létrehozni a ‘sima hegyitúrázóknak’, azoknak akik a vasak mentén nyújtózkodnak, és azoknak akik a kötélen himbálódznak? Ja, és esetleg a gyerkõcöknek, akik ugyan írni-olvasni még nem tudnak, de olyan helyekre szaladnak fel, hogy nem merünk utánuk mászni:))
  Ezekhez más és más feltételekkel lehetne csatlakozni. Persze, mint abszolút kívülálló, lehet, hogy teljesen hülyeséget mondok. Dobáljatok meg nyugodtan:)

  #417220 Hozzászólás

  Zita

  Bundásnak

  Kedves Bundás!
  Úgy örültem, amikor válaszoltál. Látom valóban fontos neked ez a dolog.
  Igenis voltak, akik tettek. Azon lehet vitatkozni, elégséges-e, igyekeztek minden tõlük telhetõt megtenni. Ha a teljes elnökséget támadod, az õket is érinti. Az elsõ, a Sport Hivatal által elindított, a jogszabály felülvizsgálatát kérõ beadvány közös volt, minden érintett sportág képviseltette magát. Valószínûleg az Alkotmánybíróság addig nem is foglalkozik a továbbiakkal, amíg az az eljárás le nem zárul. Fogalmam sincs, mit lehetne még jelenleg tenni. Kérdéseim feltevésében az õszinte kíváncsiság motivál.
  Addig is, hogy a várható hidegben ne csak a kocsmapultra könyökölve emlegessük a politika igazságtalanságát, szeretnék kérni valamit Tõled, Tõletek.
  Szerintem idõnként szükség van arra is, hogy az ember ne vegye véresen komolyan magát, ezért játszani szeretnék. A játék neve: Építsünk Szövetséget!
  „…A harcok véget értek, a lázadók gyõztek. Bár a csaták során inkább a lelki sérülések voltak jellemzõk, a lázadók elérték a céljukat, az alapokig leromboltak mindent, körös-körül csak törmelékkupacok maradtak. Azért romboltak porig mindent, mert úgy gondolták, csak teljesen új váz és rendszer lehet mûködõképes. Csak azt nem tudták még, az új milyen is legyen igazán…
  Elõször is, ezentúl ki lehet a szövetség tagja. Csak az, aki letette a vizsgát, s ha igen, akkor nem volna-e jobb, ha ismét lennének nyílt vizsgák. Aki akar, odamehet, és számot adva a tudásáról tag lehet. Nem komoly gát-e, ha a vizsgára bocsátás feltétele vagy egy tanfolyam, vagy a beadott és elfogadott kérelem. Vagy legyen az új sokkal nyíltabb? Van, ahol csak szándék és pénz kell a tagsághoz, s az északiak marcona õrei szívesebben látják azt a kis kártyát, hiszen ha mégsem elegendõ a tudás, van, aki fizeti a mentést.
  Azután itt vannak a versenyzõk, igen helyesen õk is tagjai lehetnek a szövetségnek, bár gyakran a koruk az ifjabb kategóriákban meg sem közelíti a vizsgához szükségeset. Õk a jövõ magja, akik eddig is elkerekedõ szemmel, értetlenül figyelték a körülöttük felcsapó indulatokat. Egy a héten tartott tájékoztatón kiderült, változtak a „versenyszövetség” státushoz (és a magasabb támogatáshoz) szükséges paraméterek, a jelenlegi versenyzõi létszámnak mintegy négyszeresére lenne szükség. Vajon a versenyek mennyire lennének alkalmasak a „ki a legény a gáton” jellegû feszültségek levezetésre, illetve milyen elõnyei vannak a „versenyszövetség” státusnak, a versenyzõségnek (pl. nem kell vizsga a tagsághoz)?
  Az alapokiratban kell-e valamit változtatni, vagy a végrehajtásban volt a hiba? A képviseleti rendszer kereteit a Sport törvény meghatározza. Tag a szövetséghez csak tagszervezeten keresztül kapcsolódhat, ami a létszámtól függõ számú delegálttal képviselheti a tagjait. Elégséges-e a jelenlegi szervezeti létszám, vagy új közösségek is kapcsolódni szeretnének? A jelenlegi vezetõk talán már fáradtak, de a fiatalság lehet, hogy túl tüzes és tapasztalatlan.
  Mik azok a feladatok, amik mindenképpen a központhoz tartozzanak, és mennyibe kerülhet az ellátásuk? Szükség van-e fizetett, fél vagy fõállású ügyintézõre – titkárra, akinek a munkája a szövetség képviselete? Összesen ez mennyi, és honnan lehet megszerezni?
  Mi az, amit elvárnának a tagok, és mi az, amiért szívesen csatlakoznának mások? Milyen jellegû információknak kellene mindenképpen eljutnia a tagokhoz, és milyen csatornákon? Milyen kérdések tartoznának feltétlen a közgyûlés elé, miben dönthet az elnökség, mi a titkár hatásköre? Kellene-e változtatni az elnökség szerkezetén? Használhatók, adaptálhatók-e a külhoni minták? Máshol, ezt hogy csinálják? Mi az, amitõl közösséggé válhatnának a mászók?”
  Jaj, ezer kérdés van, elfáradtam. De a lényeg talán érthetõ. Kedves lázadó társaim, használjuk a fantáziánk, és találjuk ki, igazából milyen szövetséget szeretnénk. Hiszen ha magunk sem tudjuk, hogyan valósulhatna meg? Vitát szeretnék, hogy melyik változat, és miért volna jobb.

  #417219 Hozzászólás

  Diamir

  Személyes Lillának

  Látod Lilla,
  van amibõl ki kellene, viszont
  van amibõl ki kell
  maradni?
  A Triglav ott lesz jövõre is…
  Üdv
  N

  #417218 Hozzászólás

  Bundás

  Lillának

  Anális fixációban megrekedt személyiségfejõdésû ember írása, – gondolom vagy mutogatós, vagy kritikai megnyilvánulás.

  #417217 Hozzászólás

  Lilla8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  s1q-nak

  Mi a sz… ez? Olvasgatom szépen csendben ezt a topicot, szeptember 18-tól egészen napjainkig(mivel lemaradtam), egyszer csak a mai hozzászólás(legutolsó 10.12perckor) bizony “megütötte” a szememet.
  Ez elmehetne egy vicctopicba is- mégha igaz történet is lehet :-)

  #417216 Hozzászólás

  Bundás

  Zitának

  Kedves Zita!
  A hegymászók attitûdjével és az elnök(ség) helyzetével kapcsolatos véleményünk egyezik. Palikának címzett soraid egy részével kapcsolatban nem foglalnék állást, de van amivel határozottan nem értek egyet, – azt írod „miért támadjuk, aki már próbált valamit tenni” . Ez a kijelentésed feltételezi, hogy valaki már megpróbált valamit tenni. Ezzel szemben én úgy látom, hogy halogatás, tologatás, maszatolás történik az extrém sportolók biztosítási rendszerbõl kizárásának visszavonása ügyében.
  A biztosítási díj mérséklése a törvény keretei között elérhetõ eredmény és nem lebecsülendõ, áthidaló megoldás de én „valamit tevésnek” saját értelmezésemben csak a törvény hatályon kívül helyezése/megváltoztatása érdekében tett lépéseket nevezem. Megjegyzem, azt amit az Excelsior tett, minimál programként az MHSSZ is megtehette volna a Szövetség tagsága érdekében.
  Az együttes beadvány összefogást jelez, nagyobb a politikai súlya, ami ugyan az alkotmány bírákat nem szabad, hogy befolyásolja, de a hatalom gyakorlóit igen, – javíthatná az alkupozíciónkat. A több beadvány az összefogás hiányát mutatja, könnyebb a tárgyaló feleket megosztani (hiszen eleve sem fognak össze), részengedményekkel meg lehet osztani az ellenérdekeltek körét annyira, hogy már foglalkozni se kelljen velük. Persze ez utóbbi forgatókönyv csak akkor igaz, amikor minden szakszövetség igyekszik tagjai érdekét képviselni, csak saját utakon. Jelenleg ez a feltétel sem teljesül, a legtöbb amit mondhatunk, hogy van olyan szakszövetség amelyik képviseli a tagjait, és van amelyik nem.
  „Persze lehetne tárgyalni, de nehéz eljutni a megfelelõ emberekhez. Kapcsolatok kellenének, idõ, türelem.” Az hogy neked, nekem, az utca emberének nincsenek meg a megfelelõ kapcsolatai, azon nem lehet csodálkozni, nem mindenkinek akad fõosztályvezetõ vagy szakállamtitkár haverja. Az elnökség részérõl ugyanez az érvelés egyenesen elfogadhatatlan, – részben azért mert az a dolguk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a döntéshozókkal/döntéselõkészítõkkel, részben mert ott van Dr. Nagy Sándor, akit már közel húsz évvel ezelõtt is mint elnököt szidtak, – hát lehet hogy húsz év regnálás után sincsenek kapcsolatai az általa vezetett szövetség életét érintõ döntések elõkészítõi felé, de ez vicc. Biztosan igazad van abban, hogy a szövetség egyik legnagyobb hibája az információ áramlás hiánya, de abból amit segítségeddel megtudtam én az elsõ helyen a cselekvés hiányát jelölöm meg – nincs is mirõl informálni a tagságot.
  „Ti tudjátok, mit lehetne még tenni?” Már az MHSSZ jobb mûködése érdekében, vagy a hatékonyabb érdekérvényesítés érdekében?

  #417215 Hozzászólás

  Zita

  Kedves Bundás

  Igazad van, nem kellett volna felvennem a kesztyût. Palika vélemény alkotásáról az alapján vontam le a következtetésem, ahogy rólam alkotott véleményt. Feltételeztem, ezt nem csak velem, másokkal is megteszi.
  Az alkotmánybírás kijelentést valószínûleg félre értettem, csak telefonon keresztül tudtam kérdezni.
  A mászás nagyfokú önállóságot, döntésképességet, akaraterõt, céltudatosságot, elszántságot, tervezést, és ezek összehangolt alkalmazását kívánja. Ha mindezt visszafelé nézzük, nem csodálható, ha összeeresztve a mûvelõit mindenki a saját elképzeléseit, a célhoz vezetõ útját gondolja a legjobbnak, ami végül parttalan vitákhoz, hiábavaló csatákhoz vezet. Sok dudás egy csárdában, ezt nevezzük szövetségnek.
  Az elnök(ség) megbuktatására, tudomásom szerint, eddig már több próbálkozás történt. Hosszasan lehetne elemezni, miért nem sikerült, de alapvetõen egy oka van: aki elvállalta volna a tisztséget, azt nem választották meg, akit megválasztottak volna, nem vállalta, maradt a már ismert. Kevesen vannak, akik kevéske szabadidejükben, gyakorta a mászásra szánható idõ rovására is, a szövetség adminisztrációjával, a hatósági procedúrákkal, és hasonlókkal kívánnak foglalkozni. Igen, az elnökség hivatott a mászókat képviselni, és könnyen elképzelhetõ, hogy mások valamivel több eredményt lennének képesek elérni, fõleg ha kicsinyes és hiábavaló – szerintem fõként generációs különbségekre visszavezethetõ – viták nem gyengítenék. Nem mindenki, de voltak köztük akik valóban tenni akartak. Úgy gondolom, a szövetség helyzete kényszerpályákat szab. A Sporthivatal igéretei, a megfelelõ emberek megtalálása, a mérlegelés, az elég jó, de még megfizethetõ választása, mind-mind idõ. Közben, mikor kiderül, mikorra lehet ebbõl eredmény, a köztes idõre is áthidaló megoldást találni.
  Ez persze mind csak feltevés. És igazad van Palika, grafomán vagyok. És könyvmoly is, meg sok minden más. Ráadásul hülye is, mert megpróbálom megfejteni, miért is marjuk folyton egymást. És miért támadjuk, aki már próbált valamit tenni.
  Minden mászó elvárja, hogy a szövetség képviselje. Még azok is, akik nem tagjai. Az Excelsior megpróbált külön is megoldást találni a helyzetre, de többségében csak falakat talált, amig jobb nincs, a biztosítási díj mérséklése is kis eredmény. Nem lehet tudni, az együttes beadvány lehet nagyobb súlyú, vagy a több. Persze lehetne tárgyalni, de nehéz eljutni a megfelelõ emberekhez. Kapcsolatok kellenének, idõ, türelem. Nem jó érzés beáldozható gyalognak lenni, természetes, hogy indulatokat szül. Azért kérdezek, és azért írok, mert a szövetség egyik legnagyobb hibája az információ áramlás hiánya. Ti tudjátok, mit lehetne még tenni?
  Elnézést, ha feltartottam valakit.

  #417214 Hozzászólás

  Palika

  Összenõ ami összetartozik

  Szerintem örüljünk annak hogy miután Mécsapukáék meghozták és megszavazták a diszkriminatív törvényt, a fiacskája mászóklubjának sikerült elõnyös szerzõdést kötni a témában egy biztosítóval. Aki emögött valami szemétséget sejt, az irigy. Az Áron most tolta ki a Fisht, úgyhogy most még többen szeretik. Dry-tooling meg majd akkor lesz téma, ha azok is megtanulják akik a mászásból élnek.

  #417213 Hozzászólás

  Bundás

  racz zsoltnak

  Gratulálok az elõnyös szerzõdéshez, és könyörgöm, Mécs Lászlóról ne írjatok!
  Én nem azon a pályán focizom (fociznék) amelyiken jobb vagy rosszabb feltételekkel köthetõ biztosítás, hanem azon amelyiken az ellátottak körérõl van szó. Ez persze nem jelenti azt, hogy szükség esetén ne kötnék biztosítást, de semmiképpen sem azt tekinteném vívmánynak, hogy elõnyös feltételeket sikerült kialkudni.
  A mûködõ, sikeres közösség és az irigység közötti kapcsolatot nem értem.
  Az MHSSZ jogászát itt sem kritizálta senki, miért került elõ ez a téma egyáltalán?
  Mi az az MKBT?
  Nem az MHSSZ helyett gondoltam létrehozni társadalmi szervezetet. Mivel tudom mit jelent egy civil szervezetet létrehozni és mûködtetni, nem sok kedvem van hozzá, sõt, jobban szeretném, ha valaki más csinálná, de ahhoz meg még kevesebb kedvem van, hogy kocsma asztal/monitor mellett tocsogjak a politika/hatalom/az élet és más ilyenek igazságtalan voltáról.

  #417212 Hozzászólás

  Bundás

  Zitának

  Mire alapozod, hogy Palika “minimum információk alapján” alkotott véleményt – ismered? A kérdéssel csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ugyanazokkal az eszközökkel próbáljátok az eltérõ véleményeket lenullázni

  “Az MHSSZ elnöksége többször próbált alkotmánybírákkal kapcsolatot teremteni, nem sok sikerrel.” – nem csoda, velük beadvány útján lehet kapcsolatot teremteni. Ezzel a válasszal valaki valakit nem vett komolyan,- vagy te minket, vagy az aki a kérdésedre ezt válaszolta.

  Az hogy az alkotmánybírósági eljárás idõtartama esetlegesen több év, – nem menti az MHSSZ-t az alól, hogy már rég be kellett volna adniuk a beadványt.

  Nem szerencsés, hogy az egyes szakszövetségek külön készítik a beadványaikat – persze nem lehet csodálkozni, ha a repülõsöknél elszakadt a cérna, amikor az MHSSZ rendkívüli közgyûlésén tavasszal a dry-tooling, és a “Hogyan buktassuk meg Urbanics Áront?” volt a napirend (a dry-toolingra nem került sor).

  Ha “nem sok mindent tehetünk” akkor miféle beszámolót vársz a próbálkozásokról?

  A tennivalóval kapcsolatban tisztázzunk valamit: az MHSSZ feladata a mászók érdekeinek képviselete, az alapszabályban lefektetett módon dönt és képviseli a tagságot. Az elnökséget ezért-erre választották, nem kell csodálni, ha az érdekeltek tõlük várják a megoldást. “szivesen olvasnám olyanok beszámolóját, akik valamit legalább megpróbáltak már tenni” – megjegyzésed ennek tükrében demagógia.

  Megjegyzem, van mit tenni az alkotmánybírósági határozatig is:
  1. Az MHSSZ elnöksége tárgyalásokat folytathatna az a tárcák képviselõivel, mivel a Kormány saját hatáskörben is kezdeményezheti a jogszabály visszavonását/megváltoztatását a parlament elõtt, – annál is inkább tehetné ezt az MHSSZ, mivel a Kormány tagjai között sem volt egyetértés, az ÖTM határozottan ellenezte a tervezetet.
  2. Létre lehetne hozni egy civil szervezetet, amelyik ellátná az 1. pontban nevezett képviseletet, és az alkotmánybírósági beadványt is elkészítené. A 2. pontra fentebb tettem már javaslatot, egyetlen – szkeptikus reagálás volt rá, a többi reakció inkább Mécs Lászlóval foglalkozott.

  #417211 Hozzászólás

  racz zsolt

  lehet kötni biztosítást

  Sziasztok!

  Felhívták a figyelmem erre a topikra, amirõl én tudok: a mi egyesületünk elõnyös szerzõdést kötött egy biztosítóval és minden tagunknak lehetõsége van arra, hogy ezt a biztosítást megkösse. Az egyesület egyik vezetõje az itt gyalázott Mécs László is, és részt vett az elõkészítõ munkában.

  Az egyesületünkben a társadalmi munkát képzett jogász is segíti, akinek sokat köszönhetünk. Alakítsatok Ti is mûködõ, sikeres közösséget, és akkor nem kell mások eredményeire irigykedni. Az MHSSZ-nek is van jogásza, és még nem merült fel a munkája ellen kifogás, legalábbis nem emlékszem, hogy ez jegyzõkönyvben rögzítésre került volna.

  Néhány észrevétel: az MKBT nem sportszövetség, hanem társulat, az MHSSZ helyett már többször szeretett volna más is a színre lépni országos szervezetként, de általában az alapító okirat megfogalmazásáig sem jutottak.

  #417210 Hozzászólás

  Kovalek

  mielõtt bedõlnél

  A kormány (Mécsapukáék) és a biztosítók olyan titkos (de kiszivárgott) megállapodást kötöttek, amelyek garantálják a nyereséget a cégek számára (kormányváltás esetén is). Ez pl mai hír. A komplett egészségügyet átjátszák a biztosítóknak, ezek után elég nehéz elképzelni hogy majd pont az extrémsportolóktól fognak megijedni.

  #417209 Hozzászólás

  Palika

  Zita

  Namégegyszer: egészségedre!

  #417208 Hozzászólás

  Zita

  Igazán irigyellek

  Palika, hogy minimum információk alapján is képes vagy megalapozott véleményt alkotni. Nekem ehhez sok-sok kérdés, beszélgetés, vagy olvasás kell. Nem hiszem, hogy csak azért, mert különbözik a véleményem a tiédtõl, pozitív irányban, nyalásnak minõsülne. A továbbiakat megvitathatjuk csütörtökönként az Excelsiorban, vagy a ‘Személyeskedjünk’ c. topikban, nem ide való.
  Az utóbbi hónapokban nem tudtam figyelemmel kísérni az eseményeket, ezért utána kérdeztem. Azt nem sikerült megtudni, hogy a Nemzeti Sporthivatal által kezdeményezett felülvizsgálati vagy felügyeleti intézkedés hol jár.
  Az MHSSZ elnöksége többször próbált alkotmánybírákkal kapcsolatot teremteni, nem sok sikerrel. Végül egy ügyvédi irodára bízták a barlangászokkal közös alkotmányossági beadvány elkészítését, ami még folyamatban van. Elég késõinek tûnik ez az idõpont, de a repülösök a saját beadványukat már valamikor tavasszal beterjesztették, mégsem történt még vele semmi. A jogászok már az elején jelezték, akár több évig is eltarthat egy Alkotmánybírósági ítélet meghozatala. Addig nem sok mindent tehetünk, illetve szivesen olvasnám olyanok beszámolóját, akik valamit legalább megpróbáltak már tenni.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 80
Hozzászólás: Extrém sportok biztositása
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.