Ez az USA mánia már unalmas

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Ez az USA mánia már unalmas

 • Indította
  Témakör
 • #28697 Hozzászólás

  superstar

  Ha valaki tud bármilyen munkát ami nem az usa-ban van az legyen szíves írja ide, mert már herótom van a sok amerika mániásból.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #320895 Hozzászólás

  tamas

  ez csak egy velemeny

  Bocs de ez tenyleg szörnyü, hogy benneteket igy meg lehet venni!Amiert ez az egesz elindult az az volt, hogy itt csak amerikai munkakat lehet talalni, ami mar engem is felhuz mashol nincs melo csak ott?En szemely szerint soha (ill. amenyire rajtam mulik soha)nem szeretnek amerikaba dolgozni.Persze ez mindenkinek a sajat döntese, de azert hogy fogyasztasi cikkeket vegyel inkabb ne add el magad.Ha valaki utazott mar egy hatizsakkal akkor rajott, hogy az az osszes holmi,amit otthon felhalmozott mind teljesen felesleges, mert akar egy hatizsakbol meg lehet elni egy evig. Tapasztalatam.

  #320894 Hozzászólás

  Delphine

  Nyulacska

  Teljesen egyetértek veled! Tetszik a hozzáállásod a témához.
  Ha gondolod szívesen e-maileznék veled.
  Amerikában voltam már, de csak túristaként.
  Én Angliában dolgoztam az “egzisztenciámért”.

  Írjál!!

  #320893 Hozzászólás

  zsolt

  mindenkinek

  A gaz veletek az, hogy neha nem emberi hangnemet utötök meg, és ha vlkinek nem egy elvezeti cikk a maniaja, akkor mar nem ert semmihez, ugye Zoli?
  Ahelyett hogy infocsere menne it szidjatok egymast?!
  Több haverom volt már kinn és azokért a diakert amiket kinn csinaltak, eloben megneznem, kimennek en is robotolni!!!
  2rovid story: No1: haverom kinn a Sziklas-hg-ben dolgozott, tobb, nalunk K-ebbre levo orszagbol jottekkel, es amit kinn osszeszedett meloval, annak javat elutazta, ugy hogy setarepulon is megnezte a hegyeket, amit elotte bejart gyalog.
  No2: volt egy leany ismerosom is kinn, aki egy etteremben szolgalt fel, s olyan helyen dolgozott, hogy Hurrikan lathatott a munkahelyerol, mikozben dolgozott, ilyen is lehet egy elmeny, ilyenekert is mennek ki a barataim.
  De volt olyan lany is, aki a WTC osszeomlasa elott 2 nappal jart ott, egy Vidamprkban dolgozott, és egy honapot igy is tudott utazni.
  ennyi…
  gondolkozzatok neha, miert mennek oda az emberek…
  sok sikert mindenkinek
  tudok durvabbakat is, de azt nem irom le most…

  #320892 Hozzászólás

  peter

  valasz

  Szivesen elmondanam a velemenyemet,sokszor mar el is mondtam,de a webmester folyamatosan letorli,pedig semmi serto nincs benne es a temahoz kapcsolodik.

  #320891 Hozzászólás

  nyulacska

  valaki

  Jó téma….

  Én közgazdász vagyok (PSZF-en szerzett, elég “diplomával”, gyakorlattal, két nyelvvizsgával) és a züleimnek nincsen arra lehetõségük, hogy így felnõtt életem elején egy komplett vagy akár fél egzisztenciát hozzámvágjanak. Nos innentõl kezdve két lehetõségem van (van több is, de ez a kettõ a viszonylag könnyen kivitelezhetõ).

  1. lehetõség  Elmegyek itthon egy multihoz dolgozni. Szerncsés esetben (ez a cégek kb 5-10%-a) érdekes a munkám, ráadásul a cég is modern kulturált munkakörülményeket kínál, rugalmasak, és odafigyelnek arra, hogy lehetõségeikhez mérten engem, mint munkavállalót megbecsüljenek.

  Szerencsétlenebb helyzetben a munkám jó kis futószalag munka, a cég “ne kérdezz, ne gondolkozz, csináld amit mondunk, és csakis azt csináld” szemlélettel áll hozzád, és megpróbál minél inkább kizsigerelni, mint humán erõforrást.

  A munkavégzés mindkét esetben együtt ját korán keléssel, forgalmi dugóval, szigorúan kötött, abszolút rugalmatlan napirenddel, mindeközben az ember napi tíz órán keresztül a fõnöke pofájában van, a hétköznapok tele vannak terhes kötelezettségekkel, és senki sem arra kíváncsi, hogy mit tudok, hanem arra, hogy hogyan tudok törtetni, hogyan tudok nyalni és hogyan tudom az egyéniségem feladva minél inkább a üzleti érdekek diktálta elvárásoknak behódolni. Mindez persze egy halom stresszel párosul.

  De ez még mindig rendben is lenne, mert ezt talán (bár borsódzik a hátam tõle) meg tudnám szokni. DE!

  Mindezért én havonta hazaviszek kb. nettó 120-140 eFt, ami kb. elég arra, hogy az alapvetõ havi rezsimet kifussa (albérlet, munkábajárás, kocsi, alapvetõ étkezés, alapvetõ szórakozás). Arra, hogy az ember picit igényesebben szórakozzon, öltözködjön, utazzon, világot lásson arra már csak nagyon-nagyon komoly mindennapos megszorítások esetén van lehetõségem. Arról pedig, hogy mikor lesz saját lakásom (értek ezalatt egy egyszerû garzont viszonylag jóhelyen=kb. 7-8 MFt), mikor lesz új autóm, stb, inkább nem is beszélek.

  Persze a munkahelyemen elõreléphetek… Elérhetem, hogy kb. öt év múlva már középvezetõ vagyok és hazaviszek havonta 300-400 eFt, és tíz év múlva ennek a dupláját, ami már anyagilag, szakmailag sem rossz dolog. Csakhogy azért hogy ezt elérjem feladtam az egész fiatalságomat arra, hogy 36 éves koromra legyen egy ALAPVETÕ egzisztenciális biztonságom. Mindeközben nem jutott idõm és energiám semmi olyanra, amit igaziból szeretek csinálni.

  2. lehetõség  Fogom magam és kimegyek dolgozni pl. az USAba, elmegyek egy olyan kulimunkát végezni, amit az amerikaiak már meg sem csinálnak. (tavaly már voltam két hónapig kint, tehát tudom, mirõl van szó). New Yorkban az, hogy kb. olyan szinvonalon éljek mint itthon kb. $800-1000 kerül, ha leegyszerûsítem az életvitelemet akkor $500-600. Egy átlagos (éttermi, egyéb) melóval meg lehet keresni $1500-1600-t, egy jó melóval simán el lehet érni a $2000-t. Ráadásul, ha az ember jó munkát válasz tud angolul, akkor elmehetek pl. kifutófiúnak egy étterembe. Ekkor a munkaidõm du. 4-tõl 11-ig tart (ez ugye 7-8 óra), ha bérmi gondom van akkor egy telefon és kések, vagy idõközben elugrok ügyet intézni, a pénzt a saját zsebemre keresem. Ha akarok keményen dolgozok (így naponta $10-15-ral többet tudok összeszedni), ha nem, lustulok. Ha éppen nincs megrendelés tévézek, újságot olvasok, kávézok, effektíve futkározással (bicajozással) naponta 5-6 órát töltök, és a nap végén a szakács finom vacsorát fõz nekem. Persze ez a munka sem könnyû, mert néha nagyon le lehet benne fáradni (szar idõ, egyéb nehézségek), de a magam ura vagyok, no stressz, és a pénzem egybõl az én zsebembe jön.

  Ennek a lehetõségnek további elõnye, hogy napközben van idõm sok minden másra, ha ügyes, okos, leleményes vagyok összejöhetek olyan emberekkel akik segítségemre lehetnek szakmai munkalehetõségek megszerzésében. (Egy jó egyetemen végzett kezdõ közgazdász kezdõ fizuja New Yorkban évi nettó $50.000 – nekem a fele is elég lenne…) Mindeközben világot látok, megnézhetem az egész USAt, Mexikó, Kanada, az ottani keresetemhez képest potom pénzért.

  Persze vannak további lehetõségek is, de a maffiózáshoz nincs me a lelkivilágom, a saját vállalkozáshoz nics meg a kezdõtõkém, a közpénzek lenyúlásához pedig nincsenek meg a poltikai kötödéseim.

  Persze ha kimegyek külföldre, nem lépek elõre szakmailag semmit, nem töltõdik a nyugdíjalapom, de két-három év múltán egy biztos egzistenciával tértem haza, illetve olyan pénzmennyiséggel, ami alkalmas lehet arra, hogy lakást vegyek és/vagy vállalkozást indítsak, egyszóval az anyagi hátterem biztosítva legyen. Egyszerû matematikai oldalról is megközelíthetõ az egész. Míg itthon két három év múlva is max. 50-60 eFt-ot tudok félretenni, addig ez odakint kezdettõl fogva $800-1000(=250-300eFt), ez azért elég nagy különbség (mindezt kevesebb és egyszerûbbmunkával + a fent leírt egyéb elõnyök). Más oldalról: külföldi munkával 2-3 év alatt megteremthetõ az az egzisztencia, amihez itthon 8-10 év szükséges, ezzel kb. nyerek 6-7 évet, ráadásul pont a fiatalságomból.

  Szerintem az aki nem kispolgárként kívánja leélni az életét (a jelzõ nem pejoratív, nem rosszindulatú, csak egy igényszint és életforma jellemzõje), akinek az átlagosnál nagyobb kíváncsisága, ambíciói vannak az a mo-i fizetésbõl nulláról indulva nem tudja vinni semmire. Én imádok autózni, imádok utazni, imádok nagy koncertekre járni, imádom a mozit, imádom az igényes zenét, ezek pedig nálunk nagyrészt luxusdolgok (a mozi és a zene nem), ja és szeretem a nõket is, ez pedig szintén nem olcsó dolog (most itt nem a kurvázásra gondolok…).

  Tény, hogy a parízerért ugyanannyit kell dolgozni a tengerentúlon is, mint nálunk, de a tartós fogyasztási cikkek nominálértéken (!) is olcsóbbak (pl. egy HiFi videó $99), és mondjuk egy napi fizetésemért kapok 200 liter benzint (Mo.-n kb. 25litert)! Ez azért nagyon nem mindegy.

  Hát remélem sikerült megvilágítanom számodra, hogy miért akarnak sokan (többek közt én is) külföldön dolgozni. De természetesen kíváncsi vagyok a Te véleményedre és a tönniek véleményére is a fen leírtakkal kapcsolatban.

  Üdv mindenkinek,

  nyulacska

  #320890 Hozzászólás

  canon

  xeroxnak

  Most a wolfram szolal meg a xeroxbol, es ilyenkor kezd sertegetni.

  Megesnek hibak, mivel nem nezem at, csak irom amit gondolok. Meg jo, hogy nem kotsz bele az ekezethibaimba. Had ne idezek tul sokat a te elirasaidbol 1)’becsülöm a hozzááláásodat’……

  Visszaterve a temara, a brahaha -nak igaza van; ki kellene emelni az orszagot a keleti blokkbol. Szerintem Amerika fele igen is pillantgatni kell MO -rol, hogy a jot megtanuljuk, es nem mindig a rosszat nezni, ami mind a ket orszagban van eleg.

  #320889 Hozzászólás

  xerox

  canon

  Nem is tudom, ki áll közelebb stilisztikailag a kulimunkáshoz. Ket mondatba sikerült két ordenáré hibát besûrítened: 1. benyomást keltettél rám (helyesen tettél rám), 2. keltessz (helyesen keltesz).
  Te nem csak rosszindulatú vagy, hanem buta is, ami jóval nagyobb bûn, még akkor is, ha egy fényképezõgéprõl nevezed el magad. Te vagy az utolsó, akire én jó benyomást szeretnék tenni.

  #320888 Hozzászólás

  brahaha

  amerika unalom

  nekem is a tököm tele van amerikából..voltam párszor…azért magunk közt amerika már nem a régi.régen sokkal jobb volt. akinek van viszonyitási alapja az hamar rájön, hogy amerika nem jó. pl. unalmas ország, sok problémával! jó én nem akarom magyarázni, hogy Magyarország milyen persze, hogy nem tökéletes.de az annyira nevetséges hogy kimennek mindenféle kuli melót csinálni és akkor magyarázzák, hogy heti 600-1000 USD keresnek….jó, ok rendben forintban sok.De ismerik e azt a mondást hogy a pénzt nem megkeresni mûvészet hanem nem elkölteni…Ha kinti mércével fog élni az illetõ akkor elkölti a kuli melójával keresett pénzt. Ha viszont nem akkor meg minek ment ki úgyis szarul fogja érezni magát…?
  Én csak azért vagyok szomorú mert sokan még értelmiségiek is kimennek és égetik saját hazájukat, hogy bedölnek a sok piti melónak ahonnan kirúgják õket 2 hónap elteltével stb…ahelyet, hogy egyszer összefognának és kiemelnék az országot a keleti blokkból.mert valahol oda tartozunk még mindig!

  #320887 Hozzászólás

  Pappa

  Zolika

  Kedves Zoli! Aki projektorbol Sony-t vesz arrol megvan a velemenyem ami a technikai hozzaerteset illeti. Tenyleg keptelen vagyok a hatalmas mennyisegu mp3-mat hallgatni mert sajnos csak 48 megas CF kartyat tudtam venni a digitalis fenykepezombe. Amugy udv mindenkinek Svedorszagbol.
  Tudja valaki, hogy hol van itt a Moszkva ter :-) ?

  U.I.: Toyota Corolla? Ugye csak viccelsz? Az auto?

  #320886 Hozzászólás

  canon

  xerox vagy nem

  Ez a xerox ugyanaz az alak, aki a wolfram neven fut nehany mas topikban. Hat mit is modjak, nem igazan jo benyomast keltettel ram; ha nem is vagy kulimunkas, neha olyan benyomast keltessz….

  De fel a fejjel, mas nev, mas identitas…. ugyebar.

  #320885 Hozzászólás

  xerox

  zoli

  jópofa gyerek vagy, de szakadj már le arról a sony projektorról:)

  #320884 Hozzászólás

  Zoli

  Pappa

  Kedves kis pappa, Soha nem ered meg hogy eredetiben hallgathasd az EU bol kiarado hatalmas mennyisegu mp3-at mert keptelen leszel megvenni egy szaros sony projektort, es te is nemsokar a moszkva ter sarkan fogsz allni nejlonzacskoval a kezedben, amig a torok eu tagok aranyfogaikat villogtatva mosolyognak rad toyota corollajuk kormany a mogul a vaci ut vegerol.

  Zoli

  #320883 Hozzászólás

  Pappa

  USA mania

  Kedves Zoli! Ha Xerox kollega a webes szakmaban dolgozik nem hiszem, hogy nagyon analfabeta lenne az mp3-hoz. Vagy ezzel szeretnel magadnak elismerest szerezni, hogy tudod, hogy mi az az mp3? Es superstar-nak igaza van maximalisan. Szerintem Amerika ez egyenlo az EU-val ha ertitek mire gondolok. Rengeteg gazdag, gazdagabb orszag van az EU-ba. Es kis szerencsevel mi is tagok leszunk(de lehet, hogy tul naiv vagyok, tekintettel ami otthon folyik. Ertsd: Orbanka) es akkor elvileg szabad az ut.
  Pappa

  #320882 Hozzászólás

  canon

  ki vitazik?

  Csak megosszuk a gondolatainkat, amelyek neha gyokeresen kulomboznek.

  xeroxnak szerencseje van, ha kap munkat, hogy otthonrol melozzon. En is csinaltam egy darabig, de a legtobb cegnek amelyik tobb mint egy 2 hetesmunkat ad ki, fontos hogy a szemely helyben legyen. Azert most bejarok a ceghez, es az a 15 perces kocsiut igazan nem megterhelo; plusz kimozdulsz a hazbol(ajanlom xeroxnak is, kulomben bedilizik, bar minek is izgat az engem…). Ezert van, hogy sok olyan szamitogepes munkat Indiaba meg Magyarorszagra utalnak ki, amelyikhez nem kell kulonosen jol ertsd a ‘business’-t, es inkabb szeriamunka.

  #320881 Hozzászólás

  superstar

  Ne vitázzunk!

  Ne vitázzunk mert nem ez volt a szándékom, hogy most összeugrassak bárkit is, csak ha végignézem ezt a fórumot 80% ban csak amerikáról van szó. Na de mi van azokkal akik nem akarnak ott dolgozni?

  #320880 Hozzászólás

  xerox

  Gabor

  Igazad van, tényleg nem szégyen a munka, csak úgy vagyok vele, hogy csinálja más. Alamizsnát, borravalót fogadni el emberektõl, mert leszedem az ételmaradékát, nem nekem való. De ezzel együtt becsülöm a hozzááláásodat, enélkül tényleg csak a bûnözés maradna. Szerencsére az én szakmám olyan, hogy itthonról is tudok dolgozni külföldi cégeknek, és meg is teszem néha.
  Bevallom, én még soha az életben nem dolgoztam a szó fizikai értelmében, óránként 6$-ért pedig végképp nem lennék hajlandó. Most is durván ennyit keresek, itt a prosztó magyarországon, kénylems légkondicionált szobában, számítógép elõtt. Lehet, hogy egyszer én is kimegyek, de ha így lesz, akkor is csak a sjaát szakmámban fogok dolgozni.
  Az x-boxos dolog és az élet összefüggéseinek mély meglátásához nincs mit hozzátennem.

  #320879 Hozzászólás

  Gabor

  Amerika megint

  Nem hiszem hogy barkinek is meg kellene alazkodni azert mert itt melozik amerikaban.legyen az legelis vagy illegalis melo.
  Mindenkinek megvan az oka amiert itt van, kinek ez kinek az.Ami a orabert illeti nem keresnek kevesebbet az itt melozo kulfoldiek mint az itt elo amerikaiak, SOT, tudjatok miert szeretik alaklmazni foleg az europabol jovo munkaerot?Mert nem olyan sotetek mint az amerikaiak!
  En is illegalis melos vagyok egy nivos hotel ettermeben felszolgalok,egy honap alatt eloreleptettek.persze aki ott van mar tobb mint egy eve csak lesett.nem keresek rosszabbul mint barki mas. es nem alazkodok meg. rendesen melozok, napi 5-6 orat, es havi 3-4 ezret keresek aminek a 60% at haza is tudom vinni.Nos ennyit errol.
  Egyebkent a munka sosem volt szegyen legyen az barmi is!!!!!!!!!!
  Akinek meg a szaja jar lehet eleteben meg egy “kapat” sem fogott a kezeben.

  #320878 Hozzászólás

  papi

  canon

  neked is teljesen igazad van,a mi az emberesegett illeti.

  #320877 Hozzászólás

  papi

  XEROX

  en amerikaban elek mar 1988ota.Floridaban mar 8 eve.kb 98ban indult meg egy magyar munkas aradatt.tipikus paraszt magyarok.ehenkoraszok.minden ganej munkat meg csinalnak.es csak egymast hulyitik.eggyik nagyobbat mond mindt a mamsik.mindegyik okos.es valojaban sotetek.es a masikat pobaljak kioktatni,vagy szidni,azt hiszik,hogy ez az orszag rajuk vart.es 6.00-9.00$os oraberert mindent csinalnak.ennyit rolluk.de azt hozza teszem,hogy van kivetel koztuk kb 30-35% de a tobbseg sotet. UI:bocs annak a 65%nak. de ez igy van.csinaljatok onkontrolt.es majd latni fogjatok.

  #320876 Hozzászólás

  canon

  amerika es xerox

  Ha xerox nem akar Amerikaba menni, ne menjen! Senki nem akarja rabeszelni, hogy ott jobb, es boztosan nem mindenkinek jobb.

  De avval nagyon tevedsz, ha azt hiszed minden Erdelyi magyar, akit te leromanozol, nejlonzacskoval all a Moszkvateren a sarkon. En is Romaniaban szulettem, es legalabb olyan szokincsem van mint neked, sot tobb nyelvet is beszelek mint te. Foiskolai diplomam is van, es veletlenul pont programozok. Angolul is jol beszelek, megjegyzem, mielott beirod, hogy azt is tudsz. Mindenhol vannak szegenyebbek, gazdagabbak, muveltebbek… Csak nezd meg hany Magyarorszagon szuletett magyar all ‘nejlonzacsoval’ a ‘Kulfoldi ketkezi’ tema allatt melot keresve, es neha talalva. Ja, persze ezt te nem latod, mert nem fordulsz meg arra… Amerikaban. Az en hazamon tobb ilyen Magyar is dolgozott, es rendes emberek voltak, ugy mint ahogy azok is rendesek akik nejlonzacskoval allnak a Moszva teren.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
Hozzászólás: Ez az USA mánia már unalmas
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.