Ezerarcú Marokkó 2010. május 7-18

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Ezerarcú Marokkó 2010. május 7-18

 • Indította
  Témakör
 • #36077 Hozzászólás

  Erika54
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Útitársakat keresek májusi kényelmes-kalandos Marokkó túrához. Idõpont 2010. május 7-18. Útvonal: Marrakech, Ouarzazate, Dades-völgy, Todra-szurdok, Rissani (sivatag), Fes, Volubilis, Meknes, Rabat, Casablanca. Nekem ez a második túrám ide, Marokkó csodálatos! Jelenleg hárman megyünk biztosan.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #354657 Hozzászólás

  Barbara14
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szobatársat keresek

  Sziasztok,
  én szívesen csatlakoznék de egyedül vagyok, jó volna ha lenne szobatársam. 34 éves budapesti lány vagyok, sokat utaztam, nagyon érdekel Marokkó. Ha valaki jelentkezne akkor én is csatlakoznék hozzátok.
  Nagyon tetszik a program amit leírtál és különösen jó hogy nem “fapados” utazsáról van szó de azért elég kalandosan hangzik…
  Üdv, Dóri

  #354656 Hozzászólás

  István28
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szintén Marokkó

  sziasztok,

  ha esetleg valakinek ez az idõpont, vagy bármi más nem jó, akkor nézze meg ezt:

  http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=7&file=1262547391

  még nálunk is van 1-2 szabad hely, szintén Marokkóba megyünk, csak áprilisban, és kicsit olcsóbbra és hosszabbra tervezve.

  #354655 Hozzászólás

  Erika54
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  infó

  Sziasztok, elnézést, hogy így eltûntem, de elég húzós hetem volt. Nos, ahogy írtam, ez lesz a második utam Marokkóba és már hármunknak megvan a repjegye, azaz tutira megyünk. Már elsõre is úgy szerveztem, hogy jó, színvonalas szállásokat foglaltam, és ez most sincs másképpen. Marrakechbe egy Riadban fogunk lakni. A Riad a gazdagabb polgárok többszintes villái. Ez a Riad is a nyüzsgõ Medinában található, kilépve az ajtón jobbra sikátor, balra halpiac. A tetõn kényelmes heverõk vannak, itt szürcsöljük a mentateát egy fárasztó nap után. És program lesz bõven, mert Marrakechben van mit látni! Az Ourzazati szállásról annyit érdemes mondani, hogy szép, tiszta és van egy jó nagy medencéje. A következõ szállásunkat A Todra-szurdokhoz vezetõ úton foglaltam le, szintén egy Riad, innen indulunk tovább a szurdokba. Estére pedig már a sivatagban kell lennünk, egy Kaszbában alszunk. Ez a társaság nagyon jó fej, tavaly bérelt autóval mentünk, az egyik srác vezetett, háááát, indulás elõtt a következõ itinert kaptam a Kaszbásoktól: “Rissani kapuja után menj 2 km-t, ott fordulj balra, aztán menj 21 km-t, ott kanyarodj be balra és kövesd a sivatagban a bal keréknyomot.” Egyszóval kalandos volt, de odataláltunk. És a lényeg a másnap, mert délelõtt jeeptúrázunk, délután meg tevével kimegyünk egy berber sátortáborba és ott is alszunk. Nekem ez volt az egyik legnagyobb élményem a tavalyi út során, de nehéz lennem választani, mert Marokkó lenyûgözõ!
  Aztán irány Fes, szállás az újvárosban, egyszerû, tiszta, jó helyen van, Fes meg egy csoda. Napokig tudnék mászkálni a sikátorokban, csodálni ezeket az embereket, akik hihetetlen körülmények között dolgoznak, mégis vidámnak és elégedettnek tûnnek. Az utolsó szállásunk Casablancában lesz, egy valamikor farmgazdaságból alakították át, a szobák gyönyörûek, itt is van medence, finom reggeli stb. És rengeteg-rengeteg a látnivaló, mind természeti, mert az Atlasz felejthetetlen, a sivatag megint csak más hangulat, és rengeteg az ember alkotta látnivaló, a medrasszán át a római kori Volubilisig. Az utazás költsége 280.000 Ft a szállás, reggelivel, a buszbérlés, és ebben a jeeptúra és a tevegelés is benne van. A repjegyet külön kell megvenni, menetrendszerinti Air France járattal megyünk. Tavaly EasyJettel mentünk, de egy-egy napot meg kellett állni Párizsban, egyszer ott is szállodában aludtunk, visszafelé meg besírtam magam egy barátomhoz, aki ott él, egy kb. 30 nm-es lakásban, még a slozi elõtt is aludt valaki a csapatból. Szóval ezt nem szerettem volna mégegyszer végigcsinálni… Ha van még kérdésetek írjatok, ha írtok direkt küldök meghívót is a galériámba, hogy megnézzétek a fotóimat. Üdv Mindenkinek!

  #354654 Hozzászólás

  ana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  érdekel

  engem is erdekelne, irnal rola bovebben?@freemail.hu

  #354653 Hozzászólás

  marton6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Betársulnék

  Engem érdekelne a Marokkoi utazás. Az idõpont tökéletes.

  #354652 Hozzászólás

  Dyna2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Érdekel a marokkói út!

  Szia!

  Évek óta szeretnék már eljutni, de idõ-, pénz- vagy útitársak hiányában nem jött össze.
  Az idõpont jó lenne, de érdekelne, hogy milyen költségvetéssel tervezitek. Utazás módját (bérelt autó/hátizsákos-buszos/…) és a szállástípust (sátor/háztetõn hálózsákkal/hostel/hotel/…)szeretném tudni.

  #354651 Hozzászólás

  András25
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Társulnék Marokkóba

  Engem érdekelne a Marokkoi utazás. Milyen szervezés lenne, és minden meglevõ infot kérek. Milyen társaságra számitotok?

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Ezerarcú Marokkó 2010. május 7-18
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.