Farkasles?

 • Indította
  Témakör
 • #46299 Hozzászólás

  szun

  Állítólag pár farkas-család át-átjár hozzánk a Felvidékrõl. Milyen számban lehetnek? Van esélye az embernek lencsevégre kapni õket? A környezõ országok közül található egyáltalán olyan nagy számban farkas, hogy – türelemmel, de – rábukkanhatok? Erdély vagy a volt Jugó területén esetleg? Ha vki tud a dologban segíteni, vagy tán tapasztalata is van, kérem, ossza meg velünk! Kössz
  (Alaszka, Szibéria – oda most nemtok eljutni, az állatkert pedig… :-)

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #446585 Hozzászólás

  Taki

  Szevasz Szun!

  A turaügyben probalkoz a http://www.lesy.sk oldalon talált telefonszámokon vagy címen.

  üdv.
  Taki

  #446584 Hozzászólás

  Avar

  Skandinavia

  Ott biztosan talalsz, foleg Norvegia es Svedorszag hatarvideken vannak tobben, de ott is sokat kell utanuk menni. En viszont ugy tudom, legalabbis ott azt mondtak, hogy hivatalosan meg nincs engedelyezve a vadaszat, vedett allatnak szamitanak, de Norvegia es Svedorszag kozott vita van, mert a norvegok ki akarnak loni 20 farkast a tersegben elo 80-bol… Tehat nem sokkal tobb, mint itthon. Oslotol ugy 150 kmre eszakkeletre vannak allitolag a legkozelebb. A 10 falkabol allitolag 3-3 el Norvegiaban es Svedorszagban, 4 pedig a hatarvidekeken. Talan sikerul oket meggyozniuk a svedeknek, hogy ne..

  #446583 Hozzászólás

  bb

  keselyu

  ismeros keselyut probalt ugy fotozni, hogy kifekudt a hora es bekente magat ketchuppel…….

  #446582 Hozzászólás

  szun

  köszönöm…

  emberek. Meg sajna semmire nem jutottam, de meg nem is vagyok teljesen rajta a dolgon. Valszin ösztöl Skandinaviaban lesz lehetösegem megkiserelni a “vadaszatot”. Ott meg ugyan a mai napig irtjak öket, megis több van belölük, mint idehaza… Ha barmi infoval rendelkezem, megosztom, ha pedig fotokkal… akkor azok külön oldalon megtekinthetök lesznek.
  Taki! Addig is erdekelne a szlovakiai lehetöseg, tudnal esetleg vmi tampontot adni, merre keresgeljek ilyen tura-ügyben?
  Üdv – szun

  #446581 Hozzászólás

  Taki

  Szun

  Szevasz Szun!

  Arra, hogy farkassal találkozzál a szabad természetben, nagyon kicsi az esélyed. Arra, hogy le is fényképezhessed, komoly felszerelés és mindenekelõtt rendkívüli szerencse szükségeltetik. Majd három évtizedes vadászpályafutásom alatt, mindössze háromszor láttam farkast. Kétszer idehaza a Tátrában és egyszer MO-n egy a Szlovák határhoz közeli hegyvidéken, hol bõgési idõben szarvas bikát hajtottak. Fényképezni õket egyszer se lett volna lehetséges! Farkas az emberre teljesen veszélytelen, de mivel irtózik az embertõl, kerüli Õt. Szinte biztos, hogy a farkas vesz rólad elõször tudomást, és még azelõtt lelép, hogy szemed elé kerülne.
  A szlovákiai hatóságok, lehetõséget nyújtanak a farkas fizetõ vendéges vadászatára. Szinte biztos, hogy meg lehet velük egyezni abban, hogy az egységárba foglalt 5 napos vadászat csak a farkas megfigyelését és fényképezését foglalná magába. Mivel eleve nincsen olyan nagy összegrõl szó, ha leszámítanák a farkas elejtési díját, akkor igazán elérhetõ áron tölthetnél el 5 napot a Tátra legvadregényesebb helyein.

  üdv.
  Taki

  #446580 Hozzászólás

  Avar

  Wow

  Ez igazan jo hir, legfokeppen azert, mert mar amugy is szukseg van a ragadozok jelenletere, de azert is, mert nem kell ertuk messzire utazni a magamfajta furcsa rajongoknak fotozni :)

  Reszletesebb informaciora azert en is kivancsi lennek, de a farkasokkal kapcsolatban is!

  #446579 Hozzászólás

  Lajos

  Somogyban

  Bár ez nem az a faj, de somogyban már nem csak él, de szaporodásnak is indult a nádifarkas.
  Pár éve ritkaság számba ment au aranysakál, manapság dél-Somogy-Baranya területein szaporodik olyannyira, hogy itt már a rókákat kezdi teljesen számûzni.
  Ennyit tudok az új, megtelepedni látszó jövevényeinkrõl. Ha valaki pontosabb infóval szolgál, az engem is érdekelne.

  #446578 Hozzászólás

  Avar

  szun

  Ha sikerult, azert kerlek ird meg, mert nagyon kivancsi lennek ra. Valamint arra is, hogy hol sikerult oket lencsevegre kapni. Az pedig kulon orommel toltene el, ha magyarorszagi jelenletuket is tudnad dokumentalni igy.

  Amugy az Aggteleki Nemzeti Parkban tenyleg vannak, bar latni egyet sem lattam, csak a hangjat hallottam, amikor veletlen sikerult megzavarnom egyet egy keso esten. :)

  Varom a jelentkezesed!

  #446577 Hozzászólás

  szun

  örök hála!

  kössz az infókat!

  #446576 Hozzászólás

  Stüszivadász

  Megoldás.

  Erélyben Fogaras helységben él egy vadász, Emilnek hivják mindenki ismeri,Õ felvisz a havasokba és garantáltan mutat neked a szabadban élõ vad farkasokat.Természetesen nem egy nap alatt.Ha van idõd egy hét alatt 99% hogy lencsevére kapj egy farkas családot.
  Stüszivadász.

  #446575 Hozzászólás

  erdei

  Türelem

  Erdélyben sok farkas van de hoszú idõbe és fáradságba kerül kilesni eggyet is,bár lehetne beszélni erdészekkel vagy juhászokkal ök gyakrabban találkoznak velük.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Farkasles?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.