Fejlampa – melyik vezet es mit kell tudjon?

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Fejlampa – melyik vezet es mit kell tudjon?

 • Indította
  Témakör
 • #43225 Hozzászólás

  Tamas

  Melyik fejlampa-marka (sisak nelkuli) a vezeto a piacon, es mit kell nezni, melyek a fontos tulajdonsagok amikor valsztok? Penz nem szamit.

  AA elemmel kell, hogy mukodjon, ezenkivul semmi megkotes – a legjobbat keresem (vizhatlan, erosfenyu, tartos, robbanasbiztos, konnyen cserelheto izzoval, hosszueletu izzo, stb.)

  Tamas

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #414242 Hozzászólás

  inter

  A hétvégén vettem

  Bécsben egy Black Diamond LED-es fejlámpát. Roppant könnyû, vizálló, állítható a lámpafej, és egykezes egyszerû kapcsolója, fémhatású erõs mûanyag váza van. 70 órát bír, és 15 méter a hatótávolsága. Ezt nagyjából teljesíti is, erõsebb fényû, mint a petzl tikka és olcsóbb volt. Nem jó távolra, de egész jók a paraméterei.

  #414241 Hozzászólás

  kobaiasi

  duobelt..

  -em van, ami kapcsolós, valamennyire vizálló, kétizzós(+ két tartalék), zoomos, kistáskás, aminek az elõnye hidegben láccik meg, ráadásul nem kell cipelni a fejeden az elemeket. hátránya szerintem az, hogy nem dõthetõ a lámpafej, úgy lehet állítani, hogy feljebb ill. lejebb tolod a fejeden.

  #414240 Hozzászólás

  kis_herceg

  tikka és zipka…

  …a ledes Petzl lámpák neve, és elõnyük a könnyû súlyuk, hosszan tartó fényerejuk és szórt fényük. Hátrányuk viszont, hogy távolra egyáltalán nem használhatóak. A Téry-házban lévõ fickónál láttam Zipkát és bent a házban rendkívül hasznos, illetve sátorban is. A Duon meg tényleg kapcsoló van.

  #414239 Hozzászólás

  Lud

  A Petzl Duo…

  … úgy emléxem kapcsolóval megy, illetve van egy abszolút könnyûsúlyú, amiben ledek világítanak.

  #414238 Hozzászólás

  Pore

  Petzl es tarsai problema

  Az alapveto problema a Petzl lampakkal, es a Princeton Tec legtobbjevel is, hogy csavarni kell a kapcsolashoz. Ha egykezzel csavarod, akkor vagy nem kapcsolod ki/be, vagy leesik a fejedrol. Ketkezzel a kapcsolas megy, de ketkez az szerintem luxus egy lampa bekapcsolasahoz. Princeton Tec csinal egy kapcsolos fejlampat, de nem probaltam eloben.

  #414237 Hozzászólás

  Gyurka

  Petzl

  Szerintem is a Petzl márkában keresgélj. Gyakorlatilag csak elõnye van, hátránya az ára.
  A Zoom a legelterjettebb alaptípus.
  Nagy elõnye, hogy az elemek a tarkón vannak és nem a lámpa-résznél. Robosztus, van benne egy tartalék-izzó, enyhén vízálló. Ha ennél többet akarsz, akkor jönnek az altipúsok. Nem lapos elemmel hanem plusz adapterrel ceruzaelemekkel világít. Ha hideg idõre használnád, akkor az elemek nem a tarkódon vannak, hanem egy kis táskában, kb 1 méterre a fejrésztõl.
  Mászáshoz kell vagy valami máshoz? Tájfutáshoz pl?

  Gyurka

  #414236 Hozzászólás

  kis_herceg

  vagy…

  Petzl Duo. (Nekem is Zoom van.)

  #414235 Hozzászólás

  Lud

  Petzl Zoom

  Nekem ez van és bejött. Sima izzó elég bele, de rakható bele halogén is. Állítható a fókusza, valamennyire vízálló. Laposelemmel mûxik, de van hozzá akksi is, meg 3AA-ra adapter. Tartalékizzó ott figyel a lámpa hátoldalán de még nem volt rá szükség.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Fejlampa – melyik vezet es mit kell tudjon?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.