Feketetói vásár

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Feketetói vásár

 • Indította
  Témakör
 • #974 Hozzászólás

  Moha Khán
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Elõtte nagy volt az érdeklõdés, hát most leírom mit láttam.
  Az eset Erdélyben volt a Sebes Körös völgyében a Király- hágó után nem sokkal. Minden év okt. második hétvégéjén megrendezik Partium legnagyobb vásárát Negreniben. Sokan már 3.-án kint voltak, de a tömeg 7-10 ig volt fõleg szombaton volt rettenet. Ekkor én inkább elmentem kirándulni mert már gyász volt a nagy tömeg. Saccolásom nincs a tömegrõl, de biztos hogy sok ezren voltak. Volt egy keskeny kis fahíd, amin egy szigetre lehetett bemenni, na itt aztán volt hepaj, bringával volt , hogy inkább visszafordultam mert képtelenség volt átkelni. Persze ezen kívûl nagy élmény vol a sok vásárolni való különleges és nem tul drága dolog végigmustrálása is. Fõleg ha találtál kedvedre valót és azt sikerült megalkudni. Mondhatom, hogy minden volt.: régiség rakásra, ruha gúlába, edények tonnaszámra, és nem ezer aprócikk, hanem százezer. Kézzel varrott bakancsok max. 5 e.ft., igazi börruhák pl. motorozni itt 30-50e ott 3-5e ft. Ja majd elfelejtettem, hogy a látogatók kb. 70%-a Magyar oldalról jött és az eladók között is szép számmal akadt Magyar rendszám. Mindenféle grötáron (vasrács) sütött kolbász meg sülthúsok csiklandozták közben inyedet. Körhinta is volt! Az idõ szombatig szuper napozós, utána kicsit esõs borús volt de elviselehtõ.
  Kalandozás a környéken.:
  Ha már ideáig eljött az ember nem szabad kihagyni a kirándulást. Irány a Berettyó forrásvidéke a Réz hegységben. Az odajutás nem leányállom fõleg a kocsinak de az élmény sem mindennapi. Nagy kiránduló vagyok és sok csodát láttam már, de ez valami varázslatosan szép vidék. Ha valaki látta már, a Berettyó ránk jutott szakaszát, meg amit küldenek kedves szomszédaink, el sem hiszi hogy ez is az. Meseszép dimbek-dombok között egyszercsak egy sziklaomlás tövében egy elég nagy karsztforrás bukkan elõ. Alig pár métert halad egy keskeny sziklavájatban amikor egy csodálatos zöld mohával benõtt mésztufa kataraktán kb 8 métert bukdácsol le a mélybe. Az utána következõ kis tisztás remek táborhely ahol a nyáron kis gátakat emeltek fürdéshez. Bár nem hiszem, hogy lenne az a kánikula, hogy felmelegedjen a víz, de mosdani biztos jó. Egyszóval: nagyonszépvolt!!!
  Ha lesz rá érdeklõdés leírom pontosan hogyan lehet odajutni, bár ez nem egyszerû. Igazi kaland. Dehát mi ezt szeretjük ugye?
  Üdv mindenkinek. írjon aki volt és az is aki kíváncsi
  az utolsó Moha Khán http://www.mohapafrany.hu

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #53844 Hozzászólás

  Moha

  Senki

  nem volt a vásáron, hogy ideírja õ milyennek látta? Szinte csak magyar rendszámokat láttam kint, most meg senki?

  #53843 Hozzászólás

  Moha

  Király Erdõ

  Helo Att.
  Ha gondoljátok februárban jöhettek hozzám is. Pálya nincs ugyan de túrasízni lehet, meg kirándulni és barlangászni. Nézd meg a honlapot. cím lásd fent.

  #53842 Hozzászólás

  Att

  vásár

  nagy király lehetett:-)))

  erdélyt még télen nem láttam,
  februárban megyünk túrázni és sielni, sztem gyönyörû lesz:-)

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Feketetói vásár
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.