Filmes fotozas halala – Canon bedobta a torolkozot

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Filmes fotozas halala – Canon bedobta a torolkozot

 • Indította
  Témakör
 • #6008 Hozzászólás

  ZenitDude

  Canon to stop making single-lens camera

  Japan’s top camera maker, Canon Inc., will stop developing new single-lens reflex film cameras as more people abandon film for digital, company officials said Thursday.

  The Tokyo-based Canon’s move followed a similar move by its closest Japanese rival, Nikon Corp., which announced earlier this year it would stop making seven of its nine film cameras and concentrate on digital models.

  Canon will continue making film cameras already on the market as long as their demand remains. Whether to withdraw from the film camera business will be “decided appropriately by judging the market situation,” said Canon spokesman Hiroshi Yoshinaga.

  Japanese camera makers sold a combined total 64.77 million digital cameras last year globally, compared with 5.38 million film cameras, according to industry figures. Yoshinaga said his company could not disclose the number of cameras sold.

  Meanwhile, Tsuneji Uchida, president of Canon, told reporters that demand for film cameras will be limited to “special needs” like camera buffs, Kyodo News agency said.

  In January, Konica Minolta Holdings Inc., another Japanese optical manufacturer, said it was quitting the camera business altogether — digital and film — and selling its digital assets to rival Sony Corp (NYSE:SNE – news).

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #105827 Hozzászólás

  Gábor

  Én is

  sokáig kitartottam a film mellett. 26 év diázást nem ad fel egykönnyen az ember.

  De nálam sem a bokorban terem a pénz, nem vágyom fotós babérokra, nem nevezek be kiállításokra, pusztán a magam és barátaim kedvéért fotózgatok – állítólag jóval a nagy átlag felett, de ezt nem az én tisztem megítélni.

  Ami miatt végül átálltam a digitálisra:
  – az ár (egy valamirevaló dia 2000 Ft, tíz tekercsnél kevesebbel egy nagyobb útra nem szabad elindulni)
  – egyszerûen nem találtam Budapesten labort, ahol ne karcolták volna össze a diákat, ráadásul Murphy törvénye szerint leginkább a legjobb képek estek áldozatul. Elegem lett a sok dühöngésbõl.
  – ma már elkerülühetetlen, hogy ne kelljen képeket továbbítanod elektronikus úton. A diaszkennelés mûködik, de egy jó szkenner kisebb vagyon, egy gyengébbel meg odalesz a dia minõsége.
  – a digitális kép valóban nincs még ott, ahol egy dia van, de azért nem reménytelen dolog jó digitális képet készíteni. Én azt tapasztalom, hogy sokan azért csalódnak a digitálisban, mert nincs korlát, ezért aztán lõnek mindenre és kevésbé törõdnek a paraméterekkel, mint a filmnél, ahol a drága pazarlás elkerülése miatt gondosabbnak kell lenni. Így aztán születik egy csomó jellegtelen, rossz kép és rögtön a digitális technikát hibáztatják. Van ismerõsöm, akinek újat mondtam azzal, hogy a digitgépébõl kijövõ képet azért nem árt egy kis photoshopos kezelésnek alávetni.

  Én is szerettel piszmogni a keretezéssel, a diavetítésnek is megvan a maga sajátos varázsa, de az élet halad és a technika fejlõdik.

  #105826 Hozzászólás

  Laci

  szerintem akkor allnatok

  velem szoba utoljara ha elarulnam :-)
  lenyeg a lenyeg, meg csak most akarok digitalis SLR-ra ugrani, valszeg a Canon 350D lesz a befuto. Ahogy a rengeteg tesztet olvasom ez talan a legjobb ar/teljesitmeny viszonyu gep es ha igyekszek talan meg is engedhetem vegre.

  #105825 Hozzászólás

  mf72

  Ahmet

  Az nem is csoda, mert a fimes minõség, eccerûen döbbenet hogy mennyivel jobb…

  #105824 Hozzászólás

  Ahmet

  Zoltán

  Most adtam el az EOS 30-ast, de egy kicsit bántam, jó lett volna FF filet tartani benne. Na, mindegy, marad egyedül Az EOS 3. Dia még mindig rulez! : )
  Csak nekem van olyan érzésem, hogy múlóban a túlzott digit lelkesedés? Nyilván töredéke a filmes a digithez képest, de mégis azt érzem, mintha többen újra elõvennék a filmes gépüket.

  #105823 Hozzászólás

  Zoltán

  Én

  sem zuhanok zokogva a párnák közé. Maradok az EOS 30-nál és a diáknál. Inkább egy szkenner, mint egy digitális!
  Ez egy “renegát”, kevéssé-haladok-a-korral-hülyülök-inkább-a-keretezéssel csávó véleménye.
  Thanx

  #105822 Hozzászólás

  mf72

  Laci

  Neked milyen digi géped van? Elsõsorban az obik érdekelnének.

  #105821 Hozzászólás

  laci

  en csak a vajtfulu

  kategoriaba ferek be talan…:-) bar mar nincs fimes gepem. De a kep, a kompozicio, meg a latasmod az ami nekem szamit, es az nem a gepfajtatol fugg.

  #105820 Hozzászólás

  Ahmet

  laci

  Ez igen kedves, jó társaságba kerültem. : )

  #105819 Hozzászólás

  laci

  teged Ahmet

  mar bele soroltalak/ertettelek ebbe a csoportba.. :-)

  #105818 Hozzászólás

  Ahmet

  laci

  “Dacara a jobb kepminosegnek (pl dia eseten)a digitalis technika elonyei miatt mar – sajnos – csak keves muvesz/megszallott/maximalista/vajtfulu/profi – nyomul filmessel.”

  Meg én. : )

  #105817 Hozzászólás

  laci

  varhato volt

  ha nincs kinek eladni, akkor minek eroltessek tovabb. A Nikon is bedobta mar a torolkozot. Dacara a jobb kepminosegnek (pl dia eseten)a digitalis technika elonyei miatt mar – sajnos – csak keves muvesz/megszallott/maximalista/vajtfulu/profi – nyomul filmessel.
  Vegul is a cegnek is elni kell valamibol, nem lehet karhoztatni azert, mert a veszteseges uzletagat leepiti. Remenykedjunk, hogy a digitalis mihamarabb eleri majd a filmes kepminoseg szinvonalat – megfizetheto aron.

  #105816 Hozzászólás

  Ahmet

  Gyártás vagy fejlesztés

  A Nikon nem gyárt, a Canon meg nem fejleszt. Igazából sokat már nem lehet fejleszteni. Valójában ahol még lehetne, ott esélytelen a filmes gép.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Filmes fotozas halala – Canon bedobta a torolkozot
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.