Finnország látnivalói?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Finnország látnivalói?

 • Indította
  Témakör
 • #8997 Hozzászólás

  Kropi

  Sziasztok, járt márt valaki nyáron Finnországban? Mit érdemes Helsinkibõl kiindulva megnézni? Esetleg kocsibérlés?

  Kropi

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #122688 Hozzászólás

  Roland

  megis

  Sziasztok.
  Habar ez a kukk akadekoskodik, en megis mondok egy-ket dolgot errol az orszagrol, mert a tavaly nyaron voltam ott.
  Szovalhat Helsinkiben kezdodott az egesz. Repulovel erkeztunk oda. Hiaba eszaki orszag, fulleszto meleg volt mindvegig (2 hetig voltunk ott). A Helsinki-i latnivalokon kivul (muzeumok, kikoto, allatkert, parlament, Suomenlinna, Linnanmaki vidampark) jartunk Poorvo-ban. Ez Helsinkitol keletre fekszik a tengerparton (kb.20-25 km).
  Kis turisztikai varos, erdemes megnezni. Ugyanott meg lehet latogatni a Brunberg csokigyarat is.
  Ezutan eszakra utaztunk Kuopio-ba vonattal (kb. 40Euro, 400km) Ez a tavak videke. Innen 60km-re szalltunk meg a Juankoski varoskaban egy idos hazasparnal, persze mar ismertuk oket, igy ingyen volt. Maskent minden nagyon draga Finnorszagban.
  Itt is nagyon szep volt, lehet napozni, furodni, hajokazni, erdei gyumolcsoket szedni (nagyon sok van beloluk). Egy kulon elmeny volt egy eperfarm latogatasa. Itt lehetett epret szedni es aztan azt lemertek es kifizetted. Amit megettel szedes kozben, arra nem kellett fizetni semmit :)
  Innen nem messze (20km) folmentunk a Pisa hegyre, tortenelmileg is jelentos. Onnan szep a panorama is. Maskent megeri az eszaki erdokben jarkalni, nagyon erdekes, csak a szunyogok ellen vedekezzetek amivel csak tudtok. Nagyon sok lehet beloluk az erdoben. Ugyanakkor Kuopio-ban is van egy magas torony, onnan is szep panoramikus kep nyilik a tavak vilagara.
  Oszvissz nem bantuk meg, hogy odamentunk. Megerte.
  Minden jot !

  #122687 Hozzászólás

  kukk

  nahát

  micsoda cinizmus, Finnország, mint Kelet-Európa? :)))) szerintem a Nyugat-Európa fórumban több szerencsével jársz, biztos van már ilyen topik.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Finnország látnivalói?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.