Finnországba autóval, 1 éves gyerekkel

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Finnországba autóval, 1 éves gyerekkel

 • Indította
  Témakör
 • #8774 Hozzászólás

  olcsó, de megbízható szállást keresek Lublin(Lengyel), Kaunas(Litván), Tallin útvonalon.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #120685 Hozzászólás

  Viki

  Köszönöm

  a tippeket, de a szállásokról nem tudtok infókat adni?

  #120684 Hozzászólás

  seti

  Három

  éve,mikor megfogadtam,hogy soha többé ezen az útvonalon,az útbaigazító táblák okoztak nálunk pszichoszomatikus tüneteket,merthogy szállást is kellett találni minden este.Pontosabban a táblák hiánya.Már-már úgy érezted a kijutottál egy város határából,közben az örület határához érkeztél. Kisgyerekkel voltunk mi is,kikörül mindig van bonyodalom,tenni való,nem csak úgy ihajj csuhajj hajrá magyarok.

  #120683 Hozzászólás

  Vik

  Rigát

  elkerülnötök nem kell, ha látni akarjátok, csak tréningezzetek a budapesti forgalomban elõtte. Gyalogosokra vigyázni, tompítottat bekapcsolni, nagy autónak elsõbbséget adni, kreativitást alkalmazni (Budapesti szocializációval nem lesz nehéz). Amúgy ha el akarjátok kerülni, akkor azt a rigai körgyûrûn egyszerû megtenni!
  És még valami – Helsinki kompra idõben foglalni! Érdemes lehet Paldiski kikötõjét is megnézni a weben-onnan olcsóbb lehet az átkelés. A komp olcsóbb, ha Észtországból reggel indulsz és Finnországból vissza este!

  #120682 Hozzászólás

  seti

  Tudtommal

  már nem jár hajó Gdanskból,vagy ismét?Rigát végképp kerüljétek,hatalmas szívás…

  #120681 Hozzászólás

  Vik

  Azért annnyira nem szélsõséges

  Szállást nem tudok írni. De az útról annyit, hogy
  1. K-Lengyelországon végigmenni tényleg nem egy nagy élmény – az összes kamion arra jár – 2*1 sáv…persze K-Magyarországról adja magát. Azért ha Bp-rõl mész, akkor inkább Varsó felé menj – ott is a 2*2 sávos Bielsko Biala-Varsó úton – az jobb. Persze Varsótól a litván határig európai halálút minõsítésû úton haladhatsz, de még mindig jobb…
  2. Litvániától ne tarts – Kitûnõ az út a lengyel határtól a lett határig! A helyi autósok kulturáltak, és a forgalom is elég gyér (Kaunas után mindenképpen)
  3. Lettországba “nagy autóval menj”, vagy extra deffenzíven vezess és akkor túlélheted (a nagyobb kocsi sokmindent megengedhet magának arrafelé) – de a legjobb kamionnal… Az (fõ) utak egyébként jók, ott is, néhol éppen építik.
  3. Észtek teljesen normálisak, ott semmi gond!
  4. Baltikumban tényleg örzött parkolót érdemes használni éjszakára – helyiek is azt teszik. Ekkor persze a nagyobb kocsi hátrányban…
  5. Ami gond lehet, hogy a lengyel állami olajtársaság kútjain nem a legszínvonalasabbak a mosdók, ráadásul vidéken a kutak ritkábbak is. Így ha tisztába tennétek a gyermeket, akkor komplikáltabb.
  Összességében azért nyugodtan nekivághattok – mi is voltunk 1 éves gyerekkel és minden simán ment – persze jó a fentieket figyelembe venni és akkor nem lesz meglepetés.

  #120680 Hozzászólás

  YuleK

  hm

  Rostock sztem jó ötlet, én Gdanskból mennék Helsinkibe. Amúgy a lengyel autósok semmivel sem különbek a magyaroknál. Én is inkább a baltikumba paráznék, mindig õrzöttparkolóba hagyjátok a kocsit.

  #120679 Hozzászólás

  Viki

  Jó kilátás!

  Köszi, ezek az infók nagyon fontosak. Megpróbáljuk GPS-el.Érdekes, hogy Lengyelországban nagy a káosz, én a litvánoktól félek a leginkább.

  #120678 Hozzászólás

  seti

  Nehéz ügy

  többször megjártam azt az útvonalat,aztán megfogadtam,hogy ha autóval megyek ,inkább kompozok Rostockból.Számítsatok rá,hogy nagyon nehéz tájékozódni.Föleg Lengyelországban katasztrófális a helyzet,mindenki hajt amerre lát,parkon,játszótéren,akármin keresztül,de a többi ország sem semmi….A gyalogosnak vesztett ügye van,az életbe nem fog átjutni a túlsó partra,ha nem jönnek nagy narancssárga ruhába bújt megállíttóemberek egy óriási,ordító STOP táblával.Turnusokban eregetik át a népet a túloldalra,mert senki nem áll meg magától.Mint a lendkerekes autók,amíg a lendület hajtja,tör elöre.Biztos vannak olcsó szálláshelyek,de mi már annak is örültünk,ha megtaláltuk az éppen helyes útirányt,nemhogy még keresgélni lett volna energiánk.De hátha tud valaki valami okosat…

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Finnországba autóval, 1 éves gyerekkel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.