Finnországi munka?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi szellemi munka Finnországi munka?

 • Indította
  Témakör
 • #5108 Hozzászólás

  gypo
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!
  Külföldi munkavállaláson gondolkodom én is, azonban feltûnt, hogy elsõsorban angliai és amerikai témákban lehet olvasni a fórumon. Úgy tudom, hogy pl. Finnországban is szabadon vállalhatunk munkát, de errõl szinte semmit sem tudok, pedig érdekelne. Azt kérdezném, van-e valakinek információja az ottani lehetõségekrõl, viszonyokról stb. Pl. mennyire kell tudni finnül, mire elég az angol? Szállás..munka..fizetés..adminisztráció buktatói stb. érdekelne.
  Elõre is köszönöm a segítségeteket.
  gypo

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #101439 Hozzászólás

  Fischer Ilona
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  üdvözlet …

  …mindenkinek, aki erre jár :)
  2008-ban töltöttem egy hetet testvéreimmel Helsinkiben. Már azelõtt is nagyon kedveltem az országot(hangulatot, embereket, természetet stb.), de akkor végleg eldöntöttem, hogy ha valahol külföldön akarok élni, csak is Finnország jöhet szóba ;)
  Most ott tartok, hogy júniusban végzem a tanulmányaimmal(IT terület) és kilátástalannak ítéltem a magyarországi helyzetet. Barátommal együtt döntöttünk: futunk egy-két kört az országban állásügyben, de azután fõleg a finn munkalehetõségek érdekelnének. Már nézelõdtem az EURES-en monster.hu-n stb., de nem lettem okosabb.
  Elsõ sorban érdeklõdnék, hogy tud-e valaki tájékoztatni a finneknél vállalható munkákról, ezalatt pedig inkább a külföldieknek “ajánlott” munkákat értem. Esetleg jobb lenne valamelyik EURES állásközvetítõ segítségével utánajárni? Vagy próbálkozzunk azzal, hogy kimegyünk, nézelõdünk pár hónapig?? Nem tudom melyik lenne hatásosabb módszer. Megosztanátok a tapasztalatokat velem??
  Elõre is köszönök minden választ :)
  [fischerica@hotmail.com]

  #101438 Hozzászólás

  Andi6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kedves Miki!

  most találtam ezt az oldalt és van pár kérdésem.
  az a helyzet, hogy a semmibõl felbukkant nekem egy cég ajánlottak egy izgalmas munkát. alapvetõen mérnök vagyok és ennek megfelelõen valami atomterületre kerestek meg. a lényeg, hogy nem találok sehol olyan oldalt, ami nem blogolna meg hülyeségeket beszélne hanem csak tényekre szorítkozna. az érdekelne hogy mennyibe kerül kint az élet. tudni szeretném hogy a fizu amit ajánlottak (amit már levágtam, hogy a feladathoz képes alsó kategóriás) abból hogy jövök ki.

  #101437 Hozzászólás

  Menne a fene

  abba a sötét hidegbe.:oooooooo

  #101436 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kerdes

  Egy finnek mennyi eselye van angol nyelvtudassal egy honap alatt melot talalni Magyarorszagon ha magyarul nem vagy keveset beszel?
  AR

  #101435 Hozzászólás

  kétség

  Sziasztok!

  Mint ahogy ti is sokan írtátok én is szeretnék májustól barátnõmmel Finnországba menni, dolgozni, tanulni. Sajnos még csak az angol nyelvet beszéljük mindketten de azt elég magas szinten. Úgy gondoltuk eddig, hogy elég egy kevés tõkével kiindulni esetleg az út elõtt egy kis finn nyelv tanulás és máris kapunk kinn munkát. Sajnos a ti hozzászólásaitokat e tekintetben kicsit elkeserített minket…

  Valaki tudna valami értelmeset mondani, hogy érdemes, van esély így látatlanba kimenni Finnországba és 1 hónapon belül lehetséges valami munkát találni?

  #101434 Hozzászólás

  Moika

  Sziasztok.

  Kedves Társ… nem véletlen,hogy ezt írom… :/ Kb. akkor jöttem haza Erasmusról mint te, kicsivel hamarabb.. és most keresem a helyem itthon, de nem akarok itt maradni. A suliból már nem sok van hátra szerencsére. Finnország a szerelmemmé vált.. kint szeretnék élni. legalább pár évet, ha lehet. Írtam neked valamit az e-mail címedre.. remélem jól adtam meg és megkapod a levelet! (ha jól láttam gmail-es vagy) Jó lenne beszélni veled. :)

  Üdvözlet…

  #101433 Hozzászólás

  Suomi odottaa minua

  No moi!
  Ma jöttem haza Finnországból 4 hónap után elõször Erasmusos tanulmányaim elvégzése után.
  Mondanom sem kell, hogy halálosan beleszerettem az országba és mindenféleképp vissza akarok menni. Most hogy itthon vagyok olyan üresnek érzek mindent. Oké, láttam a családom, barátaim, de most már mennék vissza. Honvágyam van Finnországba… ilyet azelõtt még sose éreztem, pedig Ausztriában 3 és fél évet dolgoztam, szerettem, de úgy mint Finnországot soha!
  Ráadásul, hogy még komplikáltabb legyen a dolog megismerkedtem egy finn sráccal, akibe szerelmes lettem és õ is belém:( Most meg majd meghalok, mert õ meg nem akarta, hogy elmenjek… nekem viszont még 1 évem van a suliból! De nélküle se bírom… Finnül viszont nem tudok még tárgyalóképes szinten, csak szavakat, mondatokat, az angol jól megy, mellette felsõfok német! Most ráállok a finn tanulásra, mert semmi más nem érdekel, csak az hogy kijussak, ahhoz akit szeretek és hogy munkát is találjak! De mit? És hol? Annyira kétségbe vagyok esve!
  Egyébként amíg kint voltam regisztráltam egy oldalra, ahol bébiszittereket kerestek és dolgoztam 3 hétig egy egyedülálló apukánál, a 4 éves kislányára vigyáztam, arra 250 eurót kaptam, tehát egyelõre még ezzel is beérném, csak legyen valami!
  Igazából most csak jól esett leírni az érzéseimet, mert úgy érzem megbolondulok… Ha valaki tud valami infót, vagy egy pár kedves szót akkor szívesen veszem, de ha kérdése van valakinek az országról, abban pedig én tudok segíteni:)

  #101432 Hozzászólás

  Seti/Dani

  megadnad az email cimedet? koszi

  #101431 Hozzászólás

  Horváth Szabina
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Érdeklõdés

  Hali!
  20 éves egyetemista vagyok, évek óta hobbi szinten tanulom a finn nyelvet (nehéz, de mégis tetszik).
  Imádom a finn tájat, kultúrát (fõleg a zenét), a finn embereket és azt az édes mély hangjukat! :)
  Õszre (legkésõbb tavaszra) tervezek egy kis 4-5 napos kiruccanást Helsinkibe, Turkuba stb.
  Ha esetleg valakit érdekelne, betársulhatna (elég jó lehetõségek vannak, pl.: hostel 20€/éjtõl stb.)!
  De szívesen ismerkedek olyanokkal, akik szintén imádják ezt a csodálatos országot és érdekli õket a kinti munkavállalás.
  Üdv.: Szabina
  (sabine_horvath@vipmail.hu)

  #101430 Hozzászólás

  Karolin
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Takaisin Suomeen

  Nekem is megvan a középfokum és vissza szeretnék menni Finnországba csak nem tudom milyen munkát tudnék válalni érettségivel/jelenleg szállodai recepciósnak, idegenvezetõnek tanulok/ Én is nagyon szeretem Finnországot szinte az életem amióta hazajöttem másra sem vágyok, hogy kimehessek és akár végleg letelepedjek ott. Csak egyenlõre vissza kéne jutni valahogy, örülnék ha tudnátok ebben segíteni valamiféle munkaajánlással. Elõre is köszönöm. Megszereztem a honosítást is. Itthon idéglenesen hol lehetne, milyen cégeknél elhelyezkedni amiknél finn nyelvtudás szükséges?
  Elõre is köszönöm a választ:)

  #101429 Hozzászólás

  Kicsit folytatnám

  az jó,hogy nö vagy,mert az segít.Nem tudom feltünt-e már,hogy itt épp az ellenkezöje dúl,mint az iszlám országokban.Itt a nök kontrollálják a férfiakat,de olyan szinten az hihetetlen.Én jóval északabbra lakom(az is sokat számít)itt egyedülálló nök,akár több gyerekkel is,meg homokosok teszik ki a lakosság jó részét.
  A képlet a következö:a svédek kitalálták jómódjukban,hogy nehogy má a férfi ugráltasson,ugráltassuk mi öket,szigorúan az emancipáció jegyében.
  Ami 150-vagy akárhány évvel ezelött dúlt,hogy aszongya:asszony kész a zebéd?-az most visszájára fordult.A nönek joga van letépni a férfi fejéröl a szemüveget,ha hirtelen nem találja az övét,bezony.Persze ami svéd,az hipp-hopp követendö(amúgy pfúj Ruotsi…) és bebizonyítandó,hogy a finn nö is képes akár 5 gyereket is felnevelni büdös férfiak nélkül,söt kötelezö!
  A gyerekek fel is nönek apa nélkül agresszív/majomszeretü anyjuk mellett és lássatok csodát…homokosként folytatják.
  Érzelmi életet nem élnek,az itt nem szokás.Le is lövik aki nem tetszik.Az önzésnek olyan fokát sajátítják el,ami európai szemmel hihetetlen,pedig valljuk be mi sem vagyunk irgalmas szamaritánusok…
  Aztán itt még északabbra könnyen idögépbe kerül az ember.Dúl a kommunizmus,de az az igazi ´80-AS ÉVEK.Vezetö beosztásokhaz csakis kommunista háttér passzol,ahol aztán lehet szaporítani a szót,amíg mást (persze az elvtársakon kívül)munkára sarkallnak,fenyegetnek,zsarolnak,piszkálnak,gúnyolnak-mindezt szigorúan a nyitottság,bizalom és egyenjogúság szent nevében.
  A külföldi az alapból a gyík kategóriába sorolandó.Magam részéröl,szerény számítások szerint is 4 dologhoz értek olyan szinten,hogy attól hátast dobnak,olyan munkaigazolásaim vannak,annyi mindent csináltam,hogy arra csak egyféle válaszuk lehetett:kitünö.Csak hát külföldi a gyík,ráadásul ha lehúgyozzuk felesel.
  Aztán a családban sem jár jobban,ha férfi a szerencsétlen.Bármi dologhoz ök majd jobban értenek-elméletben és ehhez a joghoz életük végéig ragaszkodnak,tények mellékesek,fö a származás.
  Már gyerekkoromban is bezárt egy rövid idöre a céllövöldés,ha engem meg a bátyámat közeledni látott(hogy elállítgassa a puskák irányzékát)aztán itt a seregben is mesterlövész voltam,mégis mikor belöttem a család egyik puskáját,beállítottam,hogy pontos legyen,harsány gúnnyal kell megjegyezni,hogy velem se mennének sokra mert nem találom a fekete kört,amit terme¶zetszerüleg magátóla fegyver nem bír.
  Sok -sok év kutyakiképzöi tapasztalattal és iskolákkal a hátam mögött kioktatnak,hogy azö kutyájuk nem megy csak úgy hipphopp mer az kivan képezve általuk.A tény viszont,hogy szerencsételen eb már évek óta vak,hályogos a szeme,továbbá retteg minden zajtól,születetten gyenge idegzetü,nem törheti meg senki magabiztosságát.
  Kívánom,Neked ne legyenek hasonló tapasztalataid,lehet ehhez csak az kell,hogy ne menj északabbra…

  #101428 Hozzászólás

  Szia Andi

  Mentalitás,emberek kedvessége müködik mindaddig,amíg nem akarsz dolgozni,tapasztalatom szerint onnantól könnyen visszájára fordulhatnak a dolgok.Ha mindazt elmesélném,amin keresztül mentem évekig,s néha a mai napig különbözö szituációkban,nem hinnéd el,igaz kétszer annyi idös is vagyok és nem vagyok megalkuvó.Az elszántságra szükséged lesz,Finnország amúgy tényleg klassz ország.

  #101427 Hozzászólás

  Juhász Andi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  MUNKA!

  Hello!
  Én 22 éves fõiskolás lány vagyok!Erasmus ösztöndíjjal kint vagyok Finnországban. Oulu mellett egy kisebb városban tanulok. Karácsonykor végzem el a szemesztert és aztán hazamegyek. Júniusban várhatóan megkapom a diplomámat, de már most tudom, hogy nem akarok otthon dolgozni.
  Imádom Finnországot!A mentalitás, az emberek, a kedvesség, maga az élet teljesen más!Nagyon nagyon sokat tudnék mesélni errõl! De most nem ezért írok!
  Egyszerûen tudom, hogy itt akarok élni.. van használható angol nyelvtudásom és finnül is tanulok. Ha valaki, bárki tud valamilyen munkát az engem érdekelne. Nagyon elszánt vagyok!
  Köszönöm az infokat elõre is! És ha én is tudok valamilyen információval szolgálni akkor csak kérdezzetek!
  Andi

  #101426 Hozzászólás

  Zolinak

  Szia Zoli!

  Csak szeretném felhívni a figyelmedet, hogy

  a kõmûves állásra a jelentkezésedet rossz helyre írtad,

  az a bizonyos Szilvai megadta az e-mail címét,

  inkább arra küldd, hátha itt nem veszi észre.

  info@szilvai.com

  #101425 Hozzászólás

  jelentkezés

  Szia Turi Zoltán vagyok,az állásajánlat után szeretnék érdeklõdni.
  1990-ben végeztem kõmûvesként,azóta szakmámban dolgozom.
  Jelenleg itthon egyénileg,de többször dolgoztam már külföldön is.
  Érdekelne a Finnországi munka,ha áll még az ajánlat,szeretnék többet tudni róla.
  Köszönettel :Turi Zoltán

  #101424 Hozzászólás

  info@szilvai.com

  Sziasztok!

  Angolul, svédül vagy finnül kommunikációs szinten beszélõ, tapasztalattal rendelkezõ kõmûvest, épületasztalost (~burkoló), vagy szobafestõt keresek a fent említett munkakör egyikének betöltésére, ill. csoportvezetõi feladatokra. SÜRGÕS! Referencia, józan életvitel, jó munkabírás (=dolgozni akarás), fényképes önéletrajz és személyes elbeszélgetés szükséges. Továbbá, a jelzett munkakörökben; 2-3 fõ épületasztalos, 2 fõ szobafestõ és 1 fõ kõmûves (nem szükséges komolyabb nyelvismeret). A munkábaállás idõpontja max. két héten belül, Finnországban, Helsinki-tõl 300km-re északra. Szállás megoldott, kiutazás nem bonyolult (1 repülõjárat és egy vonat). Ha érdekel, jelentkezz MINÉL ELÕBB!

  info@szilvai.com

  #101423 Hozzászólás

  munka

  Sziasztok!
  Én is szívesen mennék dolgozni egy ilyen országba, talán még érdemes emberi értékekért küzdeni és tisztességesen dolgozni, tisztességes bérért!
  Nem tudok finnül, csak angolul és ha valaki, aki tud finnül, vagy kint él és tudna foglalkoztatni, munkát kínálni, akkor ne habozzon írjon!
  Köszönöm elõre is!

  #101422 Hozzászólás

  Fazekas László
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Finn nyelvtanulás

  16. életévét betöltött magyar kislány pár éve önszorgalomból, példamutató kitartással tanulja a finn nyelvet.
  Ha van valaki aki kapcsolatai révén tudna segíteni a finn nyelv tanulásában oly módon, hogy a nyári szünidõ egy részét kislányom Finnországban tölthetné hasonló korosztályos diáklány társaságában akár nyári diákmunkát végezve, akár csereüdüléses rendszerben,- azt megköszönném.

  #101421 Hozzászólás

  Fejes Nóra
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nehéz ügy ez a Finnország

  Én egyelõre nyári finn munkát keresek gimnáziumi éveim alatt tanultam finnül.Próbálkoztam egy magyarországi képviselettel, de komolytalannak bizonyult.

  #101420 Hozzászólás

  kami22
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vissza akarok menni

  én tanultam finnországban és megvan a középfokum,de az istenért nem tudok vissza keveredni finnországba.nagyon örülnék ha valaki segitene nekem.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Finnországi munka?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.