FL jogsi/car insurance

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok FL jogsi/car insurance

 • Indította
  Témakör
 • #18971 Hozzászólás

  Gabi29
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Olyan emberek segítségét kérem, akik tudnak hasznos infokat adni nekem FL jogsival kapcsolatban. Fehér kártyam + érvényes vízumom van, pontosan érdekelne, milyen papírok kellenek a jogsi megszerzéséhez, mennyi idõre adják, stb.
  Valamint autóvásárlással, car insurance-al kapcsolatban is szeretnék infokat kapni. Lehet-e autot venni + biztosítást kötni, ha nincs usa jogsim (csak magyar intl.). Lépésrõl lépésre szeretném tudni a jogsi-kocsi-insurance szerzés menetét, papírok beszerzési lehetõségét stb.
  Ha esetleg FL-ban lehetetlen a dolog, érdekelne melyik államban lehet véghezvinni ezeket és hogyan.
  Nagyon köszi az infokat! G

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #190764 Hozzászólás

  Flora3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sunshine

  Hello. a floridai Driver’s handbook – nak nincs magyar forditása, hacsak valaki le nem forditja neked.
  De angolul kell vizsgazni úgyis, Miért nem angolul tanulod? Én is sokat szótáraztam annak idején…

  #190763 Hozzászólás

  segitseg keres

  Sziasztok!

  Tudja valaki hogy hol lehet megszerezni a floridai Driver’s handbook magyar forditasat/

  A segirseget elore is koszonom.

  #190762 Hozzászólás

  hmm…

  Gyakorlatban ami a jogsin van az addig érvényes és nem tovább. Ez még akkor is úgy van, ha az nincs a DMV lapon vagy azt én nem találtam.

  “Nem értem miért irod, hogy az amcsik nem szeretik összekötni a jogsit a bevándorlással. Amit én irok mi köze a bevándorláshoz?”

  Minden államnak jogában van adni jogsit és feltételeket szabni. Nem szeretik ha az USA hozzátesz külön követelményeket, mint a tartozkodás amit az USA szab meg és zavaros, pláne a papirmunka. Igy van ez a biztositással meg a bankal is. Ezt a rongyfejüek megvitatták a forumon. Köztük sok az ügyvéd.

  Nem szeretik ezt intézni. Igen lehet biztositás kötni nemzetözi jogsival de az komplikált nem éri meg, és sokan nem akarnak vele foglalkozni. Bankszámla nyitás szintén igy megy.

  #190761 Hozzászólás

  Tisztelt X_man!

  Kösz a linkeket!
  Még egy tanácsot kérnék viszont.
  Januárban kaptam ezt a bizonyos “addigérvényesamiga fehérkártya” jogositványt. Mivel nincs rajta a honlapon,(tehát gyakorlatban ez nem létezik szerinted) menjek be a DMV-be lejárt tartózkodási engedéllyel és csapjak az asztalra? Vagy egyenesen Tallahassee-ba ?
  Nem értem miért irod, hogy az amcsik nem szeretik összekötni a jogsit a bevándorlással. Amit én irok mi köze a bevándorláshoz?

  #190760 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Dacia jogsi

  x-mannak csak román Dáciára van jogsija meg szamárfogatra,mit copy-sik ez össze-vissza kész közröhely.HÚZZÁL ANYÁDBA A ROMÁN CSETRE.Küldjük az Ukránt!

  #190759 Hozzászólás

  hmm…

  “Az, hogy nincs rajta a honlapjukon, hogy a meddig lesz érvényes a ‘turistának’ kiadott jogositvány kizárja, hogy a gyakorlatban igy van?”

  Szerintem igen, ilyesmit felkell tüntetni a jogsin-restrictions. Az államok nem szeretik komplikállni a jogsit a bevándorlással.

  “Most kénytelen valamilyen title agency-t keresni, ahol ezt még esetleg megcsinálják. Nem tudsz egyet véletlenül? Köszi, tonsil”

  Igen betettem a Google-ba “miami auto title agency” és beugrottak. Tudtam ha ez létezik akkor az Miami. Máshol is létezhet és minden ott van, cim, emil, térkép.

  http://phonebook.superpages.com/yellowpages/C-Auto+Registration,+Tags,+&+Titles/S-FL/T-Miami/

  Itt is lehet lehet érdeklõdni, és ott a hotlink. Persze mindegyik tax collector a state-nek dolgozik és lehet hogy tudja csinállni, mert a statenek kell a pénz. Azért jó a használtkocsikereskedõ, mert az mindent tud intézni.

  Need a title fast?

  http://www.hsmv.state.fl.us/html/titlinf.html

  Contact your local county tax collector’s office to see if they currently offer this service. For counties offering the expedited service, a fee of $7.00 (for the service) will be required in addition to the standard title fees.

  The application for title, along with all required documents and fees, must be submitted or mailed to the applicable county tax collector’s office for processing. A certificate of title will be issued within (5) working days after receipt of the documentation and fees.

  http://www.hsmv.state.fl.us/

  Ilyesmit legegyszerübben használtkocsikereskedõ intézhet. Neki külön license van a DMV-nél és ebböl éllnek ezért mindent intéznek. Használják saját biztositójukat ilyesmire ha kell. Keresni kell olyant aki ad el illegálisoknak. Azok gyakran nemzetközit használlnak.

  Tax, Tag and Title

  http://www.hsmv.state.fl.us/dmv/usedcar.html#16

  Dealers can only charge the actual amount of fees paid for tax, tag and title transfer. Generally, the tax, tag and title fees are not included in the contract. However, some dealers will charge a processing or handling fee. If they do, it must be separately disclosed. Again, make sure you understand all the terms of the contract.

  A licensed dealer is required to transfer the tag and title within thirty days. If a dealer issues a second temporary tag, the consumer should start asking questions. If the dealer issues a third temporary tag, the consumer should contact the Division of Motor Vehicles immediately, as this is a violation of Florida Statutes which falls under DMV jurisdiction.

  Be sure you have proof of insurance. Florida law requires all vehicles licensed within the state to have insurance. Without this proof, the dealer cannot complete the transfer of title and registration into the consumers’ name.

  What is meant by “Florida Coverage”?

  Florida coverage is an insurance policy delivered or issued for delivery in Florida by an insurance company licensed by the Florida Department of Insurance.

  Can I maintain my current policy issued in my previous state of residence?

  No. The minimum required insurance must be issued through a Florida agent with an insurance company licensed to sell in Florida. Most insurers have Florida agents and are licensed to issue policies in Florida. Just ask your agent to transfer your current insurance to Florida when you register a vehicle in Florida.

  #190758 Hozzászólás

  Drivergabi

  A biztositást meg tudod hosszabitani, azért nincs köze a jogositványodhoz, mert elméletileg amikor kötöd még nincs meg a Fl jogositványod, hiszen vizsgázni a megvett autóval csak úgy tudsz, ha van rajta már biztositásod.
  Ezt pedig kötnek nemzetközi jogsira, de Floridában csak a Progressive vagy másik nevén Drive. Ha meglesz a Fl jogositványod esetleg bemutathatod késõbb amig érvényes . A DMV-ben tõlem az útlevelet, a fehérkártyát és a magyar jogositvány kérték, cimet, ahova kiküldhetik. Nem kellett anyakönyvi kivonat.
  Elõször egy ideiglenes jogositványt adnak, ez fénykép nélküli, csak az adataiddal. Ez kb 30 napig érvényes, amig meg meg nem jön a hivatalos. A lejárt jogositványt, meghosszabitani ‘turistának’ csak személyesen lehet és be kell mutatnod, hogy legálisan vagy itt (present identification and legal presence documents), ha ezt nem tudod megtenni kaphatsz még egy szintén 30 napos temporary-t. Ez viszont rajta van a honlapon. Ezután már nemigen van dobásunk, hacsak nem szerzel papirokat az INS-tõl közben.
  Hogy hogyan tudsz majd másik autót venni, sajnos nem tudom. De itt a Mester, õ hátha tudja.
  Tisztelt X_man!, igazából nem akarnék itt “donnáskodni”, de azért reagálok.
  Az, hogy nincs rajta a honlapjukon, hogy a meddig lesz érvényes a ‘turistának’ kiadott jogositvány kizárja, hogy a gyakorlatban igy van?
  A minap egy ismerõsöm próbált autót venni, elhajtották a DMV-bõl, nemzetközi jogositványra nem irják át az autót.
  Most kénytelen valamilyen title agency-t keresni, ahol ezt még esetleg megcsinálják. Nem tudsz egyet véletlenül? Köszi, tonsil

  #190757 Hozzászólás

  hmm…

  Utánanézhetsz online megmondják. Ahogy én látom Fl. az egyik legolcsóbb állam biztositásra, mert minimális a követelmény. Csak property-damage kell 10K-re. Ennek ellenére azt állitják forumon hogy a rate magas vagy drága, mert sok az öreg és a zöldfülü.

  Van aki Geico-t ajánlja. Na de itt a forumon is van elég sok zöldfülü, például István. Igazán ideje lenne hogy valamihez értelmessen hozzászoljon.

  http://info.insure.com/auto/minimum.html

  Minnesota Yes, 30/60/10 Yes Yes Yes

  Florida 2 Yes, 10/20/10 Yes Yes Yes

  2= Only property-damage liability is compulsory

  Online quotes:

  http://www.cheap-autoinsurance.com/florida-auto-insurance.htm

  http://www.carinsurance.com/florida_car_insurance.aspx

  http://www.autoinsuranceindepth.com/auto-insurance-Florida.html

  Only in America ;))

  How do I go about getting a DL123 in North Carolina to obtain a driver’s license when I do not own a car?

  At CarInsurance.com we work with many companies to get you the best auto insurance rates. In North Carolina, go here for a quote on auto insurance. After you enter your zip code, select NetQuote and an agent will contact you to provide a DL123 form.

  The DL123 form demonstrates that you are the owner of a “liability” insurance policy. Liability insurance is the minimum amount of auto insurance you must have in order to drive in the state of North Carolina

  #190756 Hozzászólás

  lmagyar
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  linkelj x-man !!!

  MN-bol lepunk hamarosan FL-be. Biztositast ujra kell kotnunk, majd ha meglesz az uj rendszamtabla.

  Tudsz-e arrol, hogy mekkora elteresek vannak az arakban?

  kuld a negrot inglis lengvidzsen, mert nincs idom most sokat netelni

  udv

  #190755 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Egy turista hajthat nemzetközivel mert az arra van. Bárki vehet kocsit online, és viheti. Sokan ezt teszik és idejárnak. Barátom egy spanyolnak adta el igy kocsiját pár éve, aki rendszeressen jár használt kocsit vásálni az USA-ban.

  A biztositást itt 1 évre köti a turista aki azt használja. Ezt részletekben fizeti mig itt van és csak addig felelõs fizetni, mig itt van. Ezt a kereskedõvel elõre tisztázni kell. Azok nem egyformák hozzáértésben és szaktudásban. Igy van ez itt a forumon is.

  Elõttem itt csak sötétség volt. Nagyseggü donnát én oktattam ki a forumon a kocsivásárlás rejtélyeiröl az USA-ban. Õ pedig okosabb volt mint a tökhülye István Fl.-ban.;))

  Mellesleg a mobil telefon szerzõdés is igy megy. Az 1 évre szól, és csak addig felõs valaki mig itt van. Igy a legolcsóbb egy turistának.

  http://www.carbuyingtips.com/used.htm

  #190754 Hozzászólás

  Gabi29
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Istvánnak+többieknek

  Köszi mindenkinek az infokat! Bár elméletben kicsit zavaros a dolog, vagyis a sorrend. Tehát elõbb kereskedõ, aztán biztosító és utána a jogsi. Ami még felmerült bennem….ugye a jogsim csak addig lesz érvényes, amíg a fehér kártyám, vagyis jó esetben 6 hónapig. Az insurance-nak van köze ahhoz, hogy a jogsim meddig érvényes? Mert végül is nekem a jogsi csak arra kellene, hogy tudjak kocsit venni. De ha az insurance-t is csak pár hónapra tudom kötni, akkor semmi értelme az egésznek. Mi van, ha késõbb kocsit akarok cserélni, de már se fehér kártyám, se érvényes jogsim. Tudok majd új biztosítást kötni az új verdára?
  Még 1 kérdés: a születési anyakönyvi kivonat hiteles fordításban nem kell a jogsihoz?
  István! írj légyszi az e-mail címemre, hogy fel tudjuk venni a kapcs.ot. Júni közepén, végén megyünk, Boynton Beach-re.

  Köszi, Divergabi

  #190753 Hozzászólás

  Nocsak ; ))

  “ez csak addig érvényes, ameddig a tartózkodási engedély az USA-ban. Ennyi a ‘megkülönböztetés’.”

  Ilyen megkülönböztetés nemlétezik a hivatalos lapon. Ezt nemsokára szavazzák az USA-ban “The Real ID Act” és igy lessz az minden államban.

  #190752 Hozzászólás

  Jty uzenetkozvetitonek!

  Az sem nagy gond,mert igyis-ugyis haza kell ugranom szetnezni a haz korul,minden rendben van-e.Megoldjuk!..;)

  #190751 Hozzászólás

  Jty
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Istvan

  szeva Istvan!

  Divergabi uzeni, hogy Junius-Julius az amikor kimegyunk, pont amikor Orlandoba leszel…

  repcsival megyunk

  #190750 Hozzászólás

  Divergabi!

  Majd irok a y…-ra is,de azert megkerdeznem.KB-Mikor jottok es mivel?Jun-Jul Orlandoban leszek.Addig itthon,azutan “otthon”…;)

  #190749 Hozzászólás

  Tisztelt Xman!

  Én egy szóval nem irtam, hogy ez “turistáknak” szóló jogositvány. Ugyanolyan jogositvány, mint amit a Florida lakosok(vagy nemlakosok, mindegy) kapnak, azzal a különbséggel, hogy ez csak addig érvényes, ameddig a tartózkodási engedély az USA-ban. Ennyi a ‘megkülönböztetés’.

  #190748 Hozzászólás

  Gabi29
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Istvan

  Szia Istvan!

  West Palm kornyekere megyunk es nagyon megkoszonnenk a segitsegedet.

  Leirom az e-mail cimem ott egyszerubben tudunk beszelni.

  divergabi@yahoo.com

  koszi a segitokeszseged!

  G.

  #190747 Hozzászólás

  Doki bácsi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  x-man és a pulickás segítség

  Anyádnak segítsél te kis köcsög román:húzzál a román csetre ott a pulicka zabálás a téma.

  #190746 Hozzászólás

  hmm…

  Sokat ne várj tõle, mert õ még küzköd az inglis lengvidzsel.

  #190745 Hozzászólás

  Divergabi!

  Merre vagy FL-ban?Ha valahol West Palm kornyeken,szivesen segitek!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: FL jogsi/car insurance
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.