Fleece vasarlas, mit kell nezni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Fleece vasarlas, mit kell nezni?

 • Indította
  Témakör
 • #44149 Hozzászólás

  Jacki

  Ket celra kell fleece dzsekit vennem:

  – Teli (jun-aug) Cuzco/kozepmagas Andok/Lima kornyezetben [hideg!]

  – Hajnali/kesoesti maszkalas a Kalahariban/Del-Afrika parkjaiban nyaron (okt-jan) [huvos]

  …de 1001 fleecet arusitanak (Londonban nezem); melyiket vegyem, mit kell nezni, nemelyiken van kulso orkanszeru boritas, ez mire jo? + melyik fleece ved a szeltol?

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422490 Hozzászólás

  Jacki

  Koszonom

  Johetnek meg az infok, esetleg konkret marka/model ajanlat.

  #422489 Hozzászólás

  Bence

  divat?!?!?!

  Jacki barátunk nem azt kérdezte, hogy mi a divatos, hanem, hogy milyen fleecnek mik az elõnyei. Aki divatos akar lenni, az vegyen bõrdzsekit, vagy hosszú szövetkabátot!
  A Softshell egyébként tényleg nem más, mint divat. Utcai használatra jó, de komolyabb bevetésen nem rúg labdába. Ugyanúgy a Windstopper, stb… A réteges öltözködésnél még nem találtak ki jobbat, és az csak úgy mûködik, ha a rétegek kombinálhatók, ergo nincsenek összelaminálva.
  Úgyhogy kedves Jacki vegyél bátran egy jó meleg, NEM szélálló polárt.(Peruba úgyis kell vinned védõréteget is.) Legjobbak a POLARTEC THERMAL PRO anyagúak.

  #422488 Hozzászólás

  Paiute

  here

  http://www.bobwards.com/bobwards/servlet/item/features/84759-11 a soft es hard shell hazassaga. Igazad van a brittek es a franciak mar 97 elott hordtak az oseit. De a keresztelo 97 ben volt.

  #422487 Hozzászólás

  Ádám

  frászt 97 óta

  Legfeljebb csak a soft shell, mint marketing név 97-es. A koncepció, valamint az elsõ, a koncepciónak valóban megfelelõ (tehát 3 réteg helyett 1) soft shell ruhákat a 80-as években kezdték használni a britek. Csak akkor még nem lett divat. Viszont már akkor is olcsóbb volt, mint a réteges koncepció szerint összeállított ruházat. A mai “ál-softshell” (=polár+szélálló membrán) pl. gore windstopper anyagú ruhák között meg tessék egy olyat mutatni, amit az átlag user tényleg külsõ “hard shell” réteg nélkül hord rossz idõben (pl. van rajta jó kapucni, stb.)

  #422486 Hozzászólás

  paiute

  softshell revolution

  Softshell nem eppen uj, 1997 ota velunk van. Csak amiota WL Gore and Polartech kijott az olcsobb valtozattal tobbet latni beloluk. Sok softshell kabat belese fleece, ami melegen tart. http://www.backcountry.com

  #422485 Hozzászólás

  montivagus

  a polár

  már kiment a divatból. vegyél softshell anyagból készült kabátot

  #422484 Hozzászólás

  robi

  talan itt..

  .. kapsz jo valaszt

  http://www.specialtyoutdoors.com

  de ha biztosra akarsz menni akor csak a malden millstol vegyel…. marmint ok az eredeti fleece (azaz polar) gyartoja es az o az anyagukbol keszulnek a legjobb fleece zsaki, pulcsi, nadrag stb.

  robi

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Fleece vasarlas, mit kell nezni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.