Floridai kresszkonyvet

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Floridai kresszkonyvet

 • Indította
  Témakör
 • #17235 Hozzászólás

  florida1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  keresek magyarul.Tud valaki segiteni?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #174009 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  IDL mindig is csak egy eredeti és jó jogsival O.K. Honduras nem kivétel. Általában max.1 évi ideiglenes tartozkodás ami elfogadható. Egy turistavizum külföldi tartozkodás is max. eddig hosszabitható. Igy már logikus.

  http://www.idl-international.com/idl-qa.htm

  #174008 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Egy állami DMV hivatal csak azt tudja mondani amit nekik mondanak. Itt nincs semilyen korlátozásrol szó és ami van azt megirják. Egy bevándorlási ügyvéd forumon az többet tud. Mivel az IDL árak változnak azért érdemes körülnézni. Honduras mindenkinek ad jogsit és nincs vizsga. Ezt is lehet kérdezni. Az eredeti amcsi ötlet az IDL-re az volt hogy a gyõztes amcsiknak felesleges más országokban vizsgázni és jogossan hajthatnak igazolvánnyal. Ezt elfogadtatták a világgal.

  http://www.international-license.com/ventajas.asp

  Whether you travel on BUSINESS, VACATION or on your HONEYMOON, the International Driving Document is recommended by most countries and mandated by many for driving. This valuable document is valid for up to 3 years.

  Also, an International Driver’s License can be used as identification.

  Your International Driving Document MUST be accompanied at all times by your original valid driver’s license. You are not allowed to present IDL as the main document because it is only a translation of your original driver’s license.

  The license is having a PDF417 barcode
  with your information encripted for any police scanner in the world.

  #174007 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  “Én két éve voltam Boca Ratonban, hivatalos céges kiküldetésen 3 hónapig. Nem tudom, hogy azóta változott-e a törvény “

  A törvény nemváltozott csak akkor is a sötétben voltatok és ott vagytok a mai napig. Ide énhozom a zseblámpát, nempedig a tökhülyék mint barfly vagy nagyseggü donna és hasonló magyarul makogo ketrecesmajmok.

  Na de a jobbik kérdés hogy ez miért nincs feltüntetve a lapon vagy miért van eldugva ha ott van. Lehet hogy azért mert akkor minden illegális nemzetközit használlna. Egy másik kérdés hogy meddig tud valaki nemzetközit használlni, és meddig lehet hazait használlni. Ezt akár emil is megválaszolhatják, vagy pedig kikerülhetik a választ. A jogsi is pénzforrás nekik. Ilyesmit egy bevándorlási ügyvéd jobban tud. Mindenesetre ezt lehet vitatni. Texasban például 1 évig jó a magyar jogsi. Az államok ezt reciprocol egyezménnyel csinálják. Tehát Mo-n is jó egy Tx. jogsi 1 évig. Az USA-ban a magyar nemzetközi az jó. Egy amcsi nemzetközi bármelyik állambol nemjó, mert csak külföldi lehet a jó. Egy személyi amit olvashat és ismerõs azért jó mert nyugtato és nem idegen mint egy magyar amit nemismer. Na most mit kér a rendõr ha igazol ?

  True story:

  License & registration please & do you know why I’ve stopped you ? No sir, I don’t have a clue. I see you’ve registered your car 2 years ago & you’re still driving with an IDL. Yes sir that’s true, because I’m a tourist with multiple entry visa. Can I see your visa ? Actually I’ve lost it & I’ve requested a duplicate last week by mail. I see, make sure you carry it with you when you get it & fix your tail light. Hasta la vista.

  #174006 Hozzászólás

  No problem ;)

  Én közel 50 éve gyerekkorom óta élek az USA-ban. Párszor már megmagyaráztam a zöldfülü ketrecesmajmoknak hogy nekik elõsször felkell fejlõdni itt, és tõlem mindig csak szophatnak.

  A jogsit azt nem az USA hanem az államok adják. A követelmények változnak államonként. Egy turistára általában nemvonatkozik az 1 hónapos kötelezõ helybeli jogsi és használhatja a hazait. Aki havonta hazahajt egyszer mert ideiglenes az államban arra ez szintén nemvonatkozik. Ezt nehéz ellenõrizni és jó annak akinek más állambol van jogsija. Nemzetközit is ad minden állam de a netten nem kérnek legális tartozkodást. Az állami lapon viszont ezt kérhetik vagy csak az irodában adják. A nemzetközi jó annak aki mást nemkap mert nem jogosult arra. A nemzetközit egyébként az amcsik találták fel és elfogadtatták a világgal. Az amcsik a legjártasabb emberek a világon. Két világháborut nyertek és mindenütt vannak bázisaik. Ez a jogsi nem más mint egy állami jogsi hivatalos forditása angol és egyéb világnyelvekre. Melléje egy arcképes igazolvánnyal. Ezt csak külföldön lehet használlni. Nyilvánvaló hogy ti külföldön vagytok. Ezt a rendõr rögtön tudja mikor a szátokat kinyitjátok. Nyugodtan mondhatjátok hogy Xman adta a tippet. Ha esetleg van probléma akkor itt majd kioktatom.

  #174005 Hozzászólás

  ist1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Florida DL

  Én két éve voltam Boca Ratonban, hivatalos céges kiküldetésen 3 hónapig. Nem tudom, hogy azóta változott-e a törvény (nem hinném), de akkor az volt a rendszer, hogy ha 1 hónapnál tovább tartózkodsz Florida állam területén, KÖTELEZÕ floridai jogosítványt csinálni. Tehát a nemzetközi jogosítványt NEM fogadják el az 1 hónap letelte után.
  A vizsga nagyon egyszerû, ha tudsz vezetni és tudsz angolul.
  Rendõrrel nem volt dolgom, arról tehát nem tudok nyilatkozni, hogy mi van, ha nem tartod be a szabályt.
  Mindenféle hivatalos infó:
  http://www.hsmv.state.fl.us/html/dlnew.html

  #174004 Hozzászólás

  Barfly
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Csiri-biri buzeráns=XMAN :)

  Xman egy sötét paraszt,akit elhagyott a felesége,mert a kék bogyó sem mûködött már.Így maradt neki a net,azon belül meg a keresõ programok.Egész nap mereszti a valagát a monitor elõtt és az nyújt neki kielégülést,hogy egy itt feltett kérdésre megtalálja a választ.Az egyetlen probléma,hogy úgy adja el magát,mint ha õ szarta volna a spanyol viaszt.Pedig a Guglit+a Jáhút mindenki tudja használni.Igazam van Kulagyerek? :)

  #174003 Hozzászólás

  florida1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  te mirol beszelsz x-man?

  Ne osszal eszet ha hulye vagy a dolgokhoz.
  Neha vannak ertelmes hozzaszolasaid a dolgokhoz,de most kibaszott nagy baromsagot irtal be!
  Lattal te mar nemzetkozi allami jogogsit???Olyat raadasul amit internetrol veszel???
  A Magyarorszagon kiallitott nemzetkozi jogsi az allami(Nagy szurke konyvecske)
  Vagy letezik ennek az Amerikai valtozata,amit minden allamban a DMV ad ki,ha van ottani jogsid.
  Aki az USA-ban el,es szeretne itt vezetni az USA-ban kiadott nemzetkozi jogositvanyok nem jogositjak erre fel.
  Arrol mar nem is beszelek hogy az interneten vasarlolt IDP-kre nagy nyomtatott betukkel ra van irva hogy egy nemzetkozi egyezmeny alapjan forditasa az eredeti jogsinak,nem az Egyesult Allamok adta ki.
  Es ezert utaljak a rendorok ezeket.
  Rogton azzal kezdi,hogy ez fake ID,hol van a Magyar jogositvanyod,a Magyar nemzetkozid,es az utleveled.
  A feher kartya senkit nem erdekel,ez nem a rendor hataskore.

  #174002 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Egy nemzetközi állami jogsit vagy személyit bármikor lehet rendelni online. Ezt pont azért használják hogy legyen valami hivatalos amit szükség esetén felmutatsz ha igazolást kérnek. Ennek semmi köze a legális USA tartozkodáshoz. A rendõr nem arra kiváncsi és az nem rá tartozik. Õket a krimi érdekli vagy a büntetés amit fizetni kell. Aki viszont okoskodik velük azt jobban megszõrözik aztán elengedik ha tudják hogy nem bünözõ nincs a listán és nem tartozik pénzel sehol.

  #174001 Hozzászólás

  Ha van:

  Sziasztok!
  Ha van legallis turista vizumod es addig lereszed amig megvan a vizum akkor azt ugy lehet?
  Koszi! Bye! Adam,

  #174000 Hozzászólás
  #173999 Hozzászólás

  hmm…

  Muszáj hogy hozzászoljak mert nagy a hallgatás. A rendõr mikor valakit megállit nem társalogni akar hanem búntetni és teljesiteni a kvotát. Ilyenkor az elõnyös ha hallgattok.
  Aki okoskodik az legfeljebb nagyobb büntetést kap, mert a rendõr még hozzátesz, ammen.

  #173998 Hozzászólás

  beavis
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Persze, persze

  Minek neked floridai jogsi? Ha a rendor megallit, ugysem tudod megertetni magad vele, mert nem beszeled a nyelvet. Menj haza Mo-ra es tanuld a nyelvet 1000-el. Ha meg otthon vagy, akkor keress egy magan!!! tanart! Ne csoportba jarjal, mert ott mindig van 1-2 hulye aki visszatartja az osztalyt!
  Good luck!

  #173997 Hozzászólás

  Mokus
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tolmacs

  Ha nem ertesz angolul vihetsz magaddal tolmacsot a vizsgara. Az egyik ismerosom igy csinalta.Lelkeszt elfogadnak tolmacskent.

  #173996 Hozzászólás

  hmm

  Bocsi Xman en nem arra vagyok kivancsi ahogy te csinaltad, hanem vikand tapasztalatara, de azert koszi.

  #173995 Hozzászólás

  hmm…

  A megoldás roppant egyszerü. Kell kérni az irodában a magyar vizsgát. Erre azt monják hogy nemlehet vagy megmondják hogy hogyan lehet. Spanyolul azért lehet mert van fordito. Maga az irásbeli vizsga egyszerü, mert csak kipipálják az adott kérdéseket. Aki osztályoz annak nemszükséges tudni a nyelvet. Általában az irásbeli kötelezõ és ha nem megy lehet kérni a szóbelit.

  #173994 Hozzászólás

  hmm…

  Akkor most mi az a vikand, megyer vagy inglis lengvidzs ?

  #173993 Hozzászólás

  florida1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Xman-nak

  A vikand az NEM weekend!

  #173992 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  “Floridai kresszkonyvet keresek magyarul.Tud valaki segiteni”

  Ezt ne keresd mert ilyen nincs meg soha nem volt. Angol és spanyol van. Fl. az eredetileg is spanyol volt, tehát nekik lehet ez. A jogsival itt senki nemfoglalkozott többet mint én. Turistának az USA-ban nemkell jogsi és normálissan nem is kap. Használhatja a magyart vagy nemzetközit mig itt van legálissan. Ezt személyessen is megmondják a helybeli DMV irodán. Nemzetközit is adnak ott. A jogsi mindig a legális itt tartozkodáshoz volt kötve még azoknak is akik erröl nemtudtak. Vikand az pedig weekend.

  http://www.hsmv.state.fl.us/html/dlnew.html

  #173991 Hozzászólás

  florida1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem erdekel a

  majomkodasod.Nem ez volt a kerdes

  #173990 Hozzászólás

  beavis
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Persze, persze

  Tanulj meg angolul and You’ll get the Glory!
  En is megtanultam a nyelvet es nem volt szuksegem se magyar forditasra se tolmacsra. Meg is szereztem a floridai jogsit!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 20
Hozzászólás: Floridai kresszkonyvet
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.