Franciaország közepe

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Franciaország közepe

 • Indította
  Témakör
 • #11039 Hozzászólás

  KÁkos

  Kérem segítségeteket a Dijon – Lyon – Toulouse – Biarritz – La Rochelle által határol rész szépségeirõl. Merre barangoljak, mit nézzek meg ? Köszöni : KÁkos

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #135212 Hozzászólás

  KÁkos

  Lakókocsit húzva

  utazásunk jól sikerûlt, 7100 km, 18 nap. Állomások : Schruns (Silvretta–Hochalpenstraße (Bludenz), a svájci déli hágókon nem engedték át a szerelvényt, így Realp – Oberwald vasúton (50 eu), Argentiere (Chamonix), Laroquebrou ((Aurillac) Dordogne völgy várai), la Palmyre óceánpart (Royan, la Rochelle, Bordeaux), Zarautz óceánpart (Biarritz, Gasteiz-Vitoria, Bilbao), Lourdes , (Carcassonne) , Carnon-Plage tengerpart (Montpellier, Aigues-Mortes), Argentiere, (Bern – Zürich) , Mondsee (Salzburg). Kemping 18-40 eu (4 fõ, szerelvény, áram), Mont-Blanc felvonók, fogaskerekû 13-50 eu. (returjegy :-) többen sátoroznak fennt, mint egy kempingben és gyalog is le lehet jönni)

  #135211 Hozzászólás

  KÁkos

  És a közepe ?

  Mindenkinek köszönöm az eddigi infót !
  Bogyo, a Loire völgye valóban nagyon szép, két éve több napot töltöttünk az Blois melletti kempingben. Ekkor nézhettük meg a környéket, majd Bretagne és Normandia következett.
  Pepe, Spanyolországból Zaragoza, San Sebastián – Biarrritz – Lourdes – majd a Royan völgye (Vercors) utvonalon jöttünk haza. A Pau-i képeket szívesen megnézném, mert itt csak átmentünk.
  Halcsont. Az óceánnál Zarautz-ban(E) kempingeztünk, ahol élvezhettük az árapályt, bár északon St. Malo-nál(F) is
  igen látványos. Lakókocsit húzva kempingezünk. La Rochelle-t megpróbálom beilleszteni.
  Szentföldi. Ez szintén kicsit magasan van a tervezett útvonalhoz képest, viszont Lourdes-ba ismét el szeretnénk menni, mert korábban csak kora délutántól másnap reggelig voltunk ott.
  Franciaországban eddig bejött, hogy ahol megszaporodnak a kempingek, ott van valami látnivaló. Lakókocsit húzva úgy tervezem, hogy Landeck (A) környéke, Sion (CH), Clermon Ferrand alatti rész , Bergerac és Bordeaux közötti rész , La Rochelle és környéke ?, lefelé a partközelben Biarritzig , ismét Lourdes, innen Le Puy irányába, (Nimes, Gard folyó parján már kempingeztünk, Avignon is gyönyörû) majd valamerre haza.
  KÁkos

  #135210 Hozzászólás

  szentföldi

  hmm

  Az áltlad említett terület (egy része) Burgundia. Én Taizében (a híres ökumenikus faluban) is voltam 2x, Cluny-ben (bencés ex-apátság, egyházreform, jó camping), Maconban. Gyönyörû helyek és mindegyik híres történelmi emlékeket rejt. Persze maga Dijon, Lyon is gyönyörû lehet (e két városban nem jártam).
  Táj fantasztikus, dombok-völgyek-dombok, szõlõ, bor, apró kõkerítések, falvak, kockára nyírt lombkoronák, zárt spaletták, finom francia pizzák, olcsó vidéki szupermarketek, segítõkész sofõrök, puskás parasztok, nyugalom, nyugalom, nyugalom…ezt tudja az a vidék

  (Ezek a helyek jobban tetszettek Párizsnál, persze nem leszólni akarom Párizst.)

  #135209 Hozzászólás

  Halcsont

  Mindenhol jó, de La Rochelle-t ne hagyd ki!

  Nagyon hangulatos. Mint általában az óceánnál, it is hatalmas az eltérés apály és dagály között. Kilométerekre be lehet sétálni a “tengerbe”.
  Ha bakancsos/hátizsákos turista vagy, akkor remekül lehet aludni a kompállomáson. Ha csatlakozásra vársz, akkor nem piszkálnak a csendõrök és a rendõrök sem. Mivel milliónyian vannak 24 órán keresztül, így nyugodtan lehetsz egy, aki “várj” a megfelelõ csatlakozást. Zuhanyozási lehetõség van, s ha avárosi boltokban vásárolsz,akkor olcsóbb a kaja is. A belváros kifejezetten szép és érdemes megnézni a piacot is.

  #135208 Hozzászólás

  Pepe

  Biarritz

  Szia Ákos,
  Biarritz kihagyhatatlan!!!!!!!! Hihetetlen hangulatosak a vad sziklák, a hatalmas hullámok, a városka békés, nagyon kellemes hangulata. Sajnos csak 1 napot volt alkalmam ott eltölteni (2001Szeptember),aztán mentem tovább Pau-ba. Ha érdekel, készítettem pár képet, ami kb. visszaadja a hangulatot….

  #135207 Hozzászólás

  bogyó

  Loire menti kastélyok

  Hát szerintem ezt. Orleans, Blois – onnan körbe lehet nézni. Fantasztikus.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Franciaország közepe
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.