Freedom for Burma

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Freedom for Burma

 • Indította
  Témakör
 • #23145 Hozzászólás

  Julius1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Disznóság ami Burmában történik.
  Az igazság nemzetközi bajnokai ilyenkor miért nem lépnek fel sokkal határozottaban?

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #268272 Hozzászólás

  Jenõ1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető
  #268271 Hozzászólás

  jenobeno

  Ugyan mar!
  Szerinted mikor volt olyan diktatura a tortenelemben, amely megvaltoztatta a politikajat egy ejnye-bejnye diplomaciai kijelentestol?
  A diktaturak csak az ero es a kenyszer hatasatol valtoztak. Foleg burmaban, ahol a buddhistak elutasitjak az eroszakos megmozdulasokat.
  Amugy az angol es amerikai kormanyoknal ez csak diplomaciai gesztus. Ok is pontosan tudjak, hogy semmi sem fog ettol megvaltozni. Viszont igy a jofiu szerepeben a felelosseget elharitjak. (lasd: 56, magyarorszag)
  Gondolom, azt tartod “regi lemezek”-nek, hogy az usa es anglia mar megint bizonyitja, hogy az o politikajukat kiszolgalo diktaturak akar szovetsegesek is lehetnek, (lasd: pakisztan, szaud-arabia) mas diktaturak ellen haborut inditanak (lasd: afganisztan, irak) mig az erdekszferan kivulieknel csak egy vajmi keveset ero diplomaciai gesztusra jut. (lasd: burma) Gondolom, erre a mar ezer eves, odivatu politikara gondoltal, mint “regi lemezek”-re!

  #268270 Hozzászólás

  Jenõ1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  talán

  Én azért remélem, hogy sokak fejében ott van az együttérzés. Talán az is gond, hogy a váróteremben nyitódott a topic, nem az Ázsia részben, talán. Jelenleg én nem vagyok Magyarországon, de kíváncsi lennék, hol vannak most a magyar buddhista közösségek, keresztényke, békés változásban hívõk; remélem, hogy tesznek valamit, legalább szimbolikusan. Történt Magyarországon/Budapesten valami megmozdulás?
  Csak mosolygok egy-egy fenti hozzászóláson, a régi lemezek recsegnek újból, jajjj! Egyébként nem én, hanem a burmaiak mondják, hgy sokat köszönhetnek a brit és az amerikai kormányoknak, akik legalább diplomáciai szinten próbálnak nyomást gyakorolni. Lehet itt zsidózni kérem, de inkább beszéljünk a magyar külpolitikáról! Mi még a bálnavadászatot tiltó egyezménybõl is majdnem kihátráltunk… És persze lehet szidni a politikusokat, de ez még nem mentség a civil kussolást illetõen.
  Na, azért az Amnesty International mozgolódott otthon is:
  http://www.amnesty.hu/content.php?oldal1=2&oldal2=48&oldal3=120
  De jöhetnének többen is, különösen azok közül, akik mindenféle vélt/valós diktatúrát oly hangosan elítélnek, amennyiben az magyar vonatkozással bír. Nagy itt a csend, kérem, Észak-Koreáról is, Kinában meg nemsokára tapsolunk az olimpikonoknak, és az ottani elvtársaknak.

  Message to the People of Burma
  Message

  I extend my support and solidarity with the recent peaceful movement for democracy in Burma. I fully support their call for freedom and democracy and take this opportunity to appeal to freedom-loving people all over the world to support such non-violent movements. Moreover, I wish to convey my sincere appreciation and admiration to the large number of fellow Buddhists monks for advocating democracy and freedom in Burma.

  As a Buddhist monk, I am appealing to the members of the military regime who believe in Buddhism to act in accordance with the sacred dharma in the spirit of compassion and non-violence.

  I pray for the success of this peaceful movement and the early release of fellow Nobel Peace laureate Aung San Suu Kyi.

  Tenzin Gyatso
  September 23, 2007

  #268269 Hozzászólás

  Julius1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Valóban szomorú

  Egy az egyben osztom bj véleményét.
  Én is reménykedtem benne, hogy a sok Burma hívõ szükségesnek tartja, hogy legalább itt elitélje a katonai rezsim cselekedeteit, ehelyett hallgatnak mind a sz.r a fûben.
  Szégyeljétek magatokat!

  #268268 Hozzászólás

  Kívánom

  ,hogy sikerüljön Nekik megdönteni a mostani rendszert, mert a térség legkedvesebb embereit ismertem meg az országban.

  #268267 Hozzászólás

  KC
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nincs olaj

  és érdek. Senki nem segít nekik. De erkölcsi támogatást sem kapnak. A hírek is elmaradnak.
  Szép “csendben” tüntetgetnek, jól elverik Õket s majd csendesen úgyis hazamennek (+ a síttre).

  #268266 Hozzászólás

  Ki mit tippel?

  Vajon az usa megtamadja a gonosz burmai rezsimet, hogy a demokraciat terjessze, vagy ez most nem Izraeli erdek?

  #268265 Hozzászólás

  Jenõ1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szomoru vagyok,

  mert amikor az azsiai temaban lattam, hogy itt nyilott egy topic a mostani forradalom ugyeben, remeltem, hogy ide kattintva pezsgo forumra lelek. Hat nem. Remelem, csak nem neztem korul elegge, es mashol azert ez a tema TEMA. Bar a forumos kitargyalasnal sokkal fontosabb, hogy a gondolatainkban egyutt erezzunk a burmai emberekkel. Nekunk kellene, tojva arra, hogy a politikusok mit mondanak, napok ota legalabb par orat tuntetni a kinai, orosz nagykovetsegek elott, kovetelve, hogy adjak fel allaspontjukat, miszerint az egesz ugy `belugy`. 1956-ban a magyarok is megelhettek, ahogy lankadt a figyelem, az egyutterzes, legalabbis a mediaban. Most ismetlodik minden. Burmaban vsz. ezrek haltak meg az utobbi napokban, a szabadsagukert kuzdve, es most iszonyatos megtorlas kovetkezik.
  Ha majd mar a nagy mediakban egyperces hirkent sem jelennek meg tudositasok, akkor majd jusson eszunkbe…
  Van egy Londonban elo burmai srac, aki a blogjan rendszeresen kozze teszi az otthoniaktol kapott hireket.
  http://ko-htike.blogspot.com/

  #268264 Hozzászólás

  azert

  mert belugy

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Freedom for Burma
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.