Garda-tóról minden érdekel

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Garda-tóról minden érdekel

 • Indította
  Témakör
 • #9305 Hozzászólás

  Ormika

  Sziasztok!
  Ha van infotok a Garda-tó és környékérõl, szívesen veszem. Kb 3 napot töltünk el arrafelé. Mit érdemes megnézni? Hol a legjobb fürdeni a tóban? Horgászási lehetõség/engedély, napijegy, ilyesmi… Ha van ott valami jó kis étkezde, ami nem túl drága, szt is szívesen veszem!
  Köszi mindenkinek!

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #125375 Hozzászólás

  Zsefe

  szafaripark

  A Garda-to nal volt egy szafaripark,
  talan meg van is.

  Zsefe

  #125374 Hozzászólás

  kaminskaya

  csatlakozom

  szalapala-hoz kb mindenben. Salo es Riva del Garda nagyon szep, menjetek autoval Salobol eszaknak, nagyon szep helyen fogtok menni !

  #125373 Hozzászólás

  Gyalog körbejárni elég húzós

  A Garda-tó viszonylag hidegvízû tó, nem mindegy, hogy mikor akarsz menni.Júniusban még elég hideg a fürdéshez.
  Alapvetõen vízisportokra alkalmas: vitorlázás, szörfölés az állandó szél miatt, jetski stb.
  A környéke gyönyörû: a környezõ kisvárosok várait a Scalogerik építették, eléggé hasonlítanak egymásra. A sirmionei a legismertebb. Szép város még nyugaton Salo, Gardone, keleten Malcesine, Tori del Benaco, északon a legszebb Riva del Garda.
  Érdemes felmenni Bardolinonál a Monte Baldora, – a 2000 m magas hegyre felvonó visz fel -, onnan nagyszerû látvány a tó. Vagy hajóval átmenni keresztbe pl. Gardából Gardoneba.
  A legjobb megoldás, ha körbementek a tó körül, nagyszerû utak és a még Mussolini alatt épített alagút vezet a néhol majdnem függõleges hegyoldalban.

  Milano-Sirmione egyébként nem 40km, inkább 120.
  40 kmre Verona van, az gyönyörû város, akárcsak Mantova vagy a nyugati oldalon Brescia.

  #125372 Hozzászólás

  Ormika

  Köszi a válaszokat

  Sziasztok!

  Kempinges és KÁkos! Köszönöm a segítséget. Elõször mi is Sirmionet néztük ki a térképen, de végül Brenzoneban szállunk meg. 3 napot töltünk ott, ezért gondoltuk, hogy körbejárnánk a tavat, gyalog vagy autóval. Milánóból fogunk érkezni, így az a túra már kilõve. Viszont akkor KÁkos által említett városokat megnézzük. Feliratkozom én is a Baraka-ra.
  Köszi mégegyszer.
  Jó munkát nektek!
  Üdv, Ormika

  #125371 Hozzászólás

  KÁkos

  www.baraka.hu hírlevelébõl :

  4. Garda-tó átalakult program-elõzetes
  Pár napja érkezett haza a Baraka felderítõ csapata a Garda-tó mellõl, ahol a nyári kalandnyaralás elõkészítése volt a cél. A program itt-ott jelentõsen átalakult és ez nagyban hozzájárul egy sokkal izgalmasabb utazáshoz, mint az eredetileg tervezett. A környék szép városainak (Arco, Sirmione, Verona, Malcesine, Bolzano, Tenno) felkeresésén kívül lesz jó sok túra a rövid vízesés-látogatástól a néhány órás gyalogláson keresztül az egész napos magashegységi gyalogtúráig a Dolomitok hegyei közt. Sõt az egyik nap nyeregbe pattanunk és a Garda-tó környéki kiváló kerékpárosutakról szemléljük a tájat, majd a tekerést egy borkóstolóval zárjuk. Nemsokára küldjük hírlevélben a módosított és izgalmasabbá varázsolt programot, addig is a türelmeteket kérjük. Hamarosan fotók is lesznek a honlapunkon.
  A körbejárás is igen izgalmas, látványos, a víz frissítõ (20 fok), de lehet, hogy Sirmioneban jobban felmelegszik, mi középtájon fürödtünk (Gargnano). A tó körbejárása 148 km, egy nap. Üdv. K

  #125370 Hozzászólás

  kempinges

  sirmione

  a garda déli partján, sirmione-ban minden együtt van amit keresel. kirándulni pedig kb. 4o km.-re milánót javasolom.

  szia. k.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Garda-tóról minden érdekel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.