Ghána, Irak

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Ghána, Irak

 • Indította
  Témakör
 • #3539 Hozzászólás

  Csöme

  Tud valaki értékes információkat a fenti országokról? Valószinü hogy a két ország közül az egyikbe sikerül kijutnom egészségügyisnek ezért lennék kiváncsi minden infóra. Köszi

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #83458 Hozzászólás

  KunG

  izraeli

  pecset az OK, de a torok vagy a szir hatar nyitva van -e kulfoldinek?

  #83457 Hozzászólás

  Kaktusz

  KunG

  Mindegy honnan utazol be egy a lényeg. Izraeli vizum, pecsét NE LEGYEN az utleveledbe.

  #83456 Hozzászólás

  KunG

  hatar

  Honnan lehet beutazni irakba kulfoldinek? Vizum ugy nez ki van… Koszi

  #83455 Hozzászólás

  Ildikó

  Szerintem…

  …az iraki lányok egyáltalán nem csinosak és nem is szépek, mert túlságosan és rosszul sminkelik magukat. Pedig amig még kislányok tényleg szépek az olajbarna börükkel, vastag fekete hajukkal és hatalmas szempilláikkal, de ezzel a rémes smink divattal elrontják az arcukat. A ruházatukról nem is beszélve. Hogy is öltözhetnének jól, ha nincs választék se ruhából, se cipöböl.
  Én ez év áprilisában voltam Irakban, de erröl már írtam az “Útleirások”-ban.

  #83454 Hozzászólás

  Bipsi

  Captain! Zsozso!

  Hogyan kerültetek Irakba?

  #83453 Hozzászólás

  Captain

  Sabah-nak

  Bocs, hogy sokáig nem írtam, de nem voltam internetközelben.
  A válaszom röviden : felejtsd el az iraki egyéni utat. A budapesti iraki nagykövetség egyéni turistáknak nem ad vízumot. Az ország gyakorlatilag hadban áll, minden európaiban potenciális kémet látnak. Csoportos utazás lehetséges, magyar iroda is szervez ilyet (agra.hu) Az ár nagyon borsos, ezért Irakot én csak akkor ajánlom, ha tényleg a fél földet bejártad már és csak Irak hiányzik. Õszintén: az árhoz képest az utazás színvonala alacsony és ami még fájóbb : Irakban kevés az ókori látnivaló. Egyiptom, Jordánia, Törökország sõt Szíria és Tunézia is többet nyújt. Augusztusi utat végképp felejtsd el ilyenkor Bagdadban 40-45 fok van , 20 évvel ezelõtt a jómódú irakiak a nyarat a svájci hegyekben húzták ki.Turisták akkor vannak, ha valamilyen nyugat-európai ifjúsági szervezet ” szolidaritási” utat szervez, tiltakozásképpen az embargó ellen.Ilyenkor tele van a város hátizsákosokkal, akikrõl harsog a média, fogadást ad nekik a nagy Vezér, jókat esznek -isznak fillérekért és kifosztják a bazárt. Ilyen ügyben fordulj a Munkáspárthoz, nekik jó kapcsolataik vannak Szaddival.
  Irakba leginkább munkavégzés céljából érdemes utazni (Csömének is ezért írtam, hogy ne féljen tõle ) 1. nagyon jól megfizetik 2. jó társaság jön össze és a körülményekhez képest vidám élet van . A bagdadi volt Canal hotel most az ENSZ fõhadiszállása, ahol hétvégeken nagyon jó diszkók vannak a legcsinosabb arab lányokkal. A nemzeti estek se rosszak, a legjobban az orosz estek sikerülnek, ahol patakokban folyik a krími pezsgõ és a vodka. Sok ENSZ szervezet dolgozik Irakban (FAO, UNESCO, UNICOM, UNMOVIC -ez átmenetileg szünetel OIL FOR FOOD stb. ) Ezekbe elég nehéz bejutni, a szervek többnyire belsõket pályáztatnak, de vannak nyílt pályázatok is -un.org – )meg lehet próbálni.

  A magyar Nagykövetségre végképp ne számíts ! A hullaszállítást elég jól megszervezik , de amíg élsz addig nem érdekled õket.
  Na szevasz !

  #83452 Hozzászólás

  Sabah

  Captain!!!

  A kérdéseim neked is szólnak, és köszönöm, ha te is tudsz segíteni!!!

  Dzsaber

  #83451 Hozzászólás

  Sheyh Sabah

  Zsozso!

  Szia!

  Te vagy az én emberem!

  Agusztusra tervezek egy kb hónapos iraki utat. Megköszönnép, ha tudnál pár infoval segíteni.

  Szerinted mennyire lehetséges az országon belül utazni? Pl. Ninive, Sindzsar, Moszul, vagy a Marsh arabok, Babilon látogathatóak-e? Vagy kellenek engedélyek?

  Vannak-e még hostelek, olcsó hotelek?

  Milyen az utcai éttermek ellátottsága? Kitudom-e elégíteni kulináris vágyaimat?

  Elõfordul-e “hátizsákos” turista, vagy csak a békefenntartó erõk mozognak arrafelé?

  Készséges-e a magyar nagykövetség?

  Kb mennyi a napi minimum, amivel számolnom kellene?

  Köszönöm!!!

  Dzsaber

  #83450 Hozzászólás

  Zsozso

  Captainnak

  Ebbol a beszamolobol en is sok ujat tudtam meg, pedig mar fel eve itt vagyok Irakban:)!

  #83449 Hozzászólás

  Captain

  csömének

  Ha Zsozsó hallgat, megpróbálom kielégíteni a kiváncsiságodat. Elõször is ne aggódj a biztonságod miatt. Bombázások csak az északi és a déli no fly zonában vannak. Ott is csak radar-vagy rakétakilövõ állomásokat bombáznak, a polgári áldozatok száma minimális. Úgyhogy a rokonaid esélye , hogy az életbiztosításod összegét felnyalják közelít a nullához. Kényelmetlenségekkel persze számolnod kell : pl. nincs légiközlekedés Amman-ból taxival vagy busszal kell menned Bagdadba.Ez egy napos fárasztó út mégha az iraki szakaszon négysávos tök üres autópályán akár 160-nal is lehet döngetni. Ellátás nem lehet gond élelmiszer annak aki meg tudja fizetni van bõven. A kormány ingyen osztja szét a lakosságnak az olajért vásárolt élelmiszert. Ezekbõl sok jut vissza a piacokra. pl.tejpor,rizs. pálmaolaj birkahús, csirke , hal van dögivel. Hátulütõ hogy volt angol gyarmat lévén európai koszt alatt az angol konyhát értik, ami köztudottan a legízetlenebb a világon. A peppersteaket kerüld el mint a pestist, végelgyengülésben kimúlt marhák húsából csinálják. A birkahús azonba puha,szagtalan ! összehasonlíthatalanul jobb, mint a magyar. A helyi arab konyha mindent kurkumával ízesít, azt meg kell szoknod.Nekem annyira sikerült hogy több kilóval hoztam haza, ma is mindent avval eszünk.Az éttermekben a standard arab kajákkal nincs gond alkoholt viszont évek óta nem szolgálnak fel. Nem a vallás miatt, a lakosság 10 %-a egyébként is keresztény. Viszont sok a fegyver a lakosságnál a háborúk miatt, és ebbõl voltak italozások után összetûzések, úgyhogy Szaddi leállította az alkohol felszolgálást. A boltban viszont minden pia kapható. A sok fegyver meg a szegénység miatt a közbiztonság is rossz. Nappal semmi gond, de sötétedés után az országút életveszélyes. A beduinok útonállással egészítik ki szerény jövedelmüket. Bagdadban is csak a legforgalmasabb utcákon lehet este sétálni. Ott viszont hömpölyög a nép mindenki a földre kirakott tökolcsó bõr és textilárukat gusztálja. A bazárban is jó vételeket lehet csinálni pl. honfoglaláskori rézedény kapható 100 dollárért. A mûszaki cikkek is potom olcsók, mindent Dubaiból csempésznek be.
  Internetkávézókról viszont nem tudok, de érdeklõdöm. A mozik csak arab filmeket játszanak. A lányok viszont Bagdadban, a nagyvárosokban, a kurd vidékeken kendõ nélkül, farmerban járnak és nagyon csinosak. Ismerkedni is lehet de csak akkor ha a dolog nincs szem elõtt. Az emberekkel sem lesz gondod, barátságosak és nagyon tisztelik az európaiakat. Az egészségügyrõl sok jót nem tudok írni. Gyógyszer van, fõleg Jordániából, ahol fejlett a gyógyszergyártás, de a kórházak mûszerparkja nagyon lerobbant az embargó miatt. Csak Bászrában van egy német kórház, amelynek a felszerelése megüti az európai színvonalat.
  Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha kérdésed van még csak írjál.

  #83448 Hozzászólás

  Csöme

  Irak

  Zsozso-nak!
  Mit csinálsz kint? Szeretném ha e-mailbe kicsit részleteznéd az iraki helyzetet és az élményeidet
  Köszi

  #83447 Hozzászólás

  harcedzett

  szakinak

  Szaki!
  majdnem jó fej vagy. De csak majdnem.

  #83446 Hozzászólás

  szaki

  Irak

  Én is itt vagyok Irakban egy Internet kávézóban. Kurva gyors az internet! Ha befejeztem megyünk megnéznin a Star Wars II-t a legjobb bagdadi moziban (Dolby Stereo) majd utánna diszkóba. Király az éjszakai élet itt. Olyan csajok vannak!!!

  #83445 Hozzászólás

  zsozso

  Irak

  Itt vagyok Irakban es tok normal minden!!!

  #83444 Hozzászólás

  Antimonk

  Csöme

  Inkább Irak, jobban jársz. Ott csak szegénység van meg Szaddam Husszein.
  Ghána az rövidtávon is lehet húzós (fertõzõ betegségek).

  #83443 Hozzászólás

  Monk

  Csöme

  Inkább Ghána, jobban jársz. Ott csak szegénység van, meg fertõzõ betegségek.
  Irak, az hosszútávon húzós lehet.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Ghána, Irak
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.