Glockner – másképp

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Glockner – másképp

 • Indította
  Témakör
 • #43996 Hozzászólás

  Zöld Yeti

  Sziasztok!
  A májusi ünnepek alatt kolbászoltam egyet a Glockneren (normál út). Menet közben komolyan érdekelni kezdett egy olyan út, amelyrõl nincs infom: a Palával szemben a Stüdlgrat mellett megy fel egy kuloár a Schartera – na ez az, ami igazán megtetszett.
  Van-e errõl a kuloárról vkinek információja, esetleg megtalálható-e kallerban?
  Ha tudtok, segítsetek, mert piszkálja a fantáziám!
  Elõre is köszi!

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #421545 Hozzászólás

  Zöld Yeti

  Gyurkának

  Köszi az igyekezetet, amellyel segíteni kívánsz, de kérlek olvass figyelmesebben (ha nem fogalmaztam érthetõen, ezért elnézést kérek). Mint írtam, a Palával szemben (értsd: a Pala túloldalán) megy fel a Schartera.
  Szóval, ha segíteni akarsz, az a kuloár érdekelne, amelyik a Stüdl mellet megy fel a két csúcs közé.
  Elõre is köszönöm!

  #421544 Hozzászólás

  Gyurka

  csak a jobb érthetõség miatt

  a Stüdl grat melletti kuloár nem a Palavici.
  Szóval vagy Pala vagy Stüdl
  ha megvan, hogy melyik, akkor el tudom küldeni a leírását

  #421543 Hozzászólás

  Bouquet

  Voltunk benne

  Egyszer decemberben próbálkoztunk vele. Kb. a harmadáig jutottunk fel. Az alja firn, késõbb jég,függõleges betétekkel. Hárman voltunk és ez nem volt jó, mert a harmadik telibe kapta a bontott jeget. Mivel lassan haladtunk, bivak lett volna, ezért jöttünk vissza. Oldalt kimenni nem lehetett belõle. A társaim lementek, én meg fel a felsõ házba és másnap a normál uton fel. Kallerban nem találtam meg. Sztem csak télen mászható, ahogy a jég leolvad az egész vízeséssé alakul.
  Mivel a társaim már mászták télen a Stüdl gerincet a D-i falon akartunk egy utat mászni. Ott elvileg két kv IV+-os út van, de én még senkit nem láttam bennük.( A kaller szerint is nagyon ritkán járt.) Fölfelé menet talákoztunk egy hegyi mentõvel(?), motoros szánnal jött lefelé. Kérdezte mik a terveink. A D-i falon nagyon elcsodálkozott. Másnap jött is a helikopter, megnézte minden rendben van-e.
  Szóval ez egy nagyon komoly út, objektív veszélyekkel.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Glockner – másképp
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.