Going utazás – Tunézia

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Going utazás – Tunézia

 • Indította
  Témakör
 • #2589 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Utazott már valaki a Going utazási irodával? újak még.
  Akinek van már tapasztalata, véleménye róluk nagyon megköszönném. J

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #72977 Hozzászólás

  vk

  Going

  Hmmm… az iroda weboldala is eltûnt:-(( Így télleg nem bizalomgerjesztõek…

  #72976 Hozzászólás

  Csongika

  Going

  Sziasztok!
  Mi is befizettunk egy all inclusive-ra a Going-al,mivel a Utazas 2007 kiallitason Tunezia szineiben voltak, bizalomgerjesztonek tuntek, de amiutan leelolegeztuk teljesen lehetettlen valaszokat adtak legitarsasagra, es egyebb mas kerdesunkre. Kivancsi vagyok mi fog ott kint varni…

  Udv. Csongika

  #72975 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Adri

  Szia

  Mi most megünk elõször.
  Sousse a cél, HOtel el mouradi palace. 5 csillagos, képek alapján semmi panasz nem lesz.
  8napos útra megyünk.
  a szaharát már elõre befizettük, azt semmiképp sem akarjuk kihagyni. :)
  de ezen kívül mást nem akarunk, mármint ilyen fakultatív programot. majd sülünk a parton meg egyénileg bejárjuk a környéket.

  a going egy új utazási iroda, van aki dícséri van aki óva int tõlük. sajnos még nem találtam senki olyan embert aki velük utazott volna, és lenne tapasztalat. de olyan nagy probléma nem lehet velük.
  majd meglátjuk.

  pusz

  #72974 Hozzászólás

  Adri2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Judit!

  Én már 4x voltam Tunéziában. gyönyörû hely. Ti hova memtek melyik részére?Én Soussebe járok. De Monastir is csodálatos.Meg menjetek el a 2 napos túrára az vmi gyönyörû.A tevegelés akkora élmény.Mondjuk lehet lesz egy kis hasmenésetek Nekem is volt sajna.Mi a karthago toursal utazunk csak ez nekünk bevált.Ez a Going nemtom milyen lehet.Melyik szállodába mentek?Mi már voltunk a Samarában Maraboutban Marhaba Clubban és a Tour Khalefben.Vásárlásra van lehetöség. Megéri venni cipöket börárút stb.Aranyat ezüstöt ne vegyetek. Ja és ami a legfontosabb az útlevelet és a repjegyet ne vigyétek mgatokkal semerre.Nyissatok széfet.Szeptember a legjobb idö a Tunéziai nyaraláshoz. Lesz vagy 40 fok. Puszi szia

  #72973 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Going

  Hurráááááá!!! Végre kész a Going weboldala! így azért már bíztatóbbak. http://www.going.hu

  Mi szeptember közepén fogunk indulni. Szintén befizettük már az elõleget!
  Ti is kaptatok szuper kedvezményt? (25%)

  Adri, te már voltál velük? Én is nagyon megköszönném az élményeidet!!!

  Judit

  #72972 Hozzászólás

  Adri2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szia imeon 17

  Mikor indultok Tunéziába? Voltatok már? Szivesen mesélek egy két dolgot róla ha gondolod. Soussebe mentek?

  #72971 Hozzászólás

  valaki
  #72970 Hozzászólás

  silvi

  valaki légyszi!

  mi az internet címük????

  #72969 Hozzászólás

  imeon17

  Tunézia

  Sziasztok!

  Mi is befizettük már az elõleget a Going Utazási Irodánál az egyik 11 napos útra.

  Nagyon érdekelne,hogy van-e valaki,aki áprilisban velük utazott. Ha van valaki, kérem írjon tapasztalatairól és nyugtassa meg a még utazás elõtt állókat vagy éppen szembesítse õket a valósággal.

  Elõre is köszönjük!

  #72968 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  going

  Helló Mindenki.

  Pó Apó: Köszönöm szépen a tanácsokat. :-)
  hepa a-b oltásom már a hûtõben, be leszek biztosítva. :)
  még kb 4 hónap és megírom az élményeimet. remélem a sivataggal jobban megismerkedem mint a hotel klotyójával. :)

  Going – weboldal még fejlesztés alatt áll. én az utazás kiállítás után voltam bent az irodában, akkor azt mondták, hogy készülõben a web, kérdés, hogy mikor áll össze. egyenlõre még nem.

  a címük. Bp. V ker. Október 23. u. 6. III. emelet. (nem 100%-os adatok, mert fejbõl nem vágom. az utca az tuti!)

  pussz

  #72967 Hozzászólás

  Anita

  Going

  Valaki meg tudná mondani hogy mi a honlap cime a Goingnak? vagy van akciós árlistájuk??

  #72966 Hozzászólás

  re: Judit

  Nem is Rád céloztam a sertéspörivel, csak leírtam, milyen jellegû volt a fõ problémájuk.
  A sivatagi 2 napost élvezni fogjátok.
  A Hepa oltásoknál van a B is, mert az sem árt, úgy általában sem.
  A kajáknál a szállóknál a következõ szokott a zûr lenni: ha mondjuk bárhol a világban utcai árusnál eszel valami, megvan benned az óvatosság, de ha szépen megterített asztalnál kapsz valamit azt hiszed, hogy minden OK. Pedig az is pont úgy lehet szar: kicsit kevés a leves, hozzálöttyint szakács gyerek és az már nem forr fel rendesen, kiteszik az asztalra a gyönyörû epreket, amit pont ugyanannál a termelõtõl vesznek, mint az utcai árus, és aki mondjuk emberszaros trágyalével öntözgeti. Aztán fosik az egész hotel. Nem mondom, hogy ez mindig így van, de azért, mert általában nem történik velünk baleset, azért a biztonsági övet csak be kell kapcsolni.
  Van egy alapszabály az ételekre: süsd meg, fõzd meg, hámozd meg vagy dobd el. Ha teljes (!) biztonságban akarsz lenni és nem sajnálod, hogyha már kifizetted a drága all inclusive-t és mégsem kajálod végig az egész étlapot a remek zöldségektõl salátáktól kezdve a már említett eperig, akkor csak fõtt, süt kaját egyél.Levest ezerszer inkább eszem utcai árusnál, mert ott látom, mióta forr az edényében a víz. Nyers ételt pedig abszolút nem, még a legjobb hotelben sem. Ez persze lehet felesleges para, de sosem volt zûröm, illetve egyszer igen , pont egy 4 csillagos helyen, de akkor még rutintalan voltam meg mohó. Ja, és jégkockáról szó se lehet, csak ha látod, hogy gyárilag készített: az látszik a különlegesebb formájából, tehát nem egy sima kocka, hanem mondjuk van benne egy luk, vagy gömb alakú. (Jól is néztem volna ki Kubában jégkocka nélkül, a koktélokkal.) Kérd anélkül, de ha mégis jégkockásan kapsz bármi italt, teát, narancslevet stb., azonnal kotord ki belõle. Fogmosásra a víz 99 %-ban teljesen jó, vagy ha nem, az idegenvezetõ úgyis mondja.
  De! Mivel az utatok elsõsorban nyaralós, tehát bármi baj van, a WC testközelben van (egy hátizsákos országjárásnál jobban kell figyelni), akár be is lehet vállalni bármiféle ételt. Az elsõ nap még ne, várd meg míg a többiek mindent felzabálnak (fel fognak), és te maradj a fõtt-sült, vagy a nyerseknél a hámozható dolgoknál (banán, narancs, kivi bátran) és amikor másnap valaki nagyon szar színben néz ki, kérdezd meg tõle részvéttel, mit is evett és azt ezek után hagyd ki. A többi nagyjából mehet.
  És ha még így is zûr van (ami lehet pusztán azért, mert ott a mi napraforgónknál intenzívebb olivaolajjal fõznek, és érzékenyebb gyomrúaknál már ez is kiválthat némi reakciót), Reasec, Immodium, Sulphagvanidin gyógyszerekkel szépen kordában tartható, ha érthetõ, mire gondolok. Mivel all inclusive, abból is lehet kisebb zûr, hogy az otthoni mennyiségnek óhatatlanul is a többszörösét eszed meg és ennek már magában is lehetnek hatásai. Egy Reasec rendben tartja.
  És ha mégse, fogd fel a jó oldalát, ami direkt nászutasoknak ajánlott: nem is tud jobban összekovácsolni két embert, ha felváltva rohangálnak a klotyóra hányni vagy fosni.
  Kellemes nászutat!
  :-))))

  #72965 Hozzászólás

  Eri

  Hello

  mi ennek az utazási irodának a pontos címe?

  #72964 Hozzászólás

  namiti
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ajánlott

  , mint mindenhová egyébként. Ha már két kilót kipengettek/kopf, akkor adassátok be a Hepa A- t, az már csak kb. ötezer. Ezen ne múljon az a nászút!:-)

  #72963 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  na, a charteres balhét kapásból már elõre kilõttük mert volt olyan kedves az utazási iroda, hogy felajánlotta, hogy induljunk Bécsbõl, menetrend szerinti járattal, és Õk állják a Bécsbe való eljuttatásunkat.
  ezzel akkor szerintem nem lehet majd gond.

  írásod alapján, ha van biztonsági tartalék pénzem akkor a hazautazással sem lehet gond.

  idegenvezetõi gondokat meg csak a fórumos leírások alapján vetettem föl. igazság szerint nekünk ez lesz az elsõ ilyen “nagyszabású” utazásunk. eddig csak egyénileg voltunk, legmesszebb Németországban.

  igazából az olcsó húsnak híg a leve eset sem merülhet fel mert fejenként majdnem 200-ért megyünk.

  fakultatív: mivel 8 naposra megyünk ezért csak a 2 napos sivatagot vállaltuk be, mert ha már tengerpart akkor legyek ott is többet 2 napnál.
  ezt elõre lefoglaltuk.

  A kajáknál sem számítok sertéspörköltre, azt itthon is bármikor tudok csinálni.

  na, szóval bocsánat a sok, talán hülye kérdésért és félelemért, de tényleg nem volt még ilyenben részem, visztont szeretnék tutira menni. elvégre nászút lesz… :):):)

  ja, még egy kérdés. olvastam olyat, hogy több mediterrán országban van hepatitis veszély. ez csak fölösleges ilyesztgetés vagy tényleg ajánlott egy oltás???

  #72962 Hozzászólás

  gáz

  Nem csináltam statisztikát, de emlékeim szerint a charteres utazási irodákkal a zûrök összel szoktak lenni. Most még a bevételi ág van: befizetnek a jónépek, van pénz a számlájukon, késõbb kell csak fizetni nekik is a kintieknek. Az már nagyon nagy barom, aki még így az elõszezonban tönkre megy.
  Ezeknek amúgy nincs sok géppel szerzõdésük azok is a gyengébb légitársaságok -ezért is olcsóbbak a multi utazási irodáknál-, így aztán ha egy gép elromlik akkor bizony szívás van, várni kell, amíg kikalapáják a motorból a bajt.
  A hazautazásra meg szokott lenni a kötelezõ biztosítás, ami már évek óta elõírás az irodáknak, vagy pénz letét vagy bankgarancia formájában, tehát elõbb-utóbb hazajutsz. Baj, ha pár nappal többet töltesz ott? Na ugye.Legyen nálad pénz vagy kártya, mert ha nem fizet az irodád a szállodának, cudar világ vár rád…
  Az idegenvezetõvel iogazából mi dolgod van? Hogy mennyire arrogáns, az kiderül az elsõ percben. De jó megnézni a kedves utitársakat is, mert ha olyanok, akkor a legbékésebb idegenvezetõ is arrogáns tud lenni, meg hát ha fakultatívozni akarsz, akkor nem az idegenbvetp fog nyafogni egész nap, meg elkésni mindenhonnan hanem a kedves útitárs. Mert a medencézéshez nem kell idegenvezetés, ha pedig mindenképpen fakultatívra akarsz menni és nem tetszik a stílusa az illetõnek, szépen átsétálsz a szomszéd szállóba, és azokkal mész fakultatívozni. Ugyanaz van mindehol. Ha viszel magaddal még pár embert, még kedvezményt is kapsz, és bónuszként még a guta is megüti a saját idegenvezetõdet.
  Amúgy letöbb fakultatív kirándulás simán megcsinálható egyénileg is, kivéve a 2 napos sivataginak nevezett túrát, ami legfeljebb bérelt autóval menne ennyi idõ alatt, tömegközlekedéssel nem. De ezekrõl van sok szó a “Tunéziáról mindent” topicban.
  Az irodákra van jogos panasz is, de a legtöbb gáz-ról szóló történet leginkább arról szól, hogy a kedves vendég nem veszi tudmásul, hogy ez arab világ másrészrõl azt hiszi, hogy olcsó húsnak nem híg a leve. Repültem már ilyen charteres géppel, mert ha kifizetem a 7 nap szállást, még úgy is olcsóbb, mintha menetrendszerintivel utaznék, aztán meg úgyis lelépek, egyénileg körpnézni azországban, de a hazautazáskor nagyon jól szórakozom a csoportok fantasztikus panaszáradatain, hogy például csak ócska arab kaják voltak, sehol egy jó kis sertéspörkölt, kov. ubival.
  :))

  #72961 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szerintem is

  többektõl hallottam már, hogy az arab csillag nem európai csillag. és valóban kizárólag ennek az elfogadásán múlik minden. ha letisztázza magában az ember, hogy ez egy arab ország akkor nem lehetnek fennakadások.
  igazából ezt már én is rég tudom és mindezek tudatában döntöttünk Tunézia mellett. a félelmeim ennél komolyabb hibákra terjednek ki. pl gáz van az el illetve visszautazással. vagy gáz idegenvezetõt kapunk aki koránt sincs tisztában a kinti dolgokkal, nem áll rendelkezésre….stb stb.
  ez meg szerintem nem utazási iroda függõ.
  az idegenvezetõ dolog id, kinek mi a megfelelõ stílus.

  összegezve tehát a lényeg, hogy az egész hozzáállás kérdése!!!

  még annyit, hogy a valódi aggodalmakat az szüli, hogy nincs honlapja még az utazási irodának és hogy idén jan-febr. körül alapították az egészet, áprilisban indulnak az elsõ nyaralók.
  másrészrõl pedig a tulajdonos elõzõ utazási irodája körül híresztelt mindenféle gázos dolgok. (bár ez is nagyon emberfüggõ volt, akiket olvastam hol ilyen hol olyan véleményen voltak. volt akinek szuper volt minden másnak kész rémálom. rémálom alatt az arrogáns idegenvezetõt és az elcserélt szobákat értették…

  #72960 Hozzászólás

  javaslat

  Ennyi csillagért elvárható egy jó kiszolgálás, mégha arrafelé csillagok korántsem ugyanezt jelentik, mint a nem arab világban.
  Azt kell csak eldönteni, hogy egy kisebb hibáért mekkora energiát fektetsz be a reklamációba mert lehet, hogy a teljes ottléted alatt sem fogják megoldani, de te minden nap egyre felháborodottan reklamálsz, és ezzel jól el is rontod a nyaralásodat.
  Kártérítésre pedig kár gondolni azért, mert állandóan folyik a WC tartály vagy ilyesmi, mert ha perre is mennél majd, bizonyíthatod az egészet, hogy úgy volt és jó hosszú pereskedés után kapsz mondjuk 20.000 Ft kártérítést -de a sokkal többe kerülõ utad rossz hangulatát ezzel nem adják vissza.
  Inkább lazán, humorral, arra jobban vevõk. Ha valami nagyon nem akar menni, csillantsál be a recepciósnak 5 dollár prémiumot -ha erre sem oldódik meg a probléma, akkor azon már Mohamed (La ilaha illallah, wa ashadu Mohamed raszul Allah!) sem segíthet.

  #72959 Hozzászólás

  Judit4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  akkor ez 50-50%. szerencse kérdése. nem valami bizalomgerjesztõ. de bízzunk. jobbat nem tehetek már befizettük az elõleget.
  szerencsére csillagunk az van jó sok. :) és másokat kérdezve a környék legjobb szállodájára böktünk rá. (hotel el mouradi palace*****)
  köszi

  #72958 Hozzászólás

  Bandi

  én voltam

  Az Experience-vel. Amikor ott voltam éppen az egyik “kombinált körutat” választók megszívták, arrogáns nõ idegenvezetõvel, a tengerparton sem volt fix szállásuk, mert költöztették õket jobbra balra,erre ment el az idejük.
  A másik “kombinált körutas”-ok pedig mindennel meg voltak elégedve.
  Én a két napos sivatati túrán voltam velük és semmi zûr nem volt. A szállás pedig olyan, amilyen arra felé: kevés csillag alacsony színvonal, sok csillag jó szinvonal.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 22
Hozzászólás: Going utazás – Tunézia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.