gondolatok életrõl-életfilozófiáról és halálról

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem gondolatok életrõl-életfilozófiáról és halálról

 • Indította
  Témakör
 • #23671 Hozzászólás

  zajec

  Egy másik fórumon (ki milyen temetést szeretne) elkalandozott a téma, a fenti gondolatkõr fejtegetésébe kezdtek emberek, ezért gondoltam,hogy talán többeket érdekel ha a fórum neve is erre utal, én a halállal kapcsolatosan az alábbiakat írtam.
  Szerintem mindenkinek jár 80év az életbõl,méltósággal önállóan leélhetõ élet.Azon felül minden év ajándék. Itt már látható lenne mennyit ér az ember,mi az amit létrehozott, alkotott, felhalmozott,kb 3-4 generációt láthatnánk akkor érdekes lehet.Félni a haláltól, én speciel nem félek az élethez tartozik elfogadom, de mérges vagyok ha valaki nem kapja meg a fenti 80évet,ha a saját hibájából nem éri meg a 80-at az más, próbálta kitólni a saját határait nem sikerült kár de csak ennyi.Régi gondolatom minden ember köteles lenne öregkorában könyvet írni amiben leírná a tapasztalatait, gondolatait,de csak az igazat és valóságosat,majd feltenni az internetre,hogy ne vesszen el és ne lehessen kisajátítani megmaradjon az emberiség számára az a tapasztalat és tudás ami benne van és a halála után vélhetõen elveszik, ezzel növelve a kollektív bölcsességet.

  Van egy szerb mondás inkább éljek tíz évig mint a farkas, mint húszig nint a bírka.-ez is egy gondolat

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 165
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #277511 Hozzászólás

  hmm

  intriguing

  #277510 Hozzászólás

  IMAO

  “az ember viselkedesevel elsosorban azt kivanja elerni, hogy ertekesebb legyen a tarsadalomban, melynek alapja vegso soron az eredmenyesebb szaporodas, a fajfenntartas. O hisz az intellektus szabad donteseiben, en viszont az intellektust az elobbi szolgalataba allitottam. Ezert is kovetjuk a divatot, tarsadalmi elvarasokat (oltozkodes, higienia, beszed, stb).”
  Akkor az apácák miért tisztálkodnak? Én pl. mikor mosdom, nem arra gondolok h remélem a tiszta megjelenésem és a jó illatom segítségével megtalálom az igazit. És mikor cipõt választok és megveszem a legkényelmesebbet… Nem is jut eszembe, h divatos-e, fõleg nem várom h egy lánynak megtetsszen és õ majd EMIATT akarjon tõlem vmt. Ez hülyeség. Fõleg hogy jön a fajfenntartás a képbe mikor egy haverral beszélgetek egy félreesõ helyen ahol nyugodtan lehet társalogni? És mi a helyzet a melegekkel? Nem hiszem h a fajfenntartás járna az eszükben, vagy akár a tudatalattijukban mikor úgy döntenek egy esõs napon h elmennek az uszodába. Ki találta ki ezt a baromságot?? Jó ég!
  Mindez csak az én arrogáns véleményem (:D) de akkoris csak egy vélemény, várom mások véleményét.
  Üdv: Roland

  #277509 Hozzászólás

  Ancs1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Elmulas

  Ket lelket lattam elmenni, bar az egyik a kutyam volt. De ha valakinek megvan adva hogy ott van egy masik halalanal tapasztalhatja hogy a test csak egy burkolat. Amikor a szem elvaltozik, erezni lehet a lathatatlan folyamatot. Egy pillanat es latod hogy mekkora a kulonbseg egy lelekkel telt ember es egy halott kozott. Nem felelmetes, de nem siettetem az is biztos.

  #277508 Hozzászólás

  re: a halálról

  Én azért félek egy kicsit tõle. Mint minden ismeretlen dologtól. És különben is, mi az, hogy 21 g csak úgy eltûnik belõlem. Ki viszi el? r.

  #277507 Hozzászólás

  amiesa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  a halalrol

  a halal…

  Gyermekkoromban es fiatalabb koromban maga az a szo hogy halal..mindig negativitassal birt…de amikor szembesultem egy csaladtagom halalkozeli elmenyevel akkor valahogy mas ertelmet adott nekem ez…Mit is ertunk a halal alatt?elmulast vagy inkabb egy ujabb ajto megnyitasat akar fizikai akar szellemi akar erzelmi sikon?
  talan furcsa, hogy a halal a testetlen jovovel lehetne azonos,megis latni kell, hogy ez a fogalom megragadhatatlan,mintegy nem letezik..Egy okori gorog bolcs
  minderrol igy tunodott: “Miért félnék én a haláltól, hiszen ahol én vagyok, ott nincs halál, s ahol a halál van, ott nem vagyok én”.Ez a materialista belenyugvast sejteto bolcselet vegsosoron barmely spiritualis vallasos felfogasban is megallja a helyet, hiszen ha valami tovabb el belolunk, az nyilvan,nem lehet halott.

  Nem az örökkévalóság, hanem a jelen válik igazán fontossá, abban is a boldog, egymásrafigyelõ pillanatok.

  #277506 Hozzászólás

  megis birkoztam

  Tegnap tortent. Este 10 utan, mikor hazafele igyekeztem, osszefutottam a fentebb emlitett baratommal. Betertunk egy kiskocsmaba, es kertunk egy palack bikavert. A maskor elhagyhatatlan sakk most nem volt nalunk, igy komoly mondanivalokkal mulattuk az idot.
  Birkoztunk. Egy kicsit elbeszeltunk egymas mellett, meg egy kicsit meg is ertettuk a masik allapontjat. Hogy mirol is?
  Az emberi magatartas alapjairol. O szentul hisz az ember intellektualis kepessegeiben, mig en azt vallom, hogy minden alapja a szexualitas, egyszerusitem, a szaporodas. Itt elidoztunk. Elutasitotta, hogy az ember viselkedesevel elsosorban azt kivanja elerni, hogy ertekesebb legyen a tarsadalomban, melynek alapja vegso soron az eredmenyesebb szaporodas, a fajfenntartas. O hisz az intellektus szabad donteseiben, en viszont az intellektust az elobbi szolgalataba allitottam. Ezert is kovetjuk a divatot, tarsadalmi elvarasokat (oltozkodes, higienia, beszed, stb). Aztan ennyiben maradtunk.
  Nektek mi a velemenyetek?

  #277505 Hozzászólás

  betertem ide egy kicsit

  Olvastam, gondoltam, okultam. Talan. Tul arnyalt a nyelv, hogy egyertelmu lehessen.
  Eletfilozofia? Nekem az, ahogy elek. Voltam itt, voltam ott, nagy messzesegekbe meg nem jutottam. Most keszulok. Miert? No, ez mar osszetettebb.
  Szuk az eletterem. Kivancsi is vagyok, ide-oda bedugom az orrom, de csak egy mindennapi baratom van. Egyetlen ember, akinek tarsasagaban kitagul a vilag. A szuk helyen feszengek, ezert en vagyok a szog, amit megprobalnak beverni a faba. Hiaba, csak gorbulok. Neha elgurulok, maskor eldobnak. Megint csak gorbulok. No, ezert utazom.
  Az a baj, hogy itt is csak birkoztatok, aztan dontetlennel vege lett a meccsnek. Persz ilyen az elet maga. De embernek lenni annyit is jelent, mint tudni valtoztatni. Nem szeretek birkozni. Ha nem hallanak meg, nem kezdek el kiabalni. Bocsanat, ritkan szoktam, de csak azokkal, akiket szeretek. Anyammal sajnos.
  Hat ez van. Ki lesz a farkasom?

  #277504 Hozzászólás

  lisa

  örülök,hogy tetszik
  Szerintem lehet hozzáírni új vitát nyitni.

  #277503 Hozzászólás

  Lisa
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zajec

  Nagyszeru, hogy felhoztad ezt a topikot. :-)

  #277502 Hozzászólás

  andi32
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nos..

  a veletlenekre, sorsra visszaterve… (ez a topic elejen volt, nagy eszmecsere targya volt..:) ) Az elobb kerestem a kollegammal a gepemben a fenti beirast, a szoges tortenetet, amit Lisanak akartam beirni, szinten ezen a forumon.. Nem talaltuk.. Most ratalaltam erre a topicra es lon csoda! Ez micsoda? Veletlen? Vagy a sors volt benne h idetvedtem??? :-)
  Annyira birom Lets a beirasaid… Sokat elhettel mar… Mar itt nem a korodra utalok…
  Szoke, az erzeseddel nem vagy egyedul..
  Es bolcsessegrol beszelni? Nos, nem bolcs dolog.. Mert sokszor a bolcs hallgat a legjobban!
  Hogy a korral jar-e? Hat… Hajlok fele h igen. Viszont annyira vagyok csak “bolcs” h tudjam h bar sokszor hiszem h sok mindent tudok mar, de odafont mindig tartogatnak nekem meglepetest.. Mire egy temaban “bolccse” valok, addig ott a kovetkezo… Vagy ugyanaz, egy kis turpissaggal! :-)

  #277501 Hozzászólás

  felhozom

  mert érdekes volt

  #277500 Hozzászólás

  zajec

  érdekes2

  és még ez

  #277499 Hozzászólás

  zajec

  jó volt kisbohóc

  jó ha ilyeneket tudsz.

  #277498 Hozzászólás

  Kisbohoc

  L.nek, Legdragabb Baratomnak

  SZÖGEK….
  “Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, hogy
  verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszti a türelmét, és összeveszik valakivel. Az elsõ nap 37 szöget vert be a kerítésbe. A következõ hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szögek száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerûbb volt uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe. Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe. Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem vert be a kerítésbe. Az apja azt mondta neki, húzzon ki egy szöget minden egyes nap, mikor nem vesztette el a türelmét, és nem veszekedett senkivel sem. Teltek a napok, s a fiú végre azt mondhatta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésbõl. Az apa ekkor odavitte a fiát a kerítéshez, és ezt mondta neki:

  “Fiam, szépen viselkedtél, de nézd csak, mennyi lyuk van a kerítésben; soha többet nem lesz már olyan, mint régen volt. Ha veszekszel /összeveszel valakivel, és valami csúnyát mondasz neki, megsebzed; egy ugyanolyan sebet hagysz benne, mint ezek a lyukak itt. Hátba szúrhatsz egy embert, majd kihúzhatod a kést a hátából, az örökre seb marad. Akárhány alkalommal is kérsz bocsánatot, a seb ott marad örökre. A szóbeli, verbális sértés ugyanakkora fájdalmat okozhat, mint a testi, fizikai. A barátok ritka ékszerek, akik megnevettetnek, bátorítanak. Készek meghallgatni, mikor szükséged van rá, támogatnak, és feltárják számodra a szívüket.”
  Te a barátom vagy, fontos vagy számomra, és ezért megtisztelve érzem magam. Ha tudod, bocsásd meg nekem azokat a lyukakat, amiket a kerítésedben hagytam !!
  Kisbohoc

  #277497 Hozzászólás

  Kisbohoc

  L.-nek szeretettel

  Californiaban….

  #277496 Hozzászólás

  zajec

  lillinek

  sok szeretettel!

  #277495 Hozzászólás

  zajec

  Felhoztam

  talán kapcsolódik az élet értelme topickhoz

  #277494 Hozzászólás

  zajec

  ok fõcenzor

  most megúsztad,de a múltkoriért akkor is megérdemled.

  #277493 Hozzászólás

  Biserka

  Mielõtt elõkerülnének a viaszbábuk:)

  kérlek, most ne bántsátok, lehet, hogy én voltam, mert levertem a klaviatúrát, s mikor felugrottam felvenni, még kicsit bele is rúgtam, így lehet, hogy én töröltem. Néha szükség van a zsarnokokra, hogy erõsödjön az összetartás:)

  #277492 Hozzászólás

  annusy

  Jobbat tudok!

  Ne halal legyen a buntetese, hanem a nincstelenseg, kiszolgaltatottsag, a hatalom hianya! Koldusbot!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 165
Hozzászólás: gondolatok életrõl-életfilozófiáról és halálról
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.