görögbe mennék vonattal

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa görögbe mennék vonattal

 • Ennek a témakörnek tartalma 11 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  pohi_ 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #9279 Hozzászólás

  janka

  a neten megnéztem thessalonikiíg van közvetlen kocsi a keletibõl
  aki utazott vele kérem írjon,hogy milyen.gondolok itt a tisztaságra,emberekre,mert ne feledjük ez a vonat,románia,bulgárián keresztül megy.lopástól mennyire kell tartani?vagy a határokon a vámnál mennyire csesztetnek?onnan még egyébként tovább megyek athénig,onnan meg talán valamelyik sziget.pl.santorini….
  érdekelne a thessaloniki-then vonat is,hogy mennyibe kerül kb.mennyi az út idõ
  elõre is kösz

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #125310 Hozzászólás

  pohi_

  alternatívák

  Ha minden áron vonattal akarsz menni, akkor InterRail vagy Eurodomino jeggyel keresztül Olaszországon (pont 1 nap Bp-Velence-Brindsisi), onnan hajóval fél áron Patrasba, onnan 4 óra a vonat Athénig. Az idõtartam ugyanannyi, mint Thessaloniki felé, de a kényelem, biztonság, stb. nem összehasonlítható.

  Masik: ha többen mennétek, akkor a legolcsóbb bulgár határállomásig Eurocity jeggyel ( 5fõ esetén 60 EUR oda-vissza), onnan tovább.

  Ha nem pont Athénra vagy kiváncsi, Thessalonikibõl legjobb hajóval tovább (Santorinire, Krétára … )

  Amúgy SkyEuropeal a leggyorsabb, legolcsóbb.

  #125309 Hozzászólás

  monalisa

  repcsi??

  Szerintem is inkább repcsivel utazz Athénba, sokkal gyorsabb és szerintem olcsóbb is. Az országon belül meg van helyi fapados cég hogy tovább mehess. Pl Athén Santorini vonal 1 út 34 EUR/fõ mindennel együtt.
  A buszközlekedés is elég jó szerintem, vasútvonal viszont ha jól tudom a Thessaloniki és Athén közti szakaszon kívül nem alig van.

  #125308 Hozzászólás

  Gábor

  Nem

  szakítottuk meg, csak Szalonikiben szálltunk át, de mivel a román kalauz nem kezelte le a jegyemet, ezért késõbb visszautaztam ingyen Erdélybe (:

  #125307 Hozzászólás

  janka

  re

  kösz Gábor.Ti meg is szakítottátok az utatokat,vagy egybõl lementetek délre?

  #125306 Hozzászólás

  Gábor

  Üdv Janka

  Két éve utaztam vonattal Athénba. Aki nem szeret vonatozni az menjen inkább repülõvel, mert két nap helyett két órát utazik. A vonatjegy nem kerül sokkal kevesebbe a repjegynél, viszont sokkal kalandosabb vele az út és szép tájakon halad keresztül (Retyezát, Duna), bár alsó-Románia és Bulgária felsõ része elég egyhangú. Mi mindhárom országra egy-egy eurodomino jegyet vettünk. Szalonikibõl intercityvel érdemes Athénba utazni, mert azzal négy és fél órás az út(különben meg hét) és az ic-ken általában van légkondi. Elvileg pótjegy köteles, mi nem vettünk, csak az eurodominot mutattuk, akkor nem volt probléma, de volt hogy le akartak szállítani. Egyébkénta a görög kalauzok mindig rendesek és segítõkészek voltak. BP-Szaloniki (Transbalkan-expressz) vonat teljesen biztonságos a magyar kocsival, a hálókocsikalauz éjjelre bezárta az ajtókat. Elég kevesen utaztak rajta és a körülményekhez képest (30 éves kocsik) eléggé tiszta volt.
  A vámosokkal sem volt különösebb probléma, csak kellemetlen amikor felkeltik az embert éjjel.
  Na egyenlõre ennyi, ha van még kérdésed, vagy érdekelnek képek írjál.

  #125305 Hozzászólás

  janka

  esküszöm

  elnézést kérek mindenkitõl!
  ezt a topicot nem nyelvtan miatt hoztam létre,bár igazatok van,helyesebb lett volna úgy írni,vonattal Görögországba szeretnék menni….
  aki tud azért segítsen,és mégegyszer elnézést

  #125304 Hozzászólás

  Pipiske

  A magyar nyelv használja …

  beájulok, minnyá bealszom, xerintem talán +érted !? /sze, a magyar nyelv használja ! Olaszbaaaaaaaaaa, görögbeeeeee.
  És az igazándiból, valamint az én nevemben elmondott története. Broáf.

  #125303 Hozzászólás

  gyengepista

  görögbe

  Lehet erõs vagy, de eszes nem, A magyar nyelv használja azt az egyszerûsítést, hogy elmegyek görögbe, törökben voltam. Lehet Te is használod azt, hogy tök jó, ahelyett hogy tökéletesen jó, és jól megsértõdnél, ha valaki visszakérdezne, hogy miért jó a tök?
  Amúgy az a beírás, hogy görögbe?az, mi! is tartalmaz néhány helyesírási hibát, nyelvvédõkém.

  #125302 Hozzászólás

  Palkovics

  Hát igen.

  Énszerintem is keressen egy görögembert aztán menyjen bele vonattal! :-)))))))))))))))))))))))))))) Énszerintem olyant itthon is biztos található. :-)))))))))))))))))))))))

  #125301 Hozzászólás

  eröspista

  görögbe

  görögbe?az mi!

  #125300 Hozzászólás

  archimandrita

  Re: vonattal Szalonikibe

  Én ugyan alapvetõen vasútbarát vagyok, de a helyedben inkább körülnéznék az akciós repjegyek között.

  Az a vonat, ami most közvetlen kocsikat visz Bp-Thesszaloniki között, a Transbalkan-exp., irtózatos nagy kerülõvel megy (Bp-Temesvár-Giurgiu-Ruse-Sofia-Thesszaloniki). Nyugdíjaskorodra le is érsz vele Szalonikibe. Nem tudom most mennyi a tarifa, de (fõleg, ha onnan még tovább mész Athénig) lehet, hogy versenyképes vele egy olcsóbb repjegy. A menetidõrõl nem is beszélve.

  Tibor

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: görögbe mennék vonattal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.