Görögországba Szerbián keresztül

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Görögországba Szerbián keresztül

 • Indította
  Témakör
 • #9204 Hozzászólás

  tomi

  Sziasztok!
  Augusztusban Görögországba utaznánk autóval. Biztonságos az út? Van valakinek valamilyen idei tapsztalata a határátkelésekkel, helyi rendõrökkel, határõrökkel kapcsolatban?

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #124587 Hozzászólás

  Fekete Mihály

  A Balkán a legjobb hely.

  Én minden évben Jugoszláviában (MOntenegroban) nyaralok, de idén egy hétig Albániában voltam, és az egyetlen idegesítõ a magyar partnerem volt.Szerbia az egyetlenhely ahol nemvoltak harcok (Koszovón és a NATO támadáson kívül), mig Horvátországban nagy harcok voltak. Mégis mindenki Szerbiátol fél. Nem gondolod, hogy ha egyetlen magyar busznak vagy autónak komoly baja lett volna, vagy kilõtték volna, vagy eltünt volna pl Görögország felé, a hírügynökségek nem verték volna nagydobra.
  A rendõrök nem jobban korruptak ott mint nálunk. De engem csak olyan dolgokért büntettek meg amit elkövettem. A baj, hogy nem birok éjjel 3-kor apró falvakon 50-nel átporoszkálni, és õk meg akkor éberek.
  Augusztusban megyek egy Montenegró kõrutra. Ha érdekel irj!
  Nem drága, a benzin legolcsobb Europában, a szállás a horvátországi harmada.

  #124586 Hozzászólás

  Julia

  Valaki járt arra?

  Sziasztok! Jött valaki haza Görögbõl Macedónián, Szerbián keresztül? Most milyen a helyzet?MikesKelemen, Red Cross ha olvassátok akkor írjátok le a tapasztalataitokat. Köszi

  #124585 Hozzászólás

  Julia

  Valaki járt arra?

  Sziasztok! Jött valaki haza Görögbõl Macedónián, Szerbián keresztül? Most milyen a helyzet?MikesKelemen, Red Cross ha olvassátok akkor írjátok le a tapasztalataitokat. Köszi

  #124584 Hozzászólás

  stevie wonder

  Bulgaria rulez

  En evek ota a Szkopje-Belgrad-Szofia-Budapest negyszogben mozgok. Macedoniat hanyagolnam (inkabb a del-szerbiai problemas helyzet miatt), Bulgarian keresztul viszont sima az ut.

  Addig is: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9021260&uq=25

  #124583 Hozzászólás

  rasi

  Semmi gond nem volt!

  Tegnap jöttünk meg busszal és semmi probléma nem volt!
  Macedonián keresztül mentünk 1-2 katonai konvojt lehetett látni hogy tekernek helikoptert mi nem láttunk!
  A macedon és szerb határon láttunk a lövészárokban egy katonát géppityuval de máshol sehpl semmi.
  A határon odafele max 30 percet áltunk.VIssza úton a Macedon Szerb határon áltunk sokat 3 órát de szerintem ez nem általános dolog csak lehet, hogy olyan napjuk volt!
  A rendörök elég sokszor megállitották a buszt éjjel igazoltatás miatt de szerintem csak a kötelezõ cigi és pia miatt mert már mehettünk is tovább.
  Mindenkinek ajánlom, hogy nyugodtan induljon el, nem lessz gond.

  #124582 Hozzászólás

  xxxxx

  hááát

  Háát kezd már veszélyessé válni a helyzet én nem rég érkeztem haza G.országbaol a, Macedóniában helikopterek,katonai autók,szirénázó rendôrautók huztak el mellettünk !?
  igaz minket figyelmen kivül hagyva…..de a hireket hallgatva egyre durvább a helyzet !
  Görögország felé a határokon max.30 perc a várakozás (busz),persze nekünk már profi buszsofôreink tudták mi a dörgés…..1üveg pia,üditô és indulás tovább !

  xyz

  #124581 Hozzászólás

  miri

  Csak nyugi!

  Mi most jöttünk haza Görög körútunkról és Szerbián keresztül mentünk, de az égvilágon semm bajunk nem lett. Szuper jól éreztük magunkat!!!!!!!!!!

  #124580 Hozzászólás

  Julia

  Red Cross

  Köszi a tájékoztatást! Mégis csak más, ha olyan ember beszél az ott kialakult helyzetrõl aki ott él, nem egy irodában ül itthon és az a dolga, hogy elkábítsa az ügyfelet. Mindenesetre elég borzasztó lehet a helyzet, nem irigylem az ott élõket. Augusztus pedig még messze van,addig még sokminden történhet, sajnos rosszirányba is.

  #124579 Hozzászólás

  Red Cross

  Nem Veszelyes

  En Macedonia-ban es Kosovo-ban dolgozom. Nem veszelyes at menni Macedonian legalabbis eddig nem volt az. Nem egyszer most az elmult hetekben mentem NIS-en at Skopje-be semmi gond sok Katona de a zavargasok nem erintik az Autopalyak-at se Szerbia-ban se Macedonia-ban egyelor

  #124578 Hozzászólás

  julia

  Mikes Kelemen

  Ne feledd igéreted és meséld el milyen volt az utad. Én is augusztusba megyek a családommal busszal Görögországba és eléggé zavar a Macedón helyzet. Aki járt arra megírhatná mire lehet számítani. Az utazási iroda állítja, hogy biztonságos,de Én más véleményét is szeretném látni

  #124577 Hozzászólás

  MikesKelemen

  7 hét múlva elmesélem

  Mi június végén vágunk neki az útnak hasonló kérdésekkel.Elõtte beszélek kamionosokkal, buszsofõrökkel. Nis-nél keletre fordulunk Szófia felé, és Kulatánál lépjük át a görög határt. Macedóniát idén kihagyjuk. Szerintem ez az irány kevésbé rizikós, mint Románián át, kompos ákeléssel Calafatnál vagy Orjahovonál.

  #124576 Hozzászólás

  CSaba

  a szerbek védelmében

  Kedves József, mindenekelõtt érdemes lenne megtanulni helyesen írni magyarul, s csak ez után vedd magadnak a bátorságot, hogy bármilyen nációt is cikizz.
  Szerbia – ugyanúgy, mint bármely más ország – alapvetõen az ún. “átlagemberekbõl” áll össze. Nem az erõszakszervezetek tagjainak viselkedésébõl kell megítélni egy országot, hanem a benne lakókéból. Sok szerb barátom van, az utóbbi pár évben többször is jártam Szerbiában (legutóbb egy hónappal ezelõtt). NAGYON aranyos mindenki, nagyon jó fejek, és nagyon tisztán látják szerepüket a délszláv háborúkban. Soha semmi bántódásunk nem esett magyar voltunk miatt, sõt, mindenhol kedvesen fogadtak (városban, falun egyaránt).

  Ha már a határõröknél tartunk (vagy éppen rendõröknél), a magyarok legalább annyira bunkók, durvák, erõszakosak és tahók tudnak lenni, mint a nevezett szomszédos országban dolgozó kollégáik.

  #124575 Hozzászólás

  Jozsef

  tomi

  Nem indulnak el autoval meg busszal se . Gondolod hogy egy baratsagos balkani orszag orul az idegennek foleg ha az Magyar. Ha bar ha sok karton cigid sok rekesz sorod es dobozos Whiskey (persze nem gagyi) van akkor neki vahatsz.
  Es nagy nagy turelmed van a nagykepu barom emberekhez, mert a szerb vamos mind cigizik mind iszik es nagyon raer mindenre.
  Igag a mult evben voltam kin de nem hiszem hogy ezek valamikor meg valtoznak.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Görögországba Szerbián keresztül
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.