Grand Canyon-rol mindent IDE

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Grand Canyon-rol mindent IDE

 • Indította
  Témakör
 • #16168 Hozzászólás

  MataiAnd
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  sziasztok,

  nyugati parti korutat tervezek nyarra.

  Grand Canyon-rol erdekelne barmi.

  Melyik jobb eszaki vagy deli oldal?
  Mindkettot meg kell nezni, vagy eleg az egyiket?
  Milyen szallaslehetosegek vannak a kozelben?

  Hallottam gyalogturakrol, amik levisznek a volgybe, meg vissza. Allitolag csak 2 napra ajanljak, de ha elindulsz reggel 5-6 korul akkor siman vissza lehet erni. Igaz?
  Milyen felszereles kell oda? Honnan indulnak ezek a turak?

  minden tippet, velemenyt, hozzaszolast szivesen fogadok

  koszi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #165270 Hozzászólás

  MataiAnd
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  voltam a Grand Canyon-nál :)

  sziasztok,

  hosszas elõkészületek után, a tervezett 3 hetes nyugati parti körút sikeresen teljesült.
  sok tapasztalattal, élménnyel tértünk haza.

  bárkinek bármilyen kérdése van, szivesen segítek, mert mostmár vannak saját tapasztalataim is! :)))

  #165269 Hozzászólás

  Bram
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  GC skywalk

  http://www.grandcanyonskywalk.com/home.html
  A Skywalk Marcius 28-an nyilik meg, $25.00-ba kerul. Grand Canyon West’s Eagle Point-nal talahato. 4000 ft. magasbol lehet az uvegpadlon egyenesen lefele latni. A Haulupai Nation tulajdona.

  #165268 Hozzászólás

  North rim

  Most olvasgattam a Grand Canyonrol es sajnos a North Rim majus kozepen nyilik, addig nem erdemes arra menni ha csak a canyonba akarunk menni.

  #165267 Hozzászólás

  Andris

  Erdemes akkor is elmenni, es ha nem most mesz hanem kb egy honap mulva akkor menj az eszaki oldalhoz. Az I15en eszeknak St George, Utah fele es onnan mar ki van tablazva. kb 300merfold.
  A deli oldalon is eltudsz tolteni egy teljes napot csak nezelodessel. Sok helyen megtudsz allna kocsival es elvezni a kilatast.

  #165266 Hozzászólás

  Andris2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ?!

  Lehet, hogy hülye kérdés, de érdemes akkor is elmenni a Grand Canyonhoz Vegasból, ha az ember nem akar nagyot túrázni, csak nézelõdni és pihenni? Vagy akkor más helyet javasoltok?

  #165265 Hozzászólás

  Park belepo

  2007 Januar elsejevel uj ara van a park belepoknek.
  Mint mindig itt is egy kicsit melyebbre kell zsebunkbe nyulni.
  Az egesz eves parkbelepo, $50rol $80ra ment fel.
  Az egyszeri belepok ara is felment, de azt nem tudom hogy mennyivel. Pl a Zion parkba $25 ami egy hetig ervenyes, vagy $50ert egesz evre szolot lehet kapni de az csak egy parkba ervenyes.
  Jo utazast

  #165264 Hozzászólás

  Albi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  info

  Hello!
  Itt találsz pár infót meg képeket.
  Jó utazást!
  http://www.nps.gov/grca/backcountry/trails/index.htm

  #165263 Hozzászólás

  Calf Creek Falls

  ZsoltN egy olyan lehetõséget ajánl, amilyet már a korábbi utak alkalmával is kerestem. Köszönet érte! A honlap szépen szerkesztett, érdemes megnézni.
  Már ha szóba került Kingman, csak ajánlani tudom mindenkinek, mivel olcsó és tiszta szállásaival üdítõ színfolt a nagy parkok közvetlen közelében lévõ szállásokat kínáló helyekhez képest. Nem utolsó szempont a Route 66, ami épp átszeli – a fõutca le sem tagadhatja egykori fényes múltját – lépten, nyomon a ‘dicsõ’ évek ereklyéi kacsintanak vissza ránk.
  LV felé haladva jobb oldalon látható egy nagyon régi Ford. Természetesen nem lehetett kihagyni – fotó, bámészkodás. A közeli service-ból olajos kezét rongyba törlõ fiatalember jön ki, széles mosollyal. ’Beindítsam?’ Kérdezi pajkosan – tudta, hogy padlót fogunk már a kérdéstõl is.
  Nos igen, a szerkezet agg kora ellenére mûködõképes – hetekkel korábban egy angol gyûjtõ kínált érte csillagászati összeget, mégsem adták. Ez is része a route 66 legendájának …
  Nos, aki ott van, ne hagyja ki a vasútállomást sem. Gyönyörûen restaurált, pakurával hajtott gõzmozdony (este szépen kivilágítva), és egy kis múzeum található itt.
  A város nyugati oldalán található egy mexikói gyors étterem. Nem szabad (!) kihagyni. Talán 5 USD-t fizettünk egy akkora adagért, aminek a felét becsomagoltuk (doggy box), és – szégyen ide, szégyen oda – este nagyon jólesett belõle a vacsora.

  Valójában azért írok, hogy egy ZsoltN által ismertetetthez hasonló helyet ajánljak a figyelmetekbe.
  Calf Creek Falls Utahban található (Utah Highway 12 mellett). Azoknak lehet igazából érdekes, akik Capitol Reefs közelébe terveznek túrákat. Igen könnyû, élvezetes séta minimális szintkülönbséggel. 2 USD-volt a belépési díj – autónként. Ez igen méltányos ár, ami a camping-re is áll (5 USD).
  A canyon színpompás, és végig az volt az érzésem, hogy egy kókusz ültetvényen sétálok – valamelyik akkor nyíló virág balzsamos átütõ illata töltötte be a kb 2-3 mérföld hosszú kanyont. Ennek a végén található a 126 láb magas (lower fall) vízesés. A vízesés közelében a hõmérséklet drasztikusan, legalább 10 fokot csökken – ez fõként nyáron lehet nagyon hûsítõ élmény. Megéri a sétát, még késõ délután érkezõknek is …
  tcooper

  #165262 Hozzászólás

  Havasu Falls

  Ha nem is a Grand Canyon National Park területén van, de onnan nem messze található Havasu Falls. Mesés. Oázis a sivatagban. Egy másik kiváló alternatíva annak aki hiking-olni szeretne a vidéken.
  Egy napba is belefér (nyáron), de két vagy több napra érdemesebb menni.
  Egy indián törzs területén van, a mûút végétõl kb 8 mérföld a falu (Supai) egy trail-en, s onnan még 1-2 mérföldre vannak a vízesések és a kemping. A faluban még kis szállodák is vannak.
  Az mûút végi parkolóból (Hualapai Hilltop) gyalog, vagy aki megengedheti magának öszvérháton és helikopterrel juthat el a faluig. Onnan már csak gyalog lehet tovább menni.
  Ott a faluban van az egyetlen US postahivatal ahova öszvéren viszik a postát.
  A vizesések alatti pool-okban lehet fürödni. Fontos, hogy vigyetek vízálló szandált, mert csupasz talppal nem igazán élvezet a vízbe menni, köves az alja.
  Az út elsõ szakasza meredeken visz le a hegytetõrõl egy canyonba de azután szinte végig vízszintes a faluig, s ami fontos többnyire árnyékos. Ha késõ délután jöttük visszafelé, az utolsó kettõ, meredeken felfelé ivelõ mérföldet is árnyékban tehetitek meg.

  A vízeséseken túlra elmerészkedõk tovább folytatva az utat lefelé (belépve a Grand Canyon NP területére) a Colorado folyót is megnézhetik. De ahhoz már minimum 2 napra kell menni, egybe nem fér bele.

  http://www.rockhounds.com/grand_hikes/graphics/maps/havasu2.gif

  Az indián törzs honlapján:
  http://www.havasupaitribe.com/waterfalls.html
  Installáld a screensaver-t. Szuper

  http://www.terragalleria.com/parks/np-image.grca2212.html

  Mi anno Kingman-bõl indultunk reggel 5-kor útra, s este 8-ra érkeztünk vissza. Kingman-Hilltop kb 1 óra 15 perc autóval. Hilltoptól oda vissza 12 óra volt gyalog, ebbõl 4 óra a vízeséseknél. Ha teheted több napra menj ha gyalog mész.

  #165261 Hozzászólás

  McKenzie
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Pizza in Tusayan

  Ha az ember a CYN fele megy a jobb oldalon van egy piros etterem “We cook Pizza” vagy valami hasonlo. A kirandulas utan nagyon megeri, mert a pizza nagyon finom. A tobbi Park is nagyon szep amiket Maria sorolt, de abban nem ertek egyet hogy a rimrol a kilatas nem “plane”. Mint Tcooper irta, a Rim Trail, foleg keso delutan nagyon relaxing es erdekes.

  #165260 Hozzászólás

  anya
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Grand C

  Én 2 évvel ezelõtt jártam 12 nemzeti parkban a ny-i parton. A GC is jó volt, de ha arra jársz ne hagyd ki Mesa Verdét, a Brice Canyont, Yosemitit és fõleg Ziont!
  A Grand Canyon aljában lehet campingezni, de elöre le kell foglalni a helyet, mert sokan vannak lent. Mi reggel 9 körül indultunk és este hétre már felértünk. Valóban, minden felé ki van írva, hogy egy nap alatt nem ajánlják, hiszen 1500 szintet mész le és uannyit fel, de nekem, aki 50 éves voltam akkor, semmi bajom nem volt (ée persze a többieknek sem) Én abban semmi plánet nem találtam: fenntrõl körül nézni, hiszen onnét jószerével a folyó sem látszik. Superül kiépített túra út visz le, semmi veszélyt nem jelent egyetlen szakasza sem. Mi egyébként a közeli városban laktunk egy lepukkant motelben, aminek bolgár tulajdonosa volt.

  #165259 Hozzászólás

  GC (kiegészítés)

  Egy pontosítás; (most) a helikopteres mentés 2000 USD (vagy rosszul emlékeztem, vagy változott).
  Egyebek;
  – a 2002-es túra során a South Kaibab Trailhed-rõl írok (ez a Yaki elõtti leágazástól indul). Ez ugyan nehezebb, ám lehetõség van rövidíteni az Indian Garden felé ha valaki épp ki akar dõlni (Tonto trail) – megjegyzem, nem emlékszem a leágazás pontos helyére, vagy az azt jelölõ táblára, noha erre igencsak oda szoktak figyelni … Felfelé a B.A.T.-el jöttünk fel.
  – South Kaibab Trailhed részletek;
  ELEVATIONS:
  Cedar Ridge ‘6060
  Skeleton Point (hitching post) – ‘5200
  Tonto Trail Junction – ‘4010
  Tipoff – ‘3870
  Bright Angel Campground – ‘2546
  MILEAGE:
  Cedar Ridge – 1.5 miles
  Tonto Trail Junction – 4.4 miles
  Tipoff – 4.6 miles
  Black bridge – 6.7 miles
  Bright Angel Campground- 7.1 miles
  (approximate distances)
  – térképekrõl ; PDF file – Backcountry Use Area Map – 557kb (ezt érdemes megkeresned.) Egyébként a Park bejáratánál kapsz hivatalos brosúrát, valamint a vizitor centerben részletes térképet arról a régióról, ami érdekel. A rangerek igen felkészültek, és ötletekkel javasatokkal segítenek optimális napi programot kialakítani – ez igaz minden NP-re.
  – McKenzie-vel egyetértve; az újság (The Guide) igen hasznos, pl részletes térkép volt a miénkben. Mostanában megkérdezik a kapunál, hogy kérsz-e egyáltalán térképet – érdemes nem kihagyni, ugyanis (szemben a korábbi gyakorlattal) a színes példányokért a Visitor Centerben már többnyire fizetni kell.
  Nekem nagy élmény volt elõször megnézni a Google Earth segítségével, hogy hol is jártam. Jól kivehetõk a trail-ek, a hidak, még a színes hátizsákos túristák is… Javaslom!
  Csak javasolni tudom azt is, hogy egy nappal korábban érkezzetek – a rim túra sem megvetendõ program, számos figyelemre méltõ kilátó hely van, mint pl a Desert View (ahol azért nekem inkább a torony tetszett igazán). A korai érkezés lehetõséhet ad arra is, hogy a felmérjétek, hogy mennyire vagytok jó kondiban, milyen lesz a másnapi idõjárás (ezt az NP service folyamatosan publikálja), stb… Lehet hangolódni.

  #165258 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ja persze…;)

  Sokra õ azzal nemviszi amit belépéskor kap, mert az angolul van. Egyébként pedig minden tudnivaló a témárol ott van a hivatalos lapon. Nem kell ezért várni a lélegzettel, mert az csak egy kattintás. Akinek az nem elég, az pedig emil is kérhet továbbit. Angol leckéket nemadnak, pedig ügye az minden tudás alapja.

  #165257 Hozzászólás

  McKenzie
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  meg egy dolog

  So es electrolites potlasa fontos, egy Gaterade vagy hasonlo sport ital egy napra eleg. Egy ket extra zokni is jol jon, mert a trail nagyon poros, es a poros zokni feldorzsoli a labat. A cipod szine is megvaltozik a portol, ne sajnald. A belepodij most ment fel $25. Belepeskor kapsz egy nagyon hasznos kis ujsagot terkeppel, es park szabalyokkal amiket erdemes elolvasni, mert a rangerek komolyan veszik oket. Csodalatos hely, jo hangulat.

  #165256 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Matai talált valamit csak nemtudja merre kell elindulni vagy hogy azt hol találta. Ilyen egyszerü hülyeségekkel én nem foglalkozom. Ezt meghagyom a gyengébbeknek.

  #165255 Hozzászólás

  McKenzie
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Trails

  A deli oldalon ez a ket fenntarott trail van. South Kaibab es Bright Angel Trail. A legtobben a Bright Angels valasztjak, mert van rajta viz, es arnyekosabb. A Kaibabon majdnem a plateau pointing napon mesz. ( North Kaibab a South Kaibab folytatasa az eszaki Rimre)
  A tobbi trail amit lattal, ( Hermit stb, vagy nem fenntartott trail, vagy pedig osszekotok a Tonto is Indian Garden a Kaibab es a Bright Angel trailek kozott. Foleg ha egy napon nem akarod jarni az folyoig is vissza, nem ajnlatos ezeket valasztani. Vagy a Bright Angel, vagy a South Kaibab. Menj le a S- Kaibabon, es Tonton at a Bright Angelre es up on the Bright Angel.
  Kalap, bandanna, hosszu ujju ing kell, ha megnezed az osszes trail boss-on az van. Ahogy melyul a canyon ugy melegszik. Egy gallon per person viz kell egy napra. Ha jon a mule karavan, meg kell allni es neked kell az osveny kulso szelen allni amig el nem haladnak. Ha tovabb mint egy nbapot vagy a trailen kall venni egy back country permitet, elore, mert szezonban nincs mindig eleg. Kapsz terkepeket is a belepesnel es egy nagyon hasznos kis ujsagot.

  #165254 Hozzászólás

  MataiAnd
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ja mégse

  megint én vagyok

  mégse csak ennyi van, találtam egy csomót, de ahogy én láttam, csak ezen a kettõn lehet elindulni lefele??? vagy hogyan van ez? teljesen össze vagyok már kavarodva? lenn a canyon-ban van vagy 30 túraútvonal…

  MELYIKET VÁLASSZUK?????

  #165253 Hozzászólás

  MataiAnd
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kérdés

  sziasztok,

  hát akkor amiért ez a fórum egyáltalán mûködik:

  ezeket a gyalogtúrákat találtam le a folyóhoz:

  – Bright Angel Trail
  – South Kaibab Trail
  – North Kaibab Trail

  melyik milyen? ki melyiken volt, melyiket ajánljátok? melyik a legkönnyebb, legnehezebb, legszebb, stb…

  elõre is köszi a válaszokat

  #165252 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  felvilágositás

  Csigabiga nick-t cserélt és lágyfejü társával folytatja a dialogust, mivel itt már többször is besültek. Ezt nehéz volt nekik lenyelni. Nem tudtak itt produkállni, küzködtek vagy rosszul tudtak. Az hogy valaki tanul angolul határozottan segit. Ez viszont még nem jelenti hogy itt tud, sõt
  sokkal veszélyesebb, mikor õ azt hiszi hogy tud, és csak keveri itt a szezont és a fazont.

  Egy gyenge angolos itt látogathat vagy élhet, de akkor is csak gyenge marad, és azt képzelli hogy a magyarok erõssek. Magyarok 20 évvel levannak maradva tudományban és szaktudásban. Azt tudják amit nekik leforditanak még a hirekböl is. Ez általában késõn vagy soha nem történik. Fontos dolgokban itt tõlem kapják az infot. mikor én egyet kattintok. Remélem ezzel segitettem

  #165251 Hozzászólás

  Bill21
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hello.

  Matai, tökéletesen igazad van .

  A fórum arra valo és arrol kellene , szoljon , hogy segitsünk egymásnak .Valo igaz élmény volt olvasni tcooper sorait !
  Azt én sem értem hogy csigabiga miért majmolja ,utánozza Coolmann Bálintot ill. stilusát, gunybol avagy tényleg felnézne rá::)) Persze lehet azért van mert én is gyenge angolos vagyok. Bár ennek ellenére már 3x voltam odaát és szeretném elmondani hogy nem a legeszesebb embereknek tüntek az amik!!!!

  Még jó hogy nem kell mindenkinek perfekt angolnak lenni és computer mágusnak ahhoz hogy utazhasson!Bár el kell ismerni,hogy ezek elönyök , mert az amik igen elenyészö száma beszél más nyelvet…
  Jó utat neked Bill21!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 26
Hozzászólás: Grand Canyon-rol mindent IDE
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.