Gratulalunk Eross Zsolt és Várkonyi László!

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Gratulalunk Eross Zsolt és Várkonyi László!

 • Indította
  Témakör
 • #4095 Hozzászólás

  Webmaster

  Az utazas.com munkatarsai szivbol es buszken gratulalnak Eross Zsolt és Várkonyi László sikeres utazasahoz. Eross Zsolt és Várkonyi László, magyarkent elsonek, helyi ido szerint 2002 majus 25-en, 11:00 ora korul elertek a Fold legmagasabb pontjat, Everest 8850 m, Nepal.

  Gratulalaunk, biztonsagos visszautat es tovabbi sikeres utazasokat kivanunk Eross Zsolt és Várkonyi László!

  utazas.com teljes csapata

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #89619 Hozzászólás

  Panda

  friss hirek a nagyvilagbol

  akit erdekela EZS-VL interju a Mancs legfrissebb szamaban
  http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp

  #89618 Hozzászólás

  Somos

  Esetleg irígy (?)

  Szerintem a Panda ismeri, de nem kedveli Erõss Zsoltot. Vagy egyszerûen irígy.
  Neki mindegy, hogy “csak” palackkal tette meg a végsõ távot, vagy volt már fenn korábban is magyar…, de ne Erõss Zsolt legyen az elsõ !
  Pedig ez elég egyszerû, el kellene olvasni a listát, hogy ki az elsõ MAGYAR, aki feljutott ?! Tudniillik, amikor pl. Bölöni László futballista a román válogatottban játszott, a sikereit nem magyarként érte el. Szeles Mónika sem ! És még sokan mások sem (csak mi jegyeztük a sikereiket sajátunknak).
  Erõss viszont igen. Várkonyi is. Magyar expedíció, magyar részvevõkkel. Punktum !

  #89617 Hozzászólás

  Monk

  Mindenki

  Miért anyáztok?
  Nem mindegy?
  Felment. Fent volt. Késõbb lejött. Egy darabban. GRATULÁLOK. Csók. Ennyi.
  Ne osszátok az észt.?!%@& (Kérõ jel miért nincs?)

  #89616 Hozzászólás

  Panda

  feltetlen gratulaciom fogadjatok!

  nem ellenörzött Gergõ forrás az utazás egyik másik forumán azt írja, hogy magyar ember már volt fenn, épp román útlevéllel balizekedves :),(off: gratulalok magadhoz! kerdes: akinek a nagymamaja Temesvaron született, de otthon csak németül beszéltek, az osztrák opapa okan, nevük viszont kifejezetten felvidéki, mas oldalagakat pedig hagyjuk, az most akkor vermagyar? :) bocs, ezt igazan koltoi kerdesnek szanom, de hat az ilyen feldobott labdat nem birtam nem lecsapni. Remelem a te unokaid mar elvesztik a kisebbrendusegi komplexusukat barhol is elnek majd Erdelyen kivul.)
  andreaskedves, helikopter nem megy 7000 felé, mert nincs neki levegoje:))) magatokbol indultok ki, hogy fel sem teszitek a masikrol, hogy joindulattal kerdez?

  #89615 Hozzászólás

  szg

  én boldog lennék

  ha akárhányadikként is feljutnék, mert akkor is a világ népességének igen kis százalékába (vagy inkább ezrelékébe) tartoznék aki elért valami nagy dolgot a saját erejébõl

  #89614 Hozzászólás

  andreas

  elég volt

  igen aki fikázza a srácok teljesítményét, azok szanaszét irigykedik magukat…igenis világraszóló esemény nem csak az olimpiai aranyérem, meg ilyenek hanem ez is…aki nem így gondolja és gonoszkodik, meg irigykedik, meg kötözködik, az inkább tartsa meg magának a véleményért, ne rondítson mások örömébe, ne tegye keserûvé a szájunk ízét a galád kritikájával. mert az olyan csak a mocskos száját járatja és nem öregbíti az ország hírnevét, és nem írja be saját magát sem az emberiség, sem Magyarország íratlan krónikájába. és zárszóként akármit is mondanak az ilyen okostojások, ha egyszer is az életben -talán palackkal vagy anélkül, vagy akár helikopterrel-feljutnak a Mount Everestre, akkor is már csak másodikként mehetnek oda, mert a jobbak megelõzték õket és ez nagyon fáj nekik…és ez elég sz@r érzés lehet az irigyeknek :-)))

  #89613 Hozzászólás

  Zsu

  magyar vagy magyarabb

  Ebbe az erdélyi témába nem kéne nagyon belemenni. Magyarok vagyunk, de aki erdélyi, az magyarabb? Bocs, Belize, ezt te kezdted… kérlek benneteket, ezen az oldalon ne kezdjünk erdélyi õsmagyar vitát, maradjunk témában Hópárducnál, csak kikívánkozott belõlem.

  #89612 Hozzászólás

  szg

  tiszta idióták

  vagytok.

  fent volt, ez a lényeg. eddig is rengetegen próbálták (oxigénnel, anélkül) aki itt okoskodik és fikázza azt aki fent volt az menjen és mutassa meg.
  tõlem mehet szkafanderben is

  #89611 Hozzászólás

  belize

  belize

  NEKEM MIT ? AZT HOGY EN IS AZ VAGYOK ES itt meg a hirekben mondjak hogy oxigen palack meg minden es hogy Varkonyi oxigen nekul 8750 ig ment es ugyanolya tejesitmeny mint ZSOLTE es huje duma csak zavarja oket hogy ERDELYI A GYEREK ES NEM HONOS MAGYAR de kulonben ilyenek a magyar emberek ! A LENYEG ZSOLT FONT VOLT ES O AZ EGYETLEN MAGYAR AKI FONT VOLT a tobbi meg szivjon gazt egyszeru es nagyszeru

  #89610 Hozzászólás

  Panda

  belize, somos

  ha kérhetném kicsit bõvebben, hogy mire gondolsz? :)mi számít neked sokat abban, hogy Erõss belevaló erdélyi csávó?

  #89609 Hozzászólás

  Somos

  Jól beszélsz Belize !

  Ammen !

  #89608 Hozzászólás

  belize

  ugy az

  Holgyeim es uraim az EROSS ZSOLT ERDELYI SZEKELY CSAVO ES EZ NEKEM SOKAT SZAMIT :):):)HAJRA ZSOLT TE VAGY A KIRALY

  #89607 Hozzászólás

  Randa

  “ez egy nem vilagra szolo esemeny” ???

  Talán tudod, õk az elsõ magyarok. Nekünk tehát igenis világraszóló esemény !

  #89606 Hozzászólás

  KunG

  Szerintem

  ez egy olyan fórum (vagy legalábbis remélem), ahol mindenki kérdezhet, és felvethet témákat. Nem kell letorkolni, Panda álláspontja szerintem jogos, és természetesen nem vitatja a teljesítményt.

  #89605 Hozzászólás

  Panda

  kerdesemre a valasz hianyzik!

  Lotshe, olvastam mar ezt a beirasod, es ismertem is azokat a tenyeket, amiket megemlitesz benne. fighter, ha te is alaposan olvasnad itt a tobbi dk-azsia forumot, akkor lathattad volna, hogy szerenyen, de kivettem reszem a magassagbol. De tovabbra sem ertem, hogy mi koze ennek az altalam felvetett kerdeshez! Egy masik hasonlattal, ami talan elkepzelhetobb: szep dolog, ha valaki 19 perccel futja a 7000m-t, lehet, hogy orszagos csucsot is dont vele, nekem soha sem lesz eselyem 25-on belul futni, es 30 alatt mar boldog lennek (bocs, a szamok talalomra), de 1. ez egy nem vilagra szolo esemeny, 2. ha turboznek drogokkal, akkor biztos mindenhonnan kizarnanak. (es hogy ne kerdezz ujra, vagy ne kelljen keresgelned: voltam az Annapurna körön, ami kb. 5400m, fenn a hagoban aludtunk, tehat kicsit hosszabb idot toltottunk a szokasosnal, nagyon jo eroben ereztem magam felfele menet, de reggelre en is ereztem, hogy ez mar faraszto magassag oxigenpalack nelkul :).)
  Fighter, es ha nem lettem volna akkor nem kerdezhetnek? Amit felvetettem, azt szerintem “hegymaszo” ervekkel tamasztottam ala. Tehat mirol is van szo? :)

  #89604 Hozzászólás

  fighter

  Na, kedves Pannnda!

  Jártál már magashegységben ? Ha igen, meddig jutottál fel palackkal ? És nélküle ?
  Na, errõl van szó !

  #89603 Hozzászólás

  Lothse

  Pandának bemásolom mégegyszer

  Igen komoly különbségek vannak az oxigénnel vagy anélkül, meg a 7800 méterre beállított oxigénpalack és az 5000 méterre beállított palack között.

  5500-6000 méter az a magasság ameddig még a szervezet regenerálódni tud. Afölött bármit csinál, akár pihen akár alszik akkor is leépül a szervezete, sorvadnak az izmai, lefogy, elfogy. Magyarul minden egyes mozdulat jóval több nehézséget okoz, és sokszor nem is az izmok, hanem az akarat viszi elõre az embert. Azok a turisták akiket a serpák segítségével visznek fel, nem akklimatizálódnak, beállítják nekik a palackot az 5000 méter körüli magasságra oszt’ feltolják õket, és anélkül mennek fel, hogy a szervezetüket különösebben próbára tennék. Egyébként nem jutna fel annyi 50 év feletti férfi-nõ, féllábú stb. Nekik kiépítik a tábort a serpák és ha kell felhúzzák a tetõre. Egyébként a sherpák is emberek, õk is használnak oxigént, ha nem is állandóan. A csúcsra azért õk sem tömegével másznak fel, oda csak a legjobbjaik jutnak fel. Meg már csak azért is használnak oxigént, mert a nagy magasságban a realitásérzék, döntésképesség jelentõsen csökken, nem megengedhetõ, hogy a vezetõk, a serpák bármelyike rossz döntést hozzon. A srácok saját maguk cipelték fel a holmijaikat, építették meg a táborokat és mint mondtam nagy magasságban mindenképp épül le a szervezet. Vagyis mig megépítik a tábort fogy az erejük, fõleg úgy, ha a megépített tábort egyszerûen ellopják. Nem tudom, hogy hol töltötték a 16.-i éjszakát, de hogy élve lejöttek, mi több, ennek ellenére elindultak a csúcs felé, az ottani körülmények közt, az számomra nagyobb fegyvertény, mint hogy megmászták. Arról nem is beszélve, hogy az elsõ csúcskisérlet után volt /akarat!!!/erejük visszamenni és egyrészt megmászni palackkal, másrészt felmászni olyan magasra amilyenre, oxigén nélkül. Nagyon szép teljesítmény.

  Az meg hogy 7800-ra beállított palackkal ment fel az egyikük, az azt jelenti, hogy 7800 méterre akklimatizálódnia kellett. És az sem kis teljesítmény. És a Déli nyereg, ahonnan használta, még nem a csúcs, odáig még akár oxigénnel, akár anélkül, komoly erõfeszítés felmenni. /Mindössze két nap pihenéssel a két csúcstámadás közt/

  Én magam ugyan csak négy és fél ezer méteren voltam, szintén a himalájában, de már ott is néha egy-két lépéshez tiz percet kellett pihennem. Mondhatom csodálom õket.

  Üdv.

  L.

  #89602 Hozzászólás

  Panda

  Ahmet

  miert ne merjen barki barmit kerdezni- biralni? MI EZ A HANG?! es miert ne a fotelbol-samlirol-toloszekbol-allva?
  Egy kerdes, ami korul kikristalyosithatjuk a problemat: (dicseretes) sportteljesitmeny-e az, ami a hegymaszo kozosseg alltal el nem fogadhato eszkozok felhasznalasaval szuletik meg? (mas szemszogbol: Nem volt-e egy kicsi csalas abban, ahogy an Eross felment?)

  #89601 Hozzászólás

  Ahmet

  Senki…

  …ne merjen bírálni ilyen teljesítményt, otthonról a fotelból.
  GRATULÁLOK!

  #89600 Hozzászólás

  Ke

  Bar…

  … mar sokan mondtak elottem, es lehet, h. uncsi ismetlesnek tunik, de nagy GRATULA mindenkinek aki reszt vett ebben a maszasban. Tenylegesen maszok es moguttuk allok. Nagyon nagyon nem semmmi teljesitmeny!!!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 37
Hozzászólás: Gratulalunk Eross Zsolt és Várkonyi László!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.