Gruzia

 • Indította
  Témakör
 • #45859 Hozzászólás

  Zichron

  Augusztusban szeretnek eljutni Gruziaba.
  Ismeroshoz megyek, ezzel nincs gond.
  Hogyan lehet a legkedvezobb aron, lehetoleg nem tobb nap alatt, eljutni Tbilisibe?
  Varom a javaslatokat!
  Elore is koszi

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439714 Hozzászólás

  Kristóf

  Grúzia

  Csak Batumiban, és Tbilisziben voltam kb egy hetet, már visszafelé jöttem Közép-Ázsiából, és szorított az idõ. Nagyon szép várososok, de nagyon nagy a szegénység. Viszonylag olcsó, a kaják finomak, az emberek többsége közvetlen, barátságos, bár sokan figyelmeztettek, hogy – különösen Tbilisziben – sok a rablótámadás. Azért mindenképpen érdemes elmenni, de – fõleg, mert lányok vagytok – legyetek óvatosak. Egyébként én vadkempingeztem, de ezt csak olyan helyen szabad, ahol nem vagy szem elõtt! Szerintem Gorit mindenképp mézzétek meg, ott született Sztálin, nekem sajnos nem volt már idõm rá. Az esetlegesen lezárt határ miatt pedig hívjátok fel a török követséget.

  #439713 Hozzászólás

  zsocsi

  Törökországon át…

  …mentem én is 3 éve. Trabzonban érdemes megállni útközben, mert van mindenféle látnivaló (Sumela kolostor, szép hegyek). Szerintem Isztambulból két hét alatt meg lehet járni (bizonyos korlátozások mellett…)
  Amúgy nem árt résen lenni: egy-két hete valami belsõ konfliktus (Batumi környékének kormányzója összeveszett a központi grúz hatalommal) miatt lezárták a határt Törökország és Grúzia között, tehát nem biztos, hogy mindig át lehet jutni.

  #439712 Hozzászólás

  Zichron

  köszi

  a hasznos infokat…
  A Malévnak van olcsó repjegye Istambulig, azt hiszem azt bevállalom, onnan meg ha van helyi közlekedés és nem életveszélyes (egy nõnek, vagy kettõnek) akkor miért ne?
  Igazából izgalmasabb lenne, földön maradni végig de az idõ szorit. Csak 2 hetem van (mármint ott)!
  Merre jártál Grúziába???
  mennyi ideig? stb…

  #439711 Hozzászólás

  Kristóf

  Törökországon keresztül

  Két éve voltam Grúziában. Szárazföldön mentem, így jóval olcsóbb, mint repülõvel. Iszambulból mennek buszok Hopába, ez a Fekete-tenger partján van kb 15 kilométerre a grúz határtól. Akkor a buszjegy Isztambultól Hopáig 15 dollár volt, azóta lehet, hogy drágább, de a vonat biztosan olcsó, azzal elmehetsz Erzurumig, és onnan busszal Hopáig. Ez kerülõ, de szerintem olcsóbb, mint a közvetlen buszjárat. A vonaton nemzetközi diákra kapsz kedvezményt! Egyébként Törökországban a stopp ingyenes, és könnyen felvesznek, szerintem azt is érdemes megpróbálni. Török vízum a határon 20 dollár, a grúz-török határon is kiadják, amikor visszafele jössz. Grúz vízumot Bécsben tudsz csináltatni, nekem tavalyelõtt még aznap beütötték, nagyon segítõkészek voltak. Isztambulig szerintem ne vedd meg itthon a nemzetközi vonatjegyet, olcsóbban jössz ki ha helyi közlekedéssel utazol Szerbián, vagy Románián, majd Bulgárián keresztül, feltéve, hogy nem akarsz stoppolni ( én mindig így mentem ).
  Jó utat!

  #439710 Hozzászólás

  Zichron

  köszi mindenkinek

  ,hogy válaszoltatok.
  Tudom, hogy Ázsia, sõt azt is tudom, hogy van olyan topik is, csak véletlenül ide csúszott be a dolog. De azt hiszem a lényeg nem ezen van.
  Megnéztem, bécsi indulással vannak lehetõségek, nem is olyan drágán. A Lufthansával is próbálkoztam, de valóban csak Prágán keresztül és baromi drágán mennek. Gondoltam olyanra is, hogy esetleg Isztambulig repülök és onnan hajóval át a Fekete – tengeren, csak azt nem tudom, mennyi ideig tart egy ilyen hajóút, milyen gyakran járnak, mennyire biztonságos is mennyibe kerül! ha esetleg van ötletetek, szívesen elolvasnám!
  Amúgy voltatok már Grúziában? vagy a környéken?

  #439709 Hozzászólás

  biztosan

  Na, jó kombináljunk itt.

  Megnéztem a Turkish menetrendjét és Leifnek igaza van, szállnak oda. Amúgy kézenfekvõ megoldás az Aeroflot is, õk is repülik. Lufthansa-val és Air France-szal ne próbálkozz, nem járnak arra. A Turkishnél még mérföldeket is gyûjthetsz. Lehet, hogy oroszéknál is, azt nemtom.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gruzia
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.