Gyereket kihozatni Amerikaba

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Gyereket kihozatni Amerikaba

 • Indította
  Témakör
 • #21096 Hozzászólás

  Sziasztok,tapasztalatokat szeretnek olvasni,illetve tanacsot kapni.
  Par napja volt az eskuvom,es keszulunk beadni a zoldkartya kerelmet,az a problemam,hogy van 2 kiskoru gyerekem Magyarorszagon,19es 14 evesek,akiket ki szeretnek hozni amilyen hamar csak lehet.Az ugyved,akit megkerdeztem azt mondta hogy egyszerre lehet kerni a gyerekeknek is a dokumentumokat,csak az a baj,hogy ok min 1 ev es max nem tudni mennyi ido mulva kapnak meg,szoval ezek szerint kifutok az idobol mivel szerettem volna ha a kisebbik fiam itt kezdi mar el szeptemberben a sulit mivel most fejezi be otthon a 8-ik osztalyt.
  Olyan infot is hallottam hogy volt akinek 3 evebe kerult mire ki tudta hozni a gyerekeit,na en azt nem birnam ki,vagy tudtok e olyat,hogy most nem irom be oket a papirokba,es nyaron csak kihozom oket Estaval,es utanna intezzuk tovabb,teljesen tanacstalan vagyok,ez szerintem rizikos.Koszonom a valaszokat elore is..

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #456874 Hozzászólás

  Bojtaragi

  Semmi Gond

  En most inteztem a papirokat. a gyerekeimnek, ugyved nelkul :). Szoval amennyiben a gyermekeid a hazassagkotesetek napjan nem toltottek be a 21. Eletevuket, minden tovabbi nelkul gyorsan ki fognak tudni jonni. Azonnal be tudja tok adni erre a kervenyt, par honap es dontenek. De a gyerekeknek addig mo- n kell lenniuk, a papirokat meg itt kell beadni .Azt az ugyvedet meg zavarhatod a fenebe….mert egyertelmu hogy kulon aktat akar… Dupla penz… En mindig mindent magamnak inteztem, soha nem volt gond.Az ugyvedek csak huzzak az idot, meg tobb penz remenyeben . Akikkel anno egy idoben kezdtem, meg most is varnak, persze ok ugyveddel….Mindenfelekepp tuntessetek fel a kerelemben a gyerekeket ! ! Remelem minden siman fog menni !:). /Mo- n csak abban az esetben lehet beadni a papirokat, ha a hazassag ott kottetett, de akkor otthon kell megvarni a papirokat is /

  #219659 Hozzászólás

  Stesi,

  bocs, félreértettem a problémádat. Attól még az infó jó, amit beírtam. De kiegészítem néhány nagyon fontos dologgal.

  Az ESTA 90 napos tartózkodást tesz lehetõvé, nem bevándorló státuszban. Ez az ESTA alapján nyert státusz nem változtatható meg, és egyfajta nyilatkozat is arra, hogy ha megsérted a bevándorlási törvényt, akkor lemondasz a fellebbezési jogodról. Azaz – értelmezésem szerint -, ha egy ellenõrzésnél lebukik valaki, akkor nincs bírósági tárgyalásra joga, míg egyébként lenne.

  Bonyolítja, de segíti is a helyzetet, hogy gyerek nem sértheti meg a bevándorlási törvényt (bár a 19 éves már határeset lehet szerintem,de most nem keresem ki. De az, aki a gyerekeknek az ESTA-t kérelmezi, az igen. Ha például a gyerekek apja, akkor az megint egy érdekes dolog lehet, mert az õ intézkedéseidért nem lehet Téged felelõssé tenni.

  A zöldkártya kérelemben fel kell tüntetni, hogy ki mikor, milyen módon lépett be az USA-ba, a gyerekeid esetében is, és ezt igazolni is kell. Ezek után nyilvánvaló lesz, hogy a szándékod nem volt jóhiszemû, ha Te kéred nekik a beutazási engedélyt. (Tudom viccesen hangzik, de számít!)

  Kérhetsz (ill. a férjed kérhet) a gyerekeknek bevándorló vízumot, de annak az elbírálása valóban rengeteg idõ szokott lenni. (le tudod ellenõrizni itt, most épp mennyi: uscis.gov processing time) Tudomásom szerint van arra mód, hogy az amerikai állampolgár közvetlenül, személyesen a nagykövetségen adja be a bevándorlási vízum iránti kérelmet (pl. Budapesten), és ekkor az ügyintézési idõ jóval rövidebb, csak hetek, esetleg hónapok, de nem évek. De errõl konkrét infóm nincs, mégis érdemes lehet körbejárni ezt a témát, mert ez lenne a legkézenfekvõbb, és legtisztább. Ha ez nem megy, akkor:

  Talán azt lehetne, hogy nagyon gyorsan, még a Te ZK kérelmed beadása elõtt beutaztatod õket, de az apjuk (!) intézi az ESTA-t, és aztán együtt kérelmeztek a gyerekekkel és megpróbáljátok kimagyarázni, hogy az apjuk nem tudta, hogy Te mit akarsz, hogy férjhez mentél, stb… Akár még életszerûnek is tûnhet.:)

  Én talán azon az úton is elgondolkodnék, hogy megvárom a saját zöldkártyámat, az legalább legyen meg. De nem kérném meg a gyerekeimnek, hanem részükre akkor adnék be (ill. a férjem) ZK kérelmet, ha már sikerült õket nem-bevándorló vízummal, vagy ESTA-val beutaztatni õket, amit a magyar apjuk kért meg számukra.

  Ha ez nem sikerül, mert sem ESTA-val, sem nem-bevándorlóval nem tudnak kijönni, akkor még mindig be lehet adni részükre az I-130-ast Budapesten, vagy az USA-ban, az elbírálást ez esetben Magyarországon kellene kivárniuk. Így kb. fél évvel meghosszabbodik a dolog (és a bizonytalanság), de legalább nem rontottad a saját esélyeidet. A nagyobbik gyerek is belefér még ennyi csúszásba. Ld. az elõzõ kommentemet.

  NAGYON határozottan javaslom, hogy konzultálj ügyvéddel, mielõtt bármit lépnél, különösen arról, hogy kit milyen felelõsségek terhelnek, ha a gyerekek miatt bárki is megsérti a bevándorlási törvényt, különösen az ESTA-ra vonatkozó részt. Nekem nincs semmi tapasztalatom errõl. Végül így, vagy úgy, de meg fogjátok kapni mindannyian, csak az nem mindegy, hogy mennyi idõbe és pénzbe fog telni.

  Amúgy jó kis probléma, szeretem az ilyesmit.

  Minden bántó szándékot mellõzve érdeklõdöm, a házasságkötést megelõzõen nem gondolkodtál el a gyerekeid ügyén? Vagy ilyen az, ha az ember nem lát semmit a szerelemtõl? Te jó ég, mi vár még rám?

  #219658 Hozzászólás

  zöldkártya gyereknek 21 év körül

  21 éves kor alatt kérhetõ a szülõével együtt. A kornál az számít, hogy a kérvény beadásakor hány éves a gyerek. Ha elhúzódik az ügyintézés, és betölti a 21-et, az nem számít. Child Status Protection Act. a neve a jogszabálynak, ami ezt a kérdést rendezi. Az ügyvéd nem ismeri? Mert akkor piszok gyorsan váltsatok ügyvédet. :)

  Itt a link hozzá:
  http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=1f0c0a5659083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=1f0c0a5659083210VgnVCM100000082ca60aRCRD

  Ma elöntött a szeretet érzése a föld minden lakója iránt (kivéve a pókokat) , ezért vagyok ilyen segítõkész.

  #219657 Hozzászólás

  Hm… Stesi

  Valaki majd kijavít, ha valami oltári nagy baromságot írok, de én azt hallottam, hogy az a szülõkkel együtt járó zöldkártya csak a gyermek nagykorúságáig, azaz 21 életéves koráig igényelhetõ. Ha már a nagyobbik 19, ne vacakoljatok sokat! Már csak azért se, mert ha nem kerülsz bele az idei elbírálási kvótába, elhúzódhat. Lövésem sincs, hogy honnan szabtam az infót. Talán lehet benne valami, talán nem. Talán az ügyvéd tényleg hasznossabb az utazas.com-nál.

  #219656 Hozzászólás

  en4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  stesi

  Joenak igaza van. De en hallottam mar olyat is, hogy jobb ha itt vannak a gyerekek, amikor beadjatok a papirokat, es akkor egyszerre kellene beadni a tieddel. Szerintem azert tesz majd tobb idot nekik, mert nincsenek itt. Ha itt lennenek egyidoben kapnatok meg.

  #219655 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  steszi

  Ez egy jogi kerdes, amire a legjobb, ha ugyvedektol keresel valaszt. A neten talalsz egy csomo “free legal advice” site-ot, ahol feltehetsz barmilyen legal kerdest es ugyvedek valaszolnak ingyen, ha nem akarsz penzt kolteni.

  Addig legalabb a torvenyekkel megismerkedhetsz itt, ha meg nem tetted volna:

  http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=f63da6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=f63da6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Gyereket kihozatni Amerikaba
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.