Gyógyszerek Indiába

Kezdőlap utazas.com Fórum Egészség és utazás Gyógyszerek Indiába

 • Indította
  Témakör
 • #26094 Hozzászólás

  M. Dezsõ

  Megint en es megint India: milyen hazipatikat ajanlotok a hatizsak aljara berendezni: ne a “tankonyvet” idezzetek, hanem kinek mire volt szuksege: malaria, sargalaz, kigyocsipes es hasonlok.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #305782 Hozzászólás

  szilvi

  A Lariamot illetoen…

  A Lariamot teljesen feleslegesen szeded Delhiben es az Eszaki reszeken a szunyogok(pontosabban amit hordoznak) teljesen rezisztensek. Itt a Chloroquine-t vagy azt tartalmazo malariaellenest kell szedni ez nem is olyan bika eros mint a Lariam. Ez utobbi inkabb akkor jo ha mar elkaptad. A Chloroquine-t itt Delhiben megkapod barmelyik patikaban nem tobb mint 200 ft-ert.(18 rs volt 20 szem). A Lariam ellenben kozel 6000 Ft otthon. Persze azt is hozz magaddal mert ha elkaptad jol jon. Meg itt vagyok 2 honapig Delhiben, ha valakinek kerdese van szivesen valaszolok.

  #305781 Hozzászólás

  Viki

  Vigyél vízforralót

  Ha melegebb éghajlatra készülsz célszerû elbattyogni a Markó utcai ÁNTSZ rendelõbe, ott elmondják mire kell vigyázni. Miért a tudatlanság miatt betegedj meg? Vigyázat! Ha a László Kórház trópusi tanszékére beutaló nélkül mész -ott írják fel a gyógyszereket-, levesznek 3000 forinttal (1,5 éves adat). A maláriáról azt mondják, csak egyszer kell megkapni…És ha beszélsz olyan emberrel, aki amõbát szedett össze biztos kihagyod a jégkockát meg a lasszit. Egyébként a hasmenés nem kötelezõ. A palackozott vízzel kell vigyázni, mert az eldobott flakonokat kiszedik a szemétbõl és újra feltöltik. Mindenkinek melegen ajánlom, hogy vigyen 1,5-2 literes vízforralót. Hosszú távon megéri, pláne ha többen vagytok és így nem szaporítod napi két mûanyagpalackkal az ottani szemétállományt. Viszont van egy hátránya: cipelni kell. Konektor mindenhol van, igaz Nepálban néha szikrázik, de azt mondják ez arra normális.

  #305780 Hozzászólás

  Tom

  Darjeeling

  Én voltam Darjeelingben. Körösi Csoma sírját nem néztem meg. (Ciki!? Majd legközelebb…) Varanasiból (Benares) mentem vonattal Siliguri-ig, onnan pedig jeeppel tovább. Egyszer romlott csak elvonat… Egyébként minden ok volt.

  #305779 Hozzászólás

  zoli

  gyógyszerk Indiába

  Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy Darjeelingbe, Körösi Csománál járt-e valaki? Ha igen milyne útvonalat ajánl? Magam egyébként voltam már Indiában és Nepálban is, meglepni nem tudtok… Ölelek mindenkit.

  #305778 Hozzászólás

  Grabovszki

  Gyogyinak

  doxiciklin. A razos napokon egyet-egyet be kell kapkodni. Mi az hogy esos evszak? Most nalunk is azt mondanad.
  Sri Lankarol mondana valami valamit, Colombo Maldivrol hajoval hogyan?

  #305777 Hozzászólás

  gagarin

  Azaz!

  Pontosan, Miklós!
  Ezekre már nem emlékeztem. De úgy tûnik, a helyzet mit sem változott 5 év alatt…

  g.

  #305776 Hozzászólás

  Virág Miklós

  Indiából Nepálba

  Gagarin írását szeretném kiegészíteni. Delhi-bõl (vagy Varanasi-ból, vagy még Calcutta-ból) Gorakhpur-ig lehet menni vonattal, ez a város van legközelebb a határhoz a vasútvonalak mentén. Az állomástól indulnak a buszok a határra (Sunauli), kb. másfél óra és úgy 20-25 IRS. Gyalog át a határon, vízum a helyszínen (15$ és foto). A nepáli busz a kb. 200 km-t Pokhara-ig kb. 10 óra alatt teszi meg. Kathmandu felé hasonlóan. Az út viszont gyönyörû!
  Az információ 1999.januári.

  Hát ennyit a gyógyszerekrõl….. minthogy így indult ez a szál, de annyi baj legyen!

  #305775 Hozzászólás

  gagarin

  Én is eláztam

  Hát, én is monszun alatt voltam kénytelen utazni (július eleje – augusztus vége).
  Elég szar, de meg lehet szokni, már csak azért is, mert nincs más választásod. De ha az ember egyszer eljut Indiába, inkább azzal foglalkozik, hogy minél többet lásson.

  Én Irán-Pakisztán felé mentem és az elsõ monszunközeli élményem valahol Quetta és Lahore között félúton jött, ahol az éjszaka közepén arra ébredtem a vonaton, hogy valami kurvára nem stimmel, de nem tudtam, hogy mi. Hát, ízzadtam mint a ló. Ott értünk be a monszun zónába. Onna kezdve (kis túlzással) ha egyszer kimostam valamit, az gyakorlatilag olyan vizes is maradt. 8000 % páratartalom 33-35 fokkal párosítva. Igazi szauna, csak nem lehet kijönni belõle.

  Az esõ érdekes, mert nem úgy mûködik, mint nálunk. Iszonyú hirtelen jön, rövid ideig tart, de brutális mennyiségû esik. És igen gyakran. Nepálban például hasznos volt, mert tudtuk, hogy minden nap este 7-kor esik, úgyhogy addigra fedél alá vonultunk. És jött is, mint az óramû.

  Azért ki lehet bírni monszun alatt is, de való igaz, hogy október és március között az igazi…

  Közlekedés -> attól eltekinve, hogy a fél életünket jármûvön töltöttük és minden késett, nem volt semmi gond. Minden járt. Nepálba rém egyszerû eljutni Delhibõl. Valahol le kell szállni a vonatról, onnan busz a határig (azt úgyis ordítják ott), majd átsétálni, onnan busz Pokharába, vagy Kathmanduba.

  Reasec -> állítólag már vannak jobbak is.

  Üdv,
  g.

  #305774 Hozzászólás

  Domszky Edit

  Monszun

  Két évvel ezelõtt voltam monszun idején. Sok volt akkor az áradás, ami néhány helyen gondokat okozott a buszos közlekedésben. Én is azt ajánlom, hogy elõbb próbálkozz meg Nepállal. Utánna könyebb megszokni Indiát. Vonattal menj el a határig, onnan pedig vagy autóval (én úgy mentem), vagy busszal tovább. A nepáli vízum akkor 15 dollár volt. Neomagnol ajánlatos, én még a hámozható gyümölcsöket is megmostam benne. Csak viszonylag drága helyen igyál lassit, mert különben elég veszélyes az európai gyomor számára. Ha mégis megtörténik a probléma, és beteg leszel tõle, fordulj indiai orvosokhoz, minden ilyen nyavalyát meg tudnak gyógyítani. Reasec sok kell, legalább heti egy doboz.

  #305773 Hozzászólás

  Karesz

  Monszun

  En monszun alatt voltam Indiaban, de meg a forro idoszak alatt erkeztem. Kimondottan orultem a monszunnak, mert a homerseklet 40-rol olyan 33 korulire esett. Az esotol nem kell felni. Legalabbis minket a ket honap alatt nem kapott el tul nagy vihar. (mint, amilyenek DK-Azsiaban vannak:))
  Nepalba eljutni nem problema. A hataron ket hetre szolo vizumot siman megadjak.(kell egy fenykep, es meg kell mondani, hogy hol fogod elhagyni az orszagot)

  #305772 Hozzászólás

  Bazsek

  Volt valaki Juliusban?

  Eddig ket emberrel talalkoztam, aki monszun idejen ment es nem sok biztatot mondott. Tud valaki errol konkretumokat? Mennyire lehet kozlekedni, es pl. Nepalba eljutni?

  #305771 Hozzászólás

  Virag Miklos

  Egészség megõrzés Indiában

  Én hat hetet töltöttem ott, néhány napja érkeztem. Nehány oltás ajánlott, de nem kötelezõ (Váci út, ÁNTSZ).
  Én használtam a Neomagnolt fertõtlenítésre. A hámozható gyümölcsökkel nem lehet gond. Az elején néhány napi önmegtartóztatás után szinte mindent végigkóstoltam az utcai árusok repertoárjából és nem bántam meg. Talán szerencsém is volt, de végig elkerült a hasmenés. Lariam-ot szedtem malária ellen, de valóban, ez inkább monszun idején fontos.

  #305770 Hozzászólás

  Magos György

  Egészségügyi problémák Indiában

  Gagarin írásához csatlakozom. Nem kell túlzásba vinni az elõvigyázatossági intézkedéseket, mert elronthatja az egész utat. Kötelezõ oltás nics (ebben Bea téved). Gagarinnak abban is igaza van, hogy egy kiadós hasmenést mely esetleg enyhe lázzal is együtt jár, nem lehet megúszni. Fertõtleníthetsz ahogy akarsz, de az utza porát nem tudud megszürni. S, hogy mi minden van az Indiai porban, azt nem részletezem. Ne menjetek tehát rövid, mondjuk tiz napos utakra Indiába, mert abból a két-három nap sok a hasmenésre és egyebekre. Viszont, ha minimum három-négy hétre mentek, abba már belefér egy ilyen rövid szobafogság.

  #305769 Hozzászólás

  saman

  egyetertek

  Egyetertek az elottem szoloval. ugyan indiaban meg nem jartam, de Torokorszagra is mindenki azt mondja, hogy csakis palackozott vizet, meg egyebek. Hat mi ket het alatt vegigittuk Anatolia osszes utmenti vizcsapjat, es semmi bajunk nem lett tole. Es egyutt ettunk egy csaladdal az asztal kozepere tett labasbol kezzel, es attol sem lett senkinek baja. Szamomra annal a visszatarto eronel, amit a gyomorrontas veszelye jelent, sokkal erosebb az a vagy, hogy minel kozelebb kerulhessek az helybeliekhez… na mindegy. azert szentablettat, es reasecet vinni kell mindenhova.

  #305768 Hozzászólás

  gagarin

  Tégla

  Emberek! Ha reggeltõl-estig csak azt nézitek, hogy mit ne tegyünk-együnk-igyunk-mondjunk stb. akkor lõttek az egész út hangulatának! India viszonylag fejletlen állam, de azért nem a világ vége! Azt szokták ugye mondani, hogy ne is menjünk ki az utcára,mert lehet, hogy a fejünkre esik egy tégla… ne ebbõl induljunk ki. Egyetértek a vízzel és a palackkal való elõvigyázatossággal (annak ellenére, hogy a városokban ugyanolyan klórozott vizet iszol, mint itthon), azzal is, hogy maláriagyógyszert+reasec-et (már vannak jobbak!!!) vinni kell, utóbbi a leghasznosabb :)), de nem kell mindenben a halálos fenyegetést látni. Mindenhol vannak képzet orvosok, több a gyógyszertár, mint a bolt, a bambuszitaltól nekem speciel semmi bajom nem lett. Mellesleg nem is érdemes egy bizonyos dologra fogni a hasmenést vagy a rosszullétet. ÚGYSEM tudod elkerülni, de ne fogd egy konkrét kajára. Én 2 hóbapig csak az utcán ettem és ittam (legalább kipróbáltam mindenféle helyi specialitást) és csak egyszer 3-4 napig voltam szarul Lahore-Amritsar magasságában. A hasmenés+egyebekre hatással van a klímaváltozás, a meleg, a pára, az eltérõ ételek, fûszerezés, minden! De ez idõleges, ezen túl leszel elõbb-utóbb. Élvezd inkább az országot a minimális elõvigyázatossággal!
  Üdv, g.

  #305767 Hozzászólás

  SzPP

  Vigyázat az utcai italokkal

  Az utcán árult cukornádból préselt italt én
  egyszer megkóstoltam, mert már a kiszáradás
  határán voltam, hát azt senkinek nem ajánlom,
  hogy megtegye. Nagyon finom volt, de utána
  egy hétig szenvedtem … A banánt szabad enni
  az utcán is, mert meg tudod úgy hámozni, hogy
  nem lesz semmi bajod tõle.
  Ha tudod, ne hagyd ki Madurai-t, nekem az
  tetszett talán a legjobban Indiából, pedig
  Bombay, Madras, Kalpakkam, Kanchipuram,
  Uj-Delhi, és Agra után a Madurai templomokat,
  gópuramokat még mindig élvezni tudtam.
  Otthon a gyümölcsöket is mindig érdemes
  fertõtlenítõszerben megmosni, és utána
  már nem kell aggódnod miattuk.
  A malária elleni Lariam-nak is vannak
  kockázatai, így ha nem olyan helyre
  mész, és nem monszun idõszakban, akkor
  mérlegelheted, hogy elhagyod-e ezt a
  gyógyszert, de ez a Te döntésed kell,
  hogy legyen, mert a maláriát megkapni
  sem egy felemelõ élvezet.

  #305766 Hozzászólás

  Resi

  Gyogyszerek, amiket szedtem

  En a kovetkezoket vinnem feltetlen:
  1. LARIAM – malaria ellen 2. Ajanlott oltasok, de ezt pontosan megmondjak az oltohelyen 2. Hasmenes elleni gyogyszerek (REASEC) 3. Lazcsillapito, sebfertotlenito jod, nemi kotszer.
  Vizet meg csak a palackozottat kell inni, annal is figyelni kell, hogy a perforacio jo legyen. De azert a bambusznad-italbol ne hagyd ki a jeget, annyi kockazatot meger a dolog… :-)

  #305765 Hozzászólás

  Szekeres Bea

  Oltas

  Azt hiszem az oltast igazolo oltasi bizonyitvany kotelezo ( bar tolunk nem kertek ) par betegseg miatt – ezeket, valamint a malaria elleni gyogyszert Budapesten lehet beszerezni ( az oltas legalabb 4-5 hettel indulas elott ). Fejbol nem tudom a pontos cimet, ha kell, szolj!
  Ja! Es mindenfele jol johet majd, amivel dolgokat fertotleniteni lehet, elorecsomagolt fertotlenito kendok , ill. a gyomorpanaszok fantasztikus valasztekara kell keszulni. Ja! Es nem arthat egy orra/szajra huzhato maszk, mert a nagyobb varosokban a szmog szamunkra teljesen elkepzelhetetlen merteku – egy ido utan meg a Budapesten edzodott szervezet is kohogni kezd.

  #305764 Hozzászólás

  bb

  Re: Nepál

  Delhibõl a busz hosszú, és az irodák becsapnak. Menj el vonattal a határig, és onnan busszal. Ha lehet, akkor mindíg Goverment Bus-ra szállj. Fõleg a határon, mert kirabolnak. Nepálban még csak tanulják a turizmust, és baromi rendesek. Indiában mindenki tarhál, és átvág.

  #305763 Hozzászólás

  kato

  miert feludules?

  Mi a baj Indiaval, mi a kulonbseg? En azt gondolnam hogy olyan egyformak. Meg egy kerdes ha mar igy ajanlgatod Nepalt, hogy lehet eljutni Delhibol? Mennyi es hany ora?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
Hozzászólás: Gyógyszerek Indiába
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.