Ha külföldre megyek a hadsereg mit csinál?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Ha külföldre megyek a hadsereg mit csinál?

 • Indította
  Témakör
 • #18473 Hozzászólás

  lfp

  Van valakinek tapasztalata arról, hogy a magyar honvédség mit csinál a sorozáson részvett, de még be nem hívott emberekkel, ha közben megházasodnak és külföldre mennek?
  Várom válaszaitokat!!

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #183819 Hozzászólás

  xy

  Majd meglatod…….,

  ….de van egy egyszerubb modja, hogy ne legyen gondod belole.
  Valaki, pl. szuleid elmennek a hadkiegre es tesznek egy nyilatkozatot, hogy kulfoldon dolgozol jelenleg es kersz halasztast. Tobbnyire megadjak. Ha nem teszed, akkor keresni fognak,haromszori behivo utan atadjak a rendorsegnek az ugyet. Ok meg keresni fognak az allando vagy ideiglenes magyar lakcimeden. Tehat jobb, ha bejelented azaz valaki bejelenti helyetted a hadkiegen. Torveny szerint ha 90 napnal tovabb tartozkodsz kulfoldon, azt koteles vagy lejelenteni, ha hadkoteles vagy. Ha meg kulfoldon kapsz letelepedesi engedelyt, a masolatat elkuldod nekik, akkor meg vegleg felmentenek.
  Mindezt tapasztalatbol tudom, a kollegam fia altal, ot is kerestek mar.

  #183818 Hozzászólás

  tapasztalt

  Fahoz állitják a büdös kapitalistákat….

  … és elsütik a ravaszt.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Ha külföldre megyek a hadsereg mit csinál?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.