Halálos mászóbaleset

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Halálos mászóbaleset

 • Indította
  Témakör
 • #44127 Hozzászólás

  Lolate

  Egy 26 éves hölgy életét vesztette mászás közben a Turmsteinen (Rax/Höllental).

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #422417 Hozzászólás

  Mókusferi

  Mókusferi…

  …sajnos a frankót mondja. :-(

  #422416 Hozzászólás

  Robi

  baleset

  Nem kifejezetten csak erre az esetre igaz, de jellemzõ hogy nálunk nem divat kibeszélni a baleseteket. A tótoknál meg a labancoknál ez nem akkora probléma és igazuk van. Ha nem az egyéni érdekek lennének a fontosabbak hanem hogy mindenki okuljon az esetbõl – ha van ilyen vonzata -, lehet hogy néhány baleset megelõzhetõ lenne. A legjobb mászók is hibáznak és ezért gyakran nagy árat kell fizetni. Vagy nem kell mászni.

  #422415 Hozzászólás

  góbé

  esés

  Lehet hogy Mókusferi mondja a frankót, lehet hogy nem. Az egyik nemzeti kincsnek számító hegymászó sz@rás közben megcsúszott a saját végtermékén és leperecelt – a médiában már lavinabalesetként szerepelt.

  #422414 Hozzászólás

  Robi

  Mókusferi

  Ez teljesen más verzió, mint amit a média tálalt. Honnan vették a Reversos-leereszkedõs variációt? Az elõfordult már hogy pontatlan volt a tájékoztatás, de olyat még nem hallottam hogy komplett hazugságot hoztak volna ki. Nem lehet hogy az általad közölt verzió a felelõsség elhárítására “született”?

  #422413 Hozzászólás

  Mókusferi

  Baleset

  Hülyeségeket írt és mondott minden médium. Ez történt:
  A lány másodban mászott. A kötél megszorult kicsit felette. A társa (a barátja) biztosította, de a kötél feszülésébõl azt sejtette, hogy a lány teljesen behúzva mászik a végén.
  A lány mászott tovább, de nem érte még el azt a pontot, ahol a kötél megakadt és közben leesett, vissza a földig. Nem volt nagy esés, de a tarkóját verte be és agyalapi törést szenvedett.

  #422412 Hozzászólás

  killerbog

  halálos baleset

  Állítólag a reversoján fékezés nélkül átment a kötél, de ezt lehetetlen megállapítani utólag. Valszeg ez valamiféle tanuvallomásra alapozva állapították meg, az meg hazugság is lehet. Kérdés hogy aki elölmászott, valami oktatási céllal akarta e felrángatni a 6-oson a csajt? Mert akkor simán lehet kamu az egész hogy a bõrét mentse. Az áldozat nyilván nem véletlenül nem tudott tovább mászni 5 méter után, alá lett becsülve a nehézség.

  #422411 Hozzászólás

  begyõ

  baleset

  Elég ellentmondásos infók keringenek, bár az osztrákok nyilván fõleg a balesetnél helyszínen levõktõl informálódtak elsõ körben.

  #422410 Hozzászólás

  Kerek mindenkit, hogy tajekozodjon, mielott irna

  http://szikla.hu/forum2/index?ftid=1&ft=Biztos%EDt%E1stechnika,%20edz%E9s&temaid=78&tema=%DAjabb%20baleset&demark=491
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9020481?cmd=Article_showArticle&t=9020481
  Tovabba kerek mindenkit, hogy kegyeleti okokbol csak akkor irjon, ha ujat is tud mondani, nem csak tobbet.
  Koszonettel.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Halálos mászóbaleset
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.