Hannah sátor, hálózsák

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Hannah sátor, hálózsák

 • Indította
  Témakör
 • #44075 Hozzászólás

  badile

  Üdv mindenkinek!

  Érdekelne, van-e valakinek tapasztalata a Hannah sátraival, hálózsákjaival kapcsolatban. Konkrétan az “Edge” (sátor) és a “Biwak” (hálózsák) modellekre gondolok.

  Elméletben sok infót találtam róluk, de gyakorlati tapasztalatot még nem sikerült beszereznem. Nem szeretnék valami kellemetlen dologba beleszaladni. A hálózsákok hõmérsékleti értékeirõl különbözõ helyeken különbözõ adatokat közölnek.

  Bármilyen más alternatívát, javaslatot is szívesen veszek.
  Alpin túrákhoz, mászásokhoz keresem a fenti cuccokat, leginkább tavasztól õszig, de 1-1 téli középhegységi táborozás is becsúszhat, ezért 4 évszakos zsák kellene
  -(10-15) Celsius közötti komforttal (nem feltétlen pehely). A sátornál (2 személyes) nagyon fontos a súly, a vízállóság és a könyû kezelhetõség (egyszerû szerkezet).

  Természetesen a költségvetés korlátozott, mivel viszont minõséget bagóért nem vágnak hozzám, elsõsorban az ár-érték arányt veszem figyelembe, ezért minden ötletet megköszönök. A végén majd csak sikerül kompromisszumot kötni…

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #421923 Hozzászólás

  Dúvad

  Hannah Edge

  sátram van. A nyáron vettük, azóta már volt néhány helyen. Töröko.-ban 3500 méteren aludtunk néhányszor, és egész jól bírta az elég erõs (100 km/óra feletti)széllökéseket is. Csak sajnos az egyik rúd összecsúsztató-pöcke meglazult és az alu megrepedt /azóta már garanciásan cserélték/, de ez valószínûleg csak egyedi hiba volt. Aztán még így megrepedve is kényelmesen kibírt egy frontátvonulással tarkított októberi Kelemen-havasok túrát, meg még számtalan Bükki hétvégét. Én nagyon meg vagyok vele elégedve,számos praktikummal dicsekedhet. pl.:sok zseb és akasztó, vastag alu-cövekek, a duralu rudazat stabil szerkezetet kölcsönöz, és csekély a súlya. Emellet a rudak vége sárga vagy fekete, akárcsak a hozzá tartozó bújtató, így gyorsan megtalálod, melyik rúd hova való. A rudak összehelyezésénél a pöcök a rúdon belül és nem kívül helyezkedik el. Ez azért jó, mert amikor a rudat a sátorbujtatójába dugod, az anyag nem akad fel a pöckön, és nem kell folyton igazgatni (az ilyen pl. téli hóviharban különösen elõnyös). Jól ki lehet feszíteni, a ponyva sehol sem vet ráncot. Ez a tulajdonság viharban elengedhetetlen. Tehát mindenképpen egy jól kitalált darab. A hibája csak az, hogy az elõteret hóban és puha talajon nehéz kifeszíteni, és hószoknya mindenhova kéne, nem csak az elõtérre (de ezt egy órás munkával lehet hozzá varrni).
  A hálózsákokról:bár én egy Trangoval nyomom, de néhány ismerõsömnek van Hannah zsákja. A két évvel ezelõtti modelleken a cipzár kocsija elég gyenge anyagból készült, így vásárlás után az ember mehetett egybõl kicseréltetni,ez kb akkor 50-100 Ft körül mozgott. Tehát ezek se rosszak.

  #421922 Hozzászólás

  badile

  Köszönöm

  az infókat, sokat segítettetek.

  Tominak:

  Én úgy hallottam, hogy a ruha nélküli alvás a pehely zsákokra vonatkozik. Nekem egy 10 éves Lynx zsákom van :). Aludtam benne 3000 m-en sátorban (bent volt -3 Celsius), hosszú polár nadrágban és pólóban, polár felsõben. Fáztam… Viszont én sem fáztam meg. Alsógatyában nem próbáltam volna meg… A hasonló szituációk elkerülése érdekében szeretnék valami komolyabbat.

  #421921 Hozzászólás

  tomi

  hannah ranger

  Nekem egy Hannah Ranger zsákom van. (azt hiszem a bivak alatti eggyel, talán már nem is kapható)
  Komfort -2, extrém -9.
  Kb 0, -5 ben aludtam benne. Pontosan nem tudom mennyi lehetett, de reggelre állt a dér a zsákon. Sátor, bivak nem volt. Ezért gondolom, hogy minuszok lehettek odakint. Habár polifoam volt alattam, bent nem volt teljesen meleg,ezért volt rajtam egy naci, hosszúpóló, sapka. Ki lehetett bírni, meg nem fáztam.
  A hõgallérra oda kell figyelni lefekvéskor. Az nekem nem tetszik rajta. Könnyen elereszt a tépõzárja.

  Egyik ismerõsöm szerint, a zsákban nem szabad ruhában aludni mert akkor nem tudod “felfûteni a zsákod”. Nem tudom errõl mi másnak a véleménye, nekem a fenti esetben nem jött be.
  tomi

  #421920 Hozzászólás

  Trois

  Hannah sátor

  Nekem egy Hannah Fighter sátram van, az az Edge adventures szériája, hószoknya és dúralu nélkül.
  Nekem nagyon bejött. Elégedett vagyok vele, pedig nyúzom egy ideje. Az esõt nagyon jól bírja, a Bihari hegyekben több napos intenzív esõzést is állta (teljesen szárazon).
  Elég könnyû és kicsi is, sõt az Edge a dúralu miatt még valamivel könnyebb is nála.
  A beltere szerintem két személynek alvásra ideális,de nem egy hodály.
  Jó a szellõzése, viszont a hõt is jól tartja (+4-5 C).
  Csak ajánlani tudom, én azért nem az Edge-t vettem meg anno mert hosszebb volt egy 10-el és csak a Fighterre futotta, de lényegében ugyanaz.
  Üdv,
  Trois

  #421919 Hozzászólás

  Tróger

  Hanna sátor

  Nekem egy Hanna Impact sátram van. Én eddig nagyon megvagyok elégedve vele,pedig már teszteletem egy-két helyen, még télen is bírta. Elég könnyû, nagyon stabil és egyszerû felállítani. szóval szerintem a sátraikkal nincs semmi baj, ebben az árkategórában.

  #421918 Hozzászólás

  Gabor

  lehet, hogy csak a keringesem rossz,

  de en azert erzek egy nagy adag mediterran tulzast a Hannah zsakok hoertekeiben. (Ketto van, teli is, nyari is.) Es a halozsakok is, meg a hanah kabatom is neha becsipi a belest a zipzar mellett, szoval mindig legyen keznel andaxin.
  G.

  #421917 Hozzászólás

  Hipra

  hálózsák

  nekem a fent említett Biwak zsákom van, -5-ben teszteltem, teljesen jó volt, egy szál alsógatyában meg pólóban aludtam, nem fáztam benne. Jó tapasztalataim vannak a zsákról.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Hannah sátor, hálózsák
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.