Hátizsákos síelés

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Hátizsákos síelés

 • Indította
  Témakör
 • #3620 Hozzászólás

  Holotron

  Síelni általában kocsival szoktak menni, volt úgy hogy hátizsákkal és tömegközlekedéssel kényszerültetek menni?
  Érdekes lehet lécekkel felcipekedni egy tömött buszra.
  Síeltetek e már hátizsákkal, van e hátizsákos síelés?
  Vagy a backpackerelés kifejezetten nyári sport?

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #84463 Hozzászólás

  akce

  Tetova

  Tetovában keresd a sárga taxikat,azok felvisznek Popova Sapkára 6-8 euróért. olcsó szállásokat makedóniában mindenhol találsz.
  én nem síelek,de remélem tudtam valamit segíteni. ha Makedóniába vagy én a buszozást ajánlamám! Tetovából óránként indul busz Gostivárba, innen taxival (Goldi) továbbmehetsz Mavrovoba. Gostivárba este ne hagyd ki az Axiot,jó kis éjszakai Klub!

  #84462 Hozzászólás

  Holotron

  de mi van akkor ha olyan helyre akarsz menni

  amit senki sem vállal be pl. brezovica (koszovó),
  popova sapka, mavrovo (macedónia) kocsid jogsid nincs. Akkor kénytelen vagy backpacker stílusban menni.
  Pristináig vonat, de a fennmaradó 67km busszal, többszöri átszállással nem is kicsit gáz. Állni a hóba fagyba, várni a következõ buszt. A macedón rész még gázabb, skopjeig vonat, onnan tetovo 43km ide valszeg van közvetlen járat, de a tetovotól popova sapkáig hátralevõ 15km hmm… hmm…
  Tetovo mavrovo 50 km, ide valszeg nincs közvetlen járat, hideg átfagyás következõ buszra várás effektus.
  Gondolod hogy a sofõrök akiknek tartaniuk kell a menetrendet, majd nyitogatják a csomagtartót, hogy berakd/kivedd a bakancsod léced?
  Az egész kissé gázosnak tûnik.
  De van még jópár olyan célpont amit nem a rossz híre(koszovó macedónia), hanem a távolság miatt nem vállalnak be kocsival(andorra, sierra nevada, pireneusok stb)
  Ezek környékére mondjuk már van fapados, de onnan több száz km-t buszozhatsz többszöri átszállással…
  Aztán ott a következõ probléma, az olcsó szállások a pályától 5-10-20 km-re szoktak lenni, síbusz vagy van, vagy nincs, gyalogolhatsz jópár km-t lécekkel, bakancsokkal.

  1 lehetséges bár kissé drága megoldás, a sokszor macerás buszozás kiváltására, taxi, de mi van ha a taxis nem egyezik bele hogy feltedd a vákuumos léctartót a tetõre, vagy el sem visz lécekkel.

  1 másik mégdrágább megoldás marad, kevered a hátizsákos és a “sznob” turista életformát. Vonattal/Fapadossal mész lehetõ legközelebb a célponthoz, autót bérelsz és ezzel meg is van oldva a dolog. Persze ha egyedül mész akkor drága, de ha négyen öten mennek, akkor is tetemes költség fejenként.

  Meséljetek melyek azok a síterepek ahová tömegközlekedve jutottatok el? Hogy oldottátok meg?

  #84461 Hozzászólás

  TZoli

  Inkább a telekocsi akció mûködik

  Jópárszor voltam, voltunk úgy, hogy 1 napra vagy egy hosszúhétvégére egyedül mentem sielni (valahol a közelbe Hockar, szlovákia, semering stb) és ilyenkor nem érdemes egyedül kocsival menni. Vagy van célirányos buszjárat mint pl Donovalyba már több vállalkozó is csinál, vagy szervezel még valakit magad mellé, vagy hozácsapódsz valakikhez.
  A buszra nem kell felcipekedni a léceket mert alul van egy jó nagy üres tere, ahová bepakolják a csomagokkal eggyütt. De van már kifejezetten erre a célra készített jó nagy tartódoboz, amit a busz hátuljára erõsítenek fel és ez be van polctartózva és oda teszik a léceket, deszkákat meg mentem mér utánfutóssal is. Kényelmesebb mint kocsival, de nagyobb a kötöttség is. Reggeli otthol ill. a buszon, ebéd a pályán, vacsora ismét a buszon alma vagy egyéb gyümölcs. Ha van lélegzõ-szellõzõ ruhád az jó, lehet abban utazni. Ha nincs, akkor eléggé megnõ a cucc mennyisége. Vagy megizzadsz mint a ló, utána meg megfagysz a pályán.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Hátizsákos síelés
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.