Hazakoltozes USA-bol Magyarorszagra kontenerrel

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Hazakoltozes USA-bol Magyarorszagra kontenerrel

 • Indította
  Témakör
 • #21203 Hozzászólás

  Edit23
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  10 eves amerikai tartozkodas utan ugy dontottem, hogy hazakoltozom. Arrol mar lemondtam, hogy az automat hazavitetem, mert tul sok bonyodalommal jarna.
  Kontenert mar fogadtam, de most mindenki azzal ijesztget, hogy meg fogjak vamolni a cuccaimat (butorok, konyvek, ruhak).
  Kettos allampolgar vagyok egyebkent.
  Kerem olyanok irjanak, akik mar vegigcsinaltak ilyet!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 65
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #220506 Hozzászólás

  Gabor103
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  viktor.moro@yahoo.com

  Szia Viktor!Irtam ez e-mailedre,lecci valszolj ha +nezted!Udv G!

  #220505 Hozzászólás

  Duf
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  P-s rendszam

  Udv!

  Szerintem a legegyszerubb ha P-s rendszamot szerzel be a helyi onkormanyzatnal. Az eves dijja olyan 100 ezer Huf korul van biztositassal egyutt. Nem kell vele kinlodni, csak rarakod a kocsira es mesz vele.
  Minden jot.

  #220504 Hozzászólás

  koszike

  Nagyon szepen koszonom a valaszokat, alszok ra egy parat es kigondolom, hogy mit is tegyek. Udv!

  #220503 Hozzászólás

  Janos11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Elfelejtettem,

  de az termeszetes, hogy az vihet haza barmit, aki itt legalis. Mindent igazolni kell.

  A rendszamot otthon is levehed.Ha itt leveszel egy rendszamot, a biztositonak kulon kell mindenfele papirral igazolni, hogy hova lett az auto./Sajat pelda/

  #220502 Hozzászólás

  Janos11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Oke,

  de ha ott leadod a rendszamot, akkor magyar rendszam kell, de ahhoz vamot kell fizetni,napi arfolyamba veszik az autot, plusz mindehol le kell vizsgaztani/zoldkartya, muszaki , stb/ Millios nagysagrendu lehet. Baratom ezert hozta vissza.
  O 3 eve $2000 korul vitette haza, kontener nagysagtol fugg.Nem tudom melyik ceg vitte.Talan kanadai magyar ujsagban is van ilyen ceg.

  #220501 Hozzászólás

  koszi a gyors valaszt!

  Nagyon remek! Lehet nem is fogom visszahozni az autot.
  Mennyibe kerulhet az odaszallitas, de ugy hogy itt leadom a rendszamot es annelkul viszem?

  #220500 Hozzászólás

  Janos11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Folyt.

  Meg a kocsi visszhozatalat is bele kell szamolni./Baratom nagyon elrontotta, Brusszelbol 4ezer $-ert hoztak vissza/
  Meggondolando, hogy Mo-n venni magyar rendszammal autot.

  #220499 Hozzászólás

  Janos11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A helyzet

  az, hogy az autot beviheted Mo-ra kanadai rendszammal/igazolni, hogy a sajatod,nincs rajta tartozas/,de akkor itt kell Kanadaban fizetni a biztositast.3-4 ev hosszu ido,mert a rendszamot is evente kellene ujitani. Masik megoldas nagyon sokba kerul,ha magyar rendszamot akarsz, vamot es egyebeket kell fizetni/hosszu es nagyon koltseges/
  Amugy a kanadai biztosito nem mindegyik kot biztositast,ha Europat meghalljak.A magyar biztosito kulfoldi rendszamra, csak 1 van ilyen, havi 75 ezerert kot biztositast.Folyt.

  #220498 Hozzászólás

  viktor.moro@yahoo.com

  Sziasztok!

  Tudnatok-e tanacsot adni, hogy tudnam en az automat Canadabol Magyarorszagra eljuttatni. Kint elek itt es mar nem tudom, hogy milyen szabalyok vannak Magyar honban. Szeretnek haza menni kb 3-4 evet otthon tolteni de ehhez kellene az autom is es igen, nem vagyok hajlando tole megvalni vinni akarom magammal.Tudom kontener Torontobol majd Hollandia(talan?!) de mi kell hozza, hogy en ezt el is tudjam kuldeni? Kerlek segitsetek meg ebben az evben szeretnek eljutni autostol Magyarba. Elore is nagyon koszonok minden segitseget es tanacsot.!

  #220497 Hozzászólás

  Szia Joe!

  Koszi szepen, minden rendben van. Nagyon-nagyon ritkan jovok mar ide, mert nincs idom a lanyoktol szamitogep elott ulni. Kint vagy mar, amugy? Meg keszulunk haza is, tudom nem lesz konnyu 2 kisgyerekkel 18 oras repulessel, de a 8 orast mar kibirtuk. Roviden ennyi.

  #220496 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia,Wemi!

  Mizu veletek?Minden rendben?

  #220495 Hozzászólás

  Vandor

  Pontosan ugy van, ahogy mondod. De en mind a ket gyerekemnek magyar nevet adtam, hiaba az apjuk vezetekneve angol. Az egyik Liliána Beáta, a masik Vivien Andrea. En probaltam olyan nevet valasztani, amit mind a ket nyelvben hasznalnak, az otthoniak is kitudjak mondani, meg az itteniek is. En csak magyarul beszelek hozzajuk, es itt nalunk (vagyis ebben az allamban)van kethetente magyar iskola is, ami 2 ora hosszas, irni es olvasni tanitjak oket.
  Es ha ebben az evben hazamegyunk, az lesz az elso, hogy megigenylem a magyar szuletesi anyakonyvuket, es egyuttal az allampolgarsagukat is. Hogy miert? Mert soha nem lehet tudni, hogy hol fogunk/fognak majd kikotni . Lehet, hogy mire elerik a kozepiskolas vagy egyetemi evet, otthon akarnak jarni iskolaba. Ki tudja, hogy itt amerikaban milyen helyzet alakul majd ki, es akkor legalabb nyugodtan, magyar allampolgarkent elhetnek otthon.
  Na meg sok orszagba, jobb ha nem amerikai utlevellel megy az ember, hanem magyarral.

  #220494 Hozzászólás

  Vandor

  Igazad van, a kulfoldon elok nem adnak magyar nevet a gyerekekiknek.

  Viszont otthon mas, ott az emberek Zsanett, meg Dzsenifer stb ….

  #220493 Hozzászólás

  otthon jártam

  Semmi sem pótolja azt az érzést, amikor leszáll a repülõgép Budapesten, és érzem, hogy igazán otthon vagyok! Családtagok fogadnak a reptéren, és sirva fakadnak, hogy látnak. Semmi sem pótolja végigjárni az ismerõs utcákat, helyeket…Végre érezni izeket és illatokat. Visszatalálni a realitás talajára. Senki sem kérdezi, hogy honnan jöttem, és olyan jó, hogy mindenki magyarul beszél… Csodálatos, felfoghatatlan érzés… Otthon vagyok! 21 év távollét után is.

  De milyen messze van tõlem e haza…

  Büszke vagyok a magyarságomra. A célunk az kellene hogy legyen, hogy minél többen visszataláljunk az õshazába, a nyelvünket tovább adjuk gyermekeinknek, és mindent elkövessünk, hogy a magyar nép fenn maradjon, mert súlyos a helyzet. Ha maradunk kivándorlók, akkor õrizzük legalább meg a magyarságunkat, és adjuk tovább az ifjabb generációknak.

  De sajnos a kivándoroltak nagy része nem ad magyar nevet a gyerekének, magyarul nem tanitják sem beszélni, sem irni, olvasni õket.. Sõt, még a szülõk is elfelejtik akár pár év amerika után. Pedig rengeteg kivándorló szenved a magánytól, az elszigeteltségtõl, a megnemértettségtõl.

  Ébredj magyar amig nem késõ!

  #220492 Hozzászólás

  milka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  még mindig Editnek

  ja még azt hozzá kell, hogy tegyem, hogy az osztrák iskolai szinvonal a béka segge alatt van… Tudom mert a bátyám gyerekei egyidösek az én fiammal és látom, hogy ök milyen projekteket csinálnak és az osztrák tényleg siralmas…. ha ezt anno tudtam volna… ja elönye, hogy 2 nyelvü a gyerekem, persze irni és olvasni nem igazán tud magyarul…
  na csak ezt akartam neked mondani, hogy jol döntöttél
  én még pár éve ezt nem láttam át, hogy az a lényeg, hogy egy Anya jol érezze magát, mert akkor a gyerek is igy érzi…
  Tehát ez, hogy külföldi maradsz ez talán itt europai országokban erösebb, mint Amerikába
  további sok sikert kivánok neked!!!

  #220491 Hozzászólás

  milka1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Editnek

  Szia Edit,
  most már nekem is hozzá kell, hogy szóljak.. bár én korántsem jutottam el Amerikáig csak ausztriáig..
  a férj osztrák volt, mármint még most is az csak nem férj ;o) 8 éve elváltam akkor 4 éves volt a fiam. Azt sem tudtam, hogy ki kivel van….épp munkanélküli voltam, mikor elváltam és iskoláimat honositottam… a válás után mindenki szerette volna, hogy haza költözzek… szüleim, barátaim….
  nagyon sokáig gondolkodtam rajta, aztán itt maradtunk épp azokbol az okokbol amit sokan irtak neked, hogy “biztonság” éltevitel… ugy döntöttem én akkor, hogy jobb a gyereknek..
  és volt bennem annyi szociális érzés a gyerekem iránt, hogy nem szerettem volna ha adott esetben apukájának szerda délután kedve van vele vmit csinálni akkor pesten legyen a fia “elérhetetlenként”
  Azota 8 év telt el, az Apuka kb 4 havonta 1-2 napra ha találkozik a gyerekével (tehát lehet, hogy Peströl többet látta volna a gyerek az apját mint igy) a fiam pillanatnyilag már gimis, mármint a 4 év általános után lehetett választani és mi a gimit választottuk ott most volt 3-os

  #220490 Hozzászólás

  Gratulálok!

  Kedves Edit! Gratulálok a hazaköltözéshez! Teljesen egyetértek minden szavaddal amit irtál. Több mint 20 éve élek itt az USA-ban és nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Erõsen fontolgatom a hazaköltözést én is.

  Egyetértek, barátságok itt nem léteznek, minden egy felszines, 15 perc alatt elsajátitható udvarias társalgási nyelv. Az a szó, hogy friend csupán egy felszines jellemzés, nem egyenértékû a magyar barát szóval. Nem vagyok begubódzkodó, az évek során rengeteg barátra, ismerõsre tettem szert. Megtanultam, hogy ezekre a kapcsolatokra kár az idõmet, energiámat és pénzemet pazarolni.

  Sajnos itt minden a pénzre összpontosit, az emberek minél többet dolgozzanak és minél többet költsenek, és minél több hitelt vegyenek fel.

  Örülök, hogy megtaláltad számitásaidat Magyarországon! Minden jót!

  #220489 Hozzászólás

  Europe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Edit

  Szia Edit,

  Orulok hogy minden jo es jol erzitek magatokat otthon.
  Mi is Floridaban (Hallandale) elunk es keszulunk hazakoltozni. Ha megirnad a tapasztalataidat a koltozessel es vamolassal kapcsolatban nagy segitseg lenne.Meg persze azt hogy mibe is kerult a kontener stb. Ha gondolod irhatsz az itthoni(megadott e-mailre)es ha megfelel fol is hivhatunk
  vagy a Skype-on dumalhatunk. Gondolom sok idod neked sincs igy minden segitseget elore is koszonunk.
  Udvozlettel:
  A Farkas Csalad

  #220488 Hozzászólás

  Edit7
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Konténer

  Kedves Bea!

  http://www.moveonerelo.com/
  Velük költöztem, ott bepakoltak, itt kipakoltak, elintézték a vámot, nekem semmi gondom nem volt. Háztól-házig hoztak mindent. Az árat pontosan nem tudom, pár ezer dollár volt.
  Nagyon nagy konténer volt, még az autóm is simán befért volna, pedig 130 dobozom volt, plusz bútorok!

  Sok sikert!

  Edit

  #220487 Hozzászólás

  Liz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  gratulálok és egy kis segítség

  Kedves Edit,

  Gratulálok, hogy itthon vagy.
  Mi most költöznénk ki egy idõre Kanadába és kérem annyiban a segítségedet, hogy megadod, milyen konténeres költöztetõvel jöttetek haza és milyen volt velük a tapasztalatod.

  köszönettel,
  Bea

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 65
Hozzászólás: Hazakoltozes USA-bol Magyarorszagra kontenerrel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.