Hitelkartya: biztositas fedezese kocsikolcsonzesnel

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Hitelkartya: biztositas fedezese kocsikolcsonzesnel

 • Indította
  Témakör
 • #5027 Hozzászólás

  Lori

  Melyik magyar bank altal kiadott hitelkartya garantalja, hogy kocsiberlesnel fedezi a biztositast (a kocsi aranak a 100%-at, baleset, lopas, minden mas ellen)?

  USA-ban, pl. az American Express, Visa Platinum/Preferred, Diners kartyaknal van ilyen (“covers full cash-value of the vehicle”) – van ennek magyar megfeleloje?

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #101006 Hozzászólás

  Valaki

  Venezuelabol

  Latin am: Venezuelaban pl nem kerik el keszpenzben a biztositast, hanem a kartyarol terhelik. En a magyar hitelkartyakhoz nem sokat ertek, de azt tudom, hogy voltak itt (Vzlaban) magyarok es OTP Visa illetve EC/MC kartyakkal (tudtommal nem gold volt) siman bereltek kocsit. A lenyeg itt, hogy kocsiberleskor zarolnak egy bizonyos osszeget a kartyan, a berlesi dijon felul, ami pont arra szolgal, hogy ha tortenik valami autokaval, akkor abbol fedezik. ha epsegben visszaadod, akkor ez a penz marad a kartyan.

  Most vagy okosabb lettel ettol Lorikam vagy sem.

  #101005 Hozzászólás

  latin am

  sok baromsagot irtatok…

  csak hogy tenyszeruek legyunk:

  Minden valodi — tehat fedezet mentes — platinum kartya, vagy nehany platinum debit kartya (akarmelyik amerikai) ad auto biztositast, es eppen nem arra a kocsira amelyik a neveden van, mert arra kell kotnod ugye, hanem amit kolcsonzol. Erdemes magyarorszagon megnezni az OTP altal kibocsatott AMEX Blue kartyakat, esetleg Citibank gold v. platinum, es meg a Diners Club johet szoba. Magyar bankok eleg benak ebbol a szempontbol, meg a VISA Internationallal se szerzodtek le rendesen, amit sajat boromon tapasztaltam, amikor PIN kod nelkul probaltam keszpenzt felvenni a K&H VISA kartyam terhere, amin mellesleg volt eleg penz. Ezek a dolgok gyerekcipoben jarnak nalunk… Egyebkent, pl. latin amerikaban meg hiaba is van nalad akarmilyen kartya, elkerik a penzt a biztositasert extraban…. Szoval nem eleg a jo kartya, meg az orszag vagy a kolcsonzo ceg is megfelelo kell legyen. Szerintem Eszak Amerikan es Nyugat Europan kivul keves helyen fog ez menni. Az idegen orszagban kibocsatott kartyakra legtobb helyen UFO-kent tekintenek. Talan az Amex az kivetel.

  #101004 Hozzászólás

  VisaGoldMan

  Visa Gold Casco

  Errõl még nem tudtam, hogy a visa Gold Cascoként müködik?
  Ez biztos. Tudom az USA-ban régi és általuk ismert ügyfeleknek Classic Visahoz is adnak ilyen szogáltatást.
  Ennek a Visa Gold témának hol lehet utána járni? mert régebben kérdeztem a bankban de semmi … ….

  #101003 Hozzászólás

  Csoki

  Tudja valaki a váaszt Lori kérdésere?

  Mert engem is érintene a dolog. Neten nincs info.

  #101002 Hozzászólás

  Pártatlan

  igazad van

  meg van a kártya info, megtalalálod a neten, keresgelj csak
  nem akarom hogy még egyszer letolj,
  sok szerencsét, nem fogok mellé beszélni.
  Jo utat

  #101001 Hozzászólás

  Laca

  Lórikám, bazzeg,

  mit képzelsz te itt magadról? Egy csomó ember leírja a tapasztalatait, hogy segítsen, erre te ezt “mellébeszélésnek” nevezed? A követelõzés helyett szégyelld magad, kérj bocsánatot és köszönd meg a válaszokat.

  #101000 Hozzászólás

  Lori

  Meg mindig varom a valaszt…

  Ha valaki tudna az eredeti kerdesre PONTOS valaszt adni es nem mellebeszelni athidalo megoldasokrol:

  Kiallito magyar bank neve; hitelkertya/tagsag tipusa.

  Pl.

  USA Citibank Visa; Platinum Select

  #100999 Hozzászólás

  Hertz

  CDW

  A kartyak altal fedezett biztositasnal fontos tudni: Csak a te autodban altalad vagy az elemek, stb altal okozott kart fizeti (Collision Damage Waiver-CDW vagy Loss Damage Waiver LDW) Ha te voltal a hibas egy utkozesnel akkor az altalad mas autoban okozott kart nem! Arra kell legyen felelosseg biztositasod (magyarul a kotelezo biztositas megfeleloje).

  #100998 Hozzászólás

  sue

  Magyarazat

  Kedves Lori,
  Millio fele kartya van. Ha peldat akarsz, PROVIDIAN VISA, nem kell kulon bisztositast fizetned autokolcsonzesnel a kartya ezt allja , es elfogadjak fedezetkent. A MASTER Card altalaban nem jo.
  De keszpenzert is lehet berelni… Egy bizonyos osszeget be kell mutatnod (a kolcsonzo cegtol fuggoen), letenned, azt “zaroljak”, amig vissza nem viszed a kocsit.
  Valamilyen bisztositekot mindenkeppen akarnak a kolcsonzo cegek. Minel nagyobb aotokolcsonzohoz mesz, annal konyebb veluk uzletelni. Jobb arakat is adnak, mint a kicsik. Vannak hetvegi “Special’-juk ” is.
  Sue

  #100997 Hozzászólás

  Lori

  Konkretumokat Holgyeim, Uraim

  Konkret bank es kartya erdekel! Nem tudja senki?

  =====

  “ha jo krtyad van, es a kocsi bisztositasod is jo”

  …mi az a “jo” katya, es ha nincs sajat kocsim???

  “zároltak a kártyán egy méltányos összeget”

  biztositast NEM zarolnak, hanem levesznek, ill. pont azert kell biztositas, hogy a hitelkartyat utana ne tudjak jogosan megterhelni a baleset araval.

  “gold kartyad”

  melyik banktol, milyen kartya???

  #100996 Hozzászólás

  Gold kártya

  Ha gold kartyad van akkor a hitelkartya vallatat biztositasa fedezi a kocsival felmerult biztositasi dolgokat, ez benne van a kartyaval kotott szerzodesben. Vegig kell olvasni neha ezeket is, sokat megtud belole az ember pl autoberlesrol is. Nem huznak le semmilyen osszeget, mikor vissza adod a kocsit nekik akkor megkerdezik hogy a kartyaval akarod e kiegyenliteni a szamlat vagy esetleg keszpenzel. Ha serules van a szekeren akkor siman a kartya biztositasa fizeti a javitast.
  Tudom nem ezt kerdezted , hanem azt hogy melyik bank az ahol ilyen kartyat kaphatsz, sajnos csak most a vegen vettem eszre a kerdest, mert elragadott a lendulet a sajat okossagomtol. Bocs
  Szerintem siman kezd el hivogatni azokat bankokat akik hitelkartyat ajalngatnak.

  #100995 Hozzászólás

  fizetett provokator
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  én egyszer béreltem,

  akkor úgy mûködött, hogy zároltak a kártyán egy méltányos összeget (talán valami 80e Ft-nyit), és amikor egy darabban visszakapták a jármûvet, ezt fel is oldották. Gondolom ha koccantam volna vagy valami, ezt az összeget leemelték volna, és ez fedezte volna a javítást.

  #100994 Hozzászólás

  sue

  Teves

  Az estek tobbsegeben, ha jo krtyad van, es a kocsi bisztositasod is jo, nem kell kulon bisztositast venned a berlesnel.
  Sue

  #100993 Hozzászólás

  gedeon

  kocsibiztositas hitelkartyaval

  “magyar hitelkártya fix hitelkeretes”

  az amcsi hitelkartyak nagy resze (biztositast fedezoket beleertve) is fix hitelkeretes.

  “Az autóbérlés árában mindig benne van a biztosítás, legalábbis én idáig csak ilyennel találkoztam.”

  Ez hibas informacio. Az esetek tulnyomo tobbsegeben a biztositas egy valaszthato plusz koltseg, napi 5-30 euro, fuggoen mit valasztasz.

  #100992 Hozzászólás

  Laca

  Szerintem…

  …nincs. Egyrészt az összes magyar hitelkártya fix hitelkeretes, másrészt ilyen biztosítás sincs a piacon.

  De minek ez? Az autóbérlés árában mindig benne van a biztosítás, legalábbis én idáig csak ilyennel találkoztam.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Hitelkartya: biztositas fedezese kocsikolcsonzesnel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.