Hochschab télen

 • Indította
  Témakör
 • #43847 Hozzászólás

  szábbéz

  Információkra lenne szükségem a Hochschabról, elsõsorban a lavinaveszély és az útak jelzettsége érdekelne. Raxon Schneebergen voltam már télen most szeretnék egy kicsit messzebb menni.
  Köszi

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #419989 Hozzászólás

  Berthos

  nan

  Foglalkozz többet a hegyekkel…

  #419988 Hozzászólás

  nan

  Tomi

  ehh, hát elvileg Wien, amúgy azt Bécsnek hívom, de ha mondjuk teszem fel elkavarsz Wr Neustadtba, s ott kérdezed, hogy merre van Bécs, nem hiszem h fognak bármit is kezdeni vele, hanem Wien.

  amúgy még Bécsnek, Kismartonnak stb, s egyéb határközeli városknak, településeknek indokolt, vagy lehet nem annyira, a magyar neve, mivel ez trianoig a miénk, volt Burgenland, de én arról nemtudok, hogy Hochschwab s a minénk lett volna, vagy te úgy emléxel a töri órákról??

  #419987 Hozzászólás

  Berthos

  Hehe

  Gondoltam, a topic címénél “Hochschab” jobb a MagasSváb megnevezés. Egyébként csak jókedvemben írtam a hegy hatása alatt, a magyarosított nevet. De akinek a magyar verzió bántja a szemét annak itt van: HOCHSCHWAB

  #419986 Hozzászólás

  Tomi

  Bécs-Wien

  nan! És mi Ausztria fõvárosa? Te azt is Wien-nek hívod?

  #419985 Hozzászólás

  nan

  bocs, de ne magyarisítsunk ennyire

  Magassváb, ez azért már durva :)

  szóval akkor több magyar egynaposra ezek szerint a Széksarokra megy ki sízni és nem a Stuhleckra

  illetve a Váltóba is szoktunk kirándulni, ez lenne a Wechsel, jah meg Kolostortemploma is szoktunk csúszkálni, ez meg Mönichkirchen.

  ejjj…
  irány az Eu :)
  az eu jön, nem mi megyünk, magyarosítsunk mindent akció:)

  amúgy télleg széphely a HOCHSCHWAB, bár én még csak a Polgár alpesi rétig jutottam el (ez a Bürgeralm)

  üdv

  #419984 Hozzászólás

  Berthos

  Húsvétkor…

  … jártunk a MagasSváb-on és nagyon szép hely. Aki még nem járt ott az ne hagyja ki.

  Képek–>http://trobert.freeweb.hu/

  #419983 Hozzászólás

  Berthos

  Szábbéz

  Mi volt a Hochschwab-on? Mi jövõ hét végén mennénk arra. Érdekelnének friss info-k, esetleg képek

  #419982 Hozzászólás

  szábbéz

  Thanx

  Köszi az infókat srácok, a jövõ héten támadunk!

  #419981 Hozzászólás

  géza

  Voisthaler hütte

  Vigyázat a gondnok idegbeteg-nervenkrank.

  #419980 Hozzászólás

  Nyomi

  Voisthaler hütte

  Arra a winterraumra már elég rendesen rájártak a megyarok (lásd Hüttenbuch) és ez lehet, hogy hosszútávon nem fog tetszeni a gazdának. Úgyhogy ha még sokáig akarjátok élvezni a winterraum békés melegét, senki ne feledkezzen meg a becsületkasszáról. Nem egy winterraumot csuktak már be a Keleti-Alpokban KGST invázó miatt. Vagy aki nem akarja szórni a pénzt (6-8 EUR), az legalább ne írja be magát a könyvbe. Jó szaunázást mindenkinek a Voisthaler hüttében!

  #419979 Hozzászólás

  tom

  áprilisi nem tréfa

  Mi április elején voltunk arra.
  Zukker infóit a Voisthaler házra csak megerõsíteni tudom. Mi nem Seewisentõl, hanem a falu feletti parkolóból indultunk. Igy az 1 óra komoly emelkedõ, utána viszont gerinc, és így mi a Schliestlhaus “winterraum” részében aludtunk. Ez a csúcs alatt van nem sokkal. Abban akkor a segélyhívó nem rendeltetés-szerûen mûködött, össze-vissza csipogott. Fûtési, hóolvasztási lehetõség nem volt. Mindössze egy kialakított alvórész, és hozzá kb 8 db pokróc, valamint egy asztal, és pár pad: mindez kb 15 m2 en.
  Hó az van bõven, rajtunk kívül senki sem volt gyalog, mindeki léccel kente.
  Az a rész amin ti felfelé készültök, mi lefelé jöttünk.

  Az út során a jelzések követhetõek voltak, kivéve 1-2 szeles havas helyen.

  t.

  #419978 Hozzászólás

  Zukker

  Ja

  Az elõbb a Hochschwabról beszéltem…:)

  #419977 Hozzászólás

  Zukker

  Hütte

  Hali a Hütte amit emlitesz elég jol fel van szerelve. van egy kis elõtér, lepakoláshoz, van konyha (rezsó gázpalackkal) és egy szoba még ahol van 2 emeletes ágy egymás mellett meg egy kályha.. Kint van fa meg fejsze, ha nincs vágva akkor elvileg a ház másik oldalán van farakás ha jol emlékszem, (ha használtok vágjatok ujat) AV schlossz-t nem fedeztem fel, de van egy CB-rádió ami direkt a helyi tûzoltóknál jelentkezik be ki van irva hogy csak bvészhelyzetben… (mikor máskor) a padláson van hordágy, meg lavinaszonda, teljesen korrekt hely. A tura: léccel mentek vagy gyalog?? mi 2x gyalog, 1x léccel voltunk(sajna a léces kaland nem jött be, mert a felénél eltört egy kötésünk) Gyalog kicsit kimerítõ ha sok a hó, mert az eleje teljesen nyilt terep, és combig merülni minden lépésnél nem tul gyors haladást tesz lehetõvé:)) amugy az eleje elég lájtos, nem is nagyon emelkedik, aztán kis erdõs rész és abból kiérve az utolsó szakasz viszont már keményebb valamivel, lehet kapaszkodni rendesen…
  Asszem az erdõ után van egy másik Hütte is annak mindene zárva, de ha gondoljátok ott le lehet pakolni egy-két feleslegesnek tûnõ cuccot, ha tulpakoltatok:))
  A fenti háztól a csúcsig mi egyszer mentünk (könnyen rosszre fordulhat az idõ reggel) de akkor nem sikerült megtalálni a jelzést, térkép szerint mentünk… egy idõ után meg is találtuk az utat, de addig szenvedtünk… léccel nem tudtunk volna menni, szerencse, hogy a hátunkon vol:)) de a rendes ut léccel is járható, mert helyi muksókat figyeltünk meg iszonyatos sebességgel felfelé haladni…

  A csúcson is van vészszállás, az valójában egy nyitva lévõ helység amiben semmi nics, csak esetleg néhány matrac ledobálva a földre.

  Lefelé frankó, lehet haladni, kivéve a végén ahol nem nagyon val lejtés.

  Hát ennyi… kellemes tura

  Zzz

  #419976 Hozzászólás

  Berthos

  Hochschwab/Schneeberg

  Lavinaveszélyrõl:
  http://www.lawine-steiermark.at/

  Az útról:
  http://www.wandertipp.de/Monatstipps/mt_extern/ex_hochschwab.htm

  Szabi!
  Mi meg a Schneebergre mennénk jövõ hét végén. Írnál róla milyen volt télen? Mi a Weichtalklamm felõl mennénk a Kienthalerhütte felé. A hüttéig ismerem az utat csak azt nem hogy utána mi lehet. Milyen felszerelés kell? Mennyi idõ az út fel/le? Lehet-e aludni a Fisher hütte téli szállásán?

  Kösz. Berthos

  #419975 Hozzászólás

  szábbéz

  valóban

  Tényleg, neked van igazad. Különben a Voisthaler hüttére gondltam, ezt Seewiesen felöl lehet jól elérni, van winterraum AV-schloss megjegyzéssel. Nem tudom mit jelent pontosan de kitelefonálok.
  Üdv: Szabi

  #419974 Hozzászólás

  Zukker

  Hochschwab?

  Hali ha a Hochschwabra gondoltok? vagy csak én vagyok tájékozatlan? és nem hiányzik a “w”? a w-srõl van infom
  Z

  #419973 Hozzászólás

  GB

  Hi

  Engem is érdekelne, meg az,hogy ilyenkor kb mennyi idõ a parkolótól a bivakig,majd onnan a csúcs, illetve milyen nehéz a klettersteig útvonal a bivaktól (télen).
  Üdv, Ben

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Hochschab télen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.