Hogy lehet visszaváltani akciós Malév jegyet?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Hogy lehet visszaváltani akciós Malév jegyet?

 • Indította
  Témakör
 • #4493 Hozzászólás

  Joster

  Kedves nálam sokkal okosabb utazók. A tavasszal vettem akciós jegyet Damaszkuszba (39eFt) . Akkor még nyoma sem volt a mostani helyzetnek. Tudomásom szerint ezt nem lehet visszaváltani, átíratni stb. Van-e valamilyen kiskapu ezzel kapcsolatban??Elõre is köszönöm.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #95186 Hozzászólás

  Joster

  MALEV

  Kedves Ismeretlen ! Most beszéltem a MALÉV információval és azt mondták, hogy nem lehet átíratni, eladni stb. a jegyet, de aug 12.-ig szóló jegyeket becserélik voucherre. Várható , hogy ezt meghosszabbítják, így talán el tudom majd cserélni egy másik jegyre.

  #95185 Hozzászólás

  Joster

  De

  Kedves Ismeretlen. Ma este megkérdem utitársam, hogy tud-e kezdeni valamit a jeggyel (övé az elsõbbség), utána írok, vagy hívlak.

  #95184 Hozzászólás

  Ha nem akarsz mem

  Ha nem akarsz menni !

  Nem lehetne átvállalni ? Mivel adrenalinos lenne az ut engem érdekelne ! 06309600255

  #95183 Hozzászólás

  Okos

  Ezt olvasd el

  Szíria kénytelen lesz beavatkozni a konfliktusba

  Az izraeli légierõ hajnalban ismét Hezbollah-állásokat támadott a libanoni-szír határ közelében. A harci gépek bombázták a Bejrútot Damaszkusszal összekötõ országutat is.

  Az elsõ jelentések szerint a vadászbombázók legkevesebb öt rakétát lõttek ki. Egyelõre nem tudni esetleges áldozatokról. A zsidó állam hadvezetése azzal indokolja a Szíria és Libanon közötti útvonalak bombázását, hogy megakadályozza azt, hogy Damaszkusz fegyvereket juttasson a Hezbollahnak.

  Közben a szíriai elnök a fegyveres erõk fokozott éberségét kérte a hadsereg napján. Szíria már korábban figyelmezette Izraelt: ha a zsidó állam hadserege 20 kilométerre megközelíti a szír-libanoni határt, akkor Szíria kénytelen lesz beavatkozni a konfliktusba.

  #95182 Hozzászólás

  Okos

  Joster

  Azt ajánlom hívd fel a Malévot és próbáld visszaváltani a jegyet. Ilyenkor engedégenyebbek szoktak lenni, mert nem akarnak rossz PR-t. Én a helyedben nem utaznék el az alábbiak miatt:

  Damaszkuszban rengeteg a menekült és ilyenkor nehéz szállást szerezni.
  Szíria nem pártatlan fél ebben a háborúban és simán kaphat 1-2 célzott légitámadást.
  Ha mégis probláma lesz elég messze van a legközelebbi menekülõ reptér.

  Az iraki háború alatt én is megszívtam a jordániai kirándulásomat, mert Amman tele volt menekülõkkel és majdnem az utcán aludtunk :-(

  #95181 Hozzászólás

  Joster

  Snorhaka

  Attis és a Többiek ! Köszönöm a válaszokat.

  #95180 Hozzászólás

  Pere

  Busz

  A reptérrõl van busz Aleppóba,én is utaztam rajta,sõt a barátaim most márciusban voltak.Kilépsz az épületbõl és ott fog állni egy rendes busz,ha jól emlékszem MALÉV szinekkel,de általában az ott csellengõk megkérdezik,hogyhova akarsz menni és ha kell megmutatják melyik az.CSak a repjegyedet kell felmutatni és ingyen elvisz Aleppóba,de Damaszkusz után megáll egy pihenõhelyen és ha akarsz itt át tudsz szállni egy másik buszra ami LAttakiába visz,szintén ingyen.

  #95179 Hozzászólás

  Attis

  menni vagy nem menni? (avagy kár majrézni)

  A kiskapu az lehet ha felszállsz a repülõre és beutazod Szíriát. Ugyanis északon nincsenek menekültek az általad egy másik topicban felvázolt útiterv pedig (ilyen szempontból is)kítûnõ. Tehát nem érdemes cidrizni, az ország teljesen biztonságos. Arról nem is beszélve hogy a Malév telefonos tájékoztatása szerint a damaszkuszi reptérrõl van egy ingyenes közvetlen buszjárat Aleppóba még a megérkezés után hajnalban. Ezt nem mondták biztosra, de azt mondták, hogy információval tud szolgálni a Malév damaszkuszi kirendeltsége, vagy a gépen majd a személyzet. Egyébként a Malév is csak addig indít járatot amíg biztonságos az ország. Ha az utazásig leállítják a légiforgalmat a jegy árát visszafizetik, ha pedig az utazás idõtartama alatt, akkor a térségbõl induló másik járatukon hazahoznak (de ennek elõfeltétele, hogy arra a járatra legyen foglalás, ami telefonon elintézhetõ). Ez a másik járat valószínûleg Törökország déli részébõl, vagy Isztambulból indul. Telefonon ez is elintézhetõ. Amíg megy járat a jegyet csak úgy tudod visszafizettetni ha van stornóbiztosításod és az ott meghatározott valamelyik ok (pl: betegség) bekövetkezik. A damaszkuszi Malév iroda telefonszáma (valószínûleg csak angolul beszélnek): 963/112227944, az utolsó négy szám változásával még két mellék 7366 és 0267. A nyitvatartás: szombattól szerdáig 9-17 óra és csütörtök 9-13,30 óra (helyi idõ szerint). Ha bármilyen további kérdésed van megadom a telefonszámom és szívesen segítek. Üdv: Attis

  #95178 Hozzászólás

  archimandrita

  Re: Hogy lehet visszaváltani akciós Malév jegyet?

  Miért akarod visszaváltani! Szíriában egyelõre nincs semmilyen “helyzet”. Én a helyedben oda nyugodtan elutaznék. Ha “helyzet” lesz ott is mire utaztok, valószínûleg úgyis leáll a légiforgalom, és akkor biztos lesz valami lehetõség a jeggyel (visszaváltás, más úticélra történõ átbukkolás).

  Tibor

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Hogy lehet visszaváltani akciós Malév jegyet?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.