Hogyan juthatok Toledóba?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Hogyan juthatok Toledóba?

 • Indította
  Témakör
 • #12851 Hozzászólás

  milky

  Sziasztok! Én és a családom most szeretnénk utazni Toledóba vonattal vagy repülõvel. Azt szeretném kérdezni, hogy hogy ha vonattal megyünk akkor hogyan juthatunk oda olcsón, mivel magyarországon nincs közvetlen járat.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #146445 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jo volt olvasni

  Jo volt olvasni ezt a segitokeszseget, informaciozuhatagot! Komolyan, le a kalappal elottetek, hogy ennyire segitokeszek voltatok:) Remelem milky majd jelentkezik egy beszamoloval, mert kivancsiva tett:)

  Udv,

  #146444 Hozzászólás

  gambler

  Ahogy gondolod…

  A benzinköltség valóban nem nulla. Szerintem, mindenki eldönti, hogy a saját körülményeit figyelembe véve, melyik variáció éri meg neki jobban. Én inkább választom a 9.000-es jegyet. De senkinek nem kötelezõ így tennie ! :)

  #146443 Hozzászólás

  Csaba

  hmm

  Igen, bizonyára a benzinköltség Pozsonyig szintén nulla. Az ország elsöprõ többsége lakik közelebb Budapesthez, mint Pozsonyhoz. Másrészt az emberek nagy része nem kézicsomaggal utazik, pláne télen, amikor ez egy minimális választékossággal öltözködõ ember esetén is lehetetlen. Szóval mondhatsz bármit, de egy átlagos utas esetében ez a jegyár nem 9.000,- Ft, hanem a többszöröse :)

  #146442 Hozzászólás

  gambler

  Hozzáteszem !

  Pl. azt, hogy el lehet jutni bármikor Pozsonyból Bp.re, mióta a gépkocsit feltalálták ! Nem is beszélve arról, hogy nem mindenki Bp.-n lakik ám ! Max az ország 20 %-a ! :)Ja, és a minimális csomagdíj nem 17.000 HUF, hanem 0 ! Ha néhány napra utazol kíválóan be lehet pakolni a szabványméretre gyártott kisbõröndökbe, amiket kézipoggyászként felvihetsz ingyen. Ha nagyobb a pakk, akkor 6€-ért adhatsz fel poggyászt, ami valóban max. 15 kiló lehet. Ami azért nem kevés, szerintem ! :)

  #146441 Hozzászólás

  Csaba

  Ryan

  Tedd hozzá, hogy visszafelé Pozsonyban száll le a gép, ahol tranzitszállás kell, mert aznap már nem lehet Budapestre jutni, valamint azt, hogy a 9.000,- Forintra minimálisan 17.000,- Ft csomagdíjat kell fizetni. És ez csak 15 kiló, nem a megszokott 20.
  Szóval tudok olcsóbbat: az Air Europa 32.000,- Forintért illetékkel és normál 20 kilós csomaggal olcsóbb, mint a Ryanair, a kényelemrõl nem is beszélve.

  #146440 Hozzászólás

  gambler

  Ryanair

  Én néhány napja vettem Madridba jegyet frankfurti átszállással, mindennel együtt 9.000 HUF volt oda-vissza ! Onnan pedig a már említet gyorsvasúttal Toledo félóra. Ha ennél olcsóbbat tud valaki, akkor szóljon ! :)

  #146439 Hozzászólás

  Csaba

  Smart?

  Szia Milky!

  A Smartwings igénytelen, drága, és teljesen megbízhatatlan. Ehhez elég belenézni az index low-cost fórumába. Szóval velük nem érdemes utazni, mert istenkísértés! Vagy elindul a járat, vagy nem.

  Az Air Europa – ami nem fapados – pl. illetékkel együtt már 32.000,- Forintért elvisz Madridba a közvetlen járatán.

  Üdv,
  Csaba

  #146438 Hozzászólás

  Alicante

  Toledó

  Kedves milky!

  A Smartwings fapados légitársasággal kimész közvetlen járattal Madridba és onnan vonattal Toledóba. Ez a legegyszerûbb és a legolcsóbb lehetõség.

  Üdv.

  Alicante

  #146437 Hozzászólás

  Csaba

  gyorsvasút

  A Madrid-Toledo táv 30 perc gyorsvasúttal, de vaójában már 25 perc alatt begyûri. A normál jegy 8.60 egy útra. Madridig meg a legolcsóbb és a legegyszerûbb a közvetlen Air Europa-járat, hacsak nem találsz valami számodra megfelelõ menetrenddel rendelkezõ fapados átszállási lehetõséget.

  #146436 Hozzászólás

  Ezt elfelejtettem

  Ezt még elfelejtettem: A teljes utat Madridig megteheted egyetlen légitársasággal, az EasyJet-tel, ami Budapestrõl is indul. Az útirány: Budapest – London – Madrid, onnan pedig vonattal Toledóba.
  A spanyol vasút neve: RENFE (Red Nacional de los Ferrocarilles Españoles). Van angol oldala is, de elég gáz. Jobb, ha tudsz kicsit spanyolul (is).

  A légitársaságot megnéztem egy véletlenül kiválasztott idõpontra, és meg kell mondanom, hogy Londonból (Luton reptér) szerintem 20 fontért (illetékekkel és adókkal) nem is olyan sokba kerül az az utazás Madridig. Teljes úton végig vonattal koponyánként legalább 80-90 ezer Ft lenne, tehát inkább válaszd a repcsi + vonat kombinációt.

  ZOLI

  #146435 Hozzászólás

  Eljutás Toledóba

  Üdw!

  Ha busszal akarsz oda menni, nem tudok segíteni. Ha repülõvel, akkor sem. Nézd végig a légitársaságok kínálatait. Talán a reülõvel lesz a leggyorsabb és a legolcsóbb, viszont a vonatban tudok segíteni.
  Boccs, nem akarok paraszt lenni (avagy remélem most nem sértõdsz meg), de tégy meg nekem egy szívességet, azaz ne légy ennyire puccos-kényelmes paraszt magyar, aki szereti, ha mindent a segge alá adnak. Ezt azért írom, mert a magyar ember nagyon kényelmes (fõleg a Budapestiek) és szeretnek mindenhová közvetlenül eljutni, de ha nincs közvetlen járat, akkor már kétségbe vannak esve, meg vannak halódva. Pedig van megoldás erre is, vagyis a világ minden pontjáról el lehet jutni mindenhová, csak éppen akarni kell. És nem megijedni az átszállásoktól. Szóval…

  Repüvõt sajnos nem találtam az adott területre.

  Busszal vagy autóval elindulni nagy merészség kell, mert az út nagyon hosszú, és ha busszal mész, nagyon idõhöz vagy kötve a kötelezõ helyfoglalások miatt, és ha a busz elromlik vagy bármi miatt késik, akkor a következõ csatlakozást sem éred el, és ott is maradhatsz félúton.
  Ha a kocsid romlik el Magyarországtól 1500 km-re, a javítás vagy hazavontatás egy vagyonba kerül! (Tapasztalat: kollégám vadonatúj Opellel ment Madridba tavaly és olyan hibája lett a kocsinak, hogy haza kellett szállíttatni. Árat nem közölt a srác, csak annyit, hogy hat számjegyû pénzt fizetett a szállításért, de még így is olcsóbb volt, mintha helyben megjavíttatta volna).

  A megmaradt lehetõségek közül a vegyes utazást javaslom a leginkább: repülõ + vonat. Ennek pedig az az oka, hogy ha végig vonattal szeretnéd megtenni az utat, akkor át kellene szállnod a következõ helyeken: Budapest – Wien Westbhf. (Bécs) – München – Paris gare de l’Est – Madrid Chamarin vagy Madrid Atocha – Toledo.
  Inkább javaslom, hogy menj el egy fapados repülõtársasággal Londonba, onnan repülj Madridba, és onnan már csak 1 óra 40 perc az út, elvileg pótdíjmentes vonattal.
  De ha van kedved kipróbálni a vonatot Párizs és Madrid között, nem fogod megbánni, viszont mélyen pénztárcába nyúlós dolog. Viszont megéri, mert én már utaztam vele. Ha van kedved megnézni a képeket a Párizs-Madrid viszonylatban közlekedõ vonatról, a http://www.railfaneurope.net/pix/es/car/Talgo-Trenhotel/TWL4g-TWL6g/pix.html oldalra kattanva megteheted. Csupa hálókocsi. :)

  Ennyit tudtam segíteni, ha tudok még valamiben segíteni, akkor írd meg a kistyger@freemail.hu címre.

  Sok szerencsét, és jó utat!

  ZOLI

  ui: csak tapasztalattal, vagy tapasztalattal rendelkezõ személlyel indulj el ekkora útra!

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Hogyan juthatok Toledóba?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.