Hogyan kezdjek hozzá?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Hogyan kezdjek hozzá?

 • Indította
  Témakör
 • #3747 Hozzászólás

  Bolond
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Please help me!!!
  Azzal a céllal indítom el ezt a témát, hogy valamilyen szinten segítsek magamon és hasonló terveket szövögetõ embertársaimon.
  Így a: Hova? Mennyibõl? Kivel? Mivel? stb. kérdéseket szeretném, ha egy kicsit felboncolgatnánk.Ezúton is szeretném kérni a már tapasztaltabb “öregmotorosokat” hogy segítsenek nekem/nekünk.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 79
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #85501 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ahmet

  Ahmet, én ezt a helyzetet alapnak, evidensnek vettem, hiszen ha valaki már megfogalmazza a kérdést, hogy hogyan, hova, már eljutott egy szintig, ami azt is jelentheti, hogy van lehetõsége, Te szavaiddal élve meg tudja csinálni.(Az én feltételezésem szerint.) Ha valaki az általad említett dolgok elõtt áll, akkor tényleg még nincs mire, nagy hévvel készülnie. Természetesen egy bizonyos támogatottság is kell, és elszántság, de ez személyenként más és más. Engem éppen ellenkezõleg változtatott meg. Miután elértem valamit, (Kockáztattam én is azért rendesen…)felspanolt, és azóta nem igazán tartok dolgoktól. (Ha a húgodra gondoltál, akkor azt én sem merném, mert más épségét nem kockáztatnám, a sajátommal pedig én rendelkezem:))
  Üdv.

  #85500 Hozzászólás

  Ahmet

  Szandra

  Egyetértek, egy dologban nincs igazad. Akkor kell elkezdeni az utazást, amikor tudod, vagy engednek. Én 18 voltam, mikor elõször mentem, de velem jött a 16 éves húgom. Stoppal Párizsba. Szóval ha valaki mehet 16 évesen, akkor nincs mire várni. Persze pénz is kell, de minél idõsebb vagy, annál több lesz a parád. Akkor 100 dollcsival indultunk, ma nem merném.

  #85499 Hozzászólás

  BRobi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szandrának!

  Sziasztok, Szia Szandra!

  Hasonló helyzetben voltam mint Te, amíg fel nem nyílt a szemem. Én is egyetemista voltam és gyermekkori álmom az volt, hogy kijussak az Amerikai Egyesül Államokba. Ez nem gyermekies m2ennyi szép autó van, karriert akarok, vagy sok sok pénzt akarok, színész akarok lenni” vágy volt, hanem nemes egyszerûséggel egy “látni akarom, át akarom élni” vágy ólálkodott bennem. Két évvel ezelõtt pedig egyre jobban a felszínre tört ez a vágyam, amikoris beszélgettem egy sráccal, akit a kollégiumi folyosó végén láttam bagózni. Kiültem mellé, mert unatkoztam és megláttam, hogy egy Alcazar feliratos polót viselt. Rákérdeztem és ekkor indult el a lavina… Elmesélte, hogy kinnvolt amerikában, dolgozott és volt Los Angelesben is és elkezdett mesélni… Én csak kérdeztem, illetve hallgattam az élménybeszámolóját és ambíciózus emberként megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy ezt én miért ne tudnám megtenni? Sajnos az anyagi vonzata volt az akadályozó tényezõ. Egyre többet beszéltünk a sráccal és nagyon jó barátok lettünk, és mindig amerika volt a témánk. Õ nosztalgiázott, én pedig információkat, élményeket kaptam a beszélgetéseink alatt.
  Ugyanazon évben eldöntöttem, hogy én is ki fogok jutni! Felvettem egy szervezettel a kapcsolatot, megtudtam, hogy mi szükséges hozzá, az anyagi vonzatát is kiszámoltam és elhatároztam, ha törik, ha szakad megcsinálom, kijutok, megvalósítom az álmomat. Eladtam motoromat, spóroltam a szervezet által kért összeg megteremtésére, felvettem a diákhitelt, hogy meglegyen a pénzem a repülõjegyre. Ahogy meglett az elõlegre a pénzem, gyorsan befizettem a szervezetnek, hogy ne legyen visszaút! Vártam vártam, intéztem az ügyeket, találtak nekem munkát, felhívott a cég képviselõje, hogy szeretettel várnak Virginiába. És hipp-hopp 21 évesen álltam a reptéren, szeretett szüleimmel, kezemben a bõrönddel és a repülõjeggyel, amin az állt arrive: JFK (NYC). Nem hittem el, de megcsináltam, megvalósult a gyermekkori álmom, amit kint ambícióval, szerencsével megsokszoroztam!
  Virginiából eljutottam kalandos körülmények között New Yorkba, ott dolgoztam 4 hónapot, majd eljutottam Washingtonba, Chichagoba, láthattam a csodálatos Niagara Vízesést! Los Angelesben és Hawaii O’Hau szigetén nyaraltam! Csodálatos, felejthetetlen, elmesélhetetlen élménnyel gazdagottam, életem végéig emlékezni fogok minden egyes momentumára!
  Ezt nem nagyképûségbõl írtam le, hanem azért, hogy lássátok, Lásd Szandra, ha akarod, meg lehet csinálni! Mindössze 21 évesen elmondhatom, hogy Hawaii-on nyaraltam, bejártam egész amerikát és csakis magamnak köszönhetem (Természetesen szüleimnek is) mert az USA-ban egymagam voltam!
  Elhatározás kérdése és legyen valaki, hogy nyissa fel a szemed, hogy nem is olyan elérhetetlen! Nekem megvolt az a személy, egy kezdõlökést adott, utána magam jártam, kerestem az utamat, vállalva a legnagyobb kockázatot a “Soha nem adom föl!”, vagy “Aki nem játszik az nem is nyer ” jelmondatokkal!
  Nagyon remélem, hogy levelem hatására valakiben nõ az ambíció, remélem, hogy segíthettem!
  Egyesekben felmerülhet, hogy jah.. Amerika, de jó neked, én nem tehetném meg… Avagy hogy volt bátorságod…? Én csak nevetek az egészen, mert utólag könnyûnek tûnik, sõt egyszerûnek, és látom azt, hogy ha valaki akar valamit, meg tudja csinálni! Én meg tudtam és jövõre replikázni fogok, újra megteszem ezt az utat és a cél, hogy lemásoljam elõzõ csodálatos nyaramat, ismét Hawaii lesz a befejezés!
  Sok sikert, szerencsét, ambíciót, elhatározást kívánok minden olvasónak!
  üdv.
  Robi

  #85498 Hozzászólás

  Szandra

  KÍVÁNCSI LETTEM

  Sziasztok!
  Életemben elõször jártam ezen a weboldalon, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Én meg tudom érteni “Bolond”-ot, én is tele vagyok vágyakkal, álmokkal, de nem tudom, hogy valósítsam meg õket. Pedig “már” 23 vagyok. Lehet, hogy ez sokaknak hihetetlenül hangzik, de van akinek a hátizsák, bakancs és az elsõ vonat/busz/repülõjegy megvásárlása is gondot okoz…egyetemista vagyok, és egész nyáron munkát kerestem. De felteszem a kérdést: szerintetek 350-400 Ft-os órabérbõl mennyi idõ alatt gyûlik össze egy jó bakancsra? Persze, ha az ember semmit nem költene abból a pénzbõl…de ha valaki pénzt keres, akkor a szülei (legalábbis az én szüleim) azon nyomban elvárják tõle, hogy magának finanszírozzon mindennapi dologokat, mint pl. strandbelépõ, egy új nadrág vagy egy újság. Így nehéz spórolni. Na, de nem is ez a lényeg…csak annyit akartam mondani, hogy szerintem az álmok adják az élet értelmét, mert akkor mindig van elõttünk egy cél, amiért érdemes küzdeni. Nem értem azokat az embereket, akik leszólják “Bolond”-ot…miért? Ami jótanácsot vagy észrevételt én mondanék, hogy még egy kicsit türelmesnek kell lenned, és legalább a középiskolát befejezned, mert addig nem igazán van meg az a szabadságod, ami az utazgatáshoz kell. Én az ideális “kezdésnek” az érettségi utáni idõszakot tartom, amíg nem kezdesz el egy újabb sulit, mert utána már nagyon nehéz idõt szakítani hosszabb távollétekre, és észre sem veszed, és hipp-hopp 23 éves vagy.:-) Persze a nyári szünetekben ami belefér!:-) Én mindenkinek szívbõl kívánom, hogy minél több helyre eljusson, és felejthetetlen élményekkel gazdagodjon!

  #85497 Hozzászólás

  Bolond

  ááá

  én soha nem fogom megérteni, hogy valaki miért köt csak úgy bele a másikba.Emberi tulajdonság pf…..
  De azért köszi hogy kiálltok mellettem,jó tudni, hogy nem csak ilyen paréj emberek vannak.És különben is, nem csak magamnak indítottam ezt a topicot, egy értelmes kérdést tettem fel benne, amire azt hittem hogy majd értelmes válaszok érkeznek.Ehez képest a hasznos infókat, elnyomja a sok értelmetlenség, mint pl.:a nevem és a freecímem fikázása.Nekem ez tetszik ez miért fáj nektek?

  #85496 Hozzászólás

  Ahmet

  Szkeptikusok!

  Nem értem. Mindenki lelkesen kontrázik (én is gyakran) a politikai topikokban olyan embereknek, akik egyértelmûen sérültek mentálisan. Itt meg mindenki fel van háborodva, hogy néhányan válaszolunk, pedig csak etetnek minket. Ha csak hülyítenek, hát akkor ez a leggyengébb próbálkozás. Hú, de megszívatva érzem magam!
  Jól megszívattam a hülyéket, megkérdeztem hány óra, pedig nem is érdekel, ez a marha meg megmondta! Hahaha!

  ps: Ja, és ez legalább passzol az oldal témájához.

  #85495 Hozzászólás

  Christine

  haho

  Egy közmondás, picit a topicinditóra aktualizálva: ” Bolond lyukból bolond szél fuj!” Én speciel más szelekkel és szeleken vitorlázok!

  Egyébként aki engedi hülyiteni magát, idõvel az is bolonddá válik! Azért legyen már némi büszkeség is bennünk!

  #85494 Hozzászólás

  haho

  kíváncsiságból léptem be

  de megint bizonyítják az emberek, hogy alapból mennyire bizalmatlanok. És ha igaz lenne, hogy bolond tényleg hülyít minket, akkor mi van??? (szerintem nem) De kinek fájna…egyedül annak, aki képtelen másokban bízni, mert nem tud veszíteni, alulmaradni. Az biztos, hogy az ilyen csípõbõl rosszindulatú embereket messzirõl elkerülik, mert lelkileg nyomorékok.

  Bolond akármit is akarsz, sok szerencsét kívánok álmaid +valósításához!
  Ha meg csak hülyítettél, akkor megemelem a kalapomat és jót nevetek az egészen.

  #85493 Hozzászólás

  Ági

  Bolond

  Gyorsan leirom mondandomat: bolond!

  #85492 Hozzászólás

  Bolond

  Na végre!

  Ahoy, már kezdtem hiányolni ezt a nagyszerü társaságot!!!
  Ne fogjátok vissza magatokat gyorsan írjátok le, a mondani valótok, oszt jónapot kívánok!

  #85491 Hozzászólás

  Angel

  Bolond /ok/

  Ez a Bolond tenyleg bolond! Mar mindenkit beetetett, most ujabb bizonyitekat adta annak, hogy azt se tudja, mit akar. Illetve mindent akar, de mégse akarja. Foleg azt nem akarja, ha valaki mar azonosult vele es okos otleteket ad neki. Legyunk oszintek: az, aki ennyit be tudott palizni, valojaban nem is bolond! A beetetések nyeroembere!

  #85490 Hozzászólás

  Bolond

  Ahmet

  Jó, van benne igazság, de mind a kettõnek meg van a maga sajátos feelingje.Persze kocsim úgy sem lesz egy jó darabig( egy jó jó jó darabig), de addig nem akarok itt állni egy helyben mint egy…

  #85489 Hozzászólás

  Ahmet

  Kocsi?!

  Na, ha valami szívás, akkor az egy autó. A költsége a csillagos ég, haszna meg nem sok. Ha akarsz utazni, akkor kezdd el, ha meg nem, akkor hagyd a fenébe. Arra gyúrni, hogy majd egyszer elkezdek keresni, aztán majd egyszer lesz autóm, és majd egyszer pénzem… Ebbõl legfeljebb annyi jönössze, hogy a gyerekeidnek meséled majd, hogy 16 éves koromban el akartam menni…

  #85488 Hozzászólás

  Bolond

  Ahmet

  Hát egyenlõre, (most nyáron magyarországban gondolkodok biciklivel, vonattal) bejárom széphazám egy részét, esetleg környezõ országokat.Aztán mikor már elég tapasztalatom van, akkor már talán sikerül magam rávenni nagyobb távokra is (vonattal), de kocsi lenne az igazi.De egyenlõre itt a suli pénztszerezni mellette meg elég nehéz.De nagyon örülnék, ha ez összejönne.De most egyenlõre nyelvre kéne gyúrni+ munkát találni suli mellé.

  #85487 Hozzászólás

  Ahmet

  Bolond

  Figyu, szedd elõ a legkényelmesebb cipõdet, kérj egy hátizsákot, és indulj el. Úgy látom itt már “mindenki” elfelejtette milyen volt az elsõ.
  Nincs is annál jobb, mint elindulni. Nem kell repülõ, meg luxus. Megnézed, hogy mennyi a vonat Bukarestig, onnan meg busszal irány Isztambul. Törökországban egyszerû stoppolni, és ha látják, hogy csóró diák vagy, akkor mindig segítenek. (Ha nem látják akkor is, csak akkor tudják, hogy nem vagy rászorulva) Rengetegen hívtak meg minket aludni, enni, inni. Csak olyannal indulj el, akivel nagyon jól kijössz. AMikor éhesek és fáradtak vagytok, akkor lehet örökre összeveszni. Ha egyedül mész, akkor se leszel soha magányos. Mindig van valaki, aki angolul akar gyakorolni, vagy szintén egyedül utazik.
  Mellesleg ha van pénzed akkor tényleg fontos a jó cipõ és a jó zsák, de nélküle is lehet, csak több a kényelmetlenség. De nem azért utazunk, mert kényelmes. Azért menjenek csoporttal Tunáziába.
  Felszerelésed legfontosabb része az útikönyv legyen. Más nem kell. A magyarnyelvûeket feljtsd el. Nincs akkora piac, hogy rendszeresen frissítsék. Én Lonely Planetet használok, de létezik más is.
  Ne rettentsen el az, ha nincs pénzed. Ha nem félsz a kényelmetlenségektõl, akkor az LP által jósolt minimális pénz felébõl is ki lehet jönni. Idõd van nyáron, amennyit akarsz. Aztán ha fogytán a pénz, akkor egyszerûen visszafordulsz.

  #85486 Hozzászólás

  okos

  Bolond

  a terved teljesen kivitelezhetõ és már sokan elõtted meg is csinálták! Soha ne add fel az álmaidat! Ne is halgassál Irén és egyéb átlagpolgárokra! Õk soha nem fogják megtudni, mi az álmodni egy merészet és megvalósítani azt!

  Pont az ilyen fickók, mint te mozgatják a világot!!!

  Hajrá Bolond!!!

  #85485 Hozzászólás

  Genevieve

  Holotron

  Hogyan lehet meggyozni a csaladtagokat, baratokat? Pénzzel. Sok pénzzel.

  #85484 Hozzászólás

  Bolond

  Holotron

  Bameg, te valami tudó vagy?:)Én sem mondhattam volna szebben.Egyébként szerintem is ez a legjobb perspektíva.

  #85483 Hozzászólás

  Holotron

  Bolond

  Ez egy égyéni utazás topicnak tűnik. Utálod a buszos csoportos utazásokat, de nincs jogsid nincs kocsid, meg nem tudsz olyan szinten egy nyelvet hogy vhova egyedül ki merj menni. A szüleid a barátaid pedig nem érnek rá, vagy egyáltalán nem akarnak utazni. Mindenki a csoportos utazást javasolja neked, amitől falra mászol, és még te vagy
  “szemét” hogy egyáltalán fel mered vetni ezt a témát a családban.

  Hát én is ebben a cipőben járok, miközben olvasom a fórumokon hogy nyaranta csak az adriára a családok kb 90%-a kocsival megy, hát nagyon el vagyok keseredve hogy ez nekem nem adatik meg. Egy buszos úttal össze sem lehet hasonlítani azt amikor az ember családdal baráti körrel nekivág, jó hangulatban feldedeznek egy országot, és ami a legfontosabb, a kocsinak köszönhető mobilitás révén optimálisan tudják beosztani az idejüket, nics az hogy a buszra több órát kell várni, esetleg lekéssük a csatlakozást, vagy túl későn jön emiatt nem jutunk el vhova. Vagy lekéssük a buszt és ottragadunk, persze lehet stoppolni is, de én nem tartom veszélytelennek, lehet éppen egy szatír vagy egy pedofil aki megáll, vagy éppen viteldíjként annyit kérnek mint egy taxi, és addig nem enged el amíg le nem perkálod, de az is előfordulhat simán hogy egyik kocsi sem áll meg.
  Épp az ilyen szívások miatt nem megyek utazni ha csak tömegközlekedve tehetem meg. A másik véglet a szervezett buszos út, biztonságosnak biztonságos, csak épp nem arra megyek amerre akarok, csak a nagyon turistás helyekre szerveznek utakat, de ha egyénileg és tömegközlekedve teszem meg az utat akkor is ugyanez a probléma, a tömegközlekedés gócpontjai a legfelkapottab helyeken vannak, ha pl egy alig látogatott tengerparti falut akarok felkeresni akkor az szinte a lehetetlennel egyenlő, mert nem visz oda busz, vagy olyan k*rva ritkán jár hogy nem tudom úgy tervezni az utamat hogy elérjem. Persze ott a taxi mégdrágábban, de azthiszem ez sem megoldás.

  Abszolut letargiában szenvedő lehetsz, hiszen a kérésedből induktive az a következtetés vonható le, hogy: “Talán van miből, van kivel, van mivel, van hol is meg hová is, de felmerülhetett benned az a lirai kérdés, hogy minek?

  Öregmotoros és a hasonló fikázók!
  Ti mindenáron a szervezett vagy tömegközlekedéssel megvalósított utakat ajánljátok az olyan szerencsétleneknek akik vmilyen oknál fogva nem tudnak kocsival utazni, viszont a tömegközlekedéstől és a szervezett utaktól falra másznak, úgyhogy ez számukra nem alternatíva. Ha nincsen megoldási javaslatotok akkor inkább maradjatok csöndben.

  Az egyéni kocsis út maga a menyország, a szervezett buszos út nyűg, a tömegközlekedéses egy szíváshalmaz!
  Éljen az egyéni(autós) utazás! Várjuk a megoldási javaslatokat mivel lehet kikerülni az általam és a topikindító által felvetett ördögi körből. Hogyan mi módon tudjuk meggyőzni a családtagokat barátokat, hogy a tiszató helyett mondjuk az adriára menjenek?

  #85482 Hozzászólás

  Szputnyik

  Szputnyik

  Engem érdekelne a szputnyik! Légyszi írd meg milyen állapotú meg mennyit kérnél érte!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 79
Hozzászólás: Hogyan kezdjek hozzá?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.