Hol vagytok gõzvasutak?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Hol vagytok gõzvasutak?

 • Indította
  Témakör
 • #4460 Hozzászólás

  Kutya

  Szerintetek merre jár még a bolygónkon gõzmozdony. Nem turista vagy nosztalgiavonatra gondolok, hanem amit a helyiek használnak mert az van. Indiába biztos vagyok persze lehet hogy némely vonalat már villamosítottak./ Nem valószínû/ Kínában 3 éve még láttam Laoyang környékén, de szerintem már az sincs meg. Tud valaki mást is ?

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #94725 Hozzászólás

  Kutya

  Eltelt a nyár,

  mindenki hazajött és talán látott, hallott még netalán még utazott is gõzvasúton valahol a Nagy Kaland során. Ha igen, ez az a topic ahol beszámolhat róla.
  Bevallom, én egyet sem láttam: Peru, Ecuador és Bolivia abszolut gõzvasútmentes; sajnos nemsokára talán már vasútmentes is lesz – az állam egymás után számolja fel a vonalakat, pedig a buszokhoz képest kényelmesebb utazást nyújtottak, és hát a panoráma is élvezhetõbb lett volna.
  Megszüntették a világ legmagasabban futó vasútját is: ez Lima és La Oroya között mûködött. Ez az elõkelõ helyezés most már Chile Arica és Peru Tacna között battyogó vonatot illeti.
  Ecuadorban viszont first class volt a vonat tetején utazni Riobamba és Alausí között: lehet látni a Chimborazzot is ( nem mintha a vonat ablakából nem lehetne )
  Bolíviában Uyuni mellett a vonattemetõ is n. sirály.
  No, nekem ennyi vonatélmény jutott a nyáron. És nektek?

  #94724 Hozzászólás

  Lajos

  India – gözös kisvasút Darjeelingbe…

  … naponta, menetrend szerint közlekedik legalább egy vonatpár. A 80 km-t menetrend alapján 8 óra alatt teszi meg. Amikor ott jártam 10 és fél óra volt. Nagyon nagy tömeg van rajta, én is végig álltam.

  #94723 Hozzászólás

  Csaba

  Kanizsai-kanizsai állomás

  Indiában másfél éve voltam 2 hónapon át, durván 6000 km-t vonatoztam, de sehol nem láttam igazi lokomotívot. Kínában úgyszintén 2 hónap, ott sem láttam (igaz, inkább a fõvonalakon vonatoztunk, a kisebb helyekre buszokkal mentünk).
  Az utóbbi néhány évben más Európán kívüli helyeken is vonatoztam (Mexikó, Egyiptom, Törökország, Pakisztán, Burma, Vietnám), de sehol nem láttam gõzöst.
  Viszont: kb 2 hónappal ezelõtt a Duna TV bemutatott egy erdélyi (talán máramarosi?) hegyi vonalat, leginkább fakitermelésre használják, de utaznak is rajta, ahol mind a mai napig igazi gõzös a mozdony. Több részletre nem emlékszem, sajna.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Hol vagytok gõzvasutak?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.