hol van a csillagaszati

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág hol van a csillagaszati

 • Indította
  Témakör
 • #3902 Hozzászólás

  lucian

  del europaban?
  tehat hol a legrovidebb 12 orakor az arnyek?
  tudja valaki…

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #87182 Hozzászólás

  Arnys

  15. fok

  Évszaktól függõen változik, a keleti hosszúság 11. és 19. foka között (Firenze-München-Oslo, illetve Budapest-Gdansk vonala). Ha nyári idõszámítás van, akkor ez 15 fokkal eltolódik kelet felé (Bukarest-Helsinki, Ankara-Murmanszk vonala).

  #87181 Hozzászólás

  lucian

  nem a kerdes ertelmetlen

  hanem a valaszod
  pontositom a kerdest:12 ora (kozep eu, ido)
  hol a legrovidebb az arnyek?
  azt hiszem magam fogom kiszamolni…

  #87180 Hozzászólás

  Gábor

  Bocsi

  de értelmetlen a kérdésed. Dél mindig ott van, ahol a nap a napi pályája során a legmagasabbra emelkedik a horizont fölé. Ennek a helye pedig percrõl percre változik, ahogy a Föld forog a tengelye körül. A deleléskor egy adott helyen mindig a legrövidebb az árnyék, de nincs kitüntetett pont, illetve hosszúsági kör.

  Azon lehet morfondírozni, hogy egy idõzónán belül délben hol a legrövidebb az árnyék. Azon a hosszúsági körön, ahol az óra szerinti délben a nap valóban delel.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: hol van a csillagaszati
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.