hong kong – vietnám

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia hong kong – vietnám

 • Indította
  Témakör
 • #41173 Hozzászólás

  Mariann20
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Õsszel indulnánk Hong Kong-Vietnám – Kambodzsa útra, kb. 3 hét idõtartamban.
  A repülõ HK-ba érkezik (Oda a legolcsóbb a repjegy)kb. 2 napot szándékozunk ott eltölteni, majd irány Vietnám (HaNoi és lefelé Saigonba, onnan tovább Kambodzsába. A kérdésem -mert erre sehol nem kaptam választ- hogy hogyan jutok el HK-ból Hanoiba a lehetõ legolcsóbban? Tudom megy repülõ de nem biztos hogy belefér a költségvetésbe.
  2 éve bebarangoltuk Thaiföldet többnyire helyi utazási irodák szervezésében és remek volt, de nem tudom hogy országokon átmenõen is vannak-e hasonlók és ha igen milyen árban! Érdekelne vonat – busz ár stb. Köszönöm a segítséget. Üdv

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #379572 Hozzászólás

  sonero

  Gyula

  Sajnos engem is utolértek az unatkozó, vicces fórumozók, akik más nevében írnak. Nem tudom, mivel érdemeltem ki. Mindenesetre én csak az április 11-i posztot írtam, az utána következõ kettõt nem (bár a második szövegét az én posztomból másolták be). A Vietnam Airlines oldaláról nem vettem még jegyet, az meg, hogy “szoktam”, azért túlzás, mert eddig csak egyszer voltam Vietnámban.

  Mivel nem kívánok rosszindulatú emberekkel értelmetelnül vitatkozni, addig nem írok erre a forumra, amíg nincs megoldva a regisztráció. Úgyhogy aki a sonero néven ezután ide ír, annak további jó szórakozást, én távozom errõl a fórumról. Sajnálom.

  #379571 Hozzászólás

  sonero

  Gyula

  A kártyás fizetés kicsit bonyolultabb, mint más országokban. Eleve 4 százalékos pluszt raknak rá ilyenkor az árra. Én egy ottani utazási irodán keresztül vettem meg elõre, emailen lelevelezve. Õk elkérték még az összes utas útlevélmásolatát is, valamint egy aláírva visszaküldött számlát (faxon vagy bescannelve emailben). És egy külön biztonsági kóddal ellátott site-on lehetett befizetni a pénzt. Szóval kicsit komplikált, de mûködik, nem volt semmi gond vele.

  #379570 Hozzászólás

  Gyula

  Ez mit jelent?

  Normál esetben a megfelelõ oldalon kiválasztja az ember a járatot, fizet hitelkártyával és kap egy kinyomtatható pdf fájlt, amin van egy kód. És kész.
  Mit értesz számlával vevésen? És picit részleteznéd ezt a nem mûködött dolgot?
  Elõre is köszi.

  #379569 Hozzászólás

  sonero

  Gyula

  Dehogynem. Lehet. Én is onnan szoktam venni a jegyet. De jobban jársz, ha számlával veszed, mert volt már rá példa, hogy lelevelezve nem mûködött a dolog.

  #379568 Hozzászólás

  Gyula

  Köszi a választ

  Közvetlenül a Vietnam Airlines oldaláról nem lehet e-jegyet venni?

  #379567 Hozzászólás

  sonero

  Gyula

  Vicces volt az elõzõ hozzászóló, de azért én szeretnék némi érdemi információt is adni.

  Az egyik, hogy a Jetstarról én olvastam pár rossz véleményt tavaly, amikor az utamat szerveztem. Úgyhogy én nem is utaztam velük. De lehet, hogy csak néhány fórumozónak volt rossz tapasztalata velük (pl járattörlés, késés), ez lutri.

  Elektronikus jegy mûködik rendesen. A kártyás fizetés viszont kicsit bonyolultabb, mint más országokban. Eleve 4 százalékos pluszt raknak rá ilyenkor az árra. Én egy ottani utazási irodán keresztül vettem meg elõre, emailen lelevelezve. Õk elkérték még az összes utas útlevélmásolatát is, valamint egy aláírva visszaküldött számlát (faxon vagy bescannelve emailben). És egy külön biztonsági kóddal ellátott site-on lehetett befizetni a pénzt. Szóval kicsit komplikált, de mûködik, nem volt semmi gond vele. Az iroda: http://www.tftravel.com.vn. Én egy Linh nevû nõvel intéztem az egészet, nagyon segítõkész volt, esetleg kérdezz rá, hogy õ milyen árat tud ajánlani: linh@tftravel.com.vn.

  #379566 Hozzászólás

  Vietnam

  érdemes!

  Elõre kell tervezni és mindent otthon megvenni, mert Vietnámban erre nem lesz lehetõség! A Jet Star ára hihetõ, de amióta a DragonAir-rel fuzionáltak, a “fejenkénti” árat sárkányfejre értik, amely köztudomásúlag hétfejû. Tehát minden árat 7-tel kell szorozni, de még úgy is olcsó!

  Csak az e-ticket mûködik, 2005 óta már nem is nyomtatnak papírjegyet. A vietnámi földmûves is a saját kunyhójában az iPad-jén veszi a repjegyet, tehát még ma vedd meg az összes jegyet, jó elõre, én azt javaslom.

  #379565 Hozzászólás

  Lawrence
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Belsõ járatok

  Sziasztok!
  Augusztusban megyünk Vietnámba és a tervezési fázisban vagyunk.
  Szerintetek érdemes már most neten megvenni a belsõ járatokra a jegyet?
  Pl. a Jet Star a HCMC-Danang útra fejenként mindennel együtt 33,6 USD kér. Hihetõ ez?
  Van valakinek tapasztalata a Vietnam Airlinesrõl vagy a Jet Starról? Megbízhatóság? Mûködik-e rendesen az e-ticket?

  Elõre is köszönöm a válaszokat!
  Gyula

  #379564 Hozzászólás

  maszat

  sonero

  Én is ilyen rohanós fajta voltam :-) de visszavettem a tempóból egy nem túl jól sikerült út után, azóta igyekszem úgy rendezni hogy inkább legyen kevesebb hely de nyugiban, nézelõdve.
  Meg aztán azt vettem észre, hogy nekem jóval több idõ kell 1-1 helyre mint egy átlagos turistának. Pl. Angkor 3 teljes nap kevésnek éreztem, míg másnak bõven elég 2 nap…

  #379563 Hozzászólás

  maszat

  omi

  Egyre inkább érzem hogy Perhentian a nekem való hely :-) Aki volt mind hasonló véleménnyel van róla, és Tioman annyira megfogott a maga érintetlenségével, hogy egész nap egy árva lelket sem láttunk pl. a Monkey öbölben, meg hogy lehetett bogarászni a dzsungelben és figyelni a kismajmokat, a hatalmas gymölcsevõ denevéreket és varánuszokat, órákon keresztül sznorizni és azok a meseszép halak, teknõsök… naszóval valami hasonló szigetre vágyom és a thai szigetek egyáltalán nem ilyenek!
  Perhentian és a környékén lévõ pici szigetek, nameg Indonézia szigetvilága lehet még hasonló, esetleg Sipadan Borneón..

  Macau-t beiktatva tényleg kissé macerásnak tûnik így elsõ nekifutásra :-) de még utánanézek.
  A másik ami még felmerült: Bangkok Aerosvit járattal, onnan pedig lecsordogálni Malajziába pl.vonattal

  #379562 Hozzászólás

  omi

  maszat

  Még annyit hogy Perhentian tényleg nagyon szép, ha Tioman tetszett neked akkor Perhentian is fog. Én 5 napot töltöttem a nagyobb szigeten. El lehet tölteni az idõt, starndolni, kajakozni, sznorkelezni stb. A kisebb szigetet szinte teljesen be lehet járni gyalog, van egy ösvény ami a dzsungelen át vezet körbe, közben láthatsz majmokat, hatalmas 2m-es monitorgyíkokat is. És végig lehet így járni az összes strandot is egyben a kisebb szigeten. A nagy szigeten is be lehet menni dzsungelbe. A víz, a part még azok szerint is elsõ osztályú akik már bejárták az egész régiót, a thaiföldi szigeteket is, így van viszonyítási alapjuk.

  #379561 Hozzászólás

  sonero

  maszat

  Én az a “rohanós fajta” turista vagyok, ez igaz. Általában max két hétre tudok elszabadulni, és ha ilyen messzire megyek, akkor igyekszem kihasználni a lehetõséget. De ez nem azt jelenti, hogy az összes turista nevezetességet megnézem, és kipipálom. Nekem a legnagyobb élményeket az jelenti, hogy beülök egy átlagos étterembe, kocsmába Sencsenben, Punta Arenasban, Maputoban vagy épp Teheránban, és nézem a helyiek életét. Ezek a hangulatok maradnak meg bennem leginkább.

  Siem Reap 3 éjszaka, tehát két teljes nap volt. Az volt az egész úton a legjobb…

  #379560 Hozzászólás

  omi

  maszat

  Én úgy mentem hogy Macauról KL-be mivel az Air Asiának akkor onnan volt akciós jegye, Hongkongból jóval drágább lett volna, de mindig nézni kell mert Air Asiánál hetente máshova vannak éppen olcsó jegyek. Mivel hazafelé is Hongkongból jöttem ezért vissza kellett oda mennem KL-bõl. Szóval Macau – KL – Macau repjegy oda-vissza mindennel volt 17.500 Ft. Az viszont tény hogy macerás mert át kell menni Hongkongból Macaura, a komp min. 133 HKD egy útra, de van 176 HKD-ért is jegy, attól függ melyik társasággal és milyen napon mégy. A komp oda-vissza kb. 8e Ft volt nekem + még ki kell menni Macauban a reptérre a kompállomástól, mondjuk ha busszal mégy akkor az nagyon olcsó. Nekem ez akkor még így is sokkal olcsóbban jött ki mintha Hongkongból mentem volna, de mondom, volt HK – KL akciós repjegy is egy idõben Air Asiánál csak én akkor még nem tudtam hogy mi lesz a pontos útitervem:-)

  #379559 Hozzászólás

  maszat

  sonero

  Tetszik az útvonal amit bejártatok, csak nekem 16 nap alatt egy kicsit kapkodós, sûrû lenne. Régebben hasonlóképpen utaztam én is, de már inkább a “lássak kevesebbet,de azt éljem meg” variációt preferálom.

  Siem Reap: hány napot szántatok rá? Merthogy nekem a 3 teljes nap Angkor is elég kevésnek bizonyult, és utána maradtunk még 2 napot a környéken. Ha nem így döntünk, akkor kimaradt volna az életembõl a legszebb madárrezervátum amit valaha láttam….

  Mariann: Vietnám nagyon könnyen beutazható kényelmes, alvós busszal. Saigon-Hanoi útvonalat jártuk be, útközben Hue, HoiAn, tengerpart (nem jut az eszembe a neve, talán PhanThiet?)és egyéb megszakításokkal, szerintem ez az egyik legolcsóbb és legkényelmesebb módja hogy eljussál A-ból B-be.
  Sapa-ba vonattal mentünk, az elég redvás volt, de bevállalható.

  #379558 Hozzászólás

  maszat

  omi, hasonló a tervem nekem is…

  .. jó hogy benéztem ide. Merthogy Hongkongba találtam kellemes áron repjegyet és onnan indulnánk valamerre. Júliusban mikor Péter menne (valszeg én augusztusban) Malájzia keleti részén lévõ szigetek tökéletes célpont. Tioman-on voltam és meseszép, (a thai szigetek a nyomába sem érnek)vagy ott van Perhentian amirõl omi írt. Perhentianról csak jót olvastam eddig,nagyon bánom hogy kihagytam, de az idõ rövidsége miatt és hogy nekem egy kicsit messze volt -Szingapúrból mentünk KL felé- célszerûbb volt Tioman.

  Egyelõre én is azt nézegetem, hogy Hongkongból hova s merre lenne érdemes továbbmozdulni.
  Omi,mennyiért tudtál onnan Malájziába átmenni?

  #379557 Hozzászólás

  benoe

  keveredés

  Örülök, hogy keveredsz másokkal, az nagyon helyes. Úgyis csökkenõben Magyarország lakossága, jó példával járj elõl. :-)

  #379556 Hozzászólás

  sonero

  benoe

  Összekeversz valakivel…:)

  #379555 Hozzászólás

  benoe

  sonero

  “se kedvem, se idõm megint belemenni egy öncélú, parttalan vitába veled” — nagyon helyes. Bölcs dolog. :-)

  Azt továbbra is állítom, hogy elõzetes tervezés nélkül is pontosan ugyanolyan jól “feszített” lehetett volna a trip. :-D De mint említetted, nem fogsz errõl vitát nyitni, tehát maradjunk ennyiben. Te, a tapasztalt róka, és én, a tapasztalatlan újonc. Hallgatom a nagy utazó tapasztalatait. Taníts, mester :-)

  #379554 Hozzászólás

  sonero

  Nyugi

  Figyelj Benõ, ezeket a tapasztalatokat nem neked írom. Hanem azoknak, akik hasonló cipõben járnak. Aztán majd õk eldöntik, hasznosak-e. OK?

  Orosházán lehet jegyet venni Bécsbe. A menetrendet is tudják. Megnézik neked. Próbáld ki.

  A kínaiak idõérzéke és szokásai õszintén szólva nem érdekelnek, legalábbis ebbõl a szempontból. Az érdekel, hogy eljussak A-ból B-be, idõben, tutira. Azért nem fogok Nanningban csücsülni egy napot, mert a kínaiaknak nincs rizs az asztalán. Így talán érthetõ. És meg is oldottam.

  Még egyszer elmondom, szaggatottan: ennyi idõm volt az útra, feszített mentrenddel, ezért terveztem elõre.

  És még egyszer elmondom, azt is szaggatottan: minden úgy sikerült, ahogy elterveztem, a vonatot leszámítva meglepetés nélkül. De azt sem bántam meg. Ennyi talán érthetõ.

  Egyébként ne haragudj, de se kedvem, se idõm megint belemenni egy öncélú, parttalan vitába veled. Másoknak továbbra is szívesen válaszolok.

  #379553 Hozzászólás

  benoe

  sonero

  “Azt sem tudták, hogy mikor érkezik oda. Komolyan”. Bizony. Tukrozom a szitut, hogy ertsed.

  Alfoldi kis faluban (legyen mondjuk Oroshaza) allsz a buszmegalloban, mire odajon egy ember Ghanabol, es veri az asztalt, hogy nem igaz, hogy nem lehet az oroshazi buszpalyaudvaron Budapestrol Becsbe jegyet venni. Az oroshaziak megprobaljak lehiggasztani, hogy elobb talan menjen fel Pestre, es vegyen ott jegyet, de nem, o csak veri az asztalt, hogy milyen ostobak ezek az oroshaziak, hogy nem lehet naluk jegyet kapni, es nem tudjak, mikor indul Pestrol Becsbe a vonat/busz/mittudomen. Ugye kicsit bolond dolog? Na, ugyanezt a cirkuszt irtad le, csak Kinaban.

  Ott az emberek nem tervezgetnek elore, hogy majd harom honap mulva kedden delelott 11-kor felszallnak erre, aztan majd arra atszallnak, stb, mert AZT SEM TUDJAK, MASNAP MEG ELNI FOGNAK-E, nem tor-e ki egy forradalom holnap, lesz-e eleg rizs az asztalukon, stb. A kinai nem gondolkodik elore. O AZNAP el, a jelenben. Es mivel AZNAP te a budos eletben nem fogsz Guilinbol busszal Vietnamba menni, oket a reszletek qrvara nem erdeklik. Menj onnan a kovetkezo nagyvarosba, es ott kezdd elolrol az erdeklodest, hogy onnan hogyan juthatsz tovabb. Ez a kinai logika, es lehet nem szeretni, DE EZ VAN. Mas a kultura. :-)

  Akkor meg egyszer elmondom, szaggatottan, hogy mindenki megertse:

  1. Tessek lenyugodni. Nem kell parazni. Nem kell elore tervezgetni, mert ugyse ugy lesz. Nagyokat kell lelegezni, es lazitani.

  2. Miutan ez megvan, dontsd el, melyik iranyba akarsz menni MA. MOST. Az elkovetkezendo par oraban.

  3. Menj oda a megfelelo (busz)palyaudvarra, mondd ki a celallomas nevet (terkep nem jo, azt nem ertik, leirni sem jo, hacsak nem kinai jelekkel irod, mert a latin betut sem ertik, mindenkepp akusztikus modszerrel megy csak a dolog), jeggyel szallj fel a kovetkezo indulo valamire, es kesz.

  4. Miutan megerteztel oda, ahova akartal, GO TO 1, visszamesz az elso ponthoz, es megismetled a folyamatatot.

  Elismerem, ez teljesen mas embert igenyel, mint az europai, aki majusban megtervezi TripIT-tel a GoogleMap segitsegevel az utjat, elore neten megveszi a jegyeket, lefoglalja a szallasokat, telefonszamokat ir a noteszebe vesz esetere, stb. PERSZE, HOGY MAS.

  A kinait meg lehet erteni. Az utasok 99.9999%-a kinai, es azok nem akarnak Vietnamba menni Guilinbol, tehat meg szep, hogy nem tartanak se jegyet, se infot, meg egyaltalan elhajtanak mindenkit, aki nem a 99.9999%-hoz tartozik.

  De orulok, hogy erdekes tanulasi folyamatkent elted meg a dolgot, ez helyes. Hidd el, amikor en eloszor jartam Kinaban, nekem is pontosan ugyanolyan erzeseim voltak. Most talaltam meg az 1992-es kezzel irott naplomat, par honap mulva felteszem majd a webre is, okulaskent… hat megmondom oszinten, most visszanezve pontosan ugyanugy tudnam magamat kritizalni (a mai, tapasztaltabb, okosabb fejemmel), mint ahogy teszem masokkal, akiknek kevesebb Kina-tapasztalatuk van :-) Szoval ne szivd mellre, amit mondok: mindannyian atmegyunk ezen a folyamaton, ertetlenkedve szemleljuk a kinaiakat, ok meg minket :-)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 35
Hozzászólás: hong kong – vietnám
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.