Hong Kong

 • Indította
  Témakör
 • #19984 Hozzászólás

  Istvan41
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok.

  Hong Kongban elo magyarokat keresek es informaciot az investment vagy work visa megszerzesehez.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #207078 Hozzászólás

  Benoenek
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  BAR

  Haliho,

  Bart konnyen lehet nyitni, de eleg sok penz kell hozza. (Berleti dij k magas) Most tiltjak be a dohanyzast ez eleg nagy zajjal jar ettermesek koreben. Alaposan nezd meg a kornyeket, ahol akarsz nyitni (ne legyen a kozelben mafia gyanus konkurencia).

  Itt van cegunk. MO-hoz kepest uditoen egyszeru a vallalkozas egyebkent.

  Marha nagy gond a munkanelkuliseg, foleg fiatalok koreben, ezert eleg konnyu talalni munkaerot, havi 5000-6000 HK$ az atlag ber (AFA, TB meg egyeb baromsagok viszont nincsennek es max 17 % az ado)

  #207077 Hozzászólás

  Istvan41
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Adrinak

  Szia Adri.

  En egy bart szeretnek nyitni, ami nem hiszem, hogy akadaj lehetne. Egyebkent ezt a 15 %-os munkanelkuliseget honnan vetted? Eltel Hong Kongban vagy csak az internetrol vetted az infot? -Ott ugyanis nincs rajta.-
  Koszi: Istvan

  #207076 Hozzászólás

  Benoenek
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hong Kong S.A.R.

  A work visaat ugy tudod megszerezni, hogy beregisztralsz egy ceget es magadat alkalmazod.
  A cegregisztracio nem tul bonyolult, viszont a work visahoz alkalmaznod kell minimum ket HK resident-et, berelned vagy venned kell egy irodat (gondolom tisztaban vagy a Hong Kong-i ingatlanarakkal) a vallakozasodnak HK gazdasagi erdekeit kell szolgalnia (kisker, butik, bufe kizarva) ja es beleneznek a bankszamlaldba, hogy van e eleg toked :) a ceg uzemeltetesehez.
  Ja ha egyenileg akarsz, ceg nelkul munkavallalasit, akkor tudod, hogy kb. 15 %-os a munkanelkuliseg a Territory-n, tehat elegge kell hogy legyen angol nyelvu diplomad legalabb a UK-bol es valami hianyszakmabol plussz valoszinu hogy elvarjak hogy tudjal tarsalogni es ugyintezni Guangdongwaul.
  A dolgok szepsege, hogy szinte mindenhez kerik a Hong Kong ID-t, amit persze csak a work visan keresztul kaphatsz meg, 22-es csapdaja, de nem nagyon erdekli oket, ami ertheto is, hiszen a legtobb HK-i munkaja atment a mainlandre, tehat nem kimondottan tart karokkal varjak a munkat keresoket.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Hong Kong
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.