Horvátország vagy Görögország?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Horvátország vagy Görögország?

 • Indította
  Témakör
 • #8082 Hozzászólás

  Ubul

  Sziasztok!

  Van köztetek olyasvalaki, aki már mind a két helyen volt?
  Ha igen, az érdekelne, melyik miért jobb.
  pl. szállás, tenger, kaja, emberek, árak stb.

  Köszi!

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #115464 Hozzászólás

  anyó

  kedves zsó

  Mostar egyáltalán nem Horvátországban van, de tényleg szép.

  #115463 Hozzászólás

  endrú

  észrevétel Grandnak

  Trieszt egyáltalán nem Horvátországban van.
  Viszont a 30 km-es rádiuszba jócskán beleesik a szlovén tengerpart, ami (állítólag) nagyon is szép. Én csak képen láttam: Piran, Portoroz, Izola…

  #115462 Hozzászólás

  Hitchcock

  turisták

  Hát igen, turisták szinte mindenütt vannak Görögországban elég sokan. Személy szerint engem ez nem zavar-sõt néha kifejezetten kell a nyüzsi. Õszintén szólva, nekem ez hozzátartozik egy nyaraláshoz! Santorini tényleg fantasztikus lehet, valamelyik évben talán az jön…

  #115461 Hozzászólás

  endrú

  Sibenik és Santorini

  Mivel Görögo-ban csak egyetlenegy helyen jártam, nem tudok általánosságokat mondani, de Santorini (Thira) szigetét egyszer az életben látni kell!!! Igen, már hallom, mondjátok: sok a turista. Ez így van, de egy ilyen elképesztõen érdekes helyen ez nem is meglepõ.
  Ennek ellenére MEGÉRI!

  Aki szereti a hangulatos városokat, annak ajánlom a közép-dalmát Sibeniket. Gyönyörû a fekvése, nem sok a turista, annál több viszont a lépcsõ!

  #115460 Hozzászólás

  Zsó

  Grand és dexi

  Szerintem Horvátho-ban a legszebb hely Mostar es Rovinj, valamint a Neretva völgye, amin ugye amúgyis át kell menni a tenger felé. Voltam Hvar szigetén, sõt hosszában végig is autóztam. Sucurájnál és Hvar városánál is szerintem nagyon koszos volt a víz a rengeteg hajótól és a kikötõktõl. A közbeesõ részrõl nem tudok nyilatkozni. A tengerpart – szerintem- sokkal szebb, romantikusabb, de kiépitetlenebb általában Horváto-ban, mint Görög.o-ban. Görög szárazföldet nem ismerem, ill. Paraliát messze kerülném. Görög szigeteken is vannak olyan helységek, amik ezekhez hasonlók, mint pl. Rodosz szigetén Faliraki, vagy Korfu szigetén Benitzes. Eleve Korfu ma már nem olyan kellemes hely, mint pl. 10 évvel ezelõtt( akkor voltunk ott elõször), vagy amikor a Durell ott élt, úgy a 20-as években. Zsúfolt és az idõjárása kontinentális, tehát májusban és szeptemberben már nem garantált a jó idõ, meg egyébként sem, közben meg nagy a tömeg.
  A lányom tavaly Naxos szigetén dolgozott közel 2 hónapig és egyáltalán nem mondta, hogy ott sok a homosexuális, sõt. Én úgy tudom, hogy Zakintoson és Lefkadan van sok homokos, ill. Ios az a sziget, ahová csak 30 alattiaknak érdemes menni.

  #115459 Hozzászólás

  dexi

  korfu jó hely

  Korfu szerintem nagyon király hely, fõleg Paleokastritsa és környéke, szuper kaják és nagyon szép a természet, meg a tenger. Én májusban voltam, ami szerintem a legjobb idõszak: még nincs sok turista, az egész sziget zöld és a meleg is nagyjából elviselhetõ.
  A Paraliáról írottakkal egyetértek. Összességében Görögo.- ban sokkal jobb az ár-érték arány. Már mindekettõ lehúzós ország, de a horvátok sokkal durvábban csinálják és ott rengeteg a középszerû szolgáltatás ( pl. a fentebb említett félpanzió is )
  A tenger tisztasága és szépsége tekintetében Horvátország nyomába sem jöhet Görögországnak.

  #115458 Hozzászólás

  Grand

  sokszor

  voltam Horvatorszagban es Gorogorszagban is. A ket legszebb hely: Kretan Elafonissi rozsaszin homokos tengerpartja, Horvatorszagban: Hvar sziget es Dubrovnik. Gorogben magasabbak az arak valamivel kulonosen az elelmiszerek tekinteteben, de Horvatorszag sem kismiska. A lehuzos mentalitas jellemzo ezekre az orszagokra A felpanzio a Horvatoknak nagyon gyenge, keves meg a jobb szallodakban is. A kempingezes a Horvatoknal sokkal kulturaltabb es igen olcso. Sok a nudista strand, de barhol le lehet vetkozni nincs belole gond. Vannak gyonyoru muemlekek a romai es kozepkorbol, nem romok mint gorogben. A gorogok kedvesebbek de be tudnak gorombulni. A horvatok europaiasabb mentalitasuak eszakon es kevesebb a szemet, gorogben tobb es Del-Dalmatban. Az ipari varosokban pl: Zara lopnak a horvatok, gorogben nem jellemzo. A Horvat tengerpart altalaban koves kavicsos bar vannak kivetelek: Rab szg. es meg kisebb starndok elszorva. Gorogben sok a homokos strand az egesz orszagban. Az ejszaki elet hangulata jobb gorogben, bulizosabb ebbol kifolyolag neha zajosabb. Kerulendo helyek Gorogben: Paralia es kornyeke valamit Korfu: mind a ketto piszkos zajos tomegturista hely ezektol barmely sziget jobb kiveve Naxos mert ott sok a homoszexualis aki zaklatjak az embert. Ajanlom : Del- Kreteat vagy Rodoszt Horvatban kerulendo helyek: Trieszt es kb 30 kilometeres radiuszban kornyeke: Kibetonozott strandok, urbanizalt terulet, koolajfinomito. Eszak -Dalmat legszebb helye Losinj es Cres sziget. Del-Dalmaciaban egyertelmuen Hvar sziget a nyero esetleg Korcsula. Osszefoglalaskent: gyonyoru orszagok erdemes ellatogatni barmelyikbe, kulonosen ha a parttol tavolabbi szigetre megy az ember annal varazslatosabb helyeket talal az ember. Sajnos a tomegturizmus egyre tobbet ledaral beloluk de azert meg vannak jo helyek

  #115457 Hozzászólás

  Zsó

  Hitchcock

  Hát ha történelmet is tanítasz és szereted a középkort, akkor tényleg nem szabad Szicíliát kihagynod. Van ott egy kisváros, Ericének hivják. A XIII.századból kompletten megmaradt egy egész kisváros templomostól. Olyan hihetetlen és egyben félelmetes is, hogy színte arra vártam, hogy az egyik kapuból valami kosztûmös figura fog kiugrani, ill. mindjárt megelevenedik a történelem.
  Sajnos csak 4 napra tudtunk autót bérelni és a többi idõszakban egy hegyoldalban lévõ szállodakoplexumban, francia nyugdíjasokkal körülvéve el voltunk zárva a külvilágtól( minden nagyon messze is volt onnan.) Az idõjárás pocsék volt, több napon keresztül zuhogott az esõ, mindez szeptember közepén, amikor jó idõnek kellett volna lennie. Szóval lehet, hogy nem is Szicília tehet arról, hogy nem kedveltem meg, hanem a rossz szállás és idõpontválasztásunk, egyszóval mi tehetünk róla.

  #115456 Hozzászólás

  Hitchcock

  Zsónak

  Hát igen, Horvátország szépségérõ már sokat hallottam, egyszer biztos beiktatjuk, de hát annyi görög sziget van…:-) Nekem a középkor nagyon bejön(törit is tanítok, az egyik kedvenc korszakom az ókor után), valszeg Szicília nagyon bejönne:-))) Viszont az a bizonyos görög feeling…..

  #115455 Hozzászólás

  Zsó

  Hitchcock

  Azért Horvát o-t ne hagyd ki, mert szerintem a tengerpartjuk Európában a legvadregényesebb és legszebb. Sok tengert és óceánt láttam már, de azok egyike se veri.
  Ami Szicíliát illeti, ahhoz nagyon kell szeretni a középkort, hogy élvezd az épületeket és településeket. Nekem nem jött be, nagyon csalódott voltam, mások meg az életüket adnák, ha mégegyszer eljuthatnának oda. Van ismerõsöm, aki minden évben odajár. Nekem túl komor, sötét és hideg volt, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csodálatos. Ennek ellenére nem vágyom oda mégegyszer és ott is visszasírtam a görög feelinget.

  #115454 Hozzászólás

  Hitchcock

  Görögország!

  Én sajna Horvátországban mág nem voltam, Görögországban viszont többször is. Az árak itt tényleg nem túl magasak, bár nyilván a szigeteken minden többe kerül. H.o.-ról viszont azt hallottam, hogy húzós árak vannak. Mi a feleségemmel Görögország-õrültek vagyunk, eddig mindig jól éreztük ott magunkat, az emberek kedvesek, fantasztikusak az ételek, italok, és valami leírhatatlan a hangulata nappal és éjszaka. Mindenben csak egyetérteni tudok Zsóval!
  Idén Kos szigetére megyünk két hétre-elõször csak 1 hétre fizettünk be, aztán késõbb még egyre. A 2. hét egy hotelben a tengerparton reggelivel kettõnknek 50000 ft-ba került-fõszezonban! Ezt nehéz lenne más tengerparton (vagy akár itthon megcsinálni). Nem az anyagiak a döntõ tényezõ, hogy mindig ebbe az országba megyünk(idén szóba került Szicília is), de ha egyszer valaki megszereti, nem nagyon tud elszakadni. Változatos, gyönyörû ország, csak ajánlani tudom!

  #115453 Hozzászólás

  Zsó

  Ubul

  A legtöbb esetben charterjegyet veszünk és a helyszínen keresünk szállást. Ezáltal máris fele a szállásköltség, a prospektusokban meghírdetetthez képest.
  Most, amikor már Athénig fapadosok járnak, az utazási költségek is jobbak.
  A lányom júliusban 25.500 Ft-ért megy Athénba repülõvel( meg természetesen vissza), onnan 25 EUR-ért kompol Naxos szigetére.
  A kaja- szerintem- nem drága. Nem kell vendéglõbe menni, gyrost kell enni, meg salátákat. Innivalót a kis üzletekben kell venni és a legolcsóbb a jéghideg, szénsavmentes ásványvíz, amit fillérekért bárhol megkapsz.
  A strandok ingyenesek, sõt a szigeteken bármelyik luxusszálló medencéjébe ingyen és bérmentve bemehetsz úszni, csak kaját nem teríthetsz ki, mint a magyar strandokon.
  Éveken keresztül Horváto-ba jártunk nyaralni és most pedig kb. 10 éve k.féle Görög szigetekre. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretem Horváto-t, de ma már Görög.o. közelebb áll a szívemhez. Nincs lopás, otthagyhatod a törülközõdet a strandon, azt biztosan másnap is ott találod.
  A görög emberek kedvesek és barátságosak, a kajájuk finom, az éghajlatuk pedg csodálatos. Rengeteg a néznivaló és nincs flanc. Elég ha a fürdõruhádat viszed.

  #115452 Hozzászólás

  Ubul

  Drágább???

  Szia Zsó!
  Én inkább úgy gondoltam, hogy Görögo. a drágább. Vagy ez csak a szállás tekintetében van, a kaja, stb. olcsóbb?
  Esetleg én keresek rossz helyen és Görögo-ban is lehet 10-15e
  forintért apartmant találni?

  #115451 Hozzászólás

  Zsó

  Ubul

  Mindkettõ nagyon jó. Horvátország szerintem jóval drágább. A határon már most is nagy cirkuszok vannak, ha kaját viszel( barátainkat visszafordították és Szlovénián keresztül kellett menniük). Természetileg Horvátország legalább olyan gyönyörû, mint Görög.o. Esti programok tekintetében viszont sokkal nagyobb élet van Görög.o-ban, mint Horvátországban.
  Horváto-ban minnél lejjebb mész, annál szebb a tenger és sokkal kevesebb az ember, viszont hosszabb az utazás. Görög.o-ban a szigetek hangulata viszont csodás.

  Az emberek sokkal barátságosabbak Görög.o-ban és a legritkább esetben nyúlnak le, Horváto-ban viszont többszörösen megfizettetik Veled a földrajzi közelséget, meg azt, hogy nekik van tengerük, nekünk meg nincs.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Horvátország vagy Görögország?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.