Horvátországban csöveztem

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Horvátországban csöveztem

 • Indította
  Témakör
 • #1077 Hozzászólás

  Drake

  Még 2003. nyarán történt, hogy hirtelen elhatározásból elindultam déli szomszédunk irányába annak az aprópójából, hogy úgy éreztem menten megüt a guta ha nem láthatom meg a tengert izibe.
  A Bp.-Fiume (bennszülötteknek Rijeka) returnjegy kb. 8 ezer forint volt és egy tök üres vonat vitt hegyen-völgyön keresztül. Volt vágányzár is, ilyenkor buszozni kellett, a buszok megtalálásához meg csak követni a tömeget.
  Szóval ilyen kalandok után egy május végi délutánon megérkeztem a régi magyar kikötõvárosba.

  http://lazarus.elte.hu/hun/maps/1910/gonczy/fiume.htm

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #54793 Hozzászólás

  vadkacsa

  Rolandnak

  Csak el kell döntened, hogy igen. És ebben az igenben annak is benne kell, lenni hogy minden más egybet, adott esetben fontosabbat feladsz, azért, hogy ne sivárul múljon el az élet. Nekem is volt hasonló kóborlásokban részem, de közel sem olyanban, mint a Darké. Viszont nagyon sok dolgot ki is hagytam az életembõl, amit máig is nagyon bánok. Tehát ha egy ilyen szervezetlen kalandra vágysz, ne hezitálj, ne rágódj sokat, ne mérlegeld a körülményket, a jelenlegi helyzetet, indulj az állomás vagy az autósztráda felé és bízd magad a lüktetõ sors kezére:) Lépj Roland!

  #54792 Hozzászólás

  Rolandb

  Nem tudom, ez miért jó,

  más nevében írogatni. Tisztán kilóg a lóláb, az elõzõ kis gyökér regisztrált mailcímmel meg ékezetekkel írt, ez a fenti nem. Szomorú, hogy ebbe a szép topicba kis éretlen kölykök belerondítanak.

  Drake, jó volt olvasni a kirándulásod, és tudni, hogy vannak még ilyen emberek. Állítom, sok ember menne hasonló túrára, de – velem együtt – soha nem teszik. Mindig könnyû kifogásokat találni, most miért nem. Így múlik el az élet.

  #54791 Hozzászólás

  topikrendesz

  Juditnak

  Gusztustalan pics, hanyok toled!

  #54790 Hozzászólás

  judit

  topikrendésznek

  Naggggyon szellemes volt ez a fent átírt versike.
  Csak azt nem értem, miért nem lehet valahogy kontrollálni, és kirúgni a picsába az ilyen arcokat. Ki kiváncsi a f…odra? Meg, hogy te azzal játszol állandóan?
  Szerintem te egy olyan kis pöcs lehetsz pont, mint ahogy fogalmazol a versikében is, valószínûleg állandóan anyuci szoknyája mellett ülsz, és iregyelted, hogy Drake megtett egy ilyen túrát, amit én is baromira értékelek. Tök jó volt olvasni a storyt, erre megszólal egy majom.

  #54789 Hozzászólás

  Hogy ki a király?

  TOPIKRENDÉSZ EGY LÁNGÉSZ!

  #54788 Hozzászólás

  Pec

  Topikrendész

  Kösz a tanácsokat (nem a temetõsre gondoltam).

  #54787 Hozzászólás

  Pec

  Dubrovnikban én is csöveztem 2000-ben. Egy dombon aludtam, amiben van egy bunkerrendszer is. Bent van a városban, az óvárostól kb 2-3 km távolságra, észak felé. ( Ploce irányába. ) A legnehezebb a sátorcövekek leverése volt, mert köves a talaj.:) A város mögötti hegyláncon viszont NAGYON KELL VIGYÁZNI, mert taposóaknák vannak rajta! Legalábbis akkor még voltak! Kérdezd meg mindenképpen, ha fölmész, horvátul “mine”. Nem tudom, hogy tilos-e a vadkemping, nekem soha nem volt bajom emiatt a hatósággal. Persze soha nem hagytam felállítva a sátrat nappal. Ami viszont biztosan tilos, az éjjel bemenni a temetõbe, és… A többit már tudod a versikémbõl! Ezt ott sokkal szigorúbban büntetik, mint itthon, ezért vigyázzál, nehogy ilyenen kapjanak!

  #54786 Hozzászólás

  Drake

  belanak

  Harmincegynéhány évesen vágtam neki, akkoriban még csak a saját vállalkozásomban dolgoztam, és ugy adódott, hogy több idõm volt mint pénzem. A hirtelen elhatározás elég hirtelen jött. Egyedül mentem, ez volt a lényeg, a feeleng, hogy érezzem a kiszolgáltatottságot és a magamrautaltságot. Térkép volt nálam, meg a magyar nyelvü LP is.

  A versike egyébként nem vers, hanem dalszöveg. Ráadásul népies is, ezért vannak benne ismétlések. :)

  #54785 Hozzászólás

  bela

  allat vagy :)

  szia drake kérdezhetek 2-t(ha még olvasod) hány éves voltál akkor és egyedül mentél? valamint errol a hirtelen elhatározásrol tudnál bõvebben irni pl nem is volt nálad térkép megilyek?
  amugy csak gratulálni tudok megcsináltad azt amiröl más csak álmodozik pl: én (de már nem sokáig)

  #54784 Hozzászólás

  Melyik?

  Melyik versike rettenetes? A második szerintem egész jó! Fõleg azért, mert én írtam!

  #54783 Hozzászólás

  Pec

  Khmm…

  Az útleírás nagyon tetszett, de ez a versike rettenetes.
  Én is megyek nyáron Horvátországba(!Makarska!), és lehet hogy csöveznék néhány éjszakát(Dubrovnik?). Nem tilos ott a vadkempigezés – mennyire veszik szigorúan, mi van, ha elkapnak?

  #54782 Hozzászólás

  versike

  Elindultam egyszer / faszomat kiverni. / Faszomat kiverni, / magomat kilõni. / Egy sziklaszirten ültem, / de meglátott az anyám! / Ez úgy elvette kedvem, / hogy lekonyult ceruzám! /
  Végtelen bánatom, / nem volt soha csajom! / Már a halottat is / simán megkívánom. / Köröttem temetõ, / felettem csillagok, / azt üzenik nekem: / ma éjjel jót baszok! /

  #54781 Hozzászólás

  Drake

  purc

  Köszi az elismerést. A szöveg népköltés, tehát másoknak is lehet csiszolgatni. :)

  #54780 Hozzászólás

  Purcizmus

  Ugyes

  Jo kis kaland lehetett, ugyesen megcsinaltad magadnak a turat. Minden tiszteletem! Hasonlo elmenyekben volt reszem nekem is es ismerem azokat az erzeseket amelyek a sziklaparton ulve elragadtak!
  De azert az koltest meg gyakorold!

  #54779 Hozzászólás

  Drake

  Prológus

  Néhány kiegészités:
  Osor püspöki székhely volt. A V. Losinj- Malinska busz kb. 3.000.- forint volt, a buszok kiválóak és kényelmesek. Sajnos semmilyen gasztronómiai emlék nem ragadt meg bennem. Fiumében van egy Youth Hostel, de nem müködött. Krken nagyon jó élelmiszerbolt van a parton. Azt hiszem kb. 200 eurót költhettem. A közbiztonságra nem lehetet panaszom, de San Marinóban a sziklán egy birkanyáj ébresztett.
  Elnézést, ha nagyon szárazan irtam, de inkább csak a kronológiát szerettem volna az utókor számára megõrizni, meg megmutatni, hogy ilyen is van. Mostanában már én sem alszom padokon, de meggyõzõdésem, hogy a fenti program remek gyógymód ha nem találjuk helyünket a világban.
  Remélem tudtam segiteni.
  Olvassátok el a “Mallorca” cimen futó beszámolómat is.

  #54778 Hozzászólás

  Drake

  8. nap

  A nagy utazás napja.
  Hajnalban busszal (és komppal) át a szárazföldre, majd irány Fiume, de ugye most a körútam miatt a másik oldala felõl érkezem.
  Aztán vonat Budapestig. De jó itthon (nem is).

  #54777 Hozzászólás

  Drake

  7.nap

  Másnap reggel sokáig élveztem az ágy kényelmét. A szobához reggeli is járt, ezt a lugas alatt fogyasztottam el, a háziasszonnyal beszélgetve. Aztán elindultam bejárni a szigetet. Rab sziget érdekessége, hogy egyik oldala zöld, a másik meg kopár. Annyi köböl épült kerités van, hogy az ember azt hinné, természetes képzõdmények, mert kb. egy piramisépitésnyi meló van bennük.
  Itt már annyira fájt a lábam, hogy komoly honvágyam támadt.
  Mivel hajnalban indult egy busz vissza Fiumébe, ezért az éjszakát a rabi buszállomáson töltöttem.

  #54776 Hozzászólás

  Drake

  6.nap

  Másnap reggel Rab városába indultam gyalog. Addigra már minden bajom lett, a cipõm feltörte a lábam és egy kicsit meg is hültem. Mindenképpen szobát akartam estére.
  Sajnos Horvátországban nem szivesen adnak ki egy embernek egy éjszakára szobát, de itt szerencsére ajánlottak egy öregasszonyt, aki a kikötõ melletti négy szintes házban lakott és rengeteg szobája volt.
  A néni csak olaszul beszélt, meg egy kicsit németül én pedig angolul és egy kicsit németül, úgyhogy hamar meglett a közös nyelv.
  Délután csavarogtam még egy kicsit, meg söröztem a kikötöben, aztán korán lefeküdtem.

  #54775 Hozzászólás

  Drake

  5.nap

  Másnap nekivágtam a legnagyobb túrának. Krk-Baska, 20 km. Alaposan megizzadtam, de jól is esett a sör a baskai bícsen. Aztán még elsétáltam a part legtávolabbi részére, hogy heverésszek egy kicsit.
  Délután átkompoztam Rab szigetére, Lopar városába. Onnan gyalog San Marinoba. Addigra be is esteledett, mire kimentem a strandra már egyedül voltam. Találtam ott egy tengerbe nyúló sziklát, és oda telepedtem éjszakára. Néztem a csillagos eget, hallgattam a hullámok csobbanását ahogy megtörtek a szikla vizbe nyúló oldalain és nagyon jól éreztem magam.
  Költöttem is ott egy dalszöveget a Megkötöm lovamat/Ha én rózsa volnék dallamára.
  Elindultam egyszer / a tengert meglátni. / A tengert meglátni / s magamat találni. / Egy sziklaszirten ülve / felettem csillagok / azon gondolkodtam / hogy én miért is vagyok.
  Végtelen a tenger / s messze van az Isten. / A halandó ember / csak egy porszem itt lent. / Tenger körülöttem / felettem csillagok / azt üzenik nekem / de jó is hogy vagyok.
  Hát mit mondjak ahhoz képest, hogy nem történt semmi, életem egyik legemlékezetesebb éjszakája volt.

  #54774 Hozzászólás

  Drake

  4.nap

  Hajnalban ébredtem, és stoppal indultam el a sziget fõvárosa Krk felé. Itt találtam egy diákszállót (Hostel Krk) mely az elõszezonra való tekintettel még teljesen üres volt. Nem volt olcsó, kb. 4.000.- forintot fizettem, de egyedül voltam a szobában és volt zuhanyzó is. Ez utóbbi már nagyon rámfért.
  Napközben elgyalogoltam a tengerpart mentén, sajnos sziklás a part, mint errefelé mindenhol, ellenben igy kis öblök garmada várja a túristákat, ahogy láttam, mindegyikben volt is egy nudista pár.
  Addig mentem mig én is találtam egy üres öblöt, ahol estig disznózhattam. Este meg vetett ágy várt rám. Ezt is csak akkor tudja becsülni az ember, ha nincs.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Horvátországban csöveztem
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.