Horvátországi veszélyek?!

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Horvátországi veszélyek?!

 • Indította
  Témakör
 • #10930 Hozzászólás

  Timpet

  Minap hallottam egy ismerõsömtõl, aki a tévében látta, hogy a Horvátországban a magyar kóborló autósokra szeretettel vadásznak a helyi rendõrök, azaz ok nélkül megállítják õket és megvágnak sokX pénzre. Vitatkozni lehet (ha tudsz horvátul) de nem érdemes mert úgyis nekik van igazuk (legalábbis hatalmuk). Kérdezném eme sorok olvasóját, hogy találkozott-e (hallott v átélt-e) ilyen esetet, hol lehet ehhez hasonló esetekre “számítani”, mekkora ennek valószínûsége és mi a legjobb magatartás egy nyilvánvalóan “pénzbeszedõ” rendõri intézkedés esetén.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #134861 Hozzászólás

  K.L..

  nincs veszély

  Az elmúlt másfél évben kb. 8 alkalommal voltam Horvátországban. Összesen kétszer állított meg rendõr. Egyik esetben sem szabálytalankodtam. Igaz, gyerekekkel voltam és egy kicsit tudjuk is a nyelvet, de nekem semmi bajom nem volt velük. Egyszerû rutin-ellenõrzés volt, mindkétszer kb.3-4 percig tartott. Más veszélyre sem kell számítani, de a sok romos épület nem felemelõ látvány.

  #134860 Hozzászólás

  majano

  Autós veszély

  Az utóbbi három évben Ho-ban nyaraltam, de amit írtatok nem tapasztaltam. Kevés rendõrt lehet látni az utakon (persze ez relatív). A kintiek szerint a gyorshajtás büntetése annyiszor 10 kuna, amennyivel túlléped az engedélyezettet. Ez 20 km/h-ás túllépés esetén több mint egy tank benzin! Nem is érdemes rohanni, mert Karlovactól délre, meg a tengerparti úton mindig beáll a kocsisor. Az az 5-6 baleset, amit láttam, többségénél sajnos magyar résztvevõ is volt. Ha itthonról rendelsz autómentõt, a tarifa legkevesebb 150 Ft/km!
  Mindenkinek jó utat kívánok!

  #134859 Hozzászólás

  Guba

  No veszély!

  Tavaly nyáron voltunk Horvátországban, Omisban (Split és Dubrovnik között található), így végig autóztuk majdnem az egész országot. Rengeteg rendõrt láttunk, de egy sem állított meg minket. Nekem az a véleményem, hogy ha meg is állítanak magyar autóst, azt nem azért teszik, mert magyar, hanem azért, mert szabálytalankodott.
  Befejezésül mindenki nyugodtan indulhat Horvátországba, mert közel van, a horvátok szeretik a magyarokat, jó szervezéssel egész olcsón ki lehet hozni és nem utolsósorban csodás a tengerpart.

  #134858 Hozzászólás

  Zsolt

  Nyugi

  Nyugodtan induljatok el, a magyarokat nem bántják, mert ez politikai kérdés náluk – mi vagyunk az egyetlenek, akik évek óta “minden szinten” kitartottunk mellettük és segítettük õket. Szerintem a hír igaz, csak nem magyarok voltak a károsultak.
  Gyönyörû a tengerpart – csak rajta!

  #134857 Hozzászólás

  Samu

  Autos veszely

  Bar ne jartam autoval Hrvatska-ban de sokat stoppoltam.
  A kocsikat ketszer allitotta meg a rendorseg. Egyszer egy horvat kamiont es az ket sorrel (kabe 30 kuna) meguszta (pedig biztos tullepte).
  A 240-el szaguldo lengyel Citroen Xsaranal viszont csak a papirokat ellenoriztek.
  Utazzatok Hrvatskaba mert megeri csak innen vigyetek magatoknak kajat.

  #134856 Hozzászólás

  Attila

  Rendorok Horvato.-ban

  Sziasztok, tobb eve jarok oda, eddig egyszer allitott meg rendor, akkor ugy, ahogy a felvetesben volt : 2 gyanus kulseju figura, az egyik oda sem jott. Mondtak, gyorsan jottem (lehet…), es 200 Kuna. Ez Senj es Plitvice kozott volt, mar hazafele tertottam.
  Elsirtam nekik, hogy elfogyott a Kuna, meg meg Plitvice is vissza van,… 50 Kunaban kiegyeztunk, de nem volt konnyu. Az utlevelem naluk volt, ez eros erv volt az oldalukon.

  #134855 Hozzászólás

  Lukacs Bela

  Auto

  6-r voltam horvatorszagban, utoljara tavaly nyaron. Az autopalyan 160-180-l mentem a tobbi uton 100-120, (tulzas nelkul) meg varosban is 70 korul. Soha, sehol, semmilyen rendor meg nem alitott.
  Lehet hogy tul gyors voltam nekik??!!
  Szia

  #134854 Hozzászólás

  sajo

  Haaat

  Szia!

  Nem tudom. En tavaly kocsival voltam Horvatorszagban es kersztul-kasul bejartuk az Isztriai felszigetet, megsem allitotak meg minket a rendorok…pedig abban is biztos vagyok, hogy a sebesegkorlatokat idonkent tulleptem. :-)

  De esetleg meg lehet azt probalni, ami szerbiaban es macedoniaban hatasos…a megvesztegetes (cigaretta). Aztan ha nem jon be…

  Sajo’

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Horvátországi veszélyek?!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.