Hova érdemes menni télen sielni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Téli sportok Hova érdemes menni télen sielni?

 • Indította
  Témakör
 • #43152 Hozzászólás

  csab

  Azt szeretném megtudni, hogy hova érdemes télen menni sielni, hol a legjobb! Franciaország, Olaszország, Ausztria esetleg Szlovákia? Az a legfontosabb, hogy hóbiztos síterep legyen és legyen mozgalmas éjszakai élet! Mikor éerdemes elindulni és melyik utazási irodának vannak jó ajánlatai? Alig várom már a telet, mert már szeretnék nekivángni a síutnak. Várom ajánlataitokat!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 57
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #413608 Hozzászólás

  swiss

  Tényleg nincs nagy különbség, de ráadásul a Swiss ingyen szállítja a sífelszerelst, úgy tudom.
  Az, azért nagy segítség.
  Ezeknél a fapados légitársaságoknál különben az szokott a buktató lenni, hogy maga a jegy kirívóan olcsó, de minden másért csillagászati árat kell fizetni: teszem azt, plusz súly, akármilyen elõre megvásárolt hely, stb.

  #413607 Hozzászólás

  swiss – easyjet

  Köszi a linket! Nekem jól jött! ;)

  Tényleg van járat az easyjetnél is, de az fapados, a swiss meg nem, az árak közt meg nincs akkora külöbség..

  #413606 Hozzászólás

  swiss

  Nem tudom, hogy én olvastam-e félre ezt a fórumot, de az elõttem szóló által említett nyereményjátékot én itt nem látom sehol. Egy kis keresgélés után megtaláltam.
  A link, ha valakit hozzám hasonlóan érdekelne, s nem találta eddig:

  http://www.swiss.com/web/EN/various/competition/Pages/winter_in_switzerland_form.aspx

  Ettõl függetlenül mondom, hogy nincsenek rossz árai a Swissnek, ami meglepõ, mert én például azt gondoltam, hogy õk nagyon drágák. Talán még az easyjetnél érdemes nézelõdni. A Wizzair tudom, hogy nem indít járatokat Svájcba, úgyhogy kb ennyi.

  Mancus!
  Én a helyedben kezdõ síelõként nem Svájcba mennék, hanem valami olcsóbb helyre, ahol több az alacsonyabb színvonalú pálya. Jobban is éreznétek magatokat szerintem. De ez csak az egyéni véleményem.

  #413605 Hozzászólás

  Svájcba merre?

  Ezek nagyon durva árkülönbségek!! Ahhoz képest nagyon nagyvonalú ez a nyereményjáték! Aki megnyeri, csak az ebédet-vacsorát és a hazaiaknak a szuvenírt kell magának fizetnie :D

  #413604 Hozzászólás

  CsattanóÖköl
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Re: Svájcba merre?

  Hát a svájci síelés, kb olyan mintha Madridban megnéznél egy Real Madrid meccset, vagy Olaszországban pizzát ennél, vagy Párizsban bagettet. :) Azt garantálni tudom, hogy nagyon jól érzitek magatokat ott.
  Svájcba fõleg a Swiss indít járatokat, amik közvetlenek és minden illetéket tartalmaznak. Genfbe már 20 000 ft oda vissza közvetlenül a jegy ár, ami magába foglalja a sícucc költségét is. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy a bérletárak 1.5x, a vendéglátás 2x, az egyéb szolgáltatások meg többszöröse is lehetnek az ausztriai?! árakhoz képest.

  #413603 Hozzászólás

  JuhászGeri
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Svájcba merre?

  Engem az érdekelne Svájcon belül ár érték arányba átlag keresethez hová és melyik repülõtársasággal ajánlanátok nekünk a párommal egy hetes síelést, voltam kint üzleti úton Zürichben és már az átutazástól beleszerettem az országba. Kezdõ síelõk vagyunk ezért olyan irányban keresgélünk.

  Köszi a segítséget elõre is :)

  #413602 Hozzászólás

  Bambi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én is ezt kérdezem!

  Én is most dilemmában vagyok. Még nem vagyok nagyon profi síelõ, de a baráti társaságomban van egy pár. Õk rendszeresen járnak külföldre síelni, fõleg Szlovákiába és Ausztriába. De most úgy döntöttünk, hogy szeretnénk repülni is. Mi Franciaország és Svájc között õrlõdünk. Azt mondják mindkettõre, hogy elég drága. Szlovákiában és Ausztriában voltam már én is, elõbbi elég elfogadható áron van, de annak nincs igazi “Alpesi hangulata”, Ausztriába meg repülni lenne felesleges.

  Szóval a kérdés: Svájc vagy Franciaország? (Esetleg más úticél?). Azt is írjátok le, hogy miért! Véleményekre vagyok kíváncsi, nem csak arra, hogy ki mit ajánl!

  #413601 Hozzászólás

  bazinga4

  Életemben eddig 2xer voltam síelni,de nagyon megtetszett gondoltam megkérdem , hogy mik a jobb helyek meg , aki volt már Chamrousse-ban meg Les Orres-ban annak hogy tetszett?:O

  #413600 Hozzászólás

  Goran
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ski Macedonia

  Hi I’m macedón, (I’ve lefordítani ezt a Google-on). Remélem, minden rendben.

  Itt van egy link infó a Macedonia ( http://travel2macedonia.com.mk ) -ben néhány sípálya linkek

  Popova Sapka
  Mavrovo

  #413599 Hozzászólás

  donand

  formigal

  amikor barcában dolgoztam,akkor formigalba párszor elnéztünk,nekem nagyon tetszet. a felvonók tutik. de ha tehetitek menjetek el 1x andorrába, az is megér egy misét! életemben 1x boardoztam ott, de egy élmény volt! az éjszakai életrõl már ne is beszéljünk:)) bár az formigalban se rossz:)

  #413598 Hozzászólás

  Buenos dias

  Spanyolország

  A Pireneusokban egy csomó síparadicsom van mind a spanyol, mind a francia oldalon.
  Candanchú, Astún, Formigal, Baqueira-Beret a spanyol részen, Arette, Gourette, stb a francia oldalon.
  Irtó hangulatos kis települések és élénk éjszakai élet, de családdal is remek.

  #413597 Hozzászólás

  Csaba

  Libanon és Pamporovó

  Libanonba simán el lehet menni, semmivel nem veszélyesebb, mint Magyarország, sõt!
  A síterepek meg végképp teljesen biztonságosak. Az viszont való igaz, hogy nem túl olcsó ország (de nekem bejött, és nem drágább, mint a “fejlett nyugaton” lévõ hangulat nélküli gagyik).
  A másik hely, ami szinte csúcs: BULGÁRIA. Csak Pamporovoról tudok beszámolni, de szinte svájci színvonalon vannak a szállások, felvonók, kiszolgálás (!), pályák (de sokkal pörgõsebb). Na és az “apres ski” sem kutya :). Rengeteg a chartergépes külföldi turista, szerintem pár éven belül a magyarok is (újra) felfedezik, mint a bolgár tengerpartot.
  Ja és az eljutás is egyszerû: 10 ezerért már van WizzAir jegy (oda-vissza, illetékkel) Szófiába, onnan meg 2/3 részben autópályán, gyorsbusszal 3 óra (egy útra 16 leva, ami kb. 2.000,- Ft)

  #413596 Hozzászólás

  dred

  Makedónia

  az,hogy hol lõnek, hol nem manapság oly mindegy.

  robbanthatnak bárhol, lásd spanyolország vagy London, Egyiptom, Törökország. mégis turisták tízezrei, százerei mennek ezekbe az országokba, természetsen mi magyarok is. sízni én nem síztem sem szerbiában sem makedóniában, de nyáron már voltam Makedóniában. a városok csodálatosak, sok mûemlék sok kávézó.
  szállás és kaja olcsó, kivételek ez alól a luxus hotelek.

  közbiztonság jó, nekem nem volt ettõl sohasem félelmem

  #413595 Hozzászólás

  holotron

  Balkáni síelés

  Tudom nem annyira exkluzív mint egy libanoni vagy skandináviai síelés de
  van e valakinek kedve koszovóban brezovicán síelni a következõ szezonban?
  Közel vannak a macedóniai pályák kipróbálnánk azokat is(Popova Shapka, Mavrovo).
  Popováról és Brezovicáról láttam képeket, nagy fahatár feletti részek vagy egyáltalán nincsenek fák, kiváló mélyhó sízési lehetõségek.

  Brezovica mûködik, ezt pristinai díákok erõsítették meg, idén húsvétig mentek a liftek. Vannak képek idén januárból a pályákról. A heti bérlet 60 euró volt ebben a szezonban.

  Popova shapka is zûrös hely volt pár évvel ezelõtt, de azóta a harcok befejezõdtek, a pálya már újra mûködik, a felvonók mennek, egy angol békeszervezet tetovóba települt tagja készített síelés közben fotókat ott idén januárban. A napi bérlet 8-10 euró, a pályán lévõ szállodában 6 euró egy komplett ebéd, 1 euró egy hamburger.

  Aki hajlandó -sokkal drágábban- libanonba kimenni(ami nem kevésbé kockázatos hely, ott is lõttek nemrég), de a balkánra nem, az szerintem sznob. Az menjen ausztriába és a repülõjegy árából válasszon luxuskategóriás szállást.

  A balkánra lehet jönni, teljesen veszélytelen, stani vetette fel az ötletet a sielok.hu -n, ha többen megyünk csökkenthetõek a költségek, autópályadíj pl. Aki libanonba el mer menni, az koszovóba is!

  #413594 Hozzászólás

  magic

  Lacinak, Libanon

  szevasz!

  szerintem ez a legösszeszedetteb és legjobb site a libanoni lehetõségekkel kapcsolatban:

  http://www.skileb.com

  az árakról annyit, hogy hétköznapokon kb feleanyniba kerülnek, mint hétvégeken. Farayaban 25 USD a napijegy, ami az egészre érvényes, de vehetsz bérletet, ami csak egyes részekre érvényes. hétvégén az egészbérlet 50 USD

  az egyhetes bérlet kb 120 Euro. pályaszállás hotelben egy hét/fõ 260 euró. a skilebrõl lehet bookolni, de privátba is lehet ügyeskedni, úgy szerintem olcsóbb…

  #413593 Hozzászólás

  TZoli

  Pontosítás

  Most, hogy egy kicsit jobban körülnéztem ez inkább csak az átlagosnak felel meg. Egy-két felvonós kis helyeken 2-3 km pályával van 13,5 meg 16 Eur napijegyes hely is. A felsõ határ is magasabb, Pl. Nassfeld(100 km pálya) meg egy-két kisebb tiroli hely (40-50 km pályával) 35 Eur, St. Anton (240 km pálya) 39,5 Eur a napijegy.

  #413592 Hozzászólás

  TZoli

  Attól függ, hová akarsz menni

  A napijegy 24-tõl 30 Euróig terjed, a többnapos jegyekre a napok szorzata értelemszerûen, pár eur-os kedvezménnyel (minnél hosszabb, annál több kedvezmény). Az olcsóbb jegyek kisebb pályarendszerrel társulnak, valamelyest arányossan. Ezenkivül vannak 11-órától érvényes jegyek, amik szintén 2-3 Eurral olcsóbbak, délelötti, vagy délutáni jegy szintén olcsóbb de csak pár Eurral. Van még 2 vagy 3 órás jegy, családi jegy pl. karintiában a 3-dik gyerek ingyenes. És akkor utazási irodákban Ft-ért kaphatsz pár ezerrel olcsóbban a szállás mellé, vayg kinti szállás mellé jár még 10% körüli kedvezmény. Aztán a csoportos jegynél minden 20-dik ingyért van stb…

  #413591 Hozzászólás

  Eni

  Ausztriai síbérlet

  Sziasztok!

  Nem tudná megmondani valaki, hogy mennyi Ausztriában egy napos ill. egy hetes síbérlet ára?

  Elõre is Köszi!
  Eni

  #413590 Hozzászólás

  Laci17
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Magic–Libanon

  Magic

  Nagyon komoly lehet a sielés/deszkázás Libanonban, szivesen kipróbálnám.

  Ha van valami konkrét infód–web oldal cim, árak, sibérlet, szállás stb–,esetleg egy extrémebb utazási iroda,amelyik oda is szervez utakat,az sokat segitene. Rá fogok keresni a neten, de attól félek csak ilyen olyan tingli tangli infót fogok találni.
  Kb mennyi egy hetes túra? Nem rég még volt a Malévnak két fõre illetékkel 70e ft os repjegy ajánlata, nem tudom ez fut e még, de persze kicsit aggódva nézném, ahogy a 2 méteres snowboard táskám eltûnne a futószalag végén a becsekkolásnál….

  Kösz a válaszért
  Laci

  #413589 Hozzászólás

  magic

  Libanon

  Libanonban pár éve voltam, üzleti út és egy napot Faraya Mzaarban síztünk március végén. Hó dögivel volt és csodálatos idõnk volt, kb 2,5 méter volt a hóvastagság. a jegy hétköznap lényegesen olcsóbb mint hétvégenként, de hétvégén sem olyan rázós. a szállásokat megirigyelhetnék St Moritzban vagy Aspenben is; kandallos, medveszõrös ,jakuzzival, internettel és minden luxussal. a helybeliek kedvesek és nagyon szépek a lányok. én mindenkinek csak ajánlani tudom,aki valamennyire is vevõ az újra, az egzotikumra. egyes csúcsokról valóban látni lehet a mélykék Földközi Tengert, ami a 2 méteres hóból nézve kicsit furán hat:)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 57
Hozzászólás: Hova érdemes menni télen sielni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.